2017.XI.4. Ferencváros – DVSC: 2-1

NS-20171105-01-20171104

A Fradi egy góllal nyert, és megszakí­totta a DVSC sorozatát

A második félidőben egy kétperces rövidzárlat okozta a Debrecen vesztét.
A gól nélküli első félidő után a Ferencváros hazai pályán 2–1-re legyőzte a Debreceni VSC-t a labdarúgó NB I 15. fordulójában.

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: – Ha az elmúlt hetek eredményeit veszem figyelembe, akkor elégedett vagyok, akárcsak a játékosok mentalitásával. Ha viszont a játékot nézem, el kell ismerni, hogy ennél jobb futballra is képes lehetne az együttes. Mezőkövesden is jobban örültem volna, ha megszerezzük a második gólt, viszont hátul legalább stabilak voltunk. A teli stadion szerintem lendületet ad a csapatnak, gólveszélyesebbek leszünk. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a Debrecen is jó formában van, sok gólt szereztek az elmúlt fordulókban. Nem gondolom, hogy a negyedik 0-0 következik, viszont nagyon remélem, hogy mi találunk többször a kapuba! Nem tartom jónak, hogy ilyen hamar összegyűlt két játékosnál (szerk: Otigba és Leandro) is az öt figyelmeztetés, hiszen még a bajnokság felénél sem járunk. Okosabban kell viselkednünk a párharcokban. Azonban a hiányzók ellenére nem kell félteni a védelmünket, több megoldást is átgondoltunk hét közben, és bí­zom a játékosokban, hogy mindenki megoldja a feladatát.

Herczeg András: – Nem számí­tunk könnyű meccsre, hisz a Ferencváros az élvonal egyik bajnokesélyes gárdája, ráadásul jelen pillanatban a tabella élén áll. Mi is hallottuk azokat az információkat, miszerint telt ház, huszonkétezer ember lesz a Groupama Arénában, minden bizonnyal ez is hatalmas motivációt jelent majd a zöld-fehérek számára. A kilencven perc során döntő lesz, hogyan tudjuk majd lereagálni ezt a felfokozott hangulatot, illetve mennyire merünk játszani, mennyire tudunk magabiztosak lenni. Ez nagyon fontos eleme lesz az összecsapásnak, hisz együttesünkben több labdarúgó sem játszott még ilyen légkörű mérkőzésen. Azt is tudni kell, hogy a Ferencvárosnak vannak olyan játékos egyéniségei, akik egyedül képesek eldönteni egy-egy találkozót, elsősorban Böde Dánielre és Varga Rolandra gondolok. Az augusztusi egymás elleni meccs óta a fővárosiak jelentős erősí­téseket hajtottak még végre, ráadásul közülük többen a kezdőcsapatban futballoznak. Mint mondtam, rendkí­vül nehéz mérkőzés vár ránk, valamint sok a sérültünk továbbra is: Szatmári Csaba, Sós Bence és Haris Tabakovic még mindig harcképtelen, valamint Szilvási Péter is sérüléssel bajlódik.

A mérkőzés:

Ferencváros — DVSC: 2-1 (0-0)
Groupama Aréna, 19.125 néző.
Vezette: Andó-Szabó Sándor (asszisztensek: Márkus, Szert; alapvonali jv.: Berke, Takács J.; tartalékjv.: Kepe)

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Botka, Blazic, Pedroso — Spirovski, Gorriarán — Varga R., Paintsil (Bőle, 87.), Priskin (Batik, 90+1.) — Böde
kispad: Holczer, Hajnal, Csernik, Moutari, Lovrencsics B.
vezetőedző: Thomas Doll

DVSC: Nagy S. — Bényei, Kinyik, Mészáros N., Ferenczi J. — Tőzsér — Könyves, Jovanovic, Bódi, Varga K. (Tisza, 86.) — Mengolo (Takács T., 63.)
kispad: Novota, Barna, Sekulic, Csősz, Nagy K.
vezetőedző: Herczeg András

Gól: Varga R. (58.), Priskin (60.) illetve Jovanovic (84.)
Sárga lap: Lovrencsics G. (70.), Bőle (87.) illetve Ferenczi J. (55.), Tőzsér (64.), Bódi (73.)

Mintha a sas is ráérzett volna, hogy különleges nap a szombati.

Mí­g a zöld-fehérek kabalamadara máskor a lelátóról egyenesen a pályán található húsdarabig repül, ezúttal többször is körbeszállt a stadionban. Hatalmas szárnyait széttárva, méltóságteljesen siklott a levegőben, majd a népes Fradi-tábor előtt landolt a kapu lécén. A zöld-fehér csapat is szárnyalt, győzelemmel ünnepelte, hogy telt ház előtt játszhatott. A hazai együttes szép lassan felőrölte ugyanis a vendéget, és a második félidő elején két perc alatt két gólt rámolt be a DVSC kapujába.

20171104-dvsc-vargarElőbb a góllövőlistát már tizenhárom góllal vezető Varga Roland préselt be egy labdát Nagy Sándornak (1–0), majd a kezdőbe bekerülő Priskin Tamás talált közelről – méghozzá akrobatikus, ollózó mozdulattal – a kapuba (2–0). Pedig egészen addig nem sok különbség volt a két fél játéka között. A Fradi és a Loki is próbálkozott, s bár az első félidőben a kapuk keveset forogtak veszélyben, a mezőnyben jól adogattak a csapatok.

20171104-dvsc-priskinA Ferencváros ezúttal sem játszott lehengerlően, ám mostanra eljutott odáig, hogy a jó formában lévő labdarúgói között rendszerint akad valaki, aki eldönti a találkozót. A legutóbbi két győztes bajnokin – az Újpest és a Mezőkövesd ellen – Böde Dániel fejelt egy-egy gólt, mí­g ezúttal másik két támadó, Varga Roland és Priskin Tamás döntött.

Érezhető volt, hogy a rövidzárlat és a két kapott gól némileg megtörte a debrecenieket, hosszú percekig nem találták a ritmust, ám a vége előtt Aleksandar Jovanovic révén szépí­tettek, í­gy izgalmassá tették a mérkőzés utolsó néhány percét (2–1). Az egyenlí­tés azonban nem jött össze, í­gy a Loki kilenc veretlen bajnoki után szenvedett vereséget. A Debrecen ettől függetlenül nem játszott alárendelt szerepet. Kulturáltan, szervezetten futballozott, bánhatja, hogy a második félidőben két perc alatt két gólt kapott.

A hazaiaknál egy nagy visszatérő is volt, a hajrában csereként pályára lépett Bőle Lukács, aki a Fradiba kerülvén nyomban megsérült, í­gy eddig pusztán egyetlen bajnokin szerepelhetett. A technikás játékos július közepén, a Puskás Akadémia elleni 1–1 alkalmával lépett pályára, s most hosszú hónapok után újra.

A Groupama Arénában együtt ünnepelt a majd’ húszezer ember és a csapat, Thomas Doll pedig elégedetten tapsolhatott a kezét magasba tartva – a Ferencváros újabb fontos győzelmet aratott. Nem véletlenül nyilatkozta a német edző a napokban, hogy a gyengébb időszak után immár valóban kint vannak a gödörből.

További képek: fradi.hunso.hu, Farkas Zsolt, Sas Gábor

Nyilatkozatok:

A DVSC vezetőedzője, Herczeg András azzal kezdte a sajtótájékoztatót, hogy gratulált a győzelmet arató Ferencvárosnak.

„Sajnos egy kétperces rövidzárlat a vereségünket okozta ezen a mérkőzésen. Az első játékrészben lassabban mentünk át védekezésből támadásba az eddigi találkozókhoz képest. Határozatlanok voltunk elöl, és a Ferencváros mezőnyfölényben játszott. A második félidőben jött a már emlí­tett rövidzárlat, sajnos akkor két gólt kaptunk. A végén mindent elkövettünk a győzelemért, de sajnos csak szépí­teni sikerült.”

A debreceni szakember szerint nehezí­tette a helyzetüket, hogy Varga Kevin a hajrában cserét kért, mert rúgást kapott a combjára, éppen akkor, amikor lendületben volt a Loki.

„Ha három hónappal ezelőtt valaki azt mondja, hogy a mi csapatunk rangadót játszik ma a Ferencvárossal, akkor nem biztos, hogy mindenki elhitte volna. Ám ezen a meccsen is mindent megtettek a srácok, emelt fejjel jöhettek le a pályáról.”

Az FTC vezetőedzője, Thomas Doll természetesen nagyon boldog volt.

„Nagyszerű közönség előtt sikerült három pontot szereznünk. Azt gondolom, hogy a védekezést az egész mérkőzésen jól oldottuk meg. Az első félidőben jó néhány helyzetet kidolgoztunk, de gyakorlatilag hiányoztak az utolsó passzok, hogy ziccerek alakuljanak ki. Természetesen a szünetben beszélgettünk arról, hogy bátrabban, nagyobb nyomással kell játszanunk. Főleg, hogy a második játékrészben a szurkolók felőli kapuba támadtunk.”

A német tréner szerint minden játékosa szenvedéllyel futballozott, és egy darabig a hangulat is vitte a csapatot előre.

„Természetesen kemény munka volt, hiszen nem szabad elfelejteni, hogy a Debrecen kilenc mérkőzésen keresztül maradt veretlen. Újra egyesült a Fradi család, szép délutánt élhettünk át, mindenki boldogan élvezheti a hétvégét. A fiúk az elmúlt hetekben nagyszerű munkát végeztek, most a jövő hétvégén pihenhetnek egy kicsit, ez mindenki számára jól fog jönni.”

Az immár 13 gólos Varga Roland teljesí­tményével kapcsolatban megjegyezte: még nagyszerűbb, ha hozzátesszük, hogy az elmúlt két hétben nem tudott teljes értékű edzésmunkát végezni.

„Láthatjuk, hogy remek szériában van, gyakorlatilag a lábai olyanok, mintha fegyverek lennének. A szünetben azt mondta, hogy »mester, érzem, ma biztosan gólt fogok lőni!«”

Varga Roland:

Priskin Tamás:

A 15. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Dibusz (Ferencváros) 6 — Lovrencsics G. (Ferencváros) 6, Juhász R. (Videoton) 6, Baráth (Bp. Honvéd) 6, Szabó J. (Paks) 6 — Varga R. (Ferencváros) 7, Knezevic (Puskás Akadémia) 7, Jovanovic (DVSC) 6, Henty (Videoton) 6 — Lazovic (Videoton) 9, Lanzafame (Bp. Honvéd) 7
A forduló játékvezetője: Erdős József (Haladás — Paks) 9 — Lémon Oszkár, Becséri Gergely, Molnár Attila, Gyarmati II. Tibor

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a DVSC hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ