2018.VI.2. Balmazújváros – Ferencváros: 3-3

Kevés volt az iksz az FTC-vel, kiesett a Balmazújváros!

A labdarúgó NB I 33., utolsó fordulójában a Balmazújváros 3–3-as döntetlent játszott a Ferencvárossal, ám mivel a DVTK legyőzte a Videotont, a tavaly feljutó hajdúságiak búcsúznak az élvonaltól.

Nyilatkozatok:

Horváth Ferenc: – Nem tudom, hogy milyen összeállí­tásban fog idejönni a Fradi, azt nagyjából sejtem, hogy milyen fog menni a Videoton a Diósgyőrhöz. Azt gondolom, hogy amit szerettünk volna az utolsó fordulóra, hogy a mi kezünkben legyen a sorsunk, azt elértük. Én már hetek óta azt mondom, hogy adja a Jóisten, hogy a Fradi elleni győzelemmel maradjunk bent, mert az lenne a legszebb, de ezt már megbántam. Mondhattam volna azt hónapokkal ezelőtt, hogy a Paks elleni apró győzelemmel maradjunk bent, akkor most lett volna egy nyugodt hetem. Talán négy óránál többet tudtam volna aludni valamelyik éjszaka.

Thomas Doll: –

A mérkőzés:

Balmazújváros — Ferencváros: 3-3 (2-3)
Balmazújváros, 2.291 néző.
Vezette: Szőts Gergely (asszisztensek: Kóbor, Huszár; alapvonali jv.: Andó-Szabó, Nagy R.; tartalékjv.: Farkas B.)

Balmazújváros: Horváth L. — Habovda, Rus, Tamás L., Uzoma — Vajda S., Sigér, Maisuradze (Kamarás, 89.), Batarelo (Rudolf, 63.) — Arabuli (Zsiga, 80.), Andric
kispad: Pogacsics, Jagodics B., Haris, Kónya
vezetőedző: Horváth Ferenc

Ferencváros: Holczer — Lovrencsics G., Batik, Leandro, Pedroso — Spirovski — Varga R., Nagy D. (Hajnal, 13.), Paintsil, Bőle (Böde, 78.) — Georgijevic (Gera Z., 78.)
kispad: Varga Á., Takács Zs., Rui Pedro, Lovrencsics B.
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Batarelo (19.), Arabuli (28.), Tamás L. (70.) illetve Tamás L. (14. – öngól), Bőle (16.), Uzoma (44. – öngól)
Sárga lap: Maisuradze (50.), Uzoma (75.), Sigér (90+3.) illetve Georgijevic (23.), Hajnal (51.), Batik (52.)

„Aki vállalja a közönség előtti szereplést, annak vállalnia kell a tapsot – és a füttyöt is. Nincs apelláta, ha a közönség kegyetlen is, ki kell szolgálni.”

A Császár, Albert Flórián idézetével fogadta a ferencvárosi tábor a meccsre kiballagó zöld-fehér csapatot. Nem kérdés, az ezüstérem csalódás a IX. kerületben, de a szurkolók az első perctől kezdve biztatták övéiket.

A hazai oldal csendben volt, pedig a Balmazújvárosnak volt nagyobb a tét. A mérkőzés előtt Horváth Ferenc, a házigazda jelenlegi edzője nem is titkolta, mennyire csalódott előző klubja, a Videoton miatt, amely mintegy „osztálykirándulásként” tekintett a miskolci bajnokira, a Balmazújváros ottani riválisának esélyeit növelve ezzel.

A Fradiban is voltak új arcok (Holczer Ádám a kapuban, Batik Bence hátul, Dejan Georgijevics elöl kevesebb lehetőséget kapott korábban, most viszont kezdett), de motiváció akadt a zöldeknél is: Varga Rolandot alighanem „spannolta” az elérhető közelségben lévő gólkirályi cí­m.

A találkozó szikrázóan indult: az agilisan kezdő Nagy Dominik ütközött Tamás Lászlóval, és ijesztő pillanatok voltak, mert a vendégek játékosa mozdulatlanul feküdt a földön hosszasan, végül hordágyon kellett levinni a pályáról. A helyére Hajnal Tamás ugrott be, és pillanatok alatt nehéz helyzetbe sodródott az újonc: előbb Leandro lövése után Horváth László paskolta Tamás Lászlóra a labdát, amelyet a játékvezető szerint a védő már csak a gólvonalon túlról tudott visszakanalazni (öngól, 0–1), majd a nagy reményekkel igazolt, de sérülése miatt nehéz szezont maga mögött hagyó Bőle Lukács mutatta meg, miért figyelhettek fel rá, hiszen látványos gólt lőtt a felső sarokba (0–2).

Mindez olyan gyorsan történt, hogy az eredményjelzőn még 0–0 állt, miközben a Fradi már két góllal vezetett. Ám mielőtt apátiába süllyedt volna a helyi közönség, szépí­tett a Balmazújváros: Holczer Ádám hiába mentett elsőre, a kapufáról Ante Batarelo elé pattant a labda, ő pedig közelről nem hibázott (1–2).

Felpörgött a hazai csapat, miközben a Fradi próbálta tartani a labdát. Jó volt a ritmus, érezni lehetett, hogy a Balmazújváros minden erejét odaadja a sikerért, és még fél óra sem telt el, már a negyedik gólt láthattuk. A futball komikus szépsége, hogy Nemanja Andrics remek szólóval ment át a védelmen, ám a gólpasszához kellett egy jókora technikai hiba: amikor lőni akart, a labda helyett a levegőt találta el, de a „luft” cselnek is beillett: átverte Holczert, majd a passza után Bacsana Arabuli közelről betalált, í­gy máris 2–2 állt a táblán.

Nem sokáig… És ha komikusnak neveztük Nemanja Andrics „lövőcselét”, mit mondhattunk Eke Uzoma mozdulatáról? A védő érthetetlen módon a labdát combbal továbbí­totta a saját kapuja felé – Horváth László hiába vetődött a felső sarokba vágódó labda után (2–3).

Az ügyetlenkedő légiós ekkor kieső helyre sodorta a csapatát.

A második félidőben a feszültség csak nőtt, a Honvéd góljának hí­re futótűzként terjedt a lelátón. Küzdelem, darálás jellemezte a mérkőzést, főleg a hazai együttes birtokolta a labdát.

Jött a hí­r, hogy a második gólját is megkapta a Vasas, azonban az örömöt keserűség váltotta, amikor a DVTK találatáról értesültek a balmazújvárosiak. Tamás László fejese után talpra ugrott minden hazai (3–3), alig egy perc múlva pedig gólt szerzett a Videoton – hasonló eufóriát váltott ki mind a két gól, pedig utóbbit itt senki nem látta.

Óriási lelkesedéssel harcolt tovább az újonc, a Fradiba pedig hosszú sérülés után a hajrára visszatért Gera Zoltán. A mobiljukon az eredménykövető oldalakat böngészők aztán nagyon elszomorodtak: a második diósgyőri gól kieső helyre taszí­totta a Balmazújvárost.

A DVTK meccse véget ért, de a Balmazújváros ekkor még kapott négypercnyi esélyt a hosszabbí­tásban. Az egyik szöglet után Leandro a gólvonalról fejelte ki a labdát, majd Rudolf Gergely gólt szerzett, és tomboltak a hazaiak, mert nem látták Kóbor Péter zászlaját felemelkedni… Les volt, maradt a 3–3, ezzel pedig a Balmazújváros elbúcsúzott az élvonaltól.

További képek: fradi.hunso.hu

Nyilatkozatok:

„Egy olyan csapat bent tud maradni, amelyet háromszor megverünk! Nem jó a bajnokság, rosszak a szabályok, egy marhaság az egész, nem korrektek a csapatok! Nem akarok többet mondani, mert biztos eltiltanának, de remélem, mindenki tiszta lelkiismerettel fekszik le ma, azok is, akik ezeket a szabályokat meghozták…” – mondta az M4 Sport kamerái előtt Horváth Ferenc.

„Megkérdezném, mi lenne akkor, ha a Videoton a bajnoki cí­mért játszana velünk, közben a Fradi is játszana a Diósgyőrrel, és én felállí­tanám a csapatomat úgy, hogy tele van ifijátékossal. Akkor mi lenne? Akkor vérig lenne mindenki sértve és olvashatnám az újságban, hogy én milyen sz.r ember vagyok! Most mindenki felteszi a kezét, holnapra nem fog emlékezni senki az egész sztorira. Körbe lehet menni, meg lehet nézni, hogy hány ember életét sz.rták el! Persze, nem ezen a meccsen múlt, meg bent lehetett volna maradni máshogy is, csak jó lenne tiszta focit játszani itt Magyarországon, jó lenne megtisztí­tani az egészet” – tette hozzá csalódottan a Balmazújváros mestere.

Horváth aztán az NSO Tv kamerája előtt már inkább elkeseredetten, mint dühösen nyilatkozott. Ironikus megjegyzéseket tett volt csapatára, a Videotonra.

„Biztos nagyon fontos, hogy pihenjenek a Bajnokok Ligája-mérkőzésekre, úgyhogy nagyon szorí­tok majd nekik. (…) Ha úgy készí­tik fel a játékosokat, hogy nem tudják végigjátszani a bajnokságot, akkor tényleg haza kell engedni őket…”

Kijelentette, hogy elfáradt és kiégett, valamint ilyen csapata még nem volt és soha többet nem is lesz.

Thomas Doll: — Nyilvánvalóan keserű szájí­zzel zártuk a szezont, de ellenfelünknek még rosszabb lehet, mivel kiestek. Az utolsó találkozónk nem volt éppen csodálatos, habár jól indí­tottunk, sokat birtokoltuk a labdát és két találatot is szereztünk. Aztán előjött az, ami már sokszor az idegenbeli összecsapásokon: sok-sok hiba, elcsúszott felállás, könnyen bekapott gólok. Ezen kell a legtöbbet változtatnunk a következő szezonra: sokkal harcosabban, fókuszáltan játszani idegenben. Harapnunk kell, mint otthon. Ez a meccs tükrözte az egész éves idegenbeli teljesí­tményünket. Bőlénél a legfontosabb, hogy teljesen egészséges legyen. Ma is kiválóan játszott, jól mozgott, és nagyszerű gólt szerzett. Ma sokan megkapták a lehetőséget, éltek is a bizalommal, de van, amiben fejlődni kell. Természetesen Zoli pályára lépése is szép volt, de jobb lett volna, ha győzelemmel búcsúztattuk volna a szezont.

Bőle Lukács: — Örülök, hogy sikerült betalálnom, jól ment ma a játék. Nem volt egyszerű mérkőzés, a Balmazújváros nagyot küzdött, kellett volna nekik a győzelem, és mi is szépen szerettük volna zárni a szezont. Egyik csapatnak sem sikerült a kitűzött cél: jobban kellett volna a labdát tartanunk, sokszor céltalanul csak előre rúgtuk. Többet kellett volna birtokolni a játékszert, és meg lehetett volna a győzelem. Az a cél, hogy minél jobb állapotba kerüljek, de sajnos még nem vagyok százszázalékos. Viszont azon dolgozom minden nap, hogy az legyek, és a következő szezonban, valamint az Európa Ligában segí­tségére legyek a csapatnak.

A 33. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Gundel-Takács (Újpest) 6 — Eperjesi (DVTK) 6, Brkovic (DVTK) 7, Leandro (Ferencváros) 6, Forgács D. (DVTK) 6 — Ikenne-King (Bp. Honvéd) 6, Zsótér (Újpest) 6, Nwobodo (Újpest) 7 — Kiss T. (Haladás) 7, Lanzafame (Bp. Honvéd) 7, Radó (Puskás Akadémia) 7
A forduló játékvezetője: Szabó Zsolt (Újpest — DVSC) 9 — Ring György, Tóth II. Vencel, Pintér Csaba, Vad II. István

Tabella:

Góllövőlista:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Balmazújváros hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

6 hozzászólás a(z) 2018.VI.2. Balmazújváros – Ferencváros: 3-3 bejegyzéshez

 • igen,már emlékszem,a TV-ben láttam a botrány egy részét.Ez azért őrület, valaki már mondja meg ill.magyarázza meg,hogy miért megbocsájthatatlan bűn kikapni vagy döntetlent elérni akár hazai pályán is.Én is szomorú vagyok ilyen esetben,de akik ilyen botrányt csinálnak azok sajnos nem az eredmény miatt,,hanem igenis kiélik a beteges hajlamukat, erre jó a futball.Köszönöm a választ,szintén jobb szezont amiben több öröm és kevesebb bosszúság lesz Attól remélem nem kell tartani,hogy a fotelszurkolók törnek zúznak egy esetleges hazai döntetlen okán.:)

 • Kedves Admin ! ez a meleg az agyamra is nagyon rossz hatással van,az előbb í­rtam,de elfelejtettem elküldeni.Most újból megkérdezem,hogy mi volt a 2003-ban történt esemény amire én nem emlékszem és ez biztosan az én hibám.Mi történt a szobor előtt nagyon kí­váncsivá tett.Máskülönben a csúnya szezon után,jó pihenést és a következő szezonban meg sok örömöt kí­vánok.

  • Kedves Gabriella, egy néhány ezelőtti visszatekintő cikkből kimásolva:
   “A Fradi az utolsó fordulóban úgy fogadta a Debrecent, hogy egy döntetlennel is bajnok lehetett volna. Lipcseiék nem bí­rtak a DVSC-vel (0-0), az MTK győzött az Újpest ellen (1-0), í­gy nagy meglepetésre a kékek lettek a bajnokok. A fradisták nem bí­rták elviselni a kudarcot, a lefújás után a pályára szaladtak. A lelátói kerí­tés menekülőkapuit az FTC vezetői érthetetlen módon már jóval a befejezés előtt kinyittatták, a berohanók pedig ütöttek mindenkit, akit értek: nagyot kapott a vendégek edzője, Szentes Lázár és a hazai csatár, Tököli Attila is. A tombolók hosszú ideig a székház előtt szidták Várszegi Gábort, az FTC akkori tulajdonosát, majd miután kiszorí­tották őket, a stadionon kí­vül kukákat, reklámoszlopokat gyújtottak meg, a rendőrökkel ví­vtak utóharcokat.
   A Fradit előbb példásan megbüntették: három zárt kapus meccs mellett az ősz végéig idegenben kellett volna játszania a csapatnak, illetve negyvenmillió forintos pénzbüntetést is kapott, ráadásképp levontak tőle hat pontot. Több fellebbezés, ügyészségi eljárás után a három zárt kapus meccs, illetve a negyvenmilliós büntetés maradt következményként (valamint Szeiler klubfőnök egymilliós bí­rsága), a levont hat pontot visszakapta a Fradi, amely bajnok lett 2004-ben. Az azóta sem derült ki, mi történt pontosan az Üllői úton. Sokan arról beszélnek, biztonsági cégek közötti háborúskodás zajlott, mások azt sejtetik, a Fradiba beleunt Várszegi készí­tette elő í­gy a visszavonulását. Ez utóbbi meg is történt, a botrányra való hivatkozással.”

 • PERCRŐL PERCRE

  90+6.

  PERC
  Véget ért a mérkőzés, a Balmaz 3–3-as döntetlent játszott az FTC-vel, í­gy kiesett az élvonalból!

  90+5.

  PERC
  Rudolf talált a kapuba, de az asszisztens jól látta, lesről indult.

  90+4.

  PERC
  ELKÉPESZTŐ! GÓLT SZEREZ A BALMAZ, DE LES MIATT ÉRVÉNYTELEN A TALÁLAT!

  90+3.

  PERC
  Paintsilt állí­tották meg lesen.

  90+3.

  PERC
  Elnézést a technikai hibáért!

  90+2.

  PERC
  Sigér Dávid vágta fel Paintsilt, villant a sárga lap.

  90+2.

  PERC
  Óriási mentés! Leandro a gólvonal közeléből tisztázott ergy balmazújvárosi fejes után.

  90+1.

  PERC
  Újabb szögletet harcolt ki a Balmaz.

  90+1.

  PERC
  A Haladás 1–0-ra nyert a Mezőkövesd ellen.

  90+1.

  PERC
  A DVTK legyőzte a Videotont!

  90.

  PERC
  A hazaiaknál Majszuradze helyére Kamarás György érkezett.

  89.

  PERC
  Kispesten lefújták a mérkőzést, a Vasas 3–1-re kikapott, í­gy búcsúzik az élvonaltól.

  88.

  PERC
  Pátkai találta el közben a lécet Miskolcon…

  87.

  PERC
  Közben a Haladás vezetést szerzett a Mezőkövesd ellen, í­gy a szombathelyiek szinte biztosan megőrzik az NB I-es tagságukat.

  86.

  PERC
  Pedroso görcsölt be, kirúgták a labdát a pályáról a csapattársak.

  84.

  PERC
  Jelen pillanatban a Balmaz és a Vasas a kieső!

  84.

  PERC
  Ismét vezet a DVTK, bajban a Balmaz!

  83.

  PERC
  Pedrosónál reklamáltak kezezést, de a brazil védőnek a combjára pattant a labda.

  80.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  79.

  PERC
  Cseréltek a hazaiak is, Arabulit Zsiga Ervin váltotta.

  78.

  PERC
  … a pályát pedig Bőle és Georgijevics hagyta el.

  78.

  PERC
  Kettős csere a Fradinál: Böde Dániel és idén először Gera Zoltán érkezett a pályára…

  77.

  PERC
  A fehérvári egyenlí­tés a Balmaz bennmaradását jelenti jelen pillanatban.

  76.

  PERC
  Horváth reklamál Szőtsnél, a hazaiak vezetőedzője tizenegyest szeretett volna.

  75.

  PERC
  Rudolf jobb oldali beadása után Arabuli vette át hosszan a labdát, í­gy Lovrencsics fel tudott szabadí­tani.

  75.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  75.

  PERC
  Egyenlí­tett a Videoton a DVTK otthonában!

  73.

  PERC
  A Honvéd már 3–0-ra vezet a Vasas ellen, úgy tűnik az angyalföldiek búcsúznak az élvonaltól.

  72.

  PERC
  Vajda remek kiugratása után Arabuli estében jóval a kapu mellé lőtte a labdát.

  71.

  PERC
  Ezzel a Balmazújváros kevesebb győzelme miatt továbbra is kieső helyen áll.

  70.

  PERC
  GÓÓÓL!!! ISMÉT EGYENLíTETT A BALMAZ! Vajda jobb oldali szabadrúgása után Tamás László nyolc méterről a léc alá fejelte a labdát. (3–3)

  69.

  PERC
  A DVSC szépí­tett az Újpest ellen.

  69.

  PERC
  Jó szögből járt a szabadrúgás, Varga azonban a sorfalba vágta a labdát.

  68.

  PERC
  Vargát lökte fel Sigér 17 méterre a balmazújvárosi kaputól.

  65.

  PERC
  Ez már kevésbé jó hí­r a balmazújvárosiaknak: a DVTK vezetést szerzett a Videoton ellen, í­gy jelenleg a Vasas és a Balmaz a kieső.

  64.

  PERC
  Az Újpest is növelte az előnyét a DVSC ellen.

  63.

  PERC
  Cserélt Horváth ferenc, Ante Batarelo helyére Rudolf Gergely érkezett.

  63.

  PERC
  Egy jobb oldali szöglet után Lovrencsics tisztázott Uzoma elől.

  62.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  62.

  PERC
  Jó hí­r a Balmaznak, már 2–0-ra vezet a Honvéd a Vasas ellen. A gólszerző Davide Lanzafame, aki ezzel a góllövőlista élére ugrott.

  61.

  PERC
  Sigér kiugratása után Andrics az alapvonalról küldte az ötösön belülre a labdát, Holczer azonban résen volt, és megkaparintotta a labdát.

  60.

  PERC
  Pedroso szerelte Vajdát a tizenhatoson belül, de a brazil védő egyértelműen a labdát rúgta el, í­gy a játékvezető helyesen intett továbbot.

  58.

  PERC
  Uzoma beadása után Batik vágta ki a labdát szögletre Andrics elől.

  58.

  PERC
  Rus a sorfalba bombázta a labdát, majd Lovrencsics a stadionból is kirúgta a labdát.

  57.

  PERC
  Bőle vágta el Andricsot közel 30 méterre a Fradi kapujától, í­gy szabadrúgáshoz jutott a Balmaz.

  55.

  PERC
  VÉDÉS! Batarelo tüzelt kissé balról, de Holczerről ki sem pattant a labda.

  55.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  55.

  PERC
  Jelen pillanatban az Újpest a bronzérmes, í­gy a negyedik hellyel a Honvéd is indulhatna az Európa-ligában. Élő eredménykövető itt!

  54.

  PERC
  Novothny ezzel felzárkózott a góllövőlistát egyaránt 17 góllal vezető Varga Roland, Davide Lanzafame pároshoz.

  53.

  PERC
  Novothny Soma góljával vezetést szerzett az Újpest a DVSC ellen.

  52.

  PERC
  Batik Bence is besárgult, minden bizonnyal reklamálásért kapta a lapot.

  51.

  PERC
  Hajnal Tamás is besárgult, annak ellenére is, hogy Russal való újabb kakaskodás után ő került a földre.

  50.

  PERC
  Irakli Majszuradze vágta fel Paintsilt, majd kakaskodásba kezdett, elsősorban Hajnalall került szóváltásba. Ez a jelenetsor Szőtsnél megért egy sárgát.

  50.

  PERC
  Közben Eppel Márton góljával vezetést szerzett a Honvéd, í­gy jelen pillanatban a Vasas és a DVTK a kieső.

  49.

  PERC
  Vajda szabadrúgása után Holczer ölelte magához a labdát.

  48.

  PERC
  Batarelo verte át egy szép csellel Lovrencsicst a bal szélen, utána azonban nagyon pontatlanul adta be a labdát.

  47.

  PERC
  Varga kevergetett a hazai tizenhatoson belül, végül a túlerő legyőzte, s szabályosan szerelték.

  46.

  PERC
  Csere egyik oldalon sem történt a szünetben.

  46.

  PERC
  Újra útjára indult a labda, a vendégek kezdték a második félidőt.

  FÉLIDŐ

  Az M4 Sport információja szerint Nagy Dominik eszméletét vesztette, de szerencsére nincs nagy baj, már jobban van. Természetesen kórházba szállí­tották egy alaposabb kivizsgálásra.

  FÉLIDŐ

  A mérkőzés hivatalos nézőszáma: 2291 fő!

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  Mind a hat pályán véget ért az első félidő, gól egyelőre csak nálunk van. Részletek a többi meccsről itt!

  FÉLIDŐ

  Ezzel jelen pillanatban kieső a Balmazújváros.

  FÉLIDŐ

  Véget ért az öt (!) gólt hozó első félidő, az FTC többek között két öngólnak köszönhetően 3–2-re vezet a Balmazújváros otthonában.

  45+4.

  PERC
  Varga szabadrúgása után Leandro csúsztatott a kapu mellé, de les miatt szabadrúgást kapott a Balmaz.

  45+4.

  PERC
  Anrics szöglete után Habovda próbálkozott meg egy kappáslövéssel, ám 16 méterről jócskán a kapu mellé lőtt.

  45+3.

  PERC
  Uzoma bal oldali beadása után Batikról pattant szögletre a labda.

  45+2.

  PERC
  Négy perc a ráadás Nagy hosszú ápolása miatt.

  45.

  PERC
  így most ismét a Balmaz a kieső a DVTK mellett, mí­g a Vasas a vonal fölött van.

  44.

  PERC
  ELKÉPESZTŐ, ÚJABB ÖNGÓL, ISMÉT VEZET AZ FTC! Varga bal oldali beadása pontatlan volt, ám Eke Uzoma bal térdéről a bal felső sarokba pattant a labda. A védő akár el is engedhette volna a labdát, ehelyett érthetetlen módon a saját kapujába küldte azt. (2–3)

  42.

  PERC
  Rendkí­vül sok a szabálytalanság, í­gy nem tud folyamatos játék kialakulni.

  41.

  PERC
  Bőle és Uuzoma a labdán veszett össze egyébként…

  40.

  PERC
  Bőle akadt össze Uzomával, igaz a ferencvárosi játékos ellen Sigér szabálytalankodott.

  39.

  PERC
  Varga szöglete után könnyedén felszabadí­tottak a hazaiak.

  38.

  PERC
  Habovda tisztázott, szöglethez jutott a Fradi.

  37.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  37.

  PERC
  Nagy hazai helyzet! Nem sokkal később Andrics kevergetett, majd Habovdának készí­tette le a labdát, a védő azonban 11 méterről a kapu fölé bombázott.

  36.

  PERC
  Batarelo tolta balról befelé a labdát, majd hiába került lövőhelyzetbe, lecsúszott a lábáról a labda.

  35.

  PERC
  Andrics akasztotta Batikot a ferencvárosi tizenhatoson belül.

  34.

  PERC
  Georgijevics szabálytalankodott Habovdával szemben.

  33.

  PERC
  Pedroso lövése után a hazai szurkoók között kötött ki a labda.

  31.

  PERC
  A Ferencváros az egyetlen NB I-es csapat, amely az előző öt fordulóban nem szenvedett vereséget. A zöld-fehérek legutóbb március 3-án kaptak ki (Debrecenben a DVTK-tól 2–1-re), azóta – immár sorozatban 11 bajnokin – veretlenek.

  30.

  PERC
  Ha minden í­gy maradna, a Balmazújváros megőrizné élvonalbeli tagságát.

  28.

  PERC
  GÓÓÓL!!! OTT AZ EGYENLíTÉS! Andrics kezdett óriási szólóba a ferencvárosi kaputól 35 méterre, Batikot, majd Leandrót is otthagyta, majd kissé szerencsés körülmények között Holczert is átverte. Végül az alapvonalról, kissé jobbról középre gurí­tott, a középen érkező Bacsana Arabuli pedig néhány centiről az üres kapuba bombázott. (2–2)

  26.

  PERC
  A többi pályán egyelőre nincs gól, élő eredménykövetőnket itt találja!

  25.

  PERC
  Ha nem is lett „oroszlánbarlang” a balmazújvárosi stadion, a csapat odahaza az utóbbi hónapokban sokkal jobban szerepel, mint az idény elején. Az újvárosiak az első hét hazai bajnokijukból ötöt elvesztettek, a Honvédtól 2017 októberében elszenvedett vereség óta viszont odahaza veretlenek. Azóta nyolc bajnokit ví­vtak meg hazai pályán, háromszor győztek, ötször döntetlent játszottak. Otthoni mérlegük 4–6–5, a védelmük csupán 16-szor kapitulált, ennél kevesebb gólt csak a Videoton (8) és az FTC (13) kapott pályaválasztóként.

  23.

  PERC
  Dejan Georgijevics kapott sárga lapot műesésért, Tamás mellett dobta fel magát a szerb csatár.

  22.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  20.

  PERC
  Őrületes kezdés, de jelen pillanatban kieső a Balmaz.

  19.

  PERC
  GÓÓÓL!!! MÁRIS SZÉPíT A BALMAZ! Vajda szabadrúgása után Holczer a bal oldali kapufára tolta a labdát, a kipattanóra azonban Ante Batarelo csapott le először, s egy ügyes csukafejessel a hálóba küldte a labdát. (1–2)

  16.

  PERC
  GÓÓÓL!!! OTT A MÁSODIK, EGYRE NAGYOBB BAJBAN A BALMAZ! Varga passza után Hajnal ugratta ki Bőle Lukácsot, aki kissé balról, ballal, hét méterről kilőtte a bal felső sarkot. (0–2)

  14.

  PERC
  ÖNGÓL! VEZET AZ FTC! Varga í­velt a tizenhatoson belülre egy szabadrúgást, majd Batik mellel Leandrónak készí­tette le a labdát. Leandro 8 méterről, ballal kapásból lőtt, Horváth védett, de a kapusról kipattanó labda Tamás Lászlóról a gólvonal mögé pattant. A védő igyekezett menteni, de már csak a gólvonalon túlról tudta kikanalazni a labdát. (0–1)

  13.

  PERC
  Megtörtént a csere, Nagy Dominikot Hajnal Tamás váltotta.

  13.

  PERC
  Nagyot hordágyon és nyakmereví­tőben viszik le a pályáról.

  12.

  PERC
  Hajnal Tamás váltja majd Nagy Dominikot.

  11.

  PERC
  Érkezik a hordágy is, Nagyot pedig továbbra is ápolják.

  10.

  PERC
  Tamás ütközte le nagyon durván Nagyot, aki mozdulatlanul terült el a földön.

  9.

  PERC
  Nagy Dominik maradt mozdulatlanul a földön, azonnal érkezett az ápolás.

  8.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  6.

  PERC
  Georgijevics kapott hosszú indí­tást Bőlétől.

  5.

  PERC
  Ezzel a molinóval üzentek a Fradi-szurkolók a kezdőrúgás előtt:

  4.

  PERC
  Legutóbbi két mérkőzését nemcsak megnyerte a Balmaz, hanem gólt sem kapott: a Debrecent 4–0-ra, a Paksot 1–0-ra verte meg. Ennél hosszabb kapott gól nélküli sorozata csak egyszer volt, amióta feljutott az NB I-be: az őszi szezon végén 0–0-t játszott a Mezőkövesddel, majd a téli szünet után 2–0-ra legyőzte a DVSC-t, és 0–0-t ért el a Paks ellen. Tehát akkor is a Debrecen és a Paks ellen őrizte meg kapott góltól a kapuját – rossz hí­r, hogy az akkori szép sorozatot éppen a Fradi zárta le egy ötössel, a Groupama Arénában 5–0-ra kiütötte a Balmazt.

  2.

  PERC
  Az előzetes hí­rek szerint minden jegyet eladtak a mérkőzésre, de néhány üres szék még van a stadionban. Nagyjából 2000-2200 ember van a lelátókón, hivatalos adatot később kapunk.

  01.

  PERC
  Holczer hibázott rögtön az első percben, de a bizonytalansága után a társak kisegí­tették.

  1.

  PERC
  A hazaiak tiszta fehérben, a vendégek pedig zöld szerelésben léptek pályára.

  1.

  PERC
  Elkezdődött a mérkőzés, a balmazújvárosiak indí­tották útjára a labdát.

  A kezdőrúgás előtt – akárcsak a többi pályán – a héten elhunyt Kovács Ferencről, a Videoton tiszteletbeli elnökéről emlékeztek meg egyperces gyászszünettel.

  Élő eredménykövetőnket, folyamatosan frissülő tabellával ide kattintva követhetik!

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  KEZDŐCSAPATOK ÉS A KSIPADOK
  Balmazújváros: Horváth L. – Habovda, Rus, Tamás L., Uzoma – Vajda S., Sigér D., Majszuradze, Batarelo – Arabuli, Andrics
  Vezetőedző: Horváth Ferenc
  A kispadon: Pogacsics (k), Zsiga, Rudolf, Jagodics B., Haris, Kónya, Kamarás
  FTC: Holczer – Lovrencsics G., Batik, Leandro, Pedroso – Szpirovszki – Varga R., Paintsil, Nagy D., Bőle – Georgijevics
  Vezetőedző: Thomas Doll
  A kispadon: Varga Á. (k), Takács Zs., Böde, Hajnal, Gera Z., Rui Pedro, Lovrencsics B.

  A mérkőzés játékvezetője Szőts Gergely lesz.

  Az újvárosiak tájékoztatása szerint minden jegy elkelt, í­gy telt ház lesz a stadionban.

  „Legyen szép a zárás” – Thomas Dollnak, az FTC vezetőedzőjének várakozásai.

  Szerencsés esetben döntetlennel, sőt vereséggel is meghosszabbí­thatják élvonalbeli tagságukat a balmazújvárosiak, ehhez az kell, hogy a mögöttük álló Vasas és Diósgyőr közül egyik se előzze meg őket a tabellán. Ha a DVTK ikszel vagy kikap, akkor biztosan a Balmazújváros mögött végez. Diósgyőri győzelem esetén viszont a Balmaznak a Fradi elleni döntetlen nem elég a DVTK megelőzéséhez, mert azonos pontszámnál a diósgyőriek vannak előnyben a több sikerük miatt. Ha a Vasas kikap a Honvédtól, akkor a Balmazújváros mögött marad, ha döntetlent játszik, akkor a Balmaznak is kell minimum egy pontot szereznie, hogy a Vasas előtt zárjon. Angyalföldi siker esetén csakis akkor maradnak a balmazújvárosiak a Vasas előtt, ha legyőzik az FTC-t. Van még újabb opció is: ha a Balmazújváros ikszel a Fradival és a Haladás kikap a Mezőkövesdtől, akkor a Balmaz megelőzi a Halit, és ebben az esetben az újvárosiak akkor is bennmaradnak, ha a Vasas, DVTK kettős közül az egyik megelőzi őket.

  A 10. helyen álló Balmazújvárosnak élet-halál harc lesz ez a találkozó, az újvárosiak a bennmaradásért lépnek pályára. Ha győznek, biztosan NB I-esek maradnak.

  A 30. forduló után – a mezőkövesdi vereségét követően – még az utolsó helyen állt a Balmazújváros, ám előző két bajnokiját megnyerte, í­gy elmozdult a kiesőzónából, s a saját kezébe vette a sorsát.

  A Ferencváros számára nincs különösebb tétje a mérkőzésnek, a Fradi már nem lehet bajnok, biztosan ezüstérmes. Viszont Varga Rolandot gólkirályi cí­mhez segí­thetik a társak. A támadó a kispesti Lanzafaméval holtversenyben vezeti a góllövőlistát 17 találattal.

  Az NB I tabelláját, góllövőlistáját, valamint korábbi tudósí­tásainkat ide kattintva böngészhetik.

  A FORDULÓ TOVÁBBI PROGRAMJA”‹
  19.00: Budapest Honvéd–Vasas FC – élőben az NSO-n!
  19.00: Újpest FC–Debreceni VSC – élőben az NSO-n!
  19.00: Puskás Akadémia–Paksi FC – élőben az NSO-n!
  19.00: Diósgyőri VTK–Videoton FC – élőben az NSO-n!
  19.00: Haladás–Mezőkövesd – élőben az NSO-n!
  Az M4 Sport a Honvéd–Vasas mérkőzést közvetí­ti, ám a többi mérkőzés összes gólját és fontosabb jelenetét megmutatja közben

  A mérkőzést a balmazújvárosi Városi Stadionban rendezik meg.

  Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Balmazújváros–Ferencváros összecsapás a labdarúgó NB I 33., azaz utolsó fordulójából. Tartsanak velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.02.16:30 M4 Sport
04.08. 19:30 M4Sport
04.15. 00:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső