2014.XII.5. Ferencváros – Pápa: 2-0

A Fradi dobogóra ugrott a Pápa legyőzésével

Legalábbis átmenetileg: az őszi záró forduló nyitó mérkőzésén a zöld-fehérek könnyen nyertek.
A labdarúgó NB I tizenhetedik fordulójának nyitó mérkőzésén a házigazda Ferencvárosnak meg sem kellett különösképpen izzadnia a Lombard Pápa legyőzéséhez. A zöld-fehérek találatait Stjepan Kukuruzovic és Gera Zoltán szerezte.


Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Thomas Doll: – A legutóbbi bajnoki mérkőzésen, a Kecskemét ellen, valamint hétközben az Újpest ellen is ötletes, bátor játékot láthattunk a csapattól. Magabiztosak voltunk, végig hittünk magunkban, nem veszí­tettük el a koncentrációnkat, ennek köszönhetően nyertünk. Azt szeretném, ha ezt folytatnánk péntek este a Pápa ellen is. Nagyon fontos, hogy pozití­v élményekkel zárjuk a bajnokság őszi idényét, ezért mindenképp meg kell szereznünk a három pontot.

Lengyel Ferenc: – Nem úgy kezeljük a szituációt, hogy az esélytelenek nyugalmával lépünk pályára. Sportemberek vagyunk, szeretnénk meglepetést okozni. Nincs mit szépí­teni borzalmasan nehéz helyzetben vagyunk, ám ez egyfajta, jó értelemben vett dacot is kiválthat a csapatból. Emellett azt mondtam a fiúknak, a Fradi ellen úgymond letehetnek egy vizsgamunkát az asztalra, vagyis bebizonyí­thatják, hogy a jövőben lehet rájuk számí­tani.

A mérkőzés:

Ferencváros – Pápa: 2-0 (2-0)
Groupama Aréna, 3.465 néző, vezette: Szabó Zsolt (Kispál, Ring)

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Batik, Nalepa – Somalia, Nagy Do. (Cukic 61.), Gera, Kukuruzovic (Busai 74.), Lamah (Bönig 67.) – Böde, Lauth
kispad: Jova, Gyömbér, Pavlovic, Mateos
vezetőedző: Thomas Doll

Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Csizmadia, Bogunovic, Frizoni – Király, Nagy T. (Kenesei 87.), Florean (Benkő 46.), Zulevs (Iványi 54.), Sluka – Popin
kispad: Horváth G., Csilus T., Schmid, Böröczky
vezetőedző: Lengyel Ferenc

Gól: Kukuruzovic (28.), Gera (36. – 11-esből)
Sárga lap: Batik (87.) illetve Sluka (43.), Tóth G. (54.)

Arra készült a Ferencváros a Pápa elleni bajnoki „évbúcsúztatón”, hogy folytassa remek szereplését új stadionjában, és kapóra jött ehhez Thomas Doll választottjainak, hogy a Lombardból sérülések és eltiltás miatt öten is hiányoztak.

20141205-papa-geraNem keltett nagy meglepetést, hogy az első tí­z percben háromszor is helyzetbe került a Fradi, ám Böde Dániel, Nagy Dominik és Somália is célt tévesztetett. Remekelt viszont a Csizmadia Csaba, Milan Bogunovics védőkettős, amely rendre hárí­totta a szélről jövő beadásokat – egészen a 28. percig, amikor előbbi Gera Zoltán beadását Stjepan Kukuruzovic elé fejelte, akiről csúnyán lemaradt a szerb bekk: 1–0! Bogunovics nem sokra rá tulajdonképpen megduplázta a hazai előnyt, ugyanis teljesen fölöslegesen buktatta a 16-oson belül Nagy Dominikot, Gera Zoltán pedig higgadtan értékesí­tette a 11-est – régi játszótársát, Szűcs Lajost a „rossz” sarokba elküldve.2–0!

20141205-papa-gera-2Az első félidőben (hazai) kapura teljesen veszélytelen Lombardnak jót tett a fordulás után Iványi Martin és Benkő Krisztián beállí­tása, Marián Sluka nem sokkal tévesztette el a bal sarkot, Frizoni bombáját pedig csak a kapufa tudta megállí­tani. Átaludta ugyanis is második játékrész első részét a Fradi, Doll ezen a Vladan Csukics, Philipp Bönig kettős bevetésével próbált segí­teni, de továbbra is meglehetősen békés mederben csordogált a mérkőzés. A hajrá előtt belehúztak egy kicsit a zöld-fehérek, akik végképp dűlőre szerették volna vinni a bajnokit, de ziccert csupán egyszer tudtak kialakí­tani, ám Busai Attila lövését a kapufa hárí­totta.

Elég volt azonban a sétagalopp is a harmatos Pápa ellen: folytatódott tehát a Fradi hazai „pontos” sorozata, mí­g augusztus vége óta a Lombard tizenháromból mindössze két bajnoki mérkőzésén szerzett gólt.

Győzelmével dobogóra ugrott a Ferencváros – és drukkolhat az MTK-nak, illetve az Újpestnek, hogy ott is maradjon a télre.

További képek: fradi.hu, Farkas Zsolt, Sas Gábor

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

„Gratulálok a Fradinak az elmúlt időszakhoz és a győzelemhez – mondta Lengyel Ferenc, a Lombard Pápa vezetőedzője. – A csapatom a maximumot adta ki magából, egy edző ennél többet nem kérhet. A második félidőre bátrabb játékot kértem, és ezt meg is kaptam. Ha gólt szerzünk, a Fradi elvesztette volna a tartását, de ez nem történt meg. Tavasszal ennél több kell…”

„Boldog vagyok, hogy három pontot szereztünk – mondta Thomas Doll, az FTC vezetőedzője. – A második félidőben nem a legszebb játékot mutattuk be, de fontos volt a számunkra, hogy ezt a hetet szépen zárjuk le. Lehetett látni, hogy néhány játékosnál elfogyott az erő, hiányzott a koncentráció, elszórtuk a labdákat. Örülök, hogy nem kaptunk gólt, de szereztünk kettőt. Természetesen az még jobb lett volna, ha szerzünk néhányat, jót tett volna a gólkülönbségünknek. Két napig nem lesz edzés, pihennek a srácok, majd megyünk az Újpesthez. Itthon veretlenek vagyunk, remélem, hogy ezt megtartjuk tavasszal. Csak a Chelsea-nek engedtük meg, hogy itthon legyőzzön minket.”

„Sok mindennel meg kellett küzdenünk ebben a szezonban. Látszik, hogy hiányzott a felkészülési időszak, sokszor nem voltunk csapatként elég jók. Batik Bence megmutatta, hogy bárkinek van esélye bekerülni a csapatba. Én olyan rendszerben nőttem fel, amelyben a teljesí­tmény számí­t. Szeretnék versenyhelyzetet teremteni, az alapemberek is küzdjenek meg a csapatba kerülésért! Kell a tűz, senki sem akarja, hogy a hatodik, hetedik helyen legyen a Ferencváros. Nem lesz nagy vándorlás a télen, egy-két emberrel tárgyalunk most, amint lesz megegyezés, a klub jelzi.”

A Fradi a Lombard Pápa ellen 3–5–2-es felállásban játszott, a német szakember elmondta, örül neki, hogy több felállással kí­sérletezhettek.

„Különböző játékrendszereket próbáltunk ki az ősszel, ma támadóbban futballoztunk, de oda kellett figyelni a védekezésre is.”

*

20141205-papa-szurkolok-3

KETTŐS LELÉPTETÉSSEL FENYEGET A FRADISTA VÉNASZKENNERCSATA

Úgy néz ki, hogy mindenki veszí­teni fog.

Az FTC-nek alig maradt nézője, de nem enged a követeléseknek, í­gy a bojkottálók nem láthatnak focit. Utóbbiak ezt egyre nehezebben viselik, amint az a pénteki, Pápa elleni – egyébként győztes – meccs idején kiderült.

Péntek este új fejezetéhez érkezett a Fradi-szurkolók és a klubvezetés között zajló vénaszkenner-háború. A Pápa elleni meccs 20. percében megindult a petárdázás, megszólalt a tömeg – az Üllői úti stadionon kí­vül. Ilyen még nem fordult elő, amióta egyes szurkolói csoportok bojkottot hirdettek az új beléptetési rendszer bevezetése ellen. Közben bent, a vadonatúj, 23 ezres arénában alig háromezer ember fázott.

Tabella:

201415-osz-17-tabella

Góllövőlista:

201415-osz-17-gollovolista

(Az nso.hu, a Ferencváros és a Pápa hivatalos honlapja, a vs.hu valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111011110ejegyzéshez

  • Nem könnyû tétmérkôzéseken kisérletezni. Mégis Doll edzô nem mindig a legbiztosabbat ví lasztotta az elmùlt idôben és megkisérelte a kisérletezést.

    Ezzel a szurkolòkat egy kicsit elbizonytalanìtotta bizonyí ra, de valahogy ùgy érzem, hogy ùj szelek fùjnak mí r az Üllôi ùt tí jí n. Nem olyanok mí r csupí n, amelyek elsirassí k a régi cimborí kat, hanem olyanok is, amely egészen meg akarjí k ví ltoztatni (a törzsjí tékosok szí mí ra is), az elsô csapatban valò bejutí st.

    En ebben egy nagy elôrehaladí st lí tok. Erre Batik Bence — Doll nyilatkozata szerint — egy példa.

    Nem tudom, hogyan jí tszik és milyen jí tékos Batik Bence, de egy ilyen elôreléptetés bizonyí ra — a Fradiban plí ne — a jövôje érdekében is szòl.

    Szép lenne, ha ez a Batik eset példamutatò lenne mí s fiatal Fradi neveltnek is. Valahogy a fordìtott piramist ùjra meg kellene fordìtani.

    Ez persze nem jí r aznélkül, hogy az eddig fordìtott piramist jònak lí tòknak ne tünjék “fordìtví n” a helyes piramis.

    A biztos és a gyors sikerek vilí gí ban a tí volban és a jövôért hatòbb sikereknek a tervezése ne maradjon alul és féluton.

    Jelenleg ezt kiví nom ùjévi kiví nsí gnak a jövô Fradinak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ