2018.II.24. Ferencváros – Bp. Honvéd: 5-2

Ötöst érdemelt a Honvéd, de ennek nem örült a cí­mvédő…

A lendületesen futballozó Ferencváros 5–2-re legyőzte odahaza a tavalyi bajnokot.
Érdekes, fordulatos mérkőzésen a Ferencváros 5–2-re legyőzte odahaza a cí­mvédő Budapest Honvédot a labdarúgó NB I 20., első tavaszi fordulójában.

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: –

Supka Attila: – Azt várom a szombati mérkőzéstől, hogy egy jó ellenfél ellen meg tudjuk mutatni, hogy mire vagyunk képesek. A Ferencváros nehéz ellenfél több olyan játékosa is van, aki mérkőzést tud eldönteni, rájuk fokozottan figyelnünk kell. A tavalyi bajnok a jelenlegi első helyezett ellen lép pályára, bí­zom benne, hogy a játékosok átérzik ennek a rangadónak a jelentőségét. Kevés csapat vitt el a Groupama Arénából pontot, bí­zom benne, hogy mi ponttal, pontokkal térünk haza az Üllői útról.

A mérkőzés:

Ferencváros — Bp. Honvéd: 5-2 (3-1)
Groupama Aréna, 7.225 néző.
Vezette: Iványi Zoltán (asszisztensek: Albert, Szert; alapvonali jv.: Farkas Á., Radványi; tartalékjv.: Buzás)

Ferencváros: Dibusz — Botka, Otigba, Blazic, Pedroso — Leandro, Gorriarán — Varga R. (Lovrencsics G., 82.), Spirovski, Paintsil (Moutari, 75.) — Böde (Lovrencsics B., 87.)
kispad: Holczer, Georgijevic, Nagy D., Koch
vezetőedző: Thomas Doll

Bp. Honvéd: Gróf — Heffler T., Lovric, Kosút, Kukoc (Baráth, 78.) — Danilo (Ikenne-King, 86.), Gazdag, Kamber, Banó-Szabó (Tömösvári, 59.) — Eppel, Lanzafame
kispad: Horváth A., Pölöskei Zs., Májer, Nagy G.
vezetőedző: Supka Attila

Gól: Gorriarán (24.), Böde (33., 83.), Blazic (45.), Leandro (90+1.) illetve Eppel (20., 60.)
Sárga lap: Spirovski (41.) illetve Kosút (30.), Danilo (40.), Heffler T. (73.), Baráth (79.)

Dupla zokni, jégeralsó, két pulóver, vastag kabát, sál, sapka, kesztyű – arra mérget vennénk, hogy az édesanyák csak úgy engedték útjára a gyerkőcöt az édesapával szombat este az Üllői útra, ha a felsorolt ruhadarabokat magukra öltötték…

S  bármerre is nézett az ember, a villamoson, a népligeti aluljáróban, a Groupama Aréna környékén, mindenkinek csak a szeme látszódott ki. A Ferencváros–Honvéd rangadó előtt máris győztest hirdethettünk: aki ilyen kutya hidegben kilátogatott az Üllői útra, ha három pontot nem is, vállveregetést megérdemelt volna a bejáratnál.

S hogy a hangszálai nem „fagytak be” a drukkereknek, arról már a meccs előtt megbizonyosodhattunk: a vendégszektort megtöltő, ezerkétszáz kispesti fanatikus negyvenöt perccel a kezdősí­pszó előtt már drukkolt, majd a kivonulásnál tetszetős koreográfiával jelezte, nem hétköznapi meccsre érkezett.

A hangpárbaj elmaradt, hiszen a ferencvárosi ultrák helyén üres székek tátongtak – a klub még a tavaly november 4-i, Debrecen elleni mérkőzésen (2–1) történt balhé miatt kapta a szektorbezárást, amely még érvényes.Úgy tűnt, meglepetés is lesz, ugyanis Eppel Márton Davide Lanzafame remek passzából megszerezte a vezetést (0–1) a vendégeknek – pedig a Honvéd igencsak beszorult a saját kapuja elé, a játékosai csak nehezen tartották meg a labdát. Nem is véletlen, hogy előbb Fernando Gorriarán, majd Böde Dániel szerzett gólt, s máris a Fradi vezetett, sőt Miha Blazic révén 3–1-es előnybe került a szünet előtt.

Főtt is Supka Attila feje, a kispestiek vezetőedzője értetlenül állt a védelem összeomlása láttán – a szakember bőszen magyarázott széttárva a kezét… –, s nem csoda, hogy bosszankodott, hiszen a csapat kis túlzással minden beadás után gólt kapott. Lehetett érzékelni, hogy a kispesti hátvédek bizonytalanok, tartanak a Fradi két villámgyors szélsőjétől, Varga Rolandtól, valamint Joseph Paintsiltól. Az amúgy is sebes játékosoknak kedvezett a vizes, havas, csúszós pálya.

A hazaiak tisztában voltak azzal, hogy nem engedhetik ki a győzelmet a kezükből, hiszen a Vasast legyőző Videoton pontszámban beérte őket. Hogy újra hárompontos előnyre tegyenek szert a zöld-fehérek, Varga Roland tehetett volna, de Böde Dániel passza után óriási helyzetben rontott a 49. percben, senkitől sem zavartatva, úgy hét méterről, középről a kapu mellé lőtt.

S milyen a futball – 4–1 helyett 3–2 állt az eredményjelzőn, Eppel Márton ugyanis a kapuba gyömöszölte a labdát.

Felcsillant a kispestiek előtt a remény – tizenegyeshez jutottak! Az más kérdés, hogy az í­télet nem volt jogos…

A labda mögé Davide Lanzafame állt, de szokásával ellentétben elhibázta a lövést, vagy úgy is nézhetjük, hogy Dibusz Dénes védett óriásit. S hogy egy ilyen hiba mennyit számí­t, azt jelzi, hogy a Fradit felszabadultabbá, a Honvédot görcsösebbé tette: Böde Dániel tett arról, hogy izgalommentes legyen a hajrá (4–2), Leandro pedig lezárta a rangadót – megérdemelten győztek a hazaiak. 5–2

Jól tette, aki dupla pulóvert, dupla zoknit húzott, s felült a Groupama Aréna lelátójára – vérpezsdí­tően jó futballt láthatott.

További képek: fradi.hunso.hu

Nyilatkozatok:

„Nagyon nehéz bármit is mondani egy ilyen meccs után, mert nem azért jöttünk, amit kaptunk – kezdte az érhető módon csalódott kispesti tréner, Supka Attila. – Szerettünk volna eredményesen futballozni. Úgy érzem, hogy biztatóan kezdtük a mérkőzést. Meg tudtuk valósí­tani az elején azt, amit szerettünk volna, egy kontratámadás végén gólt tudtunk szerezni a Groupama Arénában, ami az elsődleges célunk volt. Viszont utána olyan hibákat követtünk el, amilyeneket nem hogy ilyen szinten, de alacsonyabb osztályban sem szabad.”

A szakember kifejtette, hogy a szabadrúgásokra gondolt, amiket kielemeztek, mégis gólokat kaptak belőlük.

„Elsősorban a figyelem hiánya és kicsit a fegyelmezetlenség miatt. Megbeszéltük, hogy kinek, ki lesz az embere. Gondolok a Böde Dani góljára, amikor a hosszú oldalon érkezett és szabadon rúghatta a kapuba. Nem ment vele az a játékos, aki ki volt jelölve rá. Ha ott vagyunk a szituációnál, nagy valószí­nűség szerint nem í­gy alakul, nem biztos, hogy gólt tud belőle rúgni. De lehet azt is mondani, hogy a szabadrúgást megelőző szituáció is már olyan volt, hogy ott nem szabad szabálytalanságot elkövetni. Ezeket megbeszéltük, elemeztük. Tudtuk, hogy Varga Roland nagyon jól rúgja a szabadrúgásokat, és erre vigyázni kell, mert életveszélyesek. Hát ma nem igazán sikerült ezeket semlegesí­tenünk.”

Supka szerint viszont a szünetben rendezték a sorokat, támadólag léptek fel, ennek lett az eredménye a második góljuk.

„Úgy gondolom, ha a tizenegyest berúgjuk, 3–3-nál teljesen más a játék képe, mert nem kellett volna ennyire kinyí­lnunk az egyenlí­tésért. Ez megbosszulta magát. Ki kell elemezni a mérkőzést, meg kell néznünk a hibákat, és megpróbáljuk kijaví­tani a jövő hétre. Remélem, hogy a következő mérkőzésen már eredményesebbek tudunk lenni.”

Thomas Doll jóval vidámabb volt, szerinte a nézők is nagyon jól szórakoztak a hosszú téli szünet után.

„Ilyenkor egyik csapat sem tudja, pontosan hol is áll. Egészen jól magunkra találtunk a mérkőzés kezdetén, aztán volt egy kis figyelmetlenség, amit a Honvéd kihasznált. De azt is lehetett látni, hogy mennyire megkeményedett a csapat, nagyon gyorsan visszataláltunk, és a félidőre már 3–1-re vezettünk. A második félidőben meg volt arra a lehetőségünk, hogy a negyedik vagy az ötödik gólt is megszerezzük, és ezzel eldöntsük a mérkőzést. Ilyenkor nem szabad az ellenfelet visszahozni a mérkőzésbe.”

A német vezetőedző szerint akkor nem volt meg a céltudatosságuk a Honvéd kapuja felé, rövid passzos játékot akartak játszani, nem támadták le az ellenfelet, és a játékosok kicsit bealudtak.

„így természetesen 3–2-re módosult az állás, és csak Dénesnek köszönhetően nem tudtak kiegyenlí­teni. A védés nagyon fontos volt, éppen ezért véd Dibusz Dénes személyében Magyarország legjobb kapusa a Ferencvárosban. Már többször fogott tizenegyest. Ez volt a jel, ami felébresztett mindenkit, és megmutatta, hogy ilyen könnyelműen a győzelmünket nem adhatjuk oda. Ha visszaemlékezünk az egész mérkőzésre, összességében jobbak voltunk három góllal. Nagyon sok energiát fektettünk a találkozóba, jól helyezkedtek, kombináltak a játékosok, jól váltottunk támadásból védekezésbe és nagyon sok olyan dolgot láttunk, amit a felkészülési időszakban is gyakoroltunk. Nagyszerű és optimális kezdése volt a 2018-as évnek. Megmutattuk, hogy milyen erősek vagyunk itthon természetesen a szurkolók támogatásával.”

Ezután a Nemzeti Sport újságí­rója azt kérdezte Dolltól, hogy motiválta-e őket az a tény, hogy korábban a Videoton is begyűjtötte a három pontot a Vasas ellen?

„Nincs szükségünk a Videotonra, hogy motiváltak legyünk. Saját felkészülésünk volt, hat hétig keményen dolgoztunk. Semmilyen bajnokságot nem döntenek el a huszadik fordulóban. Sok fontos mérkőzés van hátra, én vagyok az utolsó, aki a Videotonra tekintgetek, mert nekünk a saját házi feladatainkat kell elvégeznünk. Remélem, nem minden héten fognak nekem ilyen kérdést feltenni. Ma a Honvéddal játszottunk, azt, ami a Videotonnal történik, nem tudom befolyásolni.”

Leandro: — Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, ráadásul az elején kontrából gólt kaptunk. Szerencsére nyugodtak tudtunk maradni, tisztában voltunk vele, hogy ha továbbra is higgadtan azt játsszuk, amit elterveztünk, annak meglesz az eredménye. így is lett, hamar egyenlí­tettünk, majd átvettük a vezetést, amit utána már ki sem engedtünk a kezünkből. A hajrában letámadtam az ellenfél középpályását, megszereztem a labdát, és úgy éreztem, hogy meg kell próbálnom a lövést. Örülök neki, hogy jól eltaláltam, na meg persze annak is, hogy ilyen nagyszerű győzelmet arattunk a rangadón.

Dibusz Dénes: — Bár az eredmény azt mutatja, nem volt sima a mérkőzés. A futball törvényszerűsége megint megmutatta magát. Sajnos Roli 3-1-nél ordí­tó ziccert hagyott ki. Ezt követően szinte biztos voltam benne, hogy még meleg pillanatokat élhetünk át. Sajnos í­gy is lett, de szerencsére szép lett a vége. Lanzafame kétszer rúgott már nekem büntetőt, mindkét alkalommal balra vetődtem, és jobbra rúgta. Ráadásul jobbra lőtte az utolsó négy-öt büntetőjét. Minden amellett szólt, hogy ismét oda lövi, de valamiért úgy voltam vele, hogy nem lehet, hogy már ne váltson. Szerencsére eltaláltam, odaértem és védeni tudtam. Jó, közönségszórakoztató, fordulatos mérkőzés volt. Mindkét oldalon adódtak lehetőségek, soha rosszabb szezonkezdetet.

A 20. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Dibusz (Ferencváros) 7 — Vági (Paks) 6, Blazic (Ferencváros) 6, Stopira (Videoton) 6 — Haraszti (Paks) 6, Leandro (Ferencváros) 7, Gorriarán (Ferencváros) 7, Rudolf (Balmazújváros) 6 — Arabuli (Balmazújváros) 7, Böde (Ferencváros) 8, Eppel (Bp. Honvéd) 7
A forduló játékvezetője: Kassai Viktor (Újpest — Haladás) 9 — Lémon Oszkár, Varga Zsolt, Andó-Szabó Sándor, Takács János

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, az origo.hu, a Ferencváros és a Bp. Honvéd hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2018.II.24. Ferencváros – Bp. Honvéd: 5-2 bejegyzéshez

  • “…„Nincs szükségünk a Videotonra, hogy motiváltak legyünk….”
    -- “…Remélem, nem minden héten fognak nekem ilyen kérdést feltenni….”

    Hí t: ezek a mondatok sokat elí rulnak Doll-ròl, a jelenlegi csapatròl, de -- az ùjsí gìròkròl is.

  • PERCRŐL PERCRE

    VÉGE

    Hol van már a tavalyi show? A lendületesen futballozó Ferencváros 5–2-re legyőzte odahaza a tavalyi bajnokot.

    VÉGE

    Most sem lett iksz…

    VÉGE

    MERT VÉGET ÉRT A RANGADÓ!

    90+3.

    PERC
    De el sem végzik igazán…

    90+3.

    PERC
    Moutari beadását Lovrencsics Balázs ballal hétről a bal sarok mellé vágja, de szöglet.

    90.

    PERC
    EZ NEM KAMBER MECCSE: az előző gólban is benne volt, most is bakizik, az őt egy bedobás után szerelő LEANDRO ballal 25-ről a jobb alsó sarokba teker. 5–2!

    87.

    PERC
    Böde mehet pihenni, Lovrencsics Balázs váltja.

    87.

    PERC
    Aki jobbal 24-ről a léc fölé lő, másfél méternyivel célt tévesztve.

    86.

    PERC
    Danilo le, Patrick Ikenne-King be.

    86.

    PERC
    Danilo Ikenne-King (DaniloIkenne-King
    85.

    PERC
    A ma rengeteget hibázó Danilo a jobb alsóba lőne a 16-os környékéről, de a vetődő Dibuszről még csak kis sem jő a labda.

    83.

    PERC
    Gorriarán a bal alsóba tartó, 15 méteres, jobblábas lövése középre jön ki a vetődő Grófról, BÖDE DÁNIEL jobbal 17-ről a bal alsóba lő, az ötös előtt menteni akaró Baráth lába között. 4–2!

    83.

    PERC
    NA, EZ ELDŐLT, BÖDE DÁNIEL IS DUPLÁZIK!

    82.

    PERC
    Varga le, Lovrencsics Gergő be.

    82.

    PERC
    Varga Lovrencsics (VargaLovrencsics
    81.

    PERC
    Varga kornerét középre fejeli Böde, de jő Lovric, majd Moutari távoli lövése Kamberé.

    80.

    PERC
    Érdekesség, hogy az 1919. márciusi visszavágó is az Üllői úton volt, az FTC 2:0-ra nyert, a Kispest kapusát, Varga Pétert ájultan vitték le egy szerencsétlen összecsapás után a pályáról. Hogy miért volt a helyszí­n megint az Üllői út? A magyar labdarúgás két abszolút domináns, saját stadionnal rendelkező csapata, az FTC és az MTK egyszerűen megegyezett az állandó pénzszűkében lévő kisebb csapatokkal arról, hogy a nagyobb befogadóképességű Üllői útra, illetve Hungária útra viszik „hazai” mérkőzésüket is. Az FTC ebben a szezonban a 22 mérkőzéséből 16-ot tulajdonképpen otthon játszott. A harmincas évek második feléig a Kispest jóval több „hazai” meccsét játszotta az FTC ellen az Üllői úton, mint saját kerületében.

    80.

    PERC
    Száz évvel ezelőtt, 1918-ban is szezonnyitót ví­vtak a csapatok egymással, csak éppen nyáron. Hogy a korabeli tudósí­tást idézzük: „Az elmúlt vasárnap ismét megjelentek a nyári szünet alatt rövid időre csendbe borult pályákon a bajnoki pontokért küzdő csapatok, és hangossá tette ismét az elhagyatott tribünöket az í­gérkező sportélvezet csábí­tásának szí­vesen engedő közönség lelkes buzdí­tó szava.” Az FTC 4:0-ra győzte le „imponáló stí­lusban” a Kispestet az Üllői úton, a mérkőzést majdnem sötétedés miatt kellett félbeszakí­tani, mivel csúsztak az előző találkozók. Illetve a csapatokra konkrétan rásötétedett, de a mérkőzést í­gy is lejátszották…

    79.

    PERC
    Baráth Botond kap gyorsan egy sárgát, lerántotta a jobbon Vargát.

    78.

    PERC
    Kukoc nem folytatja: Baráth Botond váltja.

    77.

    PERC
    Mivel az általános magyar csodaszer, a palackos ví­z most nem használható a hideg miatt, jön a B-terv: a fagyasztó. A magyar futball két csodafegyvere.

    76.

    PERC
    Kukocot meg ápolni kell, jelzi, valaki letörte a derekát.

    75.

    PERC
    Paintsil elfáradt: Amadou Moutari váltja.

    75.

    PERC
    Ez szebb: a Honvéd-tábor a kihagyott büntető ellenére Lanzát élteti.

    74.

    PERC
    EPPEL! Tömösvári parádés passzát hét méterről jobbal gyatrán az elécsúszó Botkába töri.

    74.

    PERC
    Gróf bizonytalan Varga szabadrúgásánál, Kamber kisegí­ti.

    73.

    PERC
    Heffler Tibor reklamál egy lökés után, nem is hiába! Kap egy sárgát.

    73.

    PERC
    Böde passzol, Paintsil lő a 16-os előteréből, Gróf vetődve fogja a labdát a bal alsó előtt.

    70.

    PERC
    Lanzafame (0–0)
    70.

    PERC
    JÖN DAVIDE LANZAFAME, és jobbal a bal alsó felé lő, de DIBUSZ DÉNES kiüti a labdát.

    69.

    PERC
    ITT AZ IKSZ? Büntető a Honvédnak, Eppelt buktatták a 16-oson belül. A hátulról közepes erővel lökő Blazic volt a tettes.

    67.

    PERC
    Lanzafame bal oldali, ballábas beadása Botkáról Dibusz ölébe hullik.

    65.

    PERC
    Megtörik? Az FTC 2017. április 15. óta veretlen pályaválasztóként az NB I-ben, akkor a Vasastól kapott ki 2–1-re. A jó sorozat 12 mérkőzést számlál. Amióta átadták a Groupama Arénát, a zöld-fehérek csak négy bajnokit veszí­tettek el otthon, mindannyiszor egy góllal – háromszor fővárosi csapat győzte le őket (kétszer a Vasas, egyszer az Újpest, a negyedik siker a Paksé).

    65.

    PERC
    Eppel tehát 12 gólnál jár az FTC ellen.

    64.

    PERC
    Varga szöglete Otigbáé, de a hétméteres fejes az ötösön álló Böde hátán csattan.

    64.

    PERC
    Szép! Egy rossz szabadrúgás után Leandro ballal 15-ről a bal alsóba bombázna, kapásból, de hatalmasat véd Gróf, villámgyors vetődéssel.

    62.

    PERC
    Nem tudott annyit hibázni a Kispest, hogy ne legyen belőle gól: nagyon magára maradt most Dibusz.

    60.

    PERC
    Nem akármilyen gól: Kosút szereli a balon Szpirovszkit, a beadást Lanzafame ballal kapura rúgja, a balra elvetődő Dibusz védeni tud, a kipattanót Eppel egy rossz lövéssel elviszi a kapus mellett, mert nem találta el ballal a labdát, de még í­gy is ballal egy méterről az elfekvő kapusba lő, de onnan a csatár szerencséjére a jobb sarokba pattant a labda.

    60.

    PERC
    ITT A SZÉPíTÉS, EPPEL MÁRTON!

    58.

    PERC
    Fiatalcsere: Banó-Szabó le, Tömösvári Bálint be a Honvédban.

    57.

    PERC
    Szpirovszki lő hosszas passzolgatás után a léc fölé 23-ról.

    55.

    PERC
    A Ferencváros a legjobb hazai mérlegű csapat (7–2–0) az élvonalban, a Videotonnal együtt már csak ketten veretlenek pályaválasztóként a forduló előtt. Hazai pályán az FTC szerezte a legtöbb gólt (22) és kapta holtversenyben a legkevesebbet (6). A Honvéd idegenben a negyedik legeredményesebb csapat, a kispestiek ugyanannyi pontot szereztek vendégként (14), mint a Bozsik-stadionban.

    53.

    PERC
    Megúszta a Honvéd, Varga jobbal nem sokkal a bal felső fölé teker, fél méternyivel sem talán.

    52.

    PERC
    Kamber löki fölöslegesen Paintsilt a 16-os előtt, a kaputól 22 méterre.

    52.

    PERC
    Pedroso elhúz a balon a borzalmasan lassú Danilo mellett, de beadására nem érkezik senki középen.

    50.

    PERC
    Varga… Böde kapura tör, az ötös jobb sarka elől jobbal középre passzol, a szélső meg jobbal hat méterről elképesztően gyatrán a jobb sarok mellé lő.

    46.

    PERC
    Gróf már ideges, de Varga beadása elkerüli Böde fejét.

    46.

    PERC
    Egy hazai szabadrúgással, nem tanul a Honvéd…

    46.

    PERC
    CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

    FÉLIDŐ

    A középhátvéd Blazic második gólját vágta az idényben.

    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    FÉLIDŐ

    A Honvéd az ősszel ugyanannyi gólt kapott (30), mint a bajnoki cí­met hozó előző idény egészében…

    FÉLIDŐ

    Több mint 13 éve nem volt olyan dél-pesti derbi az NB I-ben, amely két gólnál nagyobb különbséggel dőlt volna el. Akkor (2004. november 28-án) 4–0-ra nyert a Fradi.

    FÉLIDŐ

    Az FTC a legutóbbi 4 alkalommal legyőzte pályaválasztóként a Honvédot – mindig egy gól különbséggel –, a kispestiek legutóbb 2013-ban vitték el a három pontot egyik legnagyobb riválisuk otthonából. Igaz, az akkor épp a Puskás Ferenc Stadion volt – az Üllői úton legutóbb 2012-ben nyertek bajnokit a kispestiek.

    FÉLIDŐ

    A két csapat legutóbbi 13, egymás elleni mérkőzésén nem született döntetlen, sőt, a kétezres években lejátszott 33 bajnokiból csak 4 végződött ikszre.

    FÉLIDŐ

    VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    45+2.

    PERC
    Lovric és Kamber lökést reklamál. Tény és való, Lovric lehúzta Blazicot. De amiatt mérgesek főleg, hogy szerintük jogtalan volt a szabadrúgás.

    45+1.

    PERC
    Danilo elengedte a labdát az ötösön, majd mérgesen mutogat Lovricra. De mit üzent vajon Kosút?

    44.

    PERC
    A jobb oldali szabadrúgást Lovric elől jobbal a jobb alsóba rúgja estében, négy méterről, nagy erővel MIHA BLAZIC! 3–1!

    44.

    PERC
    ÚJABB VARGA-BEADÁS JOBBRÓL, ÚJABB GÓL!

    41.

    PERC
    Spirovski (
    40.

    PERC
    Sztefan Szpirovszki törleszt, a hátulról ellökött Gazdag a földön, de folyik a mérkőzés. Lovric most kirúgja, sárga a hazai szűrőnek.

    39.

    PERC
    Danilo (

    39.

    PERC
    Hopp, Danilo lekönyökli Pedrosót, minumum sárga.

    38.

    PERC
    Lanza nem is játszott ilyen sok meccset más magyar csapat ellen.

    38.

    PERC
    Az olasz 23 kanadai pontnál tart ebben az idényben, a Fradi ellen meg 8 meccsen 6 kanadai pontnál. Egyelőre.

    37.

    PERC
    Banó passzol Lanzafaméhez, aki ügyesen kavargat a balon, szorult helyzetben is, de a beí­velés Leandróé.

    36.

    PERC
    Gazdag jobbal 21-ről Blazicba lő.

    34.

    PERC
    Varga szabadrúgása most Kosúté.

    32.

    PERC
    Lovric is rúg egy nagyot Gorriaránhoz.

    32.

    PERC
    Pedig ismerhetnék Bödét, aki karrierje során a Honvéd ellen játszotta a legtöbb meccset, 26-ot, ezek voltak a kispestiek ellen a 10. gólja és a 8. gólpassza.

    31.

    PERC
    Danilo otthagyta őt, amikor érkezett felé a labda. Érdekes döntés volt ez a légióstól…

    29.

    PERC
    Sárga a Gorriaránt a balon felrúgó Tomás Kosút.

    29.

    PERC
    Lüktet a mérkőzés, helyzet most nincs.

    26.

    PERC
    GÓÓÓL!!! Böde (2–1)

    26.

    PERC
    ÉS ITT A MÁSODIK! BÖDE DÁNIEL abszolúte egyedül marad Varga jobb oldali szabadrúgása után, köszöni szépen, és a bal oldali ötössarokról jobbal a rövid felső sarokba lő. 2–1!

    25.

    PERC
    Lanzafame a 9. gólpasszát adta az idényben, Böde a 6.-at.

    23.

    PERC
    Varga jobblábas, 16-os előtti lövését kitolja a bal sarok elől Gróf, a kipattanó azonban Bödéé, aki jobbal az ötös jobb sarka elől középre lövi a labdát, FERNANDO GORRIARÁN meg három lépésről jobbal a léc alá lő. Kosút és Heffler közül: 1–1!

    23.

    PERC
    ITT AZ EGYENLíTÉS!

    23.

    PERC
    Lovric ment szépen Szpirovszki elől a jobbon.

    22.

    PERC
    De várhattuk ezt: Eppelnek ez a 14. meccse a Fradi ellen, 11 gólt vágott, és még egy asszisztra is futotta.

    21.

    PERC
    Eppel idénybeli 8. gólja volt ez, 4 assziszt mellett. Ahhoz képest, hogy nincs formában sem ő, sem a bajnokcsapat…

    21.

    PERC
    Otigba lemaradt a gólszerzőről, az olasz meg ketten sem tudták szerelni. Dibusz combja még beleért, de menteni már nem tudott.

    19.

    PERC
    VEZET A HONVÉD! Gyors és egyszerű vendégkontra a meddő hazai beadások után, Lanzafame bal oldali, lapos beadását EPPEL MÁRTON jobbal 12-ről Dibusz lába között a kapu közepébe rúgja. 0–1!

    17.

    PERC
    Blazic még belevetődött volna, mert nagyon mellé ment, de ő lesen állt.

    17.

    PERC
    HELYZET! Leandro az ötösről a jobb sarok mellé fejeli Varga beadását.

    16.

    PERC
    Varga megforgatja Kosútot, a beadást azonban kornerre vágja Lovric.

    16.

    PERC
    Lanzafame passzol, Banó bal oldali beadása azonban Pedrosóé.

    15.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    14.

    PERC
    Varga lő jobbról jobbal a bal sarok mellé jó 12-ről, Grófnak biztosí­tania sem kellett.

    11.

    PERC
    Meg egy Kenny, azaz Otigba, akinek szép í­velését Kukoc elfejeli a jobbon meginduló Varga elől. A Kukoc-családban nem meglepő a jó rugó…

    10.

    PERC
    De van itt Gróf, King, Botond, Gazdag, Horváth, Nagy és Márton…

    8.

    PERC
    A kispesti Deák sérült, különben egészen reformkori hangulatú vendégtámadások folynának a pályán.

    7.

    PERC
    Varga cselezget a balon, visszafordul, jobbal középre ad, de Kosút hiába nem figyel, ha Böde a földre huppan mögötte az ötösön. Nem volt lökés.

    5.

    PERC
    A góllövőlistát vezető Varga Roland az FTC eddigi találatainak 34 százalékát szerezte (13/38), a másik oldalon Davide Lanzafame a kispesti találatok 35 százalékáért „felelős” (11/31).

    4.

    PERC
    Ismét Böde villanna meg, Gorriarán jobbos beadása után, de figyel Kosút, majd az izgalmas tél után lécő Paintsil beadását fogja Gróf.

    3.

    PERC
    Varga a sorfalba lövi a 28 méteres szabadrúgást.

    1.

    PERC
    Jó 9 000 néző lehet a stadionban. A hangulat remek.

    1.

    PERC
    Böde harcol meg remekül Kamberrel, de akasztja Kosút.

    01.

    PERC
    ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

    A hazaiak zöld-fehér mezben és zöld nadrágban, a vendgek piros-fekete mezben és fekete nadrágban.

    A szurkolók is méltósággal emlékeznek meg Lázár Bencére.

    A vendégszektor fél órával tele volt már a kezdés előtt, 1000-nél is többen vannak, szép élőképpel jelentkeznek. Dicséret érte!

    Egyre erősebb a havazás. A pályán dí­jakat kaptak a 2017-es év legeredményesebb FTC-s utánpótlás-sportolói, minden szakosztályból.

    A mai valóság több okból is szomorú… Emlékezzünk meg a kezdés előtt a nemrégiben elhunyt Lázár Bencére!

    Egy kis korabeli hangulat itt – „a legendás hí­rű B-közép”, valamint a meccs hősének bizonyuló Déri is látható a korabeli Képes Sport-fotókon.

    Összehasonlí­tásul: a legjobb honvédos győzelmi széria a párharc történetében hatmeccses (1950–53). A rekordsorozat 1939. november 26-án, a Kispest–Ferencváros 2:1-es mérkőzésen szakadt meg.
    A párharc legnagyobb szériája a Ferencvárosé, a zöld-fehérek 1922 és 1939 között egymás után 35 bajnokit nyertek meg a Kispest ellen – hasonló sorozat ritkaság bármely élvonalbeli összecsapás történetében.
    A rangadók történelme 1915–16 óta í­ródik,az örökmérleg a pályaválasztó szempontjából 58–31–107. A Honvéd honlapja az 1916-os FTC–KAC mérkőzés elé beszámí­t még egy 1915-öst is.

    Egy kis örökmérleg: 202 bajnoki mérkőzés, 111 ferencvárosi és 60 honvédos sikerrel, 454, ill. 314 rúgott góllal.

    JÖTTEK-MENTEK!
    A Honvédtól a Ferencvároshoz:
    2016, Botka Endre
    2007, Edouard Ndjodo, kölcsönbe
    2007, Szemán Lajos
    2005, Budovinszky Krisztián
    2004, Keller József
    2003, Tarcsa Bence, ingyen
    2003, Marius Sasu, i.
    2002, Udvarácz Milán, i.
    2001, Szabó Tibor
    1999, Váczi Zoltán
    1998, Kovács Béla
    1998, Mátyus János, i.
    1974, Pusztai László
    1966, Katona Sándor
    1963, Perecsi Tibor
    1948, Mészáros József
    1940, Kalocsay Géza
    1934, Mikes Károly
    1922, Eisenhoffer Károly
    A Ferencvárostól a Honvédhoz:
    2010, Sajó Dániel, kölcsönbe
    2008, Ihrig-Farkas Sebestyén, i.
    2007, Vernes Richérd, i.
    2006, Budovinszky Krisztián
    2003, Keller József
    2003, Gyenes Dávid
    2002, Hrutka János
    2002, Zombori Zalán
    2000, Kovács Béla
    1996, Arany László
    1984, Dózsa Attila
    1975, Máté János
    1974, Páncsics Miklós
    1970, Szűcs Lajos
    1950, Kocsis Sándor
    1950, Budai II László

    Eltiltott nincs.

    A hazaiaktól mindenki bevethető, a vendégektől Deák I. (keresztszalagszakadás) sérült.

    A BUDAPEST HONVÉD TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
    A felkészülés kezdete: január 8. (átmozgató edzés)
    Edzőtábor: február 5–15., Törökország
    FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
    Január 20. ESMTK-pálya: Honvéd–Dorog 3–1 (Eppel, Lanzafame, Majer)
    Január 20., ESMTK-pálya: Honvéd–Csákvár 3–2 (Danilo, Lukács D., Csiki N.)
    Január 27.: Honvéd–Vasas 2–0 (Tömösvári 2)
    Január 31., Honvéd–Balmazújváros 0–0
    Február 3.: MTK Budapest–Honvéd 1–3 (Banó-Szabó 2, Kabangu)
    Február 7., Side: Honvéd–KF Trepca 89 (koszovói) 0–1
    Február 10., Belek: Honvéd–RFK Ahmat Groznij (orosz) 1–1 (Kosút)
    Február 12., Side: Honvéd–SZKA Habarovszk (orosz) 1–2 (Herjeczki)
    Február 14., Side: Honvéd–FK Dinamo Breszt (fehérorosz) 2–1 (Eppel, Danilo)

    ÉS ILYEN VOLT A HONVÉD-TÉL.

    A FERENCVÁROS TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
    A felkészülés kezdete: január 10.
    Edzőtábor: január 22–29., Portugália; február 5–12., Spanyolország
    FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
    Január 16.: Ferencváros–Dunaföldvár 16–0 (Böde 3, Ikaunieks 3, Lovrencsics B. 3, Hajnal 2 – az első 11-esből, Priskin 2, Csonka, Gorriarán, Rui Pedro)
    Január 20., Szekszárd, műfüves pálya: Szekszárd–Ferencváros 0–4 (Gorriarán 2, Varga R., Szpirovszki)
    Január 25., Portugália: Ferencváros–HNK Rijeka (horvát) 0–1
    Január 28., Portugália: Ferencváros–Ulszan Hyundai FC (dél-koreai) 2–1 (Varga R. – 11-esből, Böde)
    Február 3.: Ferencváros–Slaven Belupo (horvát) 3–2 (Batik, Moutari, Lovrencsics B.)
    Február 7., Spanyolország: Ferencváros–Cádiz B (spanyol) 4–0 (Varga R. 2, Georgijevics 2)
    Február 10., Spanyolország: Ferencváros–Lokomotiv Moszkva (orosz) 2–1 (Koch, Varga R.)
    Február 17.: Ferencváros–NK Domzale (szlovén) 3–2 (Böde, Paintsil, Varga R.)
    Február 18.: Ferencváros–ESMTK 4–1 (Lovrencsics B. 2, Nagy D., Batik – 11-esből)

    NÉZZÜK, HOGYAN ZAJLOTT A TÉL A FRADINÁL!

    Szüksége is lesz mindenkire a szakmai stábnak, hiszen a Ferencváros otthonában nehéz meccs vár a Honvédra. Baráth Botond felépült, a védő a begyulladt térde miatt a Honvéd törökországi edzőtáborába sem utazhatott el. A jelenleg negyedik helyen álló Honvéd nehéz sorozat előtt áll, hiszen a jövő hét szerdáján fogadja a Siófokot az MK-nyolcaddöntő visszavágóján, majd szombaton a Videoton érkezik a Bozsik-stadionba.

    Abból valóban nem, de a kispestiek azért szeretnének meglepetést szerezni – és ebben segí­thet egy tárgy is. Amely már szerdán is ott lógott a nyakában. Supka Attila, a Budapest Honvéd vezetőedzője büszkén viselte a kispesti szurkolóktól kapott piros-fekete sálat a Siófok elleni Magyar Kupanyolcaddöntő első, idegenbeli felvonásán (2–2).
    „Találkoztam a drukkerekkel, s gesztust gyakoroltak azzal, hogy sálat ajándékoztak nekem – mondta lapunknak Supka Attila, aki harmadik alkalommal ül a kispesti kispadon. – Bí­zom benne, hogy legalább annyi sikert érünk el, mint amennyit az előző két periódus során: kétezerhétben megnyertük a Magyar Kupát, öt évre rá pedig a negyedik helyen végeztünk a bajnokságban, s elindulhattunk a nemzetközi kupában. A cél ebben a idényben sem más, mint a kupán vagy a bajnokságon keresztül kijutni az európai porondra. Sajnos szerdán a Siófok ellen elszúrtuk a meccs végét, megbeszéltük a játékosokkal, hogy a jövőben sokkal jobban kell koncentrálnunk. Ráadásul kétszer is kényszerből kellett cserélnünk, Banó-Szabó Bence és Danilo is combfájdalom miatt jött le a pályáról, remélem, mindkettőjükre számí­thatok szombat este. Az éllovassal játszunk az Üllői úton, úgyhogy remek játékra lesz szükségünk ahhoz, hogy eredményesek legyünk, és hogy meglepetést szerezzünk. De nem legyőzhetetlen csapat a Fradi.”

    A csatárposzton – mondjuk a középpályához hasonlóan – elég nagy a tolongás, Böde Dániel mellett Priskin Tamás, Lovrencsics Balázs, valamint a télen szerződtetett Dejan Georgijevics is azért gürizik a hétközi edzéseken, hogy a bajnokin a kezdőben kapjon lehetőséget.
    „Nem először kerülök hasonló helyzetbe, de ahogy korábban, most is bizonyí­tom majd, hogy a kezdőben a helyem. Ezzel együtt most valóban annyira népes a keretünk, hogy nem csupán a kezdőbe, hanem már a tizennyolcas meccskeretbe is nehéz befurakodni, márpedig a tavaszi versenyfutásból senki sem akar kimaradni. A Honvéd ellen is azért lépünk pályára, hogy megőrizzük az előnyünket a Videotonnal szemben, de messzebbre nem érdemes tekinteni. A lényeg, hogy nyerjük meg csak szép sorjában a meccseket, abból nem lehet baj.”

    A zöld-fehér drukkerek viszont aligha bánnák, ha kedvenc csapatuk ott folytatná, ahol a felkészülési találkozók végén abbahagyta, a Thomas Doll edzette csapat ugyanis a kilenc téli mérkőzéséből nyolcat megnyert.
    „A győzelmeket a bajnokságban is elfogadnánk, de a játékunkból nem érdemes kiindulni – folytatta a 31 esztendős, az ősszel négy bajnoki gólig jutó csatár. – A felkészülés során nagy fi zikai terhelést kaptunk, több olyan találkozónk is volt, amikor ólomlábakon léptünk pályára, és inkább túlélni akartuk a mecscset, mint brillí­rozni. A formámmal viszont nincs gond, szerencsére a télen egyetlen edzést sem kellett kihagynom. Sajnos az előző esztendő ebből a szempontból borzasztó volt, hátul és elöl is megsérült a combom, de remélem, magam mögött hagytam a balszerencsés időszakot. Hogy hány gólt tervezek tavaszra? Az öltözőben elárultam, ám ez maradjon a csapat titka. Csak annyit mondok, hogy magasra tettem a lécet.”

    „Nem mondanám, hogy pluszmotivációt jelent a bajnok elleni kezdés, ilyen hosszú szünet után nagyon várjuk az első tétmeccset, mindegy, ki az ellenfél – mondta lapunknak Böde Dániel, a Ferencváros csatára. – Kedvező előjelekkel készülünk a tavaszi nyitányra, a hazai pálya előnye is mellettünk szól, de azt nem tudom, hogy a kispesti edzőváltás után reménykedve indulhatunk-e ki az őszi meccsből. Mindenesetre a Honvéd téli felkészülési találkozóiról is megnéztünk néhány videofelvételt, de csak szombaton derül ki, hogy az edzőtáborban mutatott játékuk mennyire számí­tott mérvadónak. Egyébként sem a rivális futballja a fontos, sokkal inkább az, hogy ráerőltessük a saját stí­lusunkat az ellenfélre.”

    A trónkövetelő a cí­mvédővel csap össze szombat este a Groupama Arénában, vagyis a több mint két hónapos bajnoki szünet után rangadóval folytatódik az NB I.

    Közös vonás a labdarúgó NB I-es Ferencváros és a Videoton szakvezetőjében, Thomas Dollban és Marko Nikolicsban, hogy egyiküknek sem lenne ellenére, ha az utolsó forduló döntene az aranyérem sorsáról. DUPLA INTERJÚ ITT!

    Bajnokesélyes vs. bajnokcsapat.

    A billentyűknél: B. J.

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–BUDAPEST HONVÉD NB I-ES LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ