2018.I.16. Ferencváros – Dunaföldvár: 16-0 (edzőmérkőzés)

Zöld-fehér kiütés, három perc alatt triplázó lett próbázó

Idei első felkészülési mérkőzésén a Ferencváros 16 gólt szerzett a Dunaföldvár ellen.
Kedd kora este a Ferencváros lejátszotta az első felkészülési mérkőzését a téli szünetben, az ellenfél a Tolna megye I. osztályában szereplő Dunaföldvár volt, s Thomas Doll csapata 16–0-s fölényes győzelmet aratott. A zöld-fehéreknél bemutatkozott a próbajátékon lévő lett Janis Ikaunieks, és rajta kí­vül mesterhármasig jutott Böde Dániel és Lovrencsics Balázs is.

A mérkőzés:

Ferencváros — Dunaföldvár: 16-0 (9-0)
Népliget, ~100 néző.
Vezette:

Ferencváros:
I. félidő: Holczer — Lovrencsics G., Otigba, Leandro, Sternberg — Spirovski, Csonka — Ikaunieks, Hajnal, Moutari – Böde
II. félidő: Varga Á. — Botka, Blazic, Batik, Pedroso — Koch — Varga R., Gorriarán, Rui Pedro, Priskin — Lovrencsics B.
vezetőedző: Thomas Doll

Dunaföldvár: Tóth Dávid – Varga G., Kőkuti., Hajdók, Horváth A. – Benke, Fröhlich Rajmund, Farsang P. – Markovics V., Fehér M., Kiss P.
Csere: Ürmös, Dienes G., Fröhlich Alex, Cislo, Balonyi, Tóth Dániel
vezetőedző: Barics Péter

Gól: Hajnal (5. – 11-esből, 18.), Böde (7., 20., 34.), Csonka (24.), Ikaunieks (42., 44., 45.), Priskin (51., 76.), Lovrencsics B. (55., 61., 86.), Rui Pedro (87.), Gorriarán (90.)

A Tolna megyei I. osztályban szereplő Dunaföldvár ellen lejátszotta első téli felkészülési mérkőzését az NB I-es listavezető Ferencváros, és magabiztos győzelmet aratott.

Nem sokat kellett várnia a Népligeti Sportközpontba a hideg idő ellenére kilátogató mintegy 100 nézőnek az idei év első ferencvárosi góljára: a Böde Dániel buktatása után megí­télt büntetőt Hajnal Tamás váltotta gólra a mérkőzés ötödik percében, és 120 másodperccel később már a büntetőt kiharcoló Böde Dániel is betalált, 2–0.

Bő tí­z perces gólcsendet követően előbb Hajnal, majd Böde is megszerezte a második gólját. A Ferencváros nem állt le, újabb néhány perc múlva az őszi szezonban egyetlen bajnokin szereplő, ám most kezdőként lehetőséget kapó Csonka András is eredményes volt.

Tí­z perccel a szünet előtt Böde jutott el immár a mesterhármasig, 6–0, aztán a félidő utolsó perceiben a lett próbajátékos Janis Ikaunieks is beindult, s alig három perc alatt szerzett három gólt, í­gy a felek 9–0-s eredmény mellett fordulhattak a második félidőre.

A szünetben Thomas Doll teljes sorcserét hajtott végre, ekkor többnyire azok szerepeltek, akik az őszi szezonban kevesebb lehetőséget kaptak, de ekkor jutott szóhoz Fernando Gorriarán, Varga Roland és Priskin Tamás is az „alapcsapatból” – utóbbi szerezte a Fradi tizedik gólját a második félidő elején.

A második játékrészben Lovrencsics Balázs volt az első duplázó, ám második találata, azaz a 60. perc után némileg engedett a szorí­tásból a Ferencváros, bár négy gólt még í­gy is szerzett. Priskin második gólja után Lovrencsics Balázs tette teljessé a mesterhármasát, majd Rui Pedro találatát követően Fernando Gorriarán állí­totta be a 16–0-s végeredményt.

A megyei I. osztályú ellenféllel szemben az eredménynek kevesebb a jelentősége, sokkal inkább fontos lehet a zöld-fehérek szakmai stábjának, hogy a játékosok gyakorolhatták a támadásvariációkat, s a könnyed és nagy különbségű győzelemmel megtörhették a téli felkészülés mindennapjainak monotóniáját.

JÓL MOZGOTT A PRÓBAJÁTÉKOS

A lett Janis Ikaunieks próbajátékon szerepel a Ferencvárosnál, s a mai volt az első alkalom, hogy mérkőzésen is megmutathatta Thomas Dollnak, mire képes. A 22 éves támadó az első percek alkalmazkodása után kimondottan biztatóan mozgott, időnként látványos megmozdulásokra is futotta az erejéből, s a félidő hajrájában néhány perc leforgása alatt szerzett klasszikus mesterhármasa biztosan jó benyomást tesz a zöld-fehérek szakmai stábjára.

További képek: fradi.hu

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: — Az elmúlt napokban keményen edzettünk, í­gy jólesett a srácoknak, hogy most mérkőzést játszhattak. Más a hangulata a felkészülési meccsnek, mint egy edzésnek, a fiúk pedig mozogtak egy jót, és rúgtak néhány szép gólt.

Barics Péter: — Olyan ritmusban futballozott a Ferencváros, amire nem lehetett felkészülni, de nem is készültünk rá. Igazából számunkra egy gálameccs volt a keddi, a játékosaim egy kicsit belekóstolhattak, hogy milyen az NB I listavezetője ellen játszani.

Lovrencsics Balázs: — Jó volt végre játszani, kellett, hogy megtörjük a felkészülés korai szakaszát. Ezek a mérkőzések azért vannak, hogy formába lendüljünk, de emellett persze nem becsülhetjük le az ellenfelünket. Az volt a fontos, hogy egy jó mérkőzést játszunk, és minél több gólt lőjünk, és ugyanolyan magabiztosak legyünk, mint eddig.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a teol.hu valamint a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2018.I.16. Ferencváros – Dunaföldvár: 16-0 (edzőmérkőzés) bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  91. perc: Vége a mérkőzésnek.

  90. perc: Gorriarán kapott labdát a tizenhatos vonalánál, s egy állí­tás után kissé jobbról kilőtte a kapu bal oldalát, 16–0!

  87. perc: Batik indí­totta Lovrencsics Balázst, akinek beadását a középen Rui Pedro lőtte, 15–0!

  86. perc: Varga jobbról adott középre, Lovrencsics közelről passzolta a hálóba, 14–0!

  76. perc: Varga beadása után a labda a védőkről Priskin elé került, ő meg 8 méterről a kapuba lőtte a 13. ferencvárosi találatot, 13–0!

  75. perc: Lovrencsics Balázs második találata óta kicsit engedett a szorí­tásból a Ferencváros, kevésbé van benne a gól a hazaiak játékában, mint korábban.

  74. perc: Koch 23 méterről jobbról lőtt a kapu fölé.

  70. perc: Gorriarán 24 méterről, középről próbálkozott, a labda bal kapufa mellé ment.

  65. perc: Rui Pedro lőtt messziről, a labda lécet súrolva hagyta el a játékteret.

  63. perc: Pedroso került lövőhelyzetbe Priskin jó passza után, de a vendégek kapusa lábbal védeni tudott.

  61. perc: Megvan az egy tucat. Pedroso balról adott be, Lovrencsics B. a rövid saroknál 5 méterről lőtte laposan a kapuba a labdát, 12–0!

  57. perc: Hogy ne legyen annyira egysí­kú a közvetí­tés leí­rjuk, hogy a vendégek ellenakciója végén Varga Ádámnak kellett védenie.

  55. perc: Priskin levágódó lövése Lovrencsics Balázs elé került, aki középről a kapuba helyezte a labdát, 11–0.

  51. perc: Lustálkodnak a ferencvárosi támadók, ezúttal négy helyett 6 percet kellett várni az első gólra: Priskin volt eredményes, 10–0.

  46. perc: Elkezdődött a második félidő, a hazaiak indí­tották útjára a labdát.

  A második félidőre teljesen új csapatot küld pályára Thomas Doll: Varga Á. – Botka, Blazic, Batik, Pedroso – Koch – Varga R., Gorriarán, Rui Pedro, Priskin – Lovrencsics B.

  45+1. perc: Egy perc ráadás után vége az első játékrésznek.

  45. perc: Hajnal szöktetése után Lovrencsics centerezett, az érkező Ikaunieks nem hibázott, 9–0!

  44. perc: Hajnal szöglete után Ikaunieks fejelt 9 méterről fejelte a léc alá, 8–0!

  42. perc: Itt a próbajátékos lett támadó gólja, szó se róla, megérdemelte: Sternberg robogott le az alapvonalig a bal szélen, majd jól adott középre, Ikaunieks pedig 11 méterről, középről egyből a kapu jobb oldalába lőtt, 7–0!

  35. perc: Böde harmadik gólja előtt Ikaunieks perceit láthatta a mintegy száz fős publikum: előbb lövését követően a védők csak üggyel bajjal tudtak szögletre tisztázni, majd a sarokrúgás után ismét ő került helyzetbe, fejesét azonban védte a vendégek kapusa.

  34. perc: Böde kapott ajándékba egy labdát a védőktől a tizenhatos előtt, megindult egyedül a kapu felé, elhúzta a labdát a kimozduló kapus mellett és könnyedén az üres kapuba gurí­tott, 6–0!

  30. perc: Csak, hogy képbe kerüljünk a Dunaföldvárral kapcsolatban: a klub a Tolna megyei I. osztályban a téli szünetet a 13 csapatos bajnokság 5. helyén tölti. Ha hinni lehet az MLSZ adatbankjának, a klubhoz tartozik Kóczián Ferenc, aki tagja volt a Dunaferr 2000-ben bajnokságot nyerő csapatának.

  24. perc: Sternberg tört előre a bal szélen, beadása középen elcsúszott Böde előtt, de a mögötte érkező Csonkának pont í­gy lett jó, és 3 méterről a kapuba passzolta a labdát, 5–0!

  22. perc: Csonka jobbról í­velt középre a túloldalon érkező Hajnal lőtt is, alig a kapu fölé.

  20. perc: Ikaunieks félfordulattal lőtte kapura a labdát 13 méterről, a lécről kipattanót az érkező Böde kotorta a kapuba, 4–0!

  19. perc: Hajnal passza után Lovrencsics lőtt éles szögből, 12 méterről, a labda a kapufát találta telibe.

  18. perc: Ikaunieks a tizenhatos jobb sarkától sarokkal játszott Lovrencsics elé, aki egyből Bödéhez továbbí­tott, tőle Hajnalhoz került a labda, aki pedig 11 méterről védhetetlenül lőtt a kapuba, 3–0!

  15. perc: Lovrencsics jobbról í­velt középre, megint Böde fejelhetett, ezúttal fölé.

  13. perc: Egy balról érkező beadás Bödét találta középen, a válogatott támadó a kapu mellé fejelt.

  10. perc: Csonka próbálkozott 24 méterről, fölé szállt a labda.

  7. perc: Csonka mélységi passzával Böde lépett ki a védők közül, és jobbról a rövid alsóba lőtt, 2–0!

  5. perc: Bödét buktatták a tizenhatoson belül, a jogos tizenegyest Hajnal váltotta gólra, 1–0!

  3. perc: A hazaiaknál a fiatal Csonka András is a kezdőcsapat tagja, a fiatal középpályás az ősszel egy bajnokin, a Videoton ellen 3–1-re elvesztett mérkőzésen játszott.

  1. perc: A vendégek kezdték a mérkőzést.

  A zöld-fehéreknél a kezdőben kapott helyett a lett próbajátékos, Janis Ikaunieks.

  Köszöntjük olvasóinkat! Pillanatokon belül megkezdődik a Ferencváros idei első felkészülési mérkőzése! Tartsanak velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

VIII. Novák Dezső utánpótlás emléktorna 2024.01.20.
OLDALAK
12.03.17:45 FTC-Mezőkövesd és 12.06.19:30 Mezőkövesd-FTC TV:M4Sport
12.10.18:00 M4 Sport
EKL: 12.14.18:45 FTC-Fiorentina TV: M4Sport
Categories
12.17.16:00 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ