2016.V.7. MK Döntő, Újpest – Ferencváros: 0-1

NS-20160508-01-20160507Kupagyőztes a bajnokcsapat – Gera döntötte el az MK-finálét

A nagy derbivel zárult a klubidény, az Újpest a vártnál gyengébben futballozott, a Fradi a 22. Magyar Kupa-győzelmét aratta.
Gera Zoltán találatával a Ferencvárosé lett a végső diadal a labdarúgó Magyar Kupában, a zöld-fehérek az örök rivális Újpestet győzték le a Groupama Arénában rendezett fináléban. A tavalyi kupagyőztes, idei bajnok Fradi tehát duplázni tudott.

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: – Óriási a várakozás a döntő előtt, hiszen hosszú múltra tekint vissza a két klub egymás elleni rivalizálása. Úgy gondolom, mindenki örül, hogy a kupadöntőben az Újpest és a Ferencváros játszik egymással, mert amit a labdarúgás érzelmi szinten fel tud mutatni, ezek a derbik mindig felmutatják, és rendre magas szí­nvonalúak ezek a mérkőzések. Az esélyek teljesen kiegyenlí­tettek, ötven-ötven százalékot adok a győzelemre mindkét együttesnek. Amikor hat fordulóval a bajnokság vége előtt egy csapat megnyeri a bajnokságot, az étvágy kicsit lecsökken a játékosokban. Kedden kezdtük el az edzéseket a kupadöntőre, és nagyon boldog vagyok, mert az előző napokban olyan csapatot láttam a tréningeken, akik nagyszerűen edzettek. Az elmúlt napok alapján újra beleszerettem a csapatomba, ez jó jel a döntő előtt. A két csapat jól ismeri egymást, tisztában vagyunk a rivális erényeivel, de a gyengéivel is, és ezzel az Újpest is ugyaní­gy van.

Nebojsa Vignjevic: – Kilencven percen keresztül kell koncentrálnunk, mert egy-egy pillanat fog dönteni a győzelemről. Aki jobban használja ki ezeket a pillanatokat, az emelheti magasba a végén a trófeát. Mindent tudunk egymásról, ezért nem taktikai szinten dől el a találkozó, hanem azon, hogy ki lesz motiváltabb, a játékosok az adott pillanatokban éppen milyen megoldást választanak. A kupaelődöntőt követően nálunk sok játékos fejben már a szombati fináléra készült, talán emiatt nem sikerültek jól az utolsó bajnokijaink.

A mérkőzés:

Újpest – Ferencváros: 0-1 (0-0)
Groupama Aréna, 19.000 néző.
Vezette: Iványi Zoltán (asszisztensek: Berettyán, Georgiou; alapvonali jv.: Karakó, Erdős; tartalékjv.: Erős)

Újpest: Balajcza – Heris, Kecskés Á., Litauszki, Balogh B. – Sankovic, Cseke – K. Hazard (Mohl 34.), Bardhi (Kabát 85.), Andric (Diarra 73.) – Lencse
kispad: Kovács Z., Kálnoki Kis, Windecker, Angelov
vezetőedző: Nebojsa Vignjevic

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa (Radó 46.), Leandro, Ramí­rez – Pintér Á. – Varga R. (Cukic 88.), Gera Z., Hajnal, Lamah (Gyömbér 57.) – Böde
kispad: Jova, Sesták, Nagy Do., Busai
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Gera Z. (78.)
Sárga lap: Litauszki (25.), Diarra (90+2.) illetve Gyömbér (57.), Ramí­rez (90.)

20160507-ujpest-kupaAmi a körí­tést illeti, olyan mérkőzésen, amin nem lépett pályára a magyar válogatott, ilyen hangulat még nem volt a Groupama Arénában. Ez már a találkozó elején kiderült, mivel csupán egy ütközőszektor volt felhúzva a két tábor között, í­gy az újpestiek és a fradisták is szép számmal tudták képviseltetni magukat, és nagyszerű atmoszférát teremtettek.

Ami a szakmát illeti: a Ferencváros a legerősebb kezdő tizenegyét küldte pályára azt leszámí­tva, hogy Nagy Ádám nem volt bevethető, Emir Dilaver ugyanis felépült a meccsre. Az Újpest azonban ismét szokatlan tizeneggyel kezdett, Balogh Balázs újra balbekket játszott, annak ellenére, hogy Mohl Dávid is bevethető volt.

20160507-ujpest-csapatkepZÚGÓ KAPUFA, MÉGIS HIÁNYÉRZET

Nagy iramban kezdődött a találkozó, ám az első negyvenöt perc végén mégis inkább azt mondhattuk, nem volt túl jó az első félidő… Mindenképpen megemlí­tendő ugyanakkor, hogy a Fradi több alkalommal is majdnem betalált.

Leginkább akkor, amikor a 15. percben Roland Lamah passza után Pintér Ádám 25 méterről váratlanul bombázott, a kapufa mentette csak meg az Újpestet. A szünetig még Böde Dániel és Varga Roland járt közel a gólhoz, a lila-fehéreknek nem volt ziccerük.

Volt azonban sérültjük, Kylian Hazard-nak kellett a tervezettnél korábban befejeznie a meccset, ennek pedig ritkán látható következménye lett, a balhátvéd (azaz Balogh) lett a jobbszélső – ez a poszt már közelebb állt a válogatott játékos szí­véhez.

PIROTECHNIKA, ÚJABB VARIÁLÁS, GERA-GÓL

20160507-ujpest-geraA második félidő elején pedig a Fradi alakult át: támadó érkezett védő helyett, Radó András váltotta Michal Nalepát, Pintér í­gy középhátvéd lett, Lamah pedig szintén egy sorral hátrébb játszott – egészen addig, amí­g Gyömbér Gábor le nem váltotta.

Az újpesti tábor látványos elemeket használt, pirotechnikát is bevetett a második játékrész elején. Eközben a pályán ismét jobb lett az iram, csak ziccerekről nem lehetett sokáig beszámolni. A 78. percben azonban nagyon szép támadást vezetett a Fradi, Radó szép cselek után Hajnallal, majd Vargával is összejátszott, ám utóbbit szerelték az újpestiek.

20160507-ujpest-gera-2A szögletet követően azonban már tehetetlenek voltak. A sarokrúgás után Gyömbér nyerte meg a fejpárbajt, a kapu felé tartó labdába ugyanakkor még Gera Zoltánnak is bele kellett fejelnie, mielőtt a hálóban kötött ki (0–1).

A hátralévő percek a búcsúról szóltak. Csereként beállt Kabát Péter az egyik, Vladan Csukics a másik oldalon, mindkét rutinos játékosnak ez volt az utolsó találkozója szeretett klubjában.

A finálét pedig megérdemelten nyerte meg a bajnok Ferencváros, amely 2004 után újra képes volt arra a bravúrra, hogy kupagyőztes bajnokcsapatnak nevezheti magát.

További képek: fradi.hu (mérkőzés, dí­játadó), Farkas Zsolt, Sas Gábor, üllői129.hu

Nyilatkozatok:

„Csodálatos pillanatot élünk át most, kemény munka volt a mai, azt gondolom, nagyon jó mérkőzést láthattunk –  kezdte Thomas Doll, az FTC vezetőedzője a mérkőzés utáni sajtótájékoztatót. –  Érzelmekben és feszültségben nem volt hiány, és a szurkolók is nagyszerűek voltak. Nagy tisztelet az Újpestnek, mert ilyenkor nem könnyű nekik, de a teljesí­tményükért nekik is jár a megbecsülés.”

„Nagyon tetszett, amit láttam, stimmeltek a csapatrészek közötti távolságok, nem engedtük helyzetbe kerülni az újpestieket. Tudtuk, hogy nem az első tizenöt percben kell eldönteni a döntőt, azonban már az első félidőben is betalálhattunk volna. Ahogy az a kupadöntőkben lenni szokott, egy pontrúgás döntött, nagyon tetszett, hogy érezni lehetett a játékosokon, mennyire szeretnének győzni.”

„Gera Zoltán ma megkoronázta nagyszerű szezonját. Remek játékos, aki védekezésben és támadásban is stabilitást ad a csapatnak. Azonban csapatként győztünk, a sikerhez minden játékos teljesí­tményére szükségünk volt.”

„Köszönetet szeretnék mondani a szurkolóknak, ezt a buzdí­tást mindkét csapat megérdemelte. Örülök, hogy a szurkolóink támogattak minket, mi pedig boldoggá tudtuk tenni őket” – zárta mondandóját a német tréner.

„A Ferencváros bizonyí­totta, hogy Magyarország legjobb csapata – kezdte Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője. – Jobban játszottak, mí­g nekünk nem ment olyan jól, mint a legutóbbi két, ellenük lejátszott találkozónkon. Szeretnék köszönetet mondani a játékosaimnak a teljesí­tményükért és a fantasztikus szurkolóinknak a buzdí­tásukért.”

„Sajnos támadóinknak nem volt sok lövése, nem tudtunk eléggé gólra törően futballozni, í­gy nem sikerült elég helyzetet kialakí­tanunk. Hazard az első félidőben megsérült, mí­g Andricsnak egymás után több rossz passza is volt, látszott rajta, hogy nagyon elfáradt.”

Újságí­rói kérdésre Vignjevics elmondta, nem szeretné elárulni, mit súgott neki Gera Zoltán a lefújást követően, jobb lenne, ha ezzel a kérdéssel a győztes gólt szerző ferencvárosi középpályást keresnék.

Gera Zoltán:

Az öröm pillanatai:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és az Újpest hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

7 hozzászólás a(z) 2016.V.7. MK Döntő, Újpest – Ferencváros: 0-1 bejegyzéshez

 • ÖRÖKRE FELEJTHETETLEN !!!

 • Kihagytam Gyömbért.

  Megtestesült Ferencví rosi megbìzhatòsí g.

 • Nekem a kupa derby egyik fôhôse — Gera Zoltí non kìvül — Pintér volt. Sestí kot hií nyoltam. Csukics meg taln bùcsùelôadí sí t adta — a kapu tetején.

  Nagyon feljött ez a fiù, köszönhetôen Doll elôvigyí zotossí gí nak, ahogy nem jí tszatta eleinte sokat.

  Az ùjpesti Mohl-t a Fradinak le kellene szerzôdtetnie a jövô évre. Kellene hí tul Batik és Nalepa között.

  Az a fickò inkí bb fradista mint ùjpesti.

 • Mikor a szerencse és a tudás együtt működik,ilyen volt szeretett Gera Zoli fejes gólja. Többet vártam ettől a mérkőzéstől.de í­gy is örülök,hogy megnyerték a kupát.Mi lesz a következő szezonban,azt jó lenne tudni,szerintem nagyon össze kell szednie magát a csapatnak,mert mindenki a második helyezettől az utolsóig mindent elfognak követni,hogy legyőzzék a Fradit.ami eddig nem nagyon sikerült.Ennek talán olyan következménye is lehet,hogy sorozatban jó mérkőzéseket fogunk látni.A siker egyik kovácsának Doll mesternek meg további kitartást és jó pihenést kí­vánok.

 • PERCRŐL PERCRE

  95. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS, 22. ALKALOMMAL NYERI MEG A MAGYAR KUPÁT A FRADI, AZ IDÉNYT PEDIG DUPLÁZÁSSAL ZÁRJA!
  94. perc Kabát lövése igen pontatlan, de előtte lökte Leandrót. Szabadrúgás kifelé.
  92. perc Souleymane Diarra hatalmasat rúg Gerába, sárga. Ezzel is elmegy egy perc.
  Négy perc a ráadás.
  90. perc Sárga Cristian Ramí­reznek, labdaelrúgásért.

  88. perc Vladan Csukics váltja Vargát. Csukics is búcsúzik, nemsokára visszavonul.

  85. perc Kabát Péter be, Bardhi le. Az utolsó újpesti csere.

  84. perc Diarra egy távoli lövéssel örvendezteti meg a Fradi-tábort.

  79. PERC VEZET A FRADI! Egy jobb oldali Hajnal-szögletet Gyömbér Kecskést megelőzve a bal sarok előterébe, Gera Zoltán elé fejel, aki szintén fejjel a léc alá juttatja a labdát, a kilépő Balajczát megelőzve. Cseke meg a gólvonalon ragadt, lesről szó sem lehet: 0–1!
  78. perc MOHL! Radó első villanása, passzát Varga ellőheti jobbal az ötös jobb sarka elől, de Mohl becsúszva blokkolja a lövést.

  75. perc Balogh körömpasszát Szankovics jobbal 17-ről Dibusz ölébe pazarolja.

  74. perc Gera a 16-os elől a léc fölé vágja Böde visszagurí­tását, sokkal.
  73. perc Andricsot Souleymane Diarra váltja az újpestieknél. Támadó helyett erőközéppályás.

  70. perc Balajcza elüti Böde feje mellől Hajnal szögletét, a következő sarokrúgást kifejeli Balogh, szintén a rövid sarok elől.
  68. perc Böde távoli lövése távolról sem pontos.
  67. perc Végre valami! Szép és pontos Fradi-támadás, Gera és Böde Hajnal elé játszik, aki a 16-oson belül kicselezi Mohlt, de Litauszki becsúszva szereli. FTC–Litauszki 0–0!
  61. perc Balogh jobbról a kapu elé í­vel, Leandro fejjel ment az ötösön.
  56. perc Csak éppen korábban elindult a magyar játékos, mint kellett volna, a belga még a pályán volt. Furcsa sárga Gyömbér Gábornak… De jogos.
  56. perc Gyömbér Gábor váltja a lesérült Lamah-t.
  Sérüléssel búcsúzik a Fraditól a támadó?
  55. perc Újabb, sokadik halovány Újpest-attak, Pintér könnyedén ment, Bernd Storck és Andy Möller sincs elragadtatva a látványtól.

  52. perc Ramí­rez menti fejjel az ötös jobb sarkánál Cseke beadását Andrics elől, Vargát pedig Litauszki szereli a másik térfél jobb oldalánál.

  Petárdák durrantak már eddig is, de most a korábbinál nagyobb bőséggel, az újpesti táborban pedig görögtüzek gyulladnak. És pár füstgránát is elszösszen.

  48. perc Pintér löki Csekét a jobbon, szabadrúgás, amelyet Balogh jócskán elmér.
  46. PERC FOLYTATJUK!

  45. perc Nalepa az öltözőben marad, Radó András váltja őt. Pintér a középpályáról egy sorral hátrább húzódik, Lamah meg balról középre.
  Sajnos manapság ott tartunk, hogy egyes vélemények szerint ez a meccs – meg a három és fél évvel későbbi, 1979. szeptemberi 7–1-es Fradi-siker is, és még ki tudja, mennyi legendás összecsapás… – bundamérkőzés volt. Sem megerősí­teni, sem cáfolni nem tudjuk az ilyen pletykákat, mindenesetre fölöttébb furcsa lenne, hogy a Fradi akkori játékosai szántszándékkal akartak volna nyolcat kapni a Dózsától, hogy aztán évekig ezzel cukkolják őket az újpestiek. És az sem éppen életszerű, hogy ezen az esti, villanyfényes meccsen a bajnoki cí­m megszerzéséért a Videotonnal ádáz csatát ví­vó ferencvárosiak megegyeztek volna a lilákkal, hogy ugyan verjék már meg őket, hogy az aznap délután az SBTC-vel ikszelő, í­gy a tabellán egy ponttal eléjük kerülő fehérváriakat még csak véletlenül se tudják visszaelőzni, sőt még a Dózsa is egy ponttal megközelí­tse őket…
  A két csapat egyik legemlékezetesebb mérkőzése a legendás, 8–3-as derbi. Ezen a találkozón esett a legtöbb gól, az újpestiek ezen a bajnokin találtak be legtöbbször a Ferencváros kapujába. Az 1976. május 15-én lejátszott meccsen Fazekas László ötször volt eredményes, rajta kí­vül Fekete László (2) és Törőcsik András szerzett gólt a lilák közül, a Fradi találatait Szabó Ferenc (2) és Nyilasi Tibor jegyezte. Fazekas a Népsport tudósí­tóitól a legmagasabb, 10-es osztályzatot kapta, fantasztikus, „ötcsillagos” mérkőzés volt ez, nem túlzás, hetekig, hónapokig erről beszéltek az emberek.

  45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!
  40. perc Mezőnyharcba burkolózott a meccs, a szurkolók azonban lelkesek.
  A tavalyi kupadöntőben győztes legénységből Dibusz Dénes, Emir Dilaver, Cristian Ramí­rez, Gera Zoltán, Vladan Csukics, Nagy Ádám, Gyömbér Gábor, Varga Roland, Böde Dániel és Roland Lamah a mostani sorozatban is szerepet kapott (mlsz.hu).
  Doll huszonhét játékost vetett be eddig a kupasorozatban, mindössze két játékos, Pintér Ádám és Roland Lamah játszott a döntőig vezető út mind a hét találkozóján, hat meccs jutott Emir Dilavernek, Vladan Csukicsnak, Cristian Ramí­reznek és Michal Nalepának. A házi gólkirály eddig Busai Attila a sorozatban, aki csak két meccsen játszott, de az elsőn négy gólt szerzett a Nagyecsed ellen, majd a Csákvár kapujába is betalált.
  Litauszki: nyolc.
  35. perc Balogh a balon sarokkal cselezne, de Lamah szereli, a beadás eljut Bödéig, azonban ment előle a Kecskés, Litauszki kettős.
  34. perc Mohl lesz balhátvéd, Balogh pedig előremegy a jobb szélre.
  33. perc Hazard lesérült, Mohl Dávid váltja.
  32. perc Varga ütközik Andriccsal, majd a fogsorát ellenőrzi, és ültében talán örömmel konstatálja, hogy a szerb is szédikézik kissé.
  A védő nevét eddig hétszer kellett leí­rni, ez sokat elmond a meccsről.

  29. perc Lamah újfent szabadon marad a balon, beadását menetrendszerűen kivágja becsúszva Litauszki.

  26. perc MICSODA MENTÉS! Illetve: micsoda, mentés? Varga javí­t, Balogh két hibája után pontosan ad jobbról középre, Böde tí­zről jobbal félmagasan azonnal kapura lő, a bal sarok előtt Litauszki ment, bal kézzel. Szöglet…
  Könnyen lehet, hogy a kupadöntővel befejeződik Kabát Péter újpesti karrierje. Lejár a szerződése a Megyeri úton, a center pedig a Facebook-oldalán üzent: „Soha nem bocsátanám meg, ha játék nélkül vagy vereséggel kellene befejeznem szeretett klubomban.”
  25. perc Litauszki Róbert kap sárgát Gera meggyötréséért, Varga 30 méteres szabadrúgása pedig a labdaszedőké.
  23. perc ÖNGÓLHELYZET! Hajnal távoli szabadrúgását Heris 10-ről a léc alá fejelné, középre, de Balajcza kipaskolja oldalra a labdát a feje elől.

  21. perc Az első jó újpesti lövés: Bardhi jobbal jó 30-ról nem sokkal véti el a jobb felsőt.

  18. perc Andrics a bal oldalról középre ad laposan, és igen pontosan, Gerához.

  15. perc DÖNGŐ KAPUFA! Lamah ismét okosan gurí­t balról vissza a 16-os elé, ezúttal Pintér érkezik, aki jobbal 25-ről milliméterekkel téveszti el a bal felsőt. Balajcza vetődött, de hiába.
  14. perc Andrics jobbal 22-ről ölön lövi a labdával Dibuszt, majd a másik térfélen Böde lőne kapura ilyen távolságból, ha Kecskés hagyná. De nem hagyja.

  11. perc Pintér nagyot rúg Hazard-ba, Iványi jelzi: a következő ilyen sárga lesz. A légióst per pillanat ez nem vigasztalja.
  Egymás elleni bajnoki mérkőzések a közelmúltból, jegyzőkönyvekkel ITT!
  10. perc Dilaver cselsorozatra ragadtatja magát, végül Litauszki szereli, a 16-ossal egy magasságban.
  9. perc ISMÉT HELYZET! Lamah bal oldali beadását Litauszki nem fejeli el az ötösön egy váratlan ötlettel, hanem elengedi Bödéhez a labdát, aki ettől annyira meglepődik, hogy igencsak rossz helyre fejeli a beadást. A hátvéd végül is elérte a célját.
  A mérkőzés előtt beszélgettünk Dragóner Attilával, aki 2–0-s Fradi-győzelmet jósolt. A korábbi védő arra a kérdésre, hogy mikor láthatjuk a fiát egy ilyen meccsen, úgy válaszolt, ahhoz még érnie kell Filipnek.
  8. perc Andrics kicselezi a balon Dilavert, de a bekk bokán cserdí­ti. Sárga nincs, a szabadrúgás pocsék.
  6. perc Lamah a jobbon elfekteti Bardhit, majd jobbal középre ad, ám Gera eltöri a labdát a 16-oson.

  2. perc HELYZET! Ramí­rez cselezget a balon, Heris odalép, de Lamah-é a lecsorgó, a beadást a kapu torkában a gólra éhes Böde elől Litauszki menti becsúszva, nem sokkal a bal alsó mellé.
  1. perc Lamah ballal rosszul találja el Varga jobbos í­velését Böde harcos előkészí­tése után.

  1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A hazaiak zöld-fehér mezben és zöld nadrágban, a vendégek lila-fehér mezben és fehér nadrágban.

  A két szurkolótábor fantasztikus élőképekkel készült mára, rajtuk biztosan nem múlik a szí­nvonalas finálé!

  Ismét Balogh Balázs játszik balhátvédet az Újpestben. A középpályás válogatott mezben is futballozott ezen a poszton a Groupama Arénában, akkor a magyar válogatott kikapott Észak-írországtól. Igaz, akkor ötvédős rendszerben játszatta a nemzeti tizenegyet Pintér Attila. Mint emlékezhetünk, kevés sikerrel…
  Az öt eddigi zöld-fehér–lila-fehér kupadöntőből a Fradi négyet nyert meg, az Újpest egyet, 21, ill. 8 rúgott góllal.
  Egy kis örökmérleg! A két csapat eddig 217 élvonalbeli bajnokit játszott egymással (ez rekord itthon!), a mérleg: 61 Újpest-győzelem, 58 döntetlen, 98 Ferencváros-siker, 307, ill. 408 rúgott góllal. Több mint 110 évvel ezelőtt, 1905. február 19-én találkoztak először egymással, akkor az FTC 2:0-ra győzött.
  JÖTTEK-MENTEK!
  A Ferencvárostól az Újpesthez:
  1928, Aknai János
  1941, Kalocsay Géza
  1950, Deák Ferenc
  1950, Henni Géza
  1985, Haáz Ferenc
  1985, Ebedli Zoltán
  1994, Wukovics László
  1998, Mogyorósi József, i.
  1998, Miriuta László
  2002, Kőhalmi András, i.
  Az Újpesttől a Ferencvároshoz:
  1945, Szabó Géza
  1951, Gulyás Géza
  1985, Ebedli Zoltán
  1992, Sorin Cigan
  1994, Kecskés Zoltán
  1999, Eszenyi Dénes, i.
  2003, Csurka Zoltán, i.
  2003, Rósa Dénes, i.
  2005, Grósz Róbert
  Eltiltott nincs.

  A hazaiaktól Batik Bence és Nagy Ádám sérült, a vendégektől Lázok és Perovics maródi.
  … a lila-fehérekről pedig emitt!
  Hí­rek, cikkek, videók és megannyi más érdekesség a Fradiról itt…
  TOVÁBBI NYILATKOZATOK ITT!
  „Remélem, meg tudjuk lepni az Újpestet, de hogy mivel, arról majd a meccs után kérdezzen. Jól ismerjük egymást, tudjuk, hogy az Újpest gyors csapat, ám azt is tudjuk, mik a gyengéik, ahogy ők is ismerik a mi gyenge pontjainkat” – válaszolta Doll a Nemzeti Sport kérdésére. Vignjevics is egyetértett abban, hogy nagy meglepetésekre nem lehet számí­tani.
  Vignjevics azt is hasonlóan gondolja német kollégájával, hogy nem érdemes a közelmúlttal foglalkozni, í­gy például azzal, hogy decemberben nyerni tudtak az Üllői úton. A szerb mester szerint apróságok dönthetnek, az, hogy ki tudja hibára kényszerí­teni a másikat.
  Doll úgy véli, egyik gárda sincs előnyben a másikkal szemben, 50-50 százalék az esélye mindkettőnek, és ezen az összecsapáson az sem jelent feltétlenül előnyt, hogy az FTC stadionjában rendezik. A német szakember kifejtette, reméli, hogy igazi futballélményben lesz részük a szurkolóknak és játékosoknak egyaránt.
  „Természetesen nagy az öröm, hogy döntőt játszhatunk az Újpest ellen. Nagy tradí­ciókkal büszkélkedik ez a párosí­tás, minden szurkoló örül a találkozónak. Jó iramú, jó meccsre számí­tok, és természetesen győzelemmel szeretnénk zárni a szezont – fogalmazott a Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll. – Kedden kezdtünk el kimondottan erre a mérkőzésre készülni. Nagyon elégedett voltam a játékosok hozzáállásával, azzal, ahogy dolgoztak, újra beleszerettem a csapatomba. Természetesen azt is tudjuk, hogy nagyon felkészült, jó Újpest lesz az ellenfelünk”
  „Tisztában vagyok vele, hogy a Ferencváros elleni derbi mindig másik dimenzió, különleges mérkőzés, amire nemcsak Magyarországon figyelnek. Nagyon izgalmas, pörgős meccsre számí­tok, mindent meg fogunk tenni a győzelem érdekében” – kezdte a sajtótájékoztatót Nebojsa Vignjevics, az Újpest szakvezetője.

  Szombat este az Újpest és a Ferencváros játssza a Magyar Kupa döntőjét. A pályaválasztó lila-fehérek a 10., a zöldek a 22. végső győzelmükre hajtanak. Múltidéző a két csapat gazdag kupatörténelméből ITT.

  A billentyűknél: B. J.
  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ ÚJPEST–FERENCVÁROS LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA-DÖNTŐ ONLINE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

VIII. Novák Dezső utánpótlás emléktorna 2024.01.20.
OLDALAK
12.03.17:45 FTC-Mezőkövesd és 12.06.19:30 Mezőkövesd-FTC TV:M4Sport
12.10.18:00 M4 Sport
EKL: 12.14.18:45 FTC-Fiorentina TV: M4Sport
Categories
12.17.16:00 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ