2015.VII.5. Szuperkupa, Videoton – Ferencváros: 0-3

NS-20150706-01-20150705-2A Fradié a Szuperkupa is – újra legyőzte a Vidit!

A zöld-fehérek – 55 percet tí­z emberrel játszva – másfél hónapon belül harmadszor nullázták le a bajnokot.
A Ferencváros 3–0-ra legyőzte a Videotont a magyar Szuperkupában. A székesfehérvári találkozó első félidejében a zöld-fehérek rövid idő alatt két gólt szereztek, Roland Lamah és Varga Roland is betalált, majd Michal Nalepa kiállí­tása miatt emberhátrányba kerültek még a szünet előtt, de a Vidi nem tudott élni a lehetőséggel, sőt a hajrában még Somália is betalált.


Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Doll, Thomas; Casoni, Bernard;Bernard Casoni: – Nagyon jól sikerült a felkészülés, az edzőtáborban a fő hangsúly a fizikai felkészí­tésen volt. Az edzőtábor arra is lehetőséget nyújtott, hogy megismerjem a csapat játékosait. Minden adott ahhoz, hogy remek munkát végezzünk Fehérváron. Vasárnap egy fontos kupát nyerhetünk egy jó ellenfél ellen, ez pedig nagy lendületet adhat nekünk. A fejemben már összeállt a kezdőcsapat, igaz addig még lesz egy edzésünk, de ha nem történik sérülés, akkor már tudom, hogyan fogunk kezdeni.

Thomas Doll: – Szeretném köszönteni kollégámat Magyarországon, minden jót kí­vánok neki. A mi felkészülésünk is jól sikerült, igaz ezúttal ez több részből állt, hiszen nem csak a bajnokságra, hanem a nemzetközi kupára is készültünk. Vasárnap este néhány játékosom pihenőt kap, hiszen két fontos EL-meccs között vagyunk, ez persze nem azt jelenti, hogy ne vennénk komolyan a Szuperkupát. A magyar bajnok otthonában egy fontos meccset játszunk. Nagyon szépen néz ki a Szuperkupa, biztos, hogy a Fradi Múzeumban tudnánk még neki helyet találni.

A mérkőzés:

Videoton – Ferencváros: 0-3 (0-2)
Székesfehérvár, 3.679 néző, vezette: Andó-Szabó Sándor (Tóth II V., Albert)

Videoton: Danilovic – Szolnoki, Juhász, Viní­cius, Fejes (Koltai 76.) – Simon Á. – Gyurcsó (Kovács I. 56.), Pátkai, Trebotic, F. Oliveira – Feczesin (Ivanovski 36.)
kispad: Gábor, Luijckx, Heffler T., Lang
vezetőedző: Bernard Casoni

Ferencváros: Dibusz – Nagy Á., Nalepa, Leandro, Ramí­rez – Gyömbér – Varga R. (Somalia 60.), Busai, Lamah (Haraszti 87.), Ugrai (Nagy Do. 66.) – Böde
kispad: Jova, Popov, Valencsik, Haris
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Lamah (21.), Varga R. (26.), Somalia (89.)
Sárga lap: Pátkai (65.), Szolnoki (90+2.) illetve Nalepa (23., 37.), Nagy Do. (69.), Dibusz (85.)
Kiállí­tva: Nalepa (37.)

20150705-videoton-lamahEisemann László halálának emlékére egyperces gyászszünet, a lelátóról pedig egyöntetű vastaps előzte meg a kezdő sí­pszót.

Rögtön az első szöglet helyzetet hozott magával, a Gyurcsó Ádám beadása után Feczesin Róbert elé került a labda, a csatár a kapu fölé-mellé bombázott. Bernard Casoni csapata támadólag lépett fel a találkozó elején, Pátkai Máté lövésénél Dibusz Dénesnek kellett a helyén lennie.

Hiába azonban a kezdeményező fehérvári támadások, a Ferencváros az első igazán veszélyes támadásából gólt szerzett. A jobb oldalon Busai Attila tört előre a 20. percben, a labdaátvétellel becsapta Paulo Viní­ciust, és „átpasszí­rozta” a labdát a kimozduló Braniszlav Danilovicson, a kapu elé érkező Roland Lamah pedig egy méterről bepofozta a labdát, 0–1.

Néhány perccel és egy sárga lapot érő Nalepa-belépővel később megduplázta előnyét a vendégcsapat. Lamah beadása után nem tudott felszabadí­tani a Vidi-védelem, Böde Dániel került lövőhelyzetbe, és ugyan a labda lepattant Viní­ciusról, az a kapuval szemben üresen álló Varga Rolandhoz került, aki kí­méletlenül tüzelt a kapu bal oldalába, 0–2.

20150705-videoton-vargarA 36. percben Feczesint Mirko Ivanovszki váltotta, mert a válogatott csatár nem tudta folytatni a játékot. Michal Nalepa pedig egy perc alatt a macedón támadóról megkapta a második sárga lapját, a lerántást követően egyértelműen következett a fegyelmezés, teljesen jogos volt a két indokolatlan szabálytalanság után a piros lap Andó-Szabó Sándortól.

A kiállí­tásig sem volt alacsony iramú a meccs, de a szünetig hátralévő néhány percben kifejezetten felpörgött. Előbb Ugrai Roland megindulása okozott riadalmat a hazai védelemben, ám a cselek végén Danilovics magabiztosan hárí­tott, majd Cristian Ramí­rez lőtt szépen a bal felsőbe, ám Lamah  passza már lesen találta a villámléptű védőt. A túloldalon az utolsó pillanatokban Filipe Oliveira előtt adódott gólszerzési lehetőség, lövése után nagyot védett Dibusz.

Sem Casoni, sem Doll nem cserélt a szünetben, í­gy a Fradi védelmében továbbra is a kiállí­tás után visszahúzódó Gyömbér Gábor játszott Leandro mellett. A Videoton gyorsan nyí­lttá tehette volna a meccset, de Pátkai kiugratása után Ivanovszki 11 méterről centikkel eltévesztette a bal alsó sarkot.

Nyomott a Videoton, az ellenfél tizenhatosa előtt tartotta a labdát, záporoztak a beí­velések és a lövések, de a Ferencváros védői állták a sarat, és olykor az eszközökben sem válogatva sikeresen vették el a meccs izgalmi élét.

20150705-videoton-somaliaA félidő közepén egy kontrával és Lamah lövésével veszélyeztetett Thomas Doll csapata, ám gyorsan visszaállt a világ rendje, és a fehérváriak birtokolták szinte folyamatosan a labdát. Filipe Oliveira a kapufát találta el, Koltai Tamás pedig alig lőtt fölé, aztán jött a feketeleves: a 89. percben Somália kápráztató sprinttel eldöntötte a Szuperkupa sorsát. A felezővonalon túlról induló brazil látványosan maga mögött hagyta Simont, majd a tizenhatoson belülre érve kilőtte a bal alsót, 0–3.

A Fradi másfél hónapon belül harmadszor nullázta le a bajnok Videotont (Magyar Kupa-döntő: 4–0, NB I: 2–0, Szuperkupa: 3–0), és összességében ötödször hódí­totta el a hazai Szuperkupát.

További képek: fradi.hu-1fradi.hu-2vidi.hu, mlsz.hunso.hu, Sas Gábor

Labdarúgás - Szuperkupa - Videoton FC-Ferencváros

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

„Hatalmas gratuláció jár a csapatnak, nagyszerű volt, amit ma produkált – nyilatkozta Thomas Doll az MTVA-nak. – A kiállí­tásig nagyon jól játszottunk, uraltuk a mérkőzést. A piros lap után csak az volt a feladatunk, hogy összegyűjtve minden erőnket jól védekezzünk.”

„Két védelmi hibából kaptunk két gólt, utána nehéz volt visszajönni – értékelte a Szuperkupa-mérkőzést Bernard Casoni. – Ahhoz, hogy egyenlí­teni tudjunk, el kell találni a kaput. Abból a szempontból nem feltétlenül jött rosszul ez a vereség, hogy látjuk, hogy a Ferencváros jelenleg előttünk jár, van még munka, amit el kell végeznünk a felzárkózáshoz. Ellenfelünk megérdemelten nyert, már játszott egy nemzetközi kupameccset, felkészültebb volt.”

*

A SZUPERKUPA EDDIGI GYŐZTESEI:

1992: Újpest–Ferencváros 3–1
1993: Ferencváros–Kispest-Honvéd 2–1
1994: Ferencváros–Vác 2–1
1995: Ferencváros – meccs nélkül
2002: Újpest–Zalaegerszegi TE 3–1
2003: MTK Hungária–Ferencváros 2–0
2004: Ferencváros – meccs nélkül
2005: Debreceni VSC–Matáv-Sopron 2–4, 3–0
2006: Debreceni VSC–Fehérvár 1–0, 1–2
2007: Debreceni VSC–Budapest Honvéd 1–1, 3–0
2008: MTK Budapest–Debreceni VSC 0–0, 11-esekkel 3–2
2009: Debreceni VSC-TEVA–Budapest Honvéd 1–0
2010: Debreceni VSC-TEVA–Videoton 1–0
2011: Videoton–Kecskemét 1–0
2012: Videoton–Debreceni VSC-TEVA 1–1, 11-esekkel 5–3
2013: Győri ETO–DVSC-TEVA 3–0
2014: Újpest–Debreceni VSC-TEVA 0–0, 11-esekkel 5–4
2015: Ferencváros–Videoton 3–0

ÖSSZESEN:

5: Debreceni VSC, Ferencváros
3: Újpest
2: MTK, Videoton
1: Győri ETO FC

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Videoton hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

13 hozzászólás a(z) 2015.VII.5. Szuperkupa, Videoton – Ferencváros: 0-3 bejegyzéshez

 • 3 ILYEN eredmény kell az idei bajnokságban a Videoton ellen.
  A SZUPERKUPAGYŐZELMEK SZÁMÁBAN IS TERMÉSZETESEN CSÚCSTARTÓK VAGYUNK : /!!!
  H A J R Á F R A D I !!!!!!

 • Megint jó vasárnapom volt,győztek a fiúk.Öröm volt látni a nagy meleg ellenére,hogy minden idegszálukkal győzni akarnak, csak gratulálni lehet.Ramirez,Somalia Lamah aranyat ér a csapatban.Nem beszélve Dibuszról aki szerintem istenadta tehetség.Megint csak azt tudom í­rni,hogy ezekkel a fiúkkal és a pihenő többivel ( Gera,Hajnal Mateos ) nem félek a következő szezontól.Nalepát viszont büntetésből sorozásra küldeném a katonasághoz,ha lenne !

 • A holland el meccs után nem gondoltam volna,hogy ilyen eredményt érünk el.Még az általam preferált online fogadó oldal is csábí­tott 3,25-ös odds-al ,a fradi rendes játékidőben elért győzelmére.Anno volt egy nehéz időszakom,és sikerült egy néhány éves használt autó árát eljátszanom,de mivel már most családos ember vagyok nem tettem meg,azt a fogadást,amit felelősségteljes ember nem tenne és “Hála” a hollandoknak,mert ha “megruháztuk” volna őket ,biztos most nem í­gy döntöttem volna.Bár még néhány 10 ezerrel most is beszállok,és persze murphy csábí­t ,mert szerencsére többnyire nyerek.
  De ami a lényeg ,hogy munka mellett is tudtam követni a meccset és biztató jeleket láttam, és még talán a negyedik körig is eljuthatunk az el-ben kis szerencsével, aztán….!
  Én még puffogok magamban 1-2 napot,persze utólag nagyon okos vagyok,de ami a lényeg ez a szép győzelem és a serleg már a történelem része.
  Az pedig senkit sem érdekel,hogy ki miért magyarázkodik,csak a lényeg,hogy a FERENCVÁROS szuperkupa győztes ismét.

  Hajrá Fradi

 • Amikor Nalepát kiállí­totta a spori (sajnos igaza volt), megijedtem. Aztán kiderült, hogy kár volt. Őszintén szólva nagyon régi emlékeim vannak csak arról, hogy létszámhátrányban még növelni is tudtuk az előnyünket. (1972 szeptemberében volt egy ilyen: 0:1 Máltán a kupában, utána kettős emberhátrányban 4:1-re vertük az ETO-t a Népstadionban, végül 6:0 itthon a máltaiak ellen.) Ez utóbbi eredménnyel most is elégedett lennék.
  *
  De tessék mondani: Most mi vagyunk ennyire jók, avagy a fehérváriak estek ennyire vissza? Igaz, hogy ez az ő bajuk, de akkor sem értem.

  • Szerintem nagyon kettészakadt az NB I, ráadásul mi nagyon felfelé lógunk ki. Arra leszek kí­váncsi, hogy mit is ér ez nemzetközi szinten…

  • Tisztelt YSE

   Az utolsò kérdése nagyon érdekes. Mielôtt pròbí lní k rí  egy ví laszt adni, kitérnék Nalepí ra.

   Szerintem a fiatal Nagy ídí m beí llìtí sa hozzí jí rult az “ideges” Nalepa sorsí hoz (kií llìtí s). Nagy ídí m szintén nagyon idegesen jí tszott és Nalepí nak rí ja és megoldí saira is kellett — sají t dolga mellett --ügyelnie.

   Ez lehet ennek az embernek mégis tùl sok Volt az akkori helyzetben.

   Az utolsò kérdése : Szerintem Doll edzô jò emberismerettel rendelkezik. A régi Fradihoz hìven kipròbí lt minden jí tékost minden poziciòban. Az eggyik cikkben megemlìtett csapatismeretet az edzô részérôl alí ìrní k ezért. Doll a csapatot jòl megismerte.

   Azonban van a csapaton belül is egy magyarí zat. A jí tékosok sokkal jòkedvûebben jí tszanak, mint még két évvel ezelôtt. Az öreg(ebb) ròkí k közé megérkeztek a fiatal ròkí k is.

   Ha megnézzük a csapat tagjait, akkor köztük mindegyike egy egyéniség. Sok poszton bevethetô és kreatìv megoldí sokhoz képes. A cserepad Sem akí rmilyen.

   A személyiség magí ban persze még nem magyarí zat. Mí s csapatban is vannak egyéniségek. Azonban a Fradiban jí tszani ùjbòl öröm, dicsôség.

   A szurkolòk észre veszik, hogy a jí tékosok bìznak az edzô taktikai tudí sí ban.

   Hol vannak mí r azok az idôk, mikor még nem akartak a jí tékosok egy külföldi edzôtôl annak a tudí sí t elsají tìtani ?

   A fiatalakbòl embert faragni és az öregebb ròkí kat a tudí suknak a toví bbìtí sí ra bìrni.

   Dollnak ez eddig nagyon jòl sikerült. Az eredmények meg igazat adnak neki.

  • Soma gólja zseniális volt…és valójában megmutatta, mi is a különbség a két csapat között. A gyorsaság. Nálunk Soma mellett Lamah, Varga és Ramirez is gyors, ez meg jelenleg döntő a magyar bajnokságban. Ráadásul a gyorsaság mellé már kreativitás is párosul, plusz a kapuban ott van Dénes.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

VIII. Novák Dezső utánpótlás emléktorna 2024.01.20.
OLDALAK
12.03.17:45 FTC-Mezőkövesd és 12.06.19:30 Mezőkövesd-FTC TV:M4Sport
12.10.18:00 M4 Sport
EKL: 12.14.18:45 FTC-Fiorentina TV: M4Sport
Categories
12.17.16:00 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ