2015.I.24. Ferencváros – FK Senica: 4-1

fradi_cimerA Fradi második felkészülési meccsén magabiztosan nyert a Senica ellen

Hajnal büntetőből volt eredményes, rajta kí­vül Lamah, Gera és Varga Roland szerzett gólt.
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros idei második felkészülési mérkőzésén 4–1-re nyert a szlovák FK Senica ellen a Népligetben. A magyar együttes góljait Roland Lamah, Hajnal Tamás, Gera Zoltán és Varga Roland szerezte.


Ferencváros – FK Senica: 4-1 (2-0)
Népliget, 350 néző, vezette: Böcskei

Ferencváros:
I. félidő: Dibusz – Csilus Á., Batik, Mateos, Bönig – Haris, Gyömbér – Lamah, Hajnal, Nagy Dá. – Lauth
II. félidő: Jova – Dilaver, Pavlovic, Nalepa, Csilus Á. – Cukic, Busai – Gera, Kukuruzovic, Varga R. – Böde
vezetőedző: Thomas Doll

FK Senica: Š ulla (Kubica 7.) – Chvátal, Pavlí­k, Pillár, ÄŒermák (Medgyes 55.) – Hlohovský, Opiela (Komara 75.), Hušek (Malý 80.), Dolný – Piroska – Majtán (Kosorin 73.)
vezetőedző: Pavel Hapal

Gól: Lamah (5.), Hajnal (27. – 11-esből), Gera (60.), Varga R. (67.) illetve Piroska (66.)

A szeniceiek kezdtek jobban, agresszí­van vetették bele magukat a játékba, az első gólt mégis a Ferencváros szerezte – az első akciójából. Az ötödik percben Roland Lamah és Csilus Ádám lövését is hárí­totta Michal Sulla, ám a labda visszakerült Lamah elé, aki nyolc méterről lőtt a kapuba, 1–0. A vezető találat után a Fradi átvette a mérkőzés irányí­tását, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg, a 27. percben mégis sikerült megdupláznia az előnyét: Nagy Dánielt buktatták az ellenfél tizenhatosán belül, a jogosan befújt büntetőt Hajnal Tamás értékesí­tette magabiztosan, 2–0.

A szünet után a Senica többet birtokolta a labdát, ennek ellenére a zöld-fehérek szereztek újabb gólt. A 60. percben Stjepan Kukuruzovic szöglete után Gera Zoltán félfordulatból vágta be a labdát a kapuba hat méterről, 3–0. A 66. percben a Senica szépí­tett, Juraj Piroska egy jobb oldali beadás után kapásból rúgott gólt esélyt sem adva Jova Leventének (3–1). Egy perccel később visszaállt a háromgólos különbség, Böde Dániel indí­totta Varga Rolandot a jobb oldalon, aki kilenc méterről talált be a hosszú alsó sarokba, 4–1.

Az eredmény csalóka lehet, hiszen nem volt ekkora különbség a két csapat között játékban, de a Ferencváros remekül használta ki a lehetőségeit, és lélektanilag is fontos pillanatokban tudott betalálni az ellenfél kapujára. Hajnal az első, mí­g Gera a második játékrészben mozgatta jól a csapatát, és az Iváncsa elleni találkozóhoz hasonlóan megint eredményes tudott lenni a két téli szerzemény. Thomas Doll a lefújás után azt mondta az NSO kérdésére, hogy 10 nap felkészülés után maximálisan elégedett volt a pályán látottakkal.

További képek itt és itt …

Thomas Doll: – Jó ritmusban futballoztunk, mindenki jól mozgott, szép akciókat vezettünk, szép gólokat lőttünk. Jó teszt volt a számunkra ez a meccs. A fiúk nagyon keményen dolgoznak 10-11 napja, alakul a ritmus, de ma még kis futóedzés is lesz a srácoknak. Jó, hogy az új játékosaink ismét betaláltak. Ez fontos a beilleszkedéshez és a csapaton belüli tisztelethez. Mindig jó, ha jó teljesí­tményeket láthatunk, erős a konkurenciaharc a kezdőcsapatba kerülésért.

Gera Zoltán: – Kemény mérkőzésre számí­tottunk, hiszen a szlovák harmadik helyezett nem tekinthető gyenge ellenfélnek. Jó csapat ellen sikerült tehát remekül futballoznunk ma délután. Sikerült sokszor kombinatí­van játszanunk, nagy helyzeteket kialakí­tanunk, amelyekből pedig szép gólokat szereztünk. Gyorsan játszottunk, megvoltak a labda nélküli futások, két hét után nagyon biztatónak látom a csapatot. Látszik az is, hogy Varga Roland tehetséges játékos, nagy nyeresége lehet a Fradinak.

Hajnal Tamás: – A 11-est elvállaltam, ilyenkor az a lényeg, hogy be is menjen. Sokat futottunk, az alacsony hőmérséklet nem volt probléma. Nagyon jó mecset játszottunk egy jó csapat ellen, mindenki aktí­v és motivált volt. Próbáltunk bizonyos dolgokat megvalósí­tani a pályán, ami hasznos lesz majd a bajnokságban is. Magas intenzitással játszottunk, jó teszt volt. Az Iváncsa ellen szinte végig támadtunk, az egész meccset az ellenfél térfelén töltöttük. A mai ellenfelünk védekezésben és támadásban is sokkal erősebb volt, sokkal jobban kellett koncentrálnunk, úgyhogy ez nagyon jó lépcsőfok volt a felkészülésben.

(A Ferencváros és az FK Senica hivatalos honlapja valamint a csakfoci.hu és az nso.hu alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ