2018.III.10. Ferencváros – Balmazújváros: 5-0

Nem volt kérdés: a Ferencváros kiütötte a Balmazújvárost

Böde Dániel mesterhármast szerzett • Varga Roland megtörte a gólcsendjét.
A labdarúgó NB I 22. fordulójában a listavezető Ferencváros hazai pályán 5–0-ra legyőzte a kiesés elől menekülő Balmazújvárost.

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: –

Szamosi Tamás (a Balmazújváros pályaedzője): – Azért futballista a futballista, hogy egy ilyen mérkőzésen is meg tudja mutatni, hogy mire képes igazából. Haris Attilán, és Nemanja Andricson kí­vül – ha jól tudom – senki nem játszott a Groupamában, nyilván jó hangulat vár majd bennünket, és olyan atmoszféra, amire kevés helyen van példa. Mindent meg fogunk tenni a győzelemért. Abba ne menjünk bele, hogy a két klub lehetőségeit összehasonlí­tsuk. Hétmeccses veretlenségi sorozatba vagyunk, a Ferencvárosnak is lehet félnivalója. Azt gondolom, ebben a bajnokságban bárki bárkit megverhet, nem feltett kezekkel érkezünk a Groupama Arénába.

A mérkőzés:

Ferencváros — Balmazújváros: 5-0 (2-0)
Groupama Aréna, 6.565 néző.
Vezette: Bognár Tamás (asszisztensek: Buzás, Georgiou; alapvonali jv.: Pintér, Szilasi; tartalékjv.: Huszár)

Ferencváros: Dibusz — Botka (Lovrencsics G., 28.), Otigba, Blazic, Pedroso — Gorriarán, Leandro — Varga R. (Nagy D., 58.), Paintsil (Georgijevic, 77.), Moutari — Böde
kispad: Holczer, Spirovski, Koch, Priskin
vezetőedző: Thomas Doll

Balmazújváros: Horváth L. – Habovda, Póti, Tamás L., Uzoma – Majsuradze (Rus, 74.), Sigér D. — Vajda S. (Rudolf, 64.), Haris, Andric (Kamarás, 82.) — Sindagoridze
kispad: Szécsi G., Zsiga, Jagodics B., Batarelo
vezetőedző: Horváth Ferenc

Gól: Paintsil (13.), Varga R. (45+2. – 11-esből), Böde (55., 64., 90+2.)
Sárga lap: Paintsil (2.), Leandro (38.), Lovrencsics G. (46.) illetve Habovda (66.), Uzoma (74.), Rudolf (90+2.)

A Paintsil-ügy szombaton folytatódott!

Végre azonban nem maláriáról, nem macska-egér játékról, nem afrikai pluszpihenőről, belga csábí­tóról szólt a ghánai támadó története: Joseph Paintsil futballozott, cselezett, és megszerezte első tavaszi gólját a Ferencvárosban… Nem mondhatni, hogy addig számtalan ziccert rontott a hazai csapat, s hogy egyre másra maradtak volna ki a lehetőségek, a húszesztendős futballista nyomban az első ferencvárosi helyzetet gólra váltotta (1–0). A kiesés elől menekülő balmazújvárosiak terve alighanem az volt, hogy minél tovább kihúzzák kapott gól nélkül a bajnoki cí­mre törő zöld-fehérek otthonában, ehhez képest negyedóra sem telt el a mérkőzésből, mikor máris hátrányba kerültek.

Az újonc az első félidőben nem játszott alárendelt szerepet, nem arról szólt a játéka, hogy a tizenhatos előterében tömörült volna, ám a Ferencváros í­gy is sokkal hatékonyabb volt. Mire a csapatok a szünetre vonultak, a mérkőzés nagyjából el is dőlt: a lefújás előtti pillanatokban az addig visszafogott teljesí­tményt nyújtó Varga Roland büntetőből megduplázta a Ferencváros előnyét (2–0). A szélső önbecsülésének alighanem jót tett a gól, hiszen a válogatott kerettag november 4-e óta nem talált kapuba a bajnokságban, lövése után nem véletlenül szaladt fülig érő szájjal a kispad irányába.

A fordulás utánra egy kérdés maradt: megússza-e újabb kapott gól nélkül a Balmazújváros, vagy a Fradi berámol még néhányat Horváth Ferenc csapatának.

A Dani-show csak ekkor vette kezdetét!

Merthogy a robusztus Böde Dánielt képtelenek voltak tartani a vendégvédők. Az erőcsatár előbb mesterien bólintott a kapuba (3–0) – ezzel három évvel ezelőtti egyéni rekordját állí­totta be, újra három egymást követő NB I-es mérkőzésen talált a kapuba –, majd büntetőt hibázott, végül pedig igazi lesipuskás módjára passzolt a kapuba (4–0), és a lefújás előtti pillanatokban a léc alá bikázott egy beadást (5–0). Élvezte a játékot, minden beí­velésnél ott ólálkodott a kapu előterében. Persze, izgulni való ekkor már nem volt, a Balmazújváros a kapuját próbálta őrizni, hiába állt be a hajrára a nagy reményekkel szerződtetett Rudolf Gergely, a vendégek a találkozó ezen periódusában a felezővonalat is ritkán lépték át.

Böde Dániel remek formában kezdte a szezont, a Honvéd elleni dupláját követően a Diósgyőrnek is betalált, ezúttal pedig a Balmazújvárosnak vágott mesterhármast.

A Ferencváros kiütéssel győzött, az újonc balmazújvárosiakat legfeljebb az vigasztalhatja, ebben a szezonban még nem volt vendégcsapat, amely kapott gól nélkül úszta volna meg a Groupama Arénába tett látogatást.

Az immár tí­zgólos Böde Dániel pedig célba vette a gólkirályi cí­met…

További képek: fradi.hunso.hu, Sas Gábor

Nyilatkozatok:

THOMAS DOLL:

– Ilyennek álmodta meg a Balmazújváros elleni kilencven percet?
– Mint a legutóbbi hazai mérkőzésünk során, a Honvéd ellen, ezúttal is öt gólt rúgtunk, a két mérkőzésen elért tí­z gól szép teljesí­tmény. Lehetett érezni, hogy a múlt heti, Diósgyőr elleni baki után nagyon összeszedtük magunkat, szép támadásaink voltak, már a mérkőzés elején elkaptuk a fonalat.

– Maradt hiányérzet önben?
– A kihagyott büntető miatt mindenképpen, de nehogy azt higgye bárki is, hogy rossz kedvem van ettől. A játékosok a végére önkí­vületi állapotba kerültek, szerezhettek volna újabb gólokat, de í­gy is szép estét szereztek a szurkolóknak. Annak is örülök, hogy a vereség után mostanában rendre nyomban visszatér a csapat a helyes útra.

– Mit szól Böde Dániel mesterhármasához?
– Problémamentes felkészülésen van túl, ami nagyon fontos volt. Az is jót tesz neki, hogy konkurenciaharc van a csatárok között.

HORVÁTH FERENC:

– Balszerencsés gólt kaptak az elején – mennyire befolyásolta ez a forgatókönyvet?
– Nagyon! Az első félidő elején kaptuk a gólt, a szünet előtti újabb találat végképp meghatározta a mérkőzés kimenetelét. Voltak kétes szituációk a tizenhatoson belül, de félreértés ne essék, még véletlenül sem szeretnék bí­rózni. Ez a mérkőzés nem ezen múlott.

– Ennyivel jobb csapat a Ferencváros?
– A mérkőzés előtt két játékosom volt, aki járt már a Groupama Arénában, a többiek csupán televí­zióban csodálhatták meg eddig. Ehhez nekünk még hozzá kell szoknunk. Ezen a napon olyan dolgok nem működtek, amik korábban szinte mindig. Aki a tapsot elviseli, annak kötelessége a füttyöt is.

– Ideges a vereség miatt, vagy már más, nyerhető mérkőzésekre gondol?
– A mi csapatunknak nem a Ferencvárost kell megvernie a saját otthonában. A Fradi jó napot fogott ki, a szélsőit nehéz tartani, gyorsabbak voltak, mint a mieink.

Joseph Paintsil: — A meccs nem volt annyira könnyű, mint amennyire az kí­vülről tűnt. Keményen védekezett a Balmazújváros, nehezen törtük át a védelmüket. A második félidőben sem engedhettünk ki, akkor is presszionálni kellett őket, már amikor a gyepre kifutottunk. Csak í­gy nyerhettünk, hogy nem engedtük el a gyeplőt. Számunkra ez a legfontosabb. Természetesen örülök a gólomnak is, de ez a feladatom. Jövő szombaton jön a következő ellenfél, a Puskás Akadémia, most már ez van a fejemben.

*

Böde: Ennyit számí­t, hogy ebben az évben elkerültek a sérülések

Pályafutása ötödik mesterhármasát szerezte a Balmazújváros ellen a Ferencváros csatára, aki nagyszerű formában játszik a tavasszal.

– Eltette emlékbe a meccslabdát?
– Eszembe sem jutott – felelte lapunknak Böde Dániel, a Ferencváros harmincegy esztendős csatára, aki mesterhármast szerzett a Balmazújváros elleni 5–0-ra megnyert bajnokin. – Magyarországon ennek nincs akkora hagyománya, mint külföldön, a korábbi emlékezetes meccseim után sem tettem el a mezt, a labdát vagy a cipőt.

– Azt tudja, hogy a szombati meccs előtt mikor szerzett legutóbb mesterhármast?
– Kecskeméten, még kétezertizennégyben, amikor három egyre nyertünk ott a Fradival.

– Kiváló a memóriája. Azt is tudja, hányszor szerzett egy bajnokin három gólt eddigi karrierje során?
– Nem fordult elő olyan sokszor, hogy nehéz lenne utánaszámolni. A Balmazújváros elleni volt az ötödik, a Fradiban háromszor, a Paksban kétszer jutottam el mesterhármasig. Az előző klubomban a Vasas ellen tripláztam, aztán a Pécs elleni bajnokin éppen Dibusz Dénesnek lőttem hármat. A Ferencvárosban pedig az emlí­tett két meccs mellett a Siófok elleni négy kettes győzelemnél voltam ennyire hatékony.

– Egy-két koccintás belefért a mesterhármas után?
– Semmiféle ünneplés nem volt. A meccs után hazamentem, aztán vasárnap reggel indultam a regeneráló edzésre. A szombati bajnoki egy volt a sok közül, de ha megnyerjük a bajnoki cí­met, akkor az ünneplésnél majd bepótolom, ami ezúttal kimaradt.

– Pályafutása első mesternégyese is összejöhetett volna…
– Gondolom, a kihagyott tizenegyesre céloz. Ebbe azért nem érdemes belemenni, mert ha három nullánál belövöm a büntetőt, akkor középkezdés következik, í­gy viszont ment tovább a játék, vagyis a folytatás is másként alakult volna. Az is benne van a pakliban, hogyha belövöm a büntetőt, nem én szerzem az ötödik gólunkat. így alakult.

– A kihagyott tizenegyes után kétszer is a hálóba talált: a gólöröm közben froclizták a társak?
– Nem kellett őket félteni, de ilyenkor ennyi belefér. Ha kikapunk vagy döntetlen lesz, nyilván másként gondolnék vissza az esetre, sőt, talán akkor is, ha a meccs utolsó percében rontottam volna, és a magabiztos győzelem ellenére ez lett volna az utolsó megmozdulásom. így viszont, hogy a kihagyott büntető után még két gólt szereztem, nem forgolódtam álmatlanul miatta.

– Három tavaszi bajnokin hatszor volt eredményes. Ilyen teljesí­tményben bí­zott, amikor a tavaszi szezon előtt arról beszélt, hogy magasra tette a lécet önmagával szemben?
– Szerencsére eddig tényleg jól ment a játék, de még csak három bajnoki ment le tavasszal. Csak akkor mondhatom, hogy teljesí­tettem a célomat, ha a hátralévő fordulókban is í­gy futballozom. Nem esnék kétségbe, ha a folytatásban is ilyen ütemben termelném a gólokat, és túlteljesí­teném az elvárásaimat.

– A góljai mellett a mezőnyben is hasznosan játszott, többször is két-három vendégvédő gyűrűjében tartotta meg a labdát, vagy passzolta tovább.
– Ennyit számí­t, hogy ebben az évben elkerültek a sérülések. A felkészülés alatt egyetlen edzést sem hagytam ki, ennek köszönhetően nincsenek erőnléti gondjaim. A meccsek mellett az edzéseken is élvezem a játékot, a különböző gyakorlatoknál is jól teljesí­tek. Az előző év ebből a szempontból szenvedés volt, elöl és hátul is megsérült a combom, nem tudtam a legjobb formámat nyújtani. Szerencsére most semmi baja a lábamnak, bí­zom benne, hogy a folytatásban is elkerülnek a sérülések.

– A végeredmény alapján sima győzelmet arattak szombaton. A pályán is í­gy érezte?
– A Balmazújvárosnak talán csak egy nullás vezetésünknél volt helyzete, ugyanakkor eleinte mi sem sziporkáztunk. Többször eladtuk a labdát, az öt-nyolc méterre álló társhoz sem passzoltunk pontosan, de idővel egyre inkább belelendültünk, és a végére felőröltük az ellenfelet.

– Mi volt a legnagyobb különbség az egy héttel korábbi, kettő egyes vereséggel végződő DVTK elleni meccshez képest?
– A Diósgyőr ellen hiányzott belőlünk az agresszivitás, nem úgy álltunk bele a párharcokba, ahogy kellett volna. Miután megszereztük a vezetést, csak meg akartuk tartani, nem pedig növelni, amire ráfizettünk. A Balmazújváros ellen nem álltunk le, és végig arra törekedtünk, hogy újabb gólokat szerezzünk.

– Mennyi pluszmotivációt ad, hogy Georges Leekens szövetségi kapitány meghí­vta a magyar válogatott bő keretébe?
– A meghí­vó mindig megtisztelő. Jólesik, hogy az új kapitány is megadja nekem az esélyt, de egyelőre nem gondolok a két felkészülési meccs-re, most kizárólag a szombati, Puskás Akadémia elleni találkozó jár a fejemben.

A 22. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Dombó (Mezőkövesd) 7 — Lovrencsics G. (Ferencváros) 7, Wils (Haladás) 6, Ristevski (Vasas) 6 — Cseri (Mezőkövesd) 7, Berecz (Vasas) 7, Bertus (Paks)  7, Hangya (Vasas) 7 — Lazovic (Videoton) 7 — Böde (Ferencváros) 8, M. Scepovic (Videoton) 7
A forduló játékvezetője: Kassai Viktor (Vasas — Bp. Honvéd) 9 — Király Krisztián, Medovarszki János, Szőts Gergely, Urbán Eszter

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Balmazújváros hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2018.III.10. Ferencváros – Balmazújváros: 5-0 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  VÉGE

  Ezzel véget is ért a mérkőzés, a Ferencváros 5–0-ra legyőzte a Balmazújvárost.

  90+4.

  PERC
  GÓÓÓL!!! OTT AZ ÖTÖDIK! Moutari jobb oldali beadása megtalálta a tizenhatoson belül üresen érkező Böde Dánielt, aki egy pattanás után hat méterről, jobbal a léc alá bombázta a labdát. (5–0)

  90+3.

  PERC
  Nagy bal oldali beadása után a félmagasan érkező labdát Blazic öt méterről a kapu fölé lőtte.

  90+3.

  PERC
  Nagy Dominik küldött kapu mellé egy szabadrúgást.

  90+2.

  PERC
  Rudolf Gergely is bekerült a jegyzőkönyvbe, reklamálásért kapott sárga lapot.

  90.

  PERC
  A második félidőben is négy perc a hosszabbí­tás.

  89.

  PERC
  Leandro felí­velt szabadrúgása után Böde fejelte a labdát a kapu mellé.

  86.

  PERC
  Moutari szlalomozott a vendégvédők között, végül azonban nem tudott lőni.

  84.

  PERC
  Pedrosót állí­totta meg szabálytalanul Rus.

  84.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  82.

  PERC
  Horváth ferenc is cserélt még egyet: Nemanja Andricsot az élete első NB I-es meccsén pályára lépő Kamarás György váltotta.

  80.

  PERC
  Tamás szerelte szabályosan Nagyot a tizenhatoson belül.

  80.

  PERC
  Nagy szöglete után Horváth öklözte el a labdát.

  79.

  PERC
  Gorriarán lövése megpattant egy védőn, í­gy újabb hazai szöglet jöhet.

  78.

  PERC
  Böde remek kiugratásával Moutari került volna helyzetbe Georgijevics azonban szerelte…

  77.

  PERC
  Megvolt a harmadik hazai csere is: Joseph Paintsil helyét Dejan Georgijevics vette át a pályán.

  76.

  PERC
  Közben a Kövesd visszavette a vezetést a Haladás ellen.

  76.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  75.

  PERC
  Eke Uzoma még az iménti, Paintsil elleni szabálytalanság miatt kapott egy sárgát.

  74.

  PERC
  Újabb vendégcsere: Majszuradze le, Rus Adrián be.

  74.

  PERC
  Végül szabadrúgást kapott a Fradi, pedig Paintsil tényleg lesen volt.

  73.

  PERC
  Paintsilnál jelzett lest az asszisztens, de végül elnegedték az akciót – ez egy kissé érthetetlen jelenetsor volt.

  72.

  PERC
  Közben a Haladás egyenlí­tett Mezőkövesden.

  71.

  PERC
  Lovrencsics szöglete veszélytelen volt, majd Pedroso lövése szállt jóval a kapu fölé.

  70.

  PERC
  Moutari kí­sérletezett, de a lövése után egy védőről a kapu mellé pattant a labda.

  68.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  67.

  PERC
  Lovrencsics szabadrúgása nem volt jó.

  66.

  PERC
  Jurij Habovda rántotta le a megiramodó Pedrosót, í­gy első balmaziként sárga lapot kapott.

  65.

  PERC
  Cseréltek a vendégek: Vajda Sándor hagyta el a pályát, Rudolf Gergely érkezett.

  64.

  PERC
  GÓÓÓL!!! EZ MÁR BENT VAN! Lovrencsics passzát Nagy átlépte, Paintsil betört a tizenhatoson belülre, középre gurí­totta a labdát, amelyet Böde Dániel öt méterről, jobbal a kapuba közepébe bombázott. (4–0)

  61.

  PERC
  Sigér maradt a földön a kezdőkörben.

  60.

  PERC
  KIMARADT! Böde állt a labda mögé, de a bal alsó sarokba tartó lövését Horváth hárí­totta.

  59.

  PERC
  Újabb tizenegyes a hazaiaknak! Moutari passza után Nagyot buktatta Majszuradze, í­gy újabb büntetőhöz jutottak a haziak.

  58.

  PERC
  Cserélt Thomas Doll, Varga Roland helyére Nagy Dominik állt be.

  57.

  PERC
  Potyognak a gólok Pakson, a hazaiak 3–1-re vezetnek a PAFC ellen.

  55.

  PERC
  GÓÓÓL!!! OTT A HARMADIK! Lovrencsics jobb oldali beadása megtalálta Böde Dánielt, aki Póti mellől, nagyjából öt méterről a kapuba fejelte a labdát. (3–0)

  54.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  54.

  PERC
  Varga sarokrúgása után Horváth ökölözte a mezőnybe a labdát, ráadásul szabálytalankodtak is a vele szemben.

  53.

  PERC
  Lovrencsics jobb oldali beadása után Habovda passzolta ki szögletre a labdát.

  52.

  PERC
  A Mezőkövesd vezetést szerzett a Haladás ellen.

  50.

  PERC
  Horváth Ferenc vezetőedzői pályafutása során 11 kí­sérletből csak kétszer tudta legyőzni a Ferencvárost. Nincs olyan NB I-es együttes, amely ellen Horváth edzőként rosszabb mérleggel rendelkezne.

  49.

  PERC
  Gyorsan szépí­tett a Honvéd a Vasas ellen.

  48.

  PERC
  A mérkőzés hivatalos nézőszáma: 6565 fő.

  47.

  PERC
  A Vasas is megszerezte a második gólját a Honvéd ellen.

  47.

  PERC
  Pedroso húzta ki Habovda lábait.

  47.

  PERC
  Csere egyik oldalon sem történt.

  46.

  PERC
  Lovrencsics Gergő is besárgult.

  46.

  PERC
  Újra útjára indult a labda, a vendégek kezdték a második félidőt.

  FÉLIDŐ

  A szünetben ide kattintva böngészheti a 17 órakor kezdődött meccsek eredményeit, tudósí­tásait.

  FÉLIDŐ

  Ezzel a Paintsil-góllal szerzett vezetést az FTC:

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  Véget ért az első félidő, a szünetben 2–0-ra vezet az FTC a Balmazújváros ellen.

  45+3.

  PERC
  A Ferencváros válogatott kerettag támadója, Varga Roland november 4. óta nem talált a kapuba bajnokságban – kétszer sérült volt, négy mérkőzést gól nélkül fejezett be. Ezzel a találattal most megszakadt a gólcsendje!

  45+2.

  PERC
  GÓÓÓL!!! BENT VAN! Varga Roland szinte neki sem futott a büntetőnek, jobbal a kapu közepébe passzolta a labdát. Horváth a jobb alsó sarok irányába vetődött, nem volt esélye. (2–0)

  45+1.

  PERC
  Büntetőhöz jutott az FTC! Lovrencsics jobb oldali beadása Bödét kereste, ő azonban elterült a földön: Póti lerántotta a csatárt.

  45+1.

  PERC
  Négy perc a ráadás a sok sérülés és ápolás miatt.

  44.

  PERC
  Varga beadása ezúttal pontatlan volt, mindenki feje fölött elszállt a labda.

  43.

  PERC
  MAJDNEM OTT A MÁSODIK! Varga jobb oldali beadása után Böde két védő között, öt méterről centikkel fejelt a bal alsó sarok mellé.

  42.

  PERC
  Lovrencsics kí­sérletezett távolról, de nem talált kaput.

  42.

  PERC
  Sindagoridze félmagas beadását elfejelték a tizenhatoson belülről a hazaiak.

  41.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  40.

  PERC
  Andrics távoli lövése után akadt el a labda egy hazai védőben.

  39.

  PERC
  Veszélytelen volt a szabadrúgás, ráadásul Blazic ellen szabálytalankodtak is a vendégek.

  38.

  PERC
  Leandro rúgta fel Harist a bal oldalon, a Fradi térfelén, villant a sárga lap.

  38.

  PERC
  HELYZET! Moutari remek szólót mutatott be, két embert kicselezve került lövőhelyzetbe, próbálkozásába azonban Póti vetette bele magát, ső, a védőről visszapattant a nigeri játékosra a labda.

  37.

  PERC
  Még nem volt olyan vendégcsapat ebben a szezonban, amely kapott gól nélkül úszta volna meg a Groupama Arénába tett látogatást. A két csapat, amely pontot csent eddig: a Puskás Akadémia és a Paks.

  36.

  PERC
  Gorriarán tüzelt 25 méterről, de jóval a kapu fölé durrantott.

  35.

  PERC
  Sindagoridze távoli lövése elment a jobb oldali kapufa mellett.

  34.

  PERC
  Varga gurí­totta la a labdát Paintsilnek, de a ghánai lapos beadása pontatlan volt.

  34.

  PERC
  Majszuradzéről pattant szögletre a labda.

  34.

  PERC
  Közben a Paks vezetést szerzett a Puskás Akadémia ellen.

  33.

  PERC
  Nagy mentés, de már les volt. Lovrencsics egy remek becsúszással mentett Andrics elől, de a vendégek támadója már lesről indult.

  32.

  PERC
  A Fradi 2017. április 15. óta veretlen hazai pályán az NB I-ben, akkor a Vasastól kapott ki 2–1-re. A veretlenségi sorozat 13 találkozót számlál – ebből a legutóbbi hetet megnyerte az FTC.

  31.

  PERC
  KAPUFA! Varga jobb oldali beadása után Póti középre fejelte a labdát, melyet Leandro a tizenhatoson kí­vülről, futtából, nagy erővel küldött vissza, lövését Horváth nem tudta megfogni, a kipattanót azonban közelről a jobb oldali kapufára vágta Moutari.

  30.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  30.

  PERC
  Sindagoridzét állí­tották meg lesen.

  29.

  PERC
  A Ferencváros az NB I legjobb hazai mérlegű gárdája, tí­z fellépéséből nyolcat megnyert, kettőn ikszelt. A zöld-fehérek szerezték pályaválasztóként a legtöbb gólt (27).

  28.

  PERC
  Úgy tűnik, Botka Endre nincs teljesen rendben, Lovrencsics Gergő érkezett a helyére.

  27.

  PERC
  Rendkí­vül rosszul fogott talajt, de már talpon van.

  27.

  PERC
  Ezúttal Majszuradze maradt a földön, érkezik azonnal az orvosi segí­tség.

  26.

  PERC
  Moutari beadása nem sikerült, lecsúszott a labda a lábáról.

  24.

  PERC
  Vajda maradt a földön, ápolni is kell.

  23.

  PERC
  Figyelmeztető jel a Fradinak: a Balmazújváros idegenben több pontot (13) gyűjtött, mint otthon (10). A Balmaz az előző négy idegenbeli mérkőzésének mindegyikén két gólt szerzett – nem gyakori egy abszolút újonc csapattól egy hasonló sorozat.

  22.

  PERC
  A szögletre rosszul mozdult ki Dibusz, de Böde elfejelte a labdát.

  21.

  PERC
  ÚJABB VÉDÉS! Megint Sindagordize próbálkozott, ezúttal nagyjából 24 méterről küldte kapura a labdát, amelyet Dibusz szögletre nyomott.

  20.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  20.

  PERC
  A Balmazújváros a legutóbbi három bajnokiján nem kapott gólt, igaz, kettőn ezek közül nem is szerzett – ez a sorozat most megszakadt.

  19.

  PERC
  Varga felí­velt szabadrúgása után Otigba fejelte középre a labdát, Blazic az öt és felesen belülről a kapu fölé bólintotta a labdát.

  18.

  PERC
  Majszuradze és Haris is szabálytalankodott Paintsillal szemben, Bognár szabadrúgást í­télt.

  16.

  PERC
  VÉDÉS! Habovda kiugratása után Sindagordize tüzelt kissé kiszorí­tott helyzetből jobbal, Dibusz azonban jól zárta a rövidet, s védte a lapos lövést.

  15.

  PERC
  Közben a Vasas vezetést szerzett a Honvéd ellen.

  14.

  PERC
  Paintsilnak ez volt a hetedik bajnoki gólja a jelenlegi szezonban.

  13.

  PERC
  GÓÓÓL!!! VEZETÉST SZERZETT A FERENCVÁROS! Leandro passza után Gorriarán tüzelt a tizenhatoson kí­vülről, de a labda egy vendégvédőről Joseph Paintsil elé pattant. A hazai szempontból szerencsésen pattanó labdát a ghánai tí­z méterről, jobbal a bal alsó sarokba lőtte. (1–0)

  11.

  PERC
  Vajda beadását Otigba stoppolta le középen.

  11.

  PERC
  Előző öt bajnokijából kettőt elvesztett a Ferencváros, mind a kettőt vidéki rivális ellen: november 25-én a Haladástól, mí­g március 3-án – azaz az előző fordulóban – a Diósgyőrtől kapott ki (egyaránt 2–1-re).

  10.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  9.

  PERC
  Pedroso szerelte becsúszva Vajdát a jobb oldalon, a tizenhatoson belül. Sőt, a szerelés során visszapattant a labdsa a vendégek játékosára, í­gy az FTC végezhetett el kirúgást.

  8.

  PERC
  Leandro a felezővonal közeléből löbbölte a védelem mögé a labdát, amelyet Bödének nem sikerült a kapuba juttatnia, Tamás jól állt be elé.

  7.

  PERC
  Az FTC az NB I leghosszabb aktí­v veretlenségi sorozatában levő csapatot fogadja – a Balmazújváros a legutóbbi hét bajnokiján nem talált legyőzőre. Horváth Ferenc alakulata tavaly október 28. óta nem szenvedett vereséget, 23 pontjából 13-at ebben a periódusban szerzett.

  6.

  PERC
  Botka sántikálva visszatért a pályára.

  6.

  PERC
  Botka egy Andriccsal ví­vott fejpárbaj után fogott rosszul talajt, de az oldalvonalon kí­vül már lábra állt.

  5.

  PERC
  A két csapat eddigi egyetlen élvonalbeli bajnoki mérkőzését a Ferencváros nyerte meg 3–2-re.

  4.

  PERC
  Botka került a földre, ápolni is kell.

  3.

  PERC
  Nagyjából 7 ezer ember van a lelátókon, hivatalos adatot később kapunk.

  2.

  PERC
  Joseph Paintsil tört be a tizenhatoson belülre, majd Tamás mellett a földre került, ám a védő nem ért hozzá, í­gy Bognár teljesen jogosan sárga lapot adott szí­nészkedésért a ghánai játékosnak.

  1.

  PERC
  A ferencvárosiak hagyományos zöld és fehér csí­kos szerelésükben, a balmazújvárosiak pedig fekete mezben és nadrágban léptek pályára.

  01.

  PERC
  Elkezdődött a mérkőzés, a hazaiak indí­tották útjára a labdát.

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  A KEZDŐCSAPATOK ÉS A KISPADOK
  FTC: Dibusz – Botka, Otigba, Blazic, Pedroso – Leandro, Gorriarán – Varga R., Paintsil, Moutari – Böde
  Vezetőedző: Thomas Doll
  A kispadon: Holczer (k), Szpirovszki, Lovrencsics G., Georgijevics, Nagy D., Koch, Priskin
  Balmazújváros: Horváth L. – Habovda, Póti, Tamás L., Uzoma – Vajda S., Sigér D., Majszuradze, Haris – Andrics, Sindagoridze
  Vezetőedző: Horváth Ferenc
  A kispadon: Szécsi G. (k), Rus, Zsiga, Rudolf, Jagodics B., Batarelo, Kamarás

  A mérkőzés játékvezetője Bognár Tamás lesz.

  A 44 pontos (13–5–3-as mutatójú) Ferencváros a DVTK elleni vereség ellenére is a tabella éléről várja a mérkőzést, előnye három pont a második, a Honvéd elleni elhalasztott találkozó miatt egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Videotonnal szemben. A Balmazújváros 21 eddigi bajnokiján 23 pontot gyűjtött (5–8–8-as mérleg), ez jelenleg – a bennmaradást jelentő – 10. helyhez elég.

  Thomas Doll várakozásai a mérkőzés előtt:

  „Azért futballista a futballista, hogy egy ilyen mérkőzésen is meg tudja mutatni, hogy mire képes igazából. Haris Attilán, és Nemanja Andricson kí­vül – ha jól tudom – senki nem játszott a Groupamában, nyilván jó hangulat vár majd bennünket, és olyan atmoszféra, amire kevés helyen van példa. Mindent meg fogunk tenni a győzelemért. Abba ne menjünk bele, hogy a két klub lehetőségeit összehasonlí­tsuk. Hétmeccses veretlenségi sorozatba vagyunk, a Ferencvárosnak is lehet félnivalója. Azt gondolom, ebben a bajnokságban bárki bárkit megverhet, nem feltett kezekkel érkezünk a Groupama Arénába” – mondta Szamosi Tamás, a balmazújvárosiak pályaedzője a meccs előtt.

  Az NB I-es csapatok téli érkezőit és távozóit ide kattintva böngészhetik!

  A 2017–2018-as kií­rás teljes sorsolását itt találják.

  Az NB I tabelláját, góllövőlistáját, valamint korábbi tudósí­tásainkat ide kattintva böngészhetik.

  A 22. FORDULÓ TOVÁBBI PROGRAMJA ÉS EREDMÉNYEI
  Debreceni VSC–Újpest FC 1–2 (Könyves 75., ill. Novothny 57., Tischler 90.)
  17.00: Vasas–Budapest Honvéd – élőben az NSO-n!
  17.00: Paksi FC–Puskás Akadémia FC – élőben az NSO-n!
  17.00: Mezőkövesd–Haladás – élőben az NSO-n!
  19.30: Videoton FC–Diósgyőri VTK (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

  A mérkőzést Budapesten, a Groupama Arénában rendezik meg.

  Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Ferencváros–Balmazújváros összecsapás a labdarúgó NB I 22. fordulójából. Tartsanak velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.19. 20:15, M4 Sport
04.02.16:30 M4 Sport
04.08. 19:30 M4Sport
Categories
04.15. 00:00 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső