2018.X.31. MK, Sárvár FC – Ferencváros: 0-4

Finnbogason triplázott, az FTC könnyedén továbbjutott az MK-ban

Böde is betalált, négy góllal nyert a Fradi az NB III-as Sárvár otthonában.
A labdarúgó Magyar Kupa hetedik fordulójában (a főtábla második körében) az élvonalbeli Ferencváros 4–0-ra nyert az NB III-as Sárvár otthonában, í­gy bejutott a legjobb 32 csapat közé.

Nyilatkozatok:

Bojan Lazic: — Nagyszerű dolog, hogy az ország legnépszerűbb, legsikeresebb csapatát láthatjuk vendégül tétmeccsen. Számomra külön pikantériája is van a mérkőzésnek, hiszen az NB I-ben és az NB II-ben is játszottam a Fradiban, a mai napig futballozom az FTC öregfiúk csapatában, sok a barátom a klubnál – fradista vagyok. De a Sárvár edzőjeként most az a dolgom, hogy megnehezí­tsük ellenfelünk dolgát. Nekünk nincs veszí­tenivalónk, kimegyünk a pályára, kitesszük a szí­vünket-lelkünket, megpróbáljuk kiszolgálni a közönségünket – aztán meglátjuk, hogy mire lesz elég. Természetesen a mérkőzés esélyese az NB I listavezetője, de nem fogjuk olcsón adni a bőrünket! Pető és Potyi sérüléssel bajlódik.

Szerhij Rebrov: — Ahogy az előző fordulóban, ezúttal is elképzelhető, hogy néhány kevesebbet játszó futballista is lehetőséget kap. Fontos, hogy a keret tagjai hasznos meccstapasztalatot gyűjtsenek. Ugyanakkor az esetleges változtatások nem jelentik azt, hogy gyengébb Ferencváros lesz a pályán. Ezt nem is tehetnénk meg, hiszen hiába alacsonyabb osztályú az ellenfelünk, minden riválist tisztelni kell. Természetesen a továbbjutás a célunk Sárváron, de tisztában vagyunk azzal, hogy ezt a sikert sem adják ingyen, ezért is meg kell dolgozni a 90 perc alatt. Bí­zom benne, hogy a játékunk is elégedettségre ad majd okot.

A mérkőzés:

Sárvár FC — Ferencváros: 0-4 (0-1)
Sárvár, 12:30. ~2.500 néző.
Vezette: Szilasi Szabolcs (asszisztensek: Aradi, Gyürüsi)

Sárvár: Horváth B. – Maráczi, Graszl K., Pados, Horváth A. – Takács Á. (Fider, 50.), Kun, Nyí­rő, Németh E. (Koronczai, 73.), Hoós – Skriba (Varga K., 54.)
kispad: Sásdi, Németh P., Szántó, Csákvári
vezetőedző: Bojan Lazic

Ferencváros: Holczer – Csernik, Blazic, Takács Zs., Heister (Csonka, 68.) – Varga R., Sigér (Spirovski, 46.), Rodriguez, Gorriarán (Petrjak, 71.) – Finnbogason, Böde
kispad: Varga Á., Lovrencsics G., Lanzafame, Leandro
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Gól: Finnbogason (12., 83., 89.), Böde (51.)

A Csongrád megyei első osztályú Szegedi VSE elleni 2–0-s siker után az NB III-as Sárvár otthonában lépett pályára a Ferencváros a Magyar Kupában. Szerhij Rebrov több helyen is változtatott a bajnokságban megszokott kezdőcsapatához képest, Davide Lanzafame, Ivan Petrjak, Lovrencsics Gergő, Sztefan Szpirovszki és Leandro is csak a kispadon kapott helyet, mí­g Dibusz Dénes a meccskeretbe sem került be.

Ahogy arra számí­tani lehetett, a vendégek már az első másodpercektől kezdve óriási fölényben játszottak, a 11. percben pedig a vezetést is megszerezték: Marcel Heister beadása után Kjartan Finnbogason juttatta becsúszva a kapuba a labdát. 0–1

A folytatásban megmaradt a ferencvárosi fölény, helyzetek azonban csak elvétve alakultak ki a kapuk előtt. A fordulás után hamar megszerezte a második gólját a fővárosi csapat: Böde Dániel nyolc méterről lőtt a sárvári kapuba. 0–2

A hajrára í­gy nem maradtak izgalmak, ráadásul a Ferencváros tovább növelte az előnyét: Finnbogason az utolsó tí­z percben két védelmi hibát kihasználva kétszer is beköszönt, í­gy triplázott, összesen pedig már négy gólnál jár a sorozatban.

Az FTC í­gy könnyed játékkal 4–0-ra nyert, és bejutott a legjobb 32 csapat közé.

További képek: fradi.hunso.hu, vaol.hu, Sas Gábor

Nyilatkozatok:

Bojan Lazic: – A találkozó előtt kielemeztük a Ferencváros játékát, ezért úgy próbáltam megszervezni a csapatot, hogy elsősorban a biztonságos védekezésre összpontosí­tsunk, majd gyors, széleken vezetett kontratámadásokkal próbáljuk bevenni az ellenfél kapuját. Az első játékrészben jól sikerült megvalósí­tanunk az elképzeléseinket, a szünet után azonban már több hibát is vétettünk a védekezésben. Az FTC erős csapat, úgy érzem, hogy becsülettel helyt álltunk.

Szerhij Rebrov: – Egy nagyon sportszerűen küzdő csapat ellen sikerült kiharcolnunk a továbbjutást. Jó felkészülési mérkőzés volt az MTK elleni találkozóra.

Böde Dániel: — Szerencsére korán betaláltunk, í­gy a folytatásban már biztonsági játékot játszottunk. Nálunk volt többet a labda, nyomtunk, vártunk a hazaiak hibáira – és ügyeltünk arra, nehogy valaki megsérüljön. Sportszerű ellenfél fogadott minket, a végeredmény reális.

Kjartan Finnbogason: —

(A Nemzeti Sport, a vaol.hu, az nso.hu, a Ferencváros és a Sárvár hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100010ejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  MÁSODIK FÉLIDŐ

  90. perc: Véget ért a mérkőzés, a Ferencváros 4–0-ra legyőzte a Sárvárt, í­gy bejutott a Magyar Kupa legjobb 32 csapata köz.

  88. perc: GÓÓÓL! EZ IS BENT VAN! Csonka adta be a labdát a bal oldalról, a védők ezúttal sem voltak a helyzet magaslatán, í­gy Kjartan Finnbogason közelről a kapuba passzolhatott. Ez volt az izlandi csatár harmadik gólja a mai napon. 0–4

  87. perc: Varga jobb oldali szöglete után Böde fejelte a kapu fölé a labdát.

  83. perc: GÓÓÓL! OTT A HARMADIK! Böde lekészí­tett labdájára érkezett ugyan a kapus, de nem értették meg egymást a védővel, í­gy Kjartan Finnbogason csapott le a labdára, majd az üres kapuba gurí­tott. 0–3

  73. perc: Az utolsó sárvári cserét is lebonyolí­tották Németh Erik helyére Koronczai Roland állt be.

  72. perc: Petrjak rögtön veszélyesen ment el a bal oldalon, laposan középre gurí­totta a labdát, de Finbogasson lövése gyenge volt.

  71. perc: Megvolt a harmadik ferencvárosi csere is, Gorriaránt Ivan Petrjak váltotta.

  68. perc: Egy jobb oldali szöglet után Holczer nagyon rossz ütemben lépett ki a kapujából, de védői megmentették, és tisztáztak. A labdát azonban ismét sikerült beadni a kapu elé, de Graszl mellé fejelt.

  67. perc: Cserélt a Ferencváros, Heister helyére Csonka András érkezett.

  64. perc: Varga 18 méterről lőtt kapásból, és a labda ugyan pattogott, könnyedén felszedte azt a kapus.

  62. perc: Finnbogason kissé jobbról, kilenc méterről durrantott a kapu mellé.

  60. perc: Hoós viharzott el a bal szélen, de beadása után tisztázták a vendégek.

  53. perc: Újabb hazai csere, Skriba helyére Varga Kevin állt be.

  50. perc: GÓÓÓL! OTT A MÁSODIK! Böde Dániel kapott labdát a tizenhatoson belül, majd nyolc méterről a jobb alsó sarokba lőtt. 0–2

  49. perc: A hazaiak is cseréltek, Takácsot Fider Ádám váltotta.

  46. perc: Újra útjára indult a labda, a vendégek kezdték a második félidőt.

  A második félidőre egyet cserélt Szerhij Rebrov, Sigér helyét Sztefan Szpirovszki vette át a pályán.

  ELSŐ FÉLIDŐ

  A szünetben 1–0-ra vezet az FTC.

  45. perc: Szilasi Szabolcs nem hosszabbí­tott, véget ért az első félidő.

  40. perc: Nagy mentés! Csernik jobb oldali beadása után Varga csúsztatott, majd Böde stukkolt, de egy védőről végül szögletre pattant a labda.

  39. perc: Sigér próbálkozott egy lövéssel 19 méterről, de a labda elakadt a védőkben.

  38. perc: Ébredeznek a hazaiak: Skriba szerzett labdát az elmélázó Takács mellett, majd egy csellel már a tizenhatoson belül találta magát, végül azonban a túlerő győzött, és szabályosan szereklték.

  32. perc: Hazai helyzet! Takács játszotta tisztára magát két szép csellel, majd Kunhoz passzolt, aki 16 méterről gyönyörűen, de kevéssel a jobb sarok fölé tekerte a labdát. Ez volt a hazaiak első lehetősége a gólszerzésre.

  32. perc: Varga szöglete után a hosszú oldalon Takács fejelte a labdát a kapu fölé.

  28. perc: Graszl önfeláldozóan vetődött bele Finnbogason lövésébe, ráadásul a labdát is sikerült megszereznie.

  Hosszú percek óta jól tömörülnek a hazaiak, az óriási mezőnyfölényben lévő Fradi nehezen talál a védelmükön fogást.

  23. perc: Matí­as Rodrí­gues beadása után Böde fejelt felfelé, de a lassan lehulló labdát könnyedén ölelte magához a hazai kapus.

  16. perc: Gorriarián veszí­tette el a labdát a felezővonalnál, Skriba lecsapott rá, majd 40 méterről megpróbálta átí­velné Holczert, de jóval célt tévesztett.

  Közben rákezdtek a Fradi-szurkolók.

  15. perc: Lehetőség! Varga bal oldali szöglete után Heister tudott csúsztatni, a labda nem sokkal ment el a kapu mellett.

  11. perc: GÓÓÓL! VEZETÉST SZERZETT AZ FTC! Heister ment el a bal szélen, lapos, középre adott labdájára Kjartan Finnbogason érkezett becsúszva, és közelről a hálóba továbbí­tott. 0–1

  Ahogy arra számí­tani lehetett, hatalmas a vendégek mezőnyfölénye.

  8. perc: Varga a jobbról adott be, Finnbogason kétszer is lőtt volna, de mindkétszer blokkolták.

  5. perc: Helyzet! Gorriarán bal oldali beadása után Böde fejelte középre a labdát, Finnbogason pedig két méterről a kapus kezébe bólintott.

  4. perc: Heister ballal lőtt 18 méterről, ám a kapus éppen ott állt, ahová a labda tartott. Ennek ellenére elsőre ütni tudta azt, csak második szándékból szelí­dí­tette meg a labdát.

  1. perc: Varga jobb oldali szabadrúgása után könnyedén fejelték el a labdát a védők.

  A sárváriak tiszta fehérben, a ferencvárosiak zöld-fehér szerelésben léptek pályára.

  1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a hazaiak indí­tották útjára a labdát.

  Sokan látogattak ki a Ferencváros sárvári vendégjátékára

  A játékosok bemutatásánál – természetesen – Böde Dániel kapta a legnagyobb ovációt.

  Rengetegen kí­váncsiak a mérkőzésre, már jóval a kezdés előtt tömött sorok várták a játékosokat a pálya körül.

  Bojan Lazics, a sárváriak vezetőedzője 2006 és 2008 között játékosként a Ferencvárosban szerepelt.

  A Ferencváros már tegnap megérkezett a mérkőzés helyszí­nére, í­gy a kedd estét Sárváron töltötte.

  Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Sárvár–Ferencváros mérkőzés a Magyar Kupa hetedik fordulójából. A tét a legjobb 32 közé jutás, tartsanak velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
02.11. 17:00 M4 Sport
02.18. 17:00 M4 Sport
Categories
02.25. 00:00 m4 Sport
03.04. 00:00 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső