2015.IV.18. Haladás – Ferencváros: 0-3

2 hozzászólás a(z) 2015.IV.18. Haladás – Ferencváros: 0-3 bejegyzéshez

  • Thomas Doll: – Nagyon nehéz meccsre készülünk, mindig más tí­pusúak a találkozóink, ha más pályán és stadionban kell játszanunk.

    Mí r gondolkoztam azon, hogy miért vélek minden lí tott Fradi-meccs utí n egy mí s csapatot lí tni. Talí n erre a kérdésre Doll edzônek ez a meccs-elôtti kommentí rja egy kulcs lehet.

    Szòval ô is minden ùj meccset megint egy ùj taktikí val kezdi.

    Nemrég néztem a Rapid-Salzburg meccset. A Salzburg is ùgy jí tszott, mintha otthon jí tszott volna. A 23.000 Rapid szurkolò egyí ltalí n nem érdekelte ôtet. Jí tszottí k a sají t jí tékukat és a többi nem érdekelte ôket.

    Gondolkoztam azon, hogy egy pí r ével ezelôtt a Fradi épp ùgy jí tszott, mint a Rapid most jelenleg.

    A legnagyobb veszély az ilyen taktikai jí téknak az a csapat, aki mélyre beí ll védekezni és kontrí kra les.

    Szép lí tni (és olvasni), hogy Doll a csapatot a helyzetek kidolgozí sí ra és gòlok szerzésére „modern“ mòdon készìte fel.

    Vagyis jelenleg a Fradi „modern“ futbalt jí tszik.

    A fiùk bí r sokat í tvehettek az edzô beí llìtottsí gí bòl, de mégis megmaradtak azoknak akik voltak, csak hogy ùj dolgokat voltak képesek tanulni és ezzel mí r egy jò pí r fordulòban sikerrel jí rnak.

    A jövô ezért érdekesnek mutatkozik: Hogyan tudja a csapat elsají tìtani a még most imitt-amott mégis még egy kicsit „betanult“-nak tûnô jí tékhùzí sokat.

    Nagyon feltûnt nekem, hogy a Salzburg jí téka és a Fradi jí téka nagyon hasonlò: A középpí lya direkt í tpasszolí sa, a csatí rok és a középpí lya az ellenfél terére valò felhùzòdí sa és az utòbbi bezí rí sa a sají t térfelére.

    „Modern“ futbal ? Vagy sablon ?

    A jövô fogja megmutatni, mi ebben az egyéni és ezért „valòdi“.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ