2016.III.9. Békéscsaba – Ferencváros: 0-1

NS-20160310-01-20160309Ismét csak egy gólt tudott rúgni a Fradi a sereghajtónak

Radó András találata azonban újfent három pontot hozott, egyre nagyobb gondban a Békéscsaba.
A labdarúgó NB I 24. fordulójában a listavezető Ferencváros 1–0-ra győzött a sereghajtó Békéscsaba vendégeként. A zöld-fehérek gólját Radó András szerezte.

Nyilatkozatok:

Zoran Spisljak: – Egyelőre nem tudom, leülhetek-e a kispadra vagy sem, bí­zom benne, hogy igen, nem tiltanak el. A Ferencváros ellen különösen fontos lenne, hogy ott lehessek az oldalvonal mellett. A Fradi ellen is a szervezett védekezés lesz a taktikánk alapja. Nincs sok helyzetünk a meccseken, úgyhogy ziccereinket a lehető legjobb százalékban kell kihasználnunk.

Thomas Doll: – Ha a legutóbbi találkozónkból indulok ki, akkor mindenképp türelmes játékra van szükségünk. Meg kell találni a réseket, ezáltal a kulcsot a győzelmünkhöz. Az elmúlt mérkőzéseinken több gólt is kaptunk, ez eddig nem volt jellemző ránk. Mindenkinek rend kell, hogy legyen a fejében, csak teljes koncentrációval érhetjük el, hogy ismét kapott gól nélkül hozzunk le egy találkozót. Ez persze elöl is igaz, a helyzeteink meglesznek, a végső befejezésnél teljes figyelemre lesz szükség, hogy minél több gólt szerezzünk.

A mérkőzés:

Békéscsaba – Ferencváros: 0-1 (0-1)
Békéscsaba, 2.396 néző.
Vezette: Pintér Csaba (asszisztensek: Horváth R., Kormányos II.; alapvonali jv.: Nazsa, Berger; tartalékjv.: Szvetnyik)

Békéscsaba: Poleksic – Bényei (Paukner 84.), Vaskó, Damjanovic, Guaru – Eccleston (Takács P. 67.), Spitzmüller, Piermayr, Laczkó – Calvente, Punosevac (Birtalan 76.)
kispad: Mursits, Balog Zs., Fehér Zs., Viczián
vezetőedző: Zoran Spisljak

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Cukic, Leandro, Ramí­rez – Pintér Á. (Nagy Á. 46.) – Gera Z., Trinks (Varga R. 76.), Lamah (Hajnal 76.) – Böde, Radó
kispad: Jova, Nagy Do., Gyömbér, Busai
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Radó (44.)
Sárga lap: Piermayr (33.), Punosevac (44.) illetve Gera Z. (90+4.)

A sereghajtó fogadta a listavezetőt, ám ahogyan az várható volt, nem könnyű mérkőzés várt a Ferencvárosra, amely a két csapat legutóbbi két bajnokiján is rendesen megizzadt a Békéscsaba ellen (mindkétszer 1–0-ra nyertek a zöld-fehérek). A Fradi rögtön a mérkőzés elején magához ragadta az irányí­tást, és beszorí­totta saját térfelére a Békéscsabát.

A nagy mezőnyfölény azonban helyzetekben alig-alig mutatkozott meg: Pintér Ádám révén távoli lövései voltak az FTC-nek, ám ezeket rendre hatástalaní­totta Vukasin Polekszics. Az első félidő derekén tudott kijönni a szorí­tásból a Békéscsaba, a veszélyes kontrákat vezető házigazda a 38. percben a vezetést is megszerezhette volna, ám Guaru centerezését Nathan Eccleston (aki a legutóbbi fordulóban a hálóba talált a Paks ellen) nem tudta a kapuba fejelni 3 méterről.

20160309-bekescsaba-radoAhogy a futball törvényszerűsége tartja, a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat. Ezúttal sem volt ez másképp, a 44. percben megszerezte a vezetést a Ferencváros. Egy bal oldali beadást rossz helyre fejelnek ki a hazaiak, Radó András lecsap a lecsorgó labdára, és 18 méterről kapásból a jobb alsóba bombáz. így a szünetben a vendégeknél volt az előny. 0–1

A fordulás után Roland Lamah hajmeresztő hibáját kihasználva Calvente iramodott meg a vendégek térfelének közepén, ám a Fradi légiósa javí­totta hibáját, és a tizenhatoson belül nagyot mentve szerelte a Békéscsaba spanyolját. Az 53. percben Florian Trinks trükkös szabadrúgását jó 30 méterről kitolta Polekszics, a montenegrói kapus leért a jobb alsóhoz.

A hajrában átadta a területet a Ferencváros, a Békéscsaba gyakorlatilag a saját térfelére szegezte. A 86. percben Calvente – aki az egész mérkőzésen nagyon aktí­v volt – becselezte magát a tizenhatoson belülre, két védővel a nyakán célba vette a jobb felsőt, Dibusz pedig hatalmasat vetődve szögletre tolta a labdát. A sarokrúgás után Vaskó Tamás csúsztatott az ötösnél, de Dibusz ezt is hárí­totta.

A Ferencváros ebben a szezonban harmadszor is 1–0-ra győzte le a Békéscsabát, és őrzi vezető helyét, ahogy a lila-fehérek is maradtak a tabella utolsó helyén.

További képek: fradi.hu, Farkas Zsolt

Nyilatkozatok:

Purguly Árpád, a Békéscsaba másodedzője: – Mentünk előre becsülettel, mindent megtettünk, hogy itthon tartsuk az egyik pontot, de sajnos nem jött össze. Dibusz Dénes kifogott rajtunk, pedig nagyon közel álltunk a gólszerzéshez és ahhoz, hogy újabb értékes pontot szerezzünk. Sorra rúgtuk a szögleteket, a végén még Vukasin Polekszicset is előreküldtük, de sajnos nem sikerült a kapuba találni. A Fradi nagyon jó csapat, készültünk belőle, ismerjük, nem is ért meglepetés bennünket. Az első félidőben jól adogatták a labdát a zöldek, fölényben voltak, de a vezetés megszerzése után váltanunk kellett, és kockáztattunk. Ez a mérkőzés is azt bizonyí­totta, hogy jó úton járunk, egyre stabilabbak vagyunk, egyre jobb a támadójátékunk is, veszélyesek vagyunk. Jó néhány meccs hátravan még, küzdünk a végsőkig.

Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője:  A második gólt kellett volna megszereznünk, akkor nem ilyen izgalmas a vége. Emiatt lehetek, pontosabban vagyok is bosszús. Egyszerűen meg kell tanulnunk hamarabb eldönteni az ilyen mérkőzéseket. Az egy gól kevés. Különösen az első félidőben sokat birtokoltuk a labdát, szemrehányást csak amiatt tehetek a fiúknak, hogy nem sikerül hamarabb eldönteni a meccset. Természetes, hogy egygólos hátrányban az ellenfél jön előre, í­velgeti a labdát a kapunk előterébe, a Békéscsaba is ezt tette, ez pedig veszélyes. Az ilyen szituációkból bármikor születhet gól. Elöl pedig sajnos az átütőerő hiányzott a csapatomból.A tabellát én már régen nem nézegetem, számomra az a fontos, hogy a csapat fejlődjön, hétről hétre jobbak, többek legyünk.

Radó András:

A 24. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Rados (Diósgyőr) 6 – Nego (Videoton) 5, S. Wils (Haladás) 5, Poór (MTK) 5, Ramí­rez (Ferencváros) 5 – Barczi (Diósgyőr) 5, Gera Z. (Ferencváros) 6, Hrepka (MTK) 5 – Novothny (Diósgyőr) 5, K. Mészáros (Puskás Akadémia) 5, Lencse (Újpest) 5
A forduló játékvezetője: Németh Ádám (Vasas-DVSC) 9 – Király Krisztián, Huszár Balázs, Erdős József, Urbán Eszter

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Békéscsaba hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2016.III.9. Békéscsaba – Ferencváros: 0-1 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  Köszönjük megtisztelő figyelmüket, olvassák el összefoglaló cikkünket is!

  A fordulás után még jobban kijött a szorí­tásból a Békéscsaba, a mérkőzés hajrájában sorra dolgozta ki a helyzeteket a házigazda, ám egyiket sem tudta gólra váltani, í­gy az FTC három ponttal távozott. A lila-fehérek bennmaradása egyre nehezebb ügy…
  95`
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS! BÉKÉSCSABA–FTC 0–1
  93`
  Dilaver kap sárgát reklamálásért.
  90`
  Három perc a hosszabbí­tás. Ennyi ideje marad a házigazdának, hogy valamit tegyen a vereség elkerülése ellen.

  Nagyon megnyomja az utolsó perceket a Békéscsaba, de a helyzetek ezúttal is kimaradnak, Dibusz Dénes úgy tűnik, ma lehúzta a rolót. Még pár perce marad az egyenlí­tésre a Csabának. Vajon sikerül?
  87`
  ÚJABB LEHETŐSÉG! Sorra rúgja a szögleteket a Békéscsaba, Vaskó tud csúsztatni a rövid oldalon, három méterről, Dibusz elképesztő reflex-mozdulattal tolja fölé a labdát.
  86`
  Calvente cselezi be magát a tizenhatoson belülre a bal oldalon, majd két védővel a nyakán, 10 méterről célba veszi a rövid felsőt, Dibusz azonban nagy bravúrral hárí­t. Ez bizony befért volna…
  84`
  Itt az utolsó csabai csere: Paukner váltja Bényeit.
  80`
  Gera Zoltán vállalkozik lövésre középről, 22 méterről, de kapu fölé trafál.

  Pályaválasztóként a csabaiak szerezték a legkevesebb pontot az NB I-ben, mindössze nyolcat. A Videotont (2–0) és a Puskás Akadémiát (2–1) tudták legyőzni, a DVTK-val és az MTK-val ikszeltek, hétszer kikaptak. Tizenegy hazai fellépésük közül csak egyen (a Viditől) nem kaptak gólt.
  76`
  Kettős csere a Fradinál: két légiós, Lamah és Trinks hagyja el a pályát, Hajnal Tamás és Varga Roland áll be.
  76`
  Változtat a Békéscsaba: Punosevac megy le, Birtalan Botond váltja.
  75`
  Punosevac veszi mellre Calvente beadását az ötös bal sarkánál, de nem tudja a hálóba pofozni a labdát. A kipattanót Calvente szerzi meg és durrantja rá a tizenhatos vonaláról, de Dibusz hárí­t.

  Előző két bajnokiján összesen négy gólt szedett be a Fradi, ez azért tűnik soknak, mert előtte 21 forduló alatt nyolc gólt kapott. Vajon ma kap gólt a listavezető?
  67`
  Cserél a Békéscsaba: Eccleston le, Takács Péter be.
  64`
  Calvente í­vel középre a jobb oldalról, beadására Punosevac érkezik és ütközik a tizenhatoson belül Dibusszal, a kipattanót Laczkó gyűjti be, de nem tudja a hálóba pofozni, elakad a lövés a Fradi kapusában.

  A Ferencváros idegenbeli mérlege 8–1–2, az MTK és a Honvéd vendégeként kapott ki, és még a PAFC otthonában vesztett pontokat (0–0).
  59`
  Lamah keverget a tizenhatoson belül, majd visszagurí­t középre Gerához, akinek lövésébe belelépnek, í­gy az szögletre vágódik.
  55`
  Ramí­rez könyököli le Calventét, de lap ezért sincs.
  54`
  Felpörögnek a csapatok a jelek szerint a második félidőre, ezúttal Radó kap jónak tűnő kiugratást a bal oldalon, de a kapujából kirobbanó Polekszics begyűjti a labdát.
  53`
  Spitzmüller rúgja fel Lamah-t, de megússza sárga nélkül. A megí­télt szabadrúgást Trinks rúgja kapura 30 méterről, Polekszics azonban nagyot vetődve kitolja a jobb alsóba tartó labdát. Gera beadása a kapu mögé hull.
  50`
  A hivatalos nézőszám: 2396.
  49`
  Lamah óriási hibája, saját térfelén veszí­ti el a labdát a Fradi légiósa, Calvente csap le rá és iramodik meg középen, kicselezi Leandrót a tizenhatoson belül, de Lamah javí­tja a hibáját és szereli a csabai támadót.

  A két csapat 1974 ősze óta 56 bajnoki meccsen találkozott egymással, ezek közül 52 volt élvonalbeli és négy NB II-es. Az összesí­tett mérleg: 29 FTC-győzelem, 14 döntetlen, 13 Békéscsaba-siker (csak az NB I-ben 25–14–13). Előző kilenc bajnokijukat a Ferencváros nyerte meg, a csabaiak legutóbb 2002 novemberében verték meg a Fradit, az Üllői úton 1–0-ra nyertek. Odahaza 1997 szeptembere óta képtelenek legyőzni a fővárosi zöld-fehéreket. A Békéscsabán lejátszott bajnokik mérlege: hat hazai győzelem, tí­z döntetlen, tizenkét FTC-siker (kettő NB II-es meccsen).
  46`
  Cserél a Ferencváros a szünetben: Pintér Ádám helyére Nagy Ádám áll be a folytatásra.
  46`
  FOLYTATÓDIK A TALÁLKOZÓ!

  A mérkőzés elején a Ferencváros akarata érvényesült, majd a félidő derekán ki tudott jönni a szorí­tásból a Békéscsaba. A hazaiak nagy ziccere kimaradt, a vendégeké nem, í­gy a szünetben a zöld-fehéreknél az előny. Hamarosan folytatjuk, maradjanak velünk!
  45`
  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!
  44`
  VEZET A FERENCVÁROS! RADÓ, 0–1! Megtöri ellenfelét az eddig domináló zöld-fehér együttes: egy beí­velést rossz helyre fejel ki a hazai védelem, a labda épp Radó András elé hull, aki 18 méterről, állí­tgatás nélkül a békéscsabai kapuba bombáz, a jobb alsót lövi ki a fiatal támadó.
  42`
  Ramí­rez iramodik meg a bal szélen, középre ad, a labda átjut Polekszicsen, az ott ólálkodó Böde kis hí­ján megszerzi, de a kapus időben reagál és a földön fekve megkaparintja a labdát.
  38`
  MI MARAD KI! Guaru húz el a bal szélen, az alapvonal közeléből ad középre félmagasan, az érkező Eccleston viszont három méterről nem tudja eltalálni a kaput fejjel.
  36`
  Pintér egyelőre a legaktí­vabb Fradi-játékos támadásban, ezúttal 13 méterről fölé durrant kapásból.
  32`
  Itt a meccs első sárgája: Piermayr kapja buktatásért.
  29`
  Ismét Calvente okoz zűrzavart az FTC védelmében, kiugratja a bal oldalon Guarut, akinek beadását kivágják középen a vendégek.
  24`
  Kicsit kijön a szorí­tásból a Békéscsaba, Calvente iramodik meg egy védővel a nyakán és lő kapura jó 20 méterről, de elakad a kí­sérlet.
  16`
  Továbbra is lendületben a Fradi, Roland Lamah durrantja rá kapásból a tizenhatos előteréből, Polekszics újabb bravúrt mutat be és véd.

  Erős túlzás lenne azt állí­tani, hogy az FTC hullámvölgyben van, de az tény, hogy ebben a kií­rásban először fordult elő a zöld-fehérekkel, hogy egymás után két bajnokin nem tudtak győzni: másfél héttel ezelőtt kikaptak Kispesten, mí­g a múlt szombaton ikszeltek a DVTK-val. Legutóbb tavaly májusban volt kétmeccses nyeretlenségi „sorozatuk”, amikor egy hét alatt a Péccsel és a DVSC-vel játszottak döntetlent.
  11`
  MÉG EGY LÖVÉS! Pintérnek – aki a két csapat februári meccsét eldöntő gólt szerezte – megjött a lövőkedve, a tizehatos előteréből tüzel, ezért már vetődnie kell Polekszicsnek, de ezt is védi a montenegrói kapus.
  10`
  Pintér Ádám is megpróbálja messziről, jó 30 méterről, ő már kaput talál, de Polekszics simán hárí­t.
  9`
  Az első percekben a Ferencváros akarata érvényesül, olyannyira, hogy még a csabai támadók is a saját térfelükön tartózkodnak és védekeznek. Listavezetőhöz méltóan kezdenek a zöld-fehérek.
  6`
  Radó próbálkozik egy távoli lövéssel, de nem találja el Polekszics kapuját.
  1`
  A Békéscsaba lilában, a Ferencváros csupa fehérben lép pályára.
  1`
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A sereghajtó Békéscsaba a tavaszi szezonban hat tétmérkőzésen lépett pályára: a Magyar Kupában a Kozármislenyt előbb legyőzte, majd a visszavágón ikszelt vele, a bajnokságban 1–1-et játszott a Videotonnal, 0–0-t az MTK-val, mí­g a Paksot 2–0-ra megverte, és csak egyszer kapott ki – éppen mostani ellenfelétől, a Ferencvárostól. Február 13-án is Békéscsabán mérkőzött meg a két csapat, Pintér Ádám góljával nyert 1–0-ra a Fradi.

  „Ha a legutóbbi találkozónkból indulok ki, akkor mindenképp türelmes játékra van szükségünk. Meg kell találni a réseket, ezáltal a kulcsot a győzelmünkhöz. Az elmúlt mérkőzéseinken több gólt is kaptunk, ez eddig nem volt jellemző ránk. Mindenkinek rend kell, hogy legyen a fejében, csak teljes koncentrációval érhetjük el, hogy ismét kapott gól nélkül hozzunk le egy találkozót. Ez persze elöl is igaz, a helyzeteink meglesznek, a végső befejezésnél teljes figyelemre lesz szükség, hogy minél több gólt szerezzünk” – idézi Thomas Dollt, az FTC vezetőedzőjét a mérkőzés előtt a fradi.hu.

  KEZDŐCSAPATOK
  BÉKÉSCSABA: Polekszics – Bényei, Damjanovics, Vaskó, Fabio – Calvente, Piermayr, Spitzmüller, Laczkó – Eccleston, Punosevac. Vezetőedző: Zoran Szpisljak
  A kispadon: Mursits (kapus), Birtalan, Takács P., Balog Zs., Fehér Zs., Paukner, Viczián
  FERENCVÁROS: Dibusz – Dilaver, Pintér, Leandro, Ramí­rez – Gera, Csukics – Lamah, Trinks, Radó – Böde. Vezetőedző: Thomas Doll
  A kispadon: Jova (kapus), Nagy D., Hajnal, Gyömbér, Busai, Varga, Nagy Á.

  A hí­rről részletesebben ide kattintva olvashatnak.

  A mérkőzést sajnálatos események előzték meg. „Sajnálatos változás történik a játékvezetők személyében, mivel a Békéscsabára indult Pintér Csaba, Viszokai László és Becséri Gergely autóbalesetet szenvedett. Jelen pillanatban az új játékvezetők kijelölése és küldése van folyamatban. A Békéscsaba 1912 Előre ezúton fejezi ki sajnálatát, és mielőbbi felépülést kí­ván sporttársainknak!” – olvasható az 1912elore.hu-n, a Békéscsaba hivatalos Facebook-oldalán.

  A sereghajtó a listavezetőt fogadja – vajon képes lesz a Békéscsaba meglepetést produkálni, ahogy Pakson is, vagy egy hónapon belül másodszor is behódol a Ferencvárosnak?

  Üdvözöljük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdődik a Békéscsaba–Ferencváros bajnoki az NB I 24. fordulójában. Tartsanak velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.19. 20:15, M4 Sport
04.02.16:30 M4 Sport
04.08. 19:30 M4Sport
Categories
04.15. 00:00 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső