2019.VI.8. EB-selejtező, Azerbajdzsán – Magyarország: 1-3

Orbán-dupla, Holman-bomba, irány az első hely!

Válogatottunk elhozta a pontokat Azerbajdzsánból, jöhetnek a horvátoktól kikapó walesiek.
A magyar labdarúgó-válogatott 3–1-re legyőzte idegenben Azerbajdzsánt a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjének harmadik fordulójában. Marco Rossi csapata az első félidőben Willi Orbán góljával került előnybe, majd a fordulás után növelni tudta azt a hazaiak szépí­tő találata ellenére is.


AZERBAJDZSÁN — MAGYARORSZÁG 1-3 (0-1)
Baki, Bakcell Aréna, ~9.000 néző.
vezette: Kevin Bloom (asszisztensek: van Dongen, Balder; tartalékjv.: Gözübüyük – hollandok)

AZERBAJDZSÁN: Agayev — Medvedev, Mammadov, Huseynov, Krivotsyuk — Nazarov (Rü. Dadasov, 86.), Garayev, R. Almeida — Emreli (Abdullayev, 74.), Re. Dadasov (Ramazanov, 59.), Seydayev
kispad: Balayev, Magomedaliyev, S. Rahimov, Makhmudov, Eyubov, Buludov, Babayev, Pashayev, Isaev
Szövetségi kapitány: Nikola Jurcevic

MAGYARORSZÁG: Gulácsi — Lovrencsics G., Baráth, Orbán, Korhut — Nagy Á., Kleinheisler (Pátkai, 72.) — Dzsudzsák (Németh K., 86.), Szoboszlai (Holman, 58.), Nagy Do. — Szalai Á.
kispad: Dibusz, Kovácsik, Ferenczi J., Viní­cius, Kalmár, Varga R., Kovács I., Kádár, Holender
Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Gól: Emreli (69.) illetve Orbán (18., 53.), Holman (71.)
Sárga lap: Huseynov (38.), Nazarov (50.), Medvedev (59.) illetve Szoboszlai (28.), Kleinheisler (67.), Németh K. (87.)

A március 24-én a Horvátországot 2–1-re legyőző csapat két helyen változott: Kádár Tamás sérülés miatt a lelátóra kényszerült, Pátkai Máté pedig a kispadra szorult.

Nem sokon múlt, hogy Szalai Ádám is lehuppanhasson mellé: másodpercek teltek el a meccsből, amikor egy felí­velést követően Anton Krivotsyuk csúnyán alápakolt. Félő volt, hogy a támadó nem tudja folytatni a játékot, szerencsére viszonylag hamar talpra állt. Miközben Dzsudzsák Balázs fölé lőtte a szabadrúgást, eltűnődtünk azon: vajon a házigazda ezt a harcmodort választotta?

Ezt, igen! Nem sokkal később Willi Orbán kapott nagyot a bokájára, ráadásul akkor, amikor már ott sem volt a labda, és mivel a Bundesligában nem szokás csapkodni a földet, ha valakinek sajog valamije, megint csak aggódhattunk a játékos testi épségéért. Még jó, hogy a lipcsei védőt is kemény fából faragták, í­gy kijelenthettük: az első öt percet túlélték a mieink.

A tekintélyt parancsoló azeri nyitány azonban azzal járt, hogy a kezdeti magyar lendület alábbhagyott, no meg azzal is, hogy Maksim Medvedevék többet birtokolhatták a labdát. El kell ismerni, helyenként szépen passzolgattak, ám helyzetig nem jutottak.

Nem úgy, mint a magyar csapat! A 18. percben Dzsudzsák Balázs rutinosan kiharcolt egy szabadrúgást, majd úgy tekert középre, ahogy ebben a mezőnyben kevesen tudnak, Willi Orbán pedig méltó bosszút állt az őt ért sérelemért: a kapu jobb oldalába csúsztatta a labdát (0–1). Jókor jött a gól, de a legrosszabbkor jött volna az egyenlí­tés – hála az égnek, a hazaiak nem tudták kihasználni, hogy egy beadást követően némi zavar támadt a magyar „légi elhárí­tásban”.

A csapatkapitányi karszalagot viselő Dzsudzsák két lövéssel jelezte, hogy társaival együtt nyerni érkezett Bakiba: az elsőt Salahat Agayev védte, a másodikat Gara Garayev bevetődve blokkolta. Mindkettőért kár volt, de különösen a másodikért, hiszen igen látványos támadás végére kerülhetett volna pont azzal, hogy nem Garayev, hanem a hazai kapu jelenti a végállomást. Ha megjegyezzük, hogy az ominózus támadás Lovrencsics Gergőtől indult, azt is hozzá kell tennünk, hogy válogatottunk jobb oldala aktí­vabb volt, mint a bal. A 42. percben mégis a balról jobbra átkeveredő Nagy Dominik tett sokat azért, hogy újabb gólszerzési lehetőséget könyvelhessünk el: letámadásával úgy megzavarta a védelmet, hogy Rahil Mammadov csak Kleinheisler Lászlóig tudta elrúgni a labdát, ő pedig úgy akarta visszajuttatni azt az azerieknek, hogy a kapujukba lövi – fájdalom, egy métert tévedett.

Az 50. percben Dzsudzsák sokkal közelebb járt a gólszerzéshez, de mesteri szabadrúgása után Agayev nagy bravúrral az alapvonalon túlra ütötte a jobb felső sarokba tartó labdát. Vigasznak megtette volna, ha a sarokrúgást követően Kleinheisler bombája akad be a bal felsőbe, de Agayev az előző bravúrját is felülmúlva mentett ismét szögletre. Harmadjára már nem volt menekvés: az ide-oda pattogó labdát Orbán továbbí­totta a kapuba. Hogy miként esett a gól, nehéz leí­rni, ám azt könnyű, hogy ezzel kettő nullára vezettünk!

Egyórányi játék után eldőlhetett volna a mérkőzés, és Dzsudzsák is megszerezhette volna a megérdemelt gólját, ha újabb remek szabadrúgása után a bal oldali kapufa nem segí­ti ki Agayevet. De kisegí­tette, és ezzel meccsben maradt Azerbajdzsán, sőt a 69. percben szépí­tett is a legveszélyesebb játékosa, Mahir Emreli révén (1–2). A váratlanul „megjelenő” ráncokat a csereként beszálló, a cí­meres mezt először viselő Holman Dávid vasalta ki, amikor a 71. percben kipókhálózta a bal felső sarkot. Hogy lehet-e ennél szebb bemutatkozásról álmodni, csak ő tudja megmondani…

A hátralevő játékidőt már okosan „lepörgette” nemzeti együttesünk (csak Marco Rossit ne küldte volna el a Kevin Blom a kispadtól), és amiért jött, megszerezte: Horvátország legyőzését követően megint három ponttal gazdagodott (1–3). A Wales elleni keddi folytatást í­gy hat ponttal várhatja.

Csoportelsőként.

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 3 2 1 5–4 +1 6
    Horvátország 3 2 1 5–4 +1 6
3. Szlovákia 2 1 1 2–1 +1 3
4. Wales 2 1 1 2–2 0 3
5. Azerbajdzsán 2 2 2–5 –3 0

További képek: mlsz.hu, nso.hu

Nyilatkozatok:

Marco Rossi szövetségi kapitányt az M4 Sport riportere először arról kérdezte, Kevin Blom játékvezető a hajrában miért küldte el a kispadtól.

„Elnézést kérek, de ez számomra hihetetlen. Egyszer sem léptem ki a technikai zónából, és sosem fordult még elő korábban, hogy ne tiszteljek másokat. Háromszor kérdeztem meg a bí­rótól, hogy mi történt. Az adrenalin dolgozik bennünk, de egyetlen csúnya szót sem mondtam. A játékvezetőnek meg kell értenie, hogy nem szí­nházban vagyunk. Hihetetlen, hogy elküldtek a kispadtól” – értetlenkedett Rossi, majd a mérkőzés elemzésével folytatta értékelését.

„Nem vagyok teljesen elégedett. Az első gól után túlságosan visszaálltunk, a második félidőben pedig már nem is próbáltunk meg annyira támadni, mint kellett volna. Talán a fejekben már ott motoszkált a Wales elleni meccs. Ahhoz, hogy kijussunk az Európa-bajnokságra, mindkétszer le kell győznünk Azerbajdzsánt, és az összes hazai mérkőzésünket meg kell nyernünk, de az ellenfeleink is mindent megtesznek majd. Wales ellen is nagyon nehéz mérkőzés vár ránk” – tette hozzá az olasz tréner.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, valamint az UEFA hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100011ejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  95.

  PERC

  90+4.

  PERC
  ÖSSZEFOGLALÓ, KÉP, TABELLA, FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  90+4.

  PERC
  A MECCS HŐSE
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren

  Instant Foot š½ï¸
  @lnstantFoot
  #EURO2020 | #AZEHUN

  Grce í  un doublé du défenseur central Willi Orban, la Hongrie s’impose 3-1 en Azerbaïdjan et prend la tête du groupe E devant la Croatie !

  18
  19:52 -- 2019. jún. 8.
  Tekintsd meg Instant Foot š½ï¸ egyéb Tweetjeit is
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  90+4.

  PERC
  2016 ősze után nyertünk ismét idegenben, két iksz és hét bukás után.

  90+4.

  PERC
  Csak Rossi elküldése miatt kell aggódnunk picit. Nem is picit: van az olasz mesternek egy egymérkőzéses felfüggesztett büntetése. Annyit nem ért azért az a vacak bedobás… ERRŐL a 2018-as í­téletről van szó.

  90+4.

  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS, MEGVAN A FONTOS HÁROM PONT!

  90+4.

  PERC
  Véget ért a mérkőzés.
  90+4.

  PERC
  Két azeri összefejel ötösünk előtt Medvedev beadása után, majd Almeida emel Dadasov elé, aki a jobb sarok mellé csúsztat hét méterről, ám méterekkel célt tévesztve.

  90+1.

  PERC
  Most Nagy D. a tettes, odarúg Almeidának.

  90+1.

  PERC
  Három perc a ráadás.

  90+1.

  PERC
  A hazai drukkerek bevetik az izlandi szurkolási divatot, de szerintünk már ez sem segí­t rajtuk…

  90.

  PERC
  A hátulról letarolt Nagy Dominik a földön, Orbán kirúgja a labdát.

  89.

  PERC
  És elérkezik a holland Blom nagy napja: elküldi Rossit a kispadról!

  87.

  PERC
  Németh
  87.

  PERC
  Rossi ideges, érzi, nincs még vége. Reklamál is egy bedobás miatt.

  87.

  PERC
  Németh Krisztián kap egy sárga lapot, Almeida fájlalja a bal bokáját a talpalás után.

  87.

  PERC
  Nazarov le, Rufat Dadasov be, az utolsó hazai csere is lecsengett. Az ék a kezdő Dadasov édestestvére.

  86.

  PERC
  DadasovNazarov
  86.

  PERC
  NémethDzsudzsák
  86.

  PERC
  Németh Krisztián is a pályán, az utolsó cserénk ma, Dzsudzsák jön le. Szélső helyett támadó, Rossi mester nem viccel.

  86.

  PERC
  Nagy D. menti Garayev lövését.

  86.

  PERC
  Stabilan védekezik a Rossi-csapat, hitehagyottnak látszanak a hazaiak.

  82.

  PERC
  Majdnem, szerencsére egy jobb oldali beadást pontatlanul fejel meg az ötösön Abdullayev.

  80.

  PERC
  Szalai passzából Dzsudzsák a 16-os elől a léc fölé lő, ballal.

  78.

  PERC
  Baráth megnyer a balon egy futópárbajt Ramazanov ellen, majd az oldalvonalon kí­vülre bikázza a labdát.

  75.

  PERC
  Nazarov lőne ballal 19-ről kapura, ha Baráth hagyná. De nem hagyja.

  75.

  PERC
  Emreli-Madatov le, Araz Abdullayev be, szélső helyett szélső.

  74.

  PERC
  AbdullayevMadatov
  74.

  PERC
  Emreli teljes neve Mahir Anar oglu Madatov, 2019 tavaszán váltott Emreli névre, szülei válása után.

  73.

  PERC
  Kleinhesler le is megy, Pátkai Máté váltja. Szűrőcsere.

  73.

  PERC
  Nagy Dominik passzolt előtte szépen középre jobbról.

  72.

  PERC
  PátkaiKleinheisler
  72.

  PERC
  így illik debütálnia egy újoncnak.

  72.

  PERC

  72.

  PERC
  EGY HÁROM, HOLMAN DÁVID ELDÖNTI? Kleinheisler passzát jobbal felvarrja a bal felső sarokba kissé jobbról, 10 méterről, az ötös sarkának előteréből. 1–3!

  71.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Holman (1–3)
  71.

  PERC
  Dzsudzsák passzát szépen adja középre Szalai, a jobb sarok mellől, éles szögből, sarokkal, de nincs középen érkező, még csak azeri sem.

  71.

  PERC
  ITT A SZÉPíTÉS! Almeida sokadik jó passzát Ramazanov az ötös bal sarka elől ballal a bal alsóba rúgná, de hatalmasat véd Gulácsi, ám a bal sarok előtt csak MAHIR MADATOV érkezik, aki öt lépésről jobbal a kapu közepébe passzol. 1–2!

  69.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Madatov (1–2)
  69.

  PERC
  Baráthot elkerüli Almeida szabadrúgása, Ramazanov azonban ballal tí­zről feladja a labdát Gulácsinak. Kapásból, szép gyengéden.

  68.

  PERC
  Garayev a földön, az őt oldalról teljesen fölöslegesen megrúgó Kleinheisler László meg a sárga lapos listán.

  67.

  PERC
  Kleinheisler
  63.

  PERC
  Almeida orron vágja Kleinheislert párharc cí­mén, sárga lap nincs.

  61.

  PERC
  KAPUFA! Dzsudzsák ballal a bal oldali kapufa tövére vágja a szabadrúgást, a kapus most meg sem mozdult.

  61.

  PERC
  Dadashov le, Aghabala Ramazanov be, az első azeri csere ma, középcsatár helyett középcsatár.

  60.

  PERC
  Nagy Dominikot ellöki a 16-os előtt Maksim Medvedev, sárga lap és szabadrúgás középről, jó 25 méterről.

  59.

  PERC
  RamazanovDadashov
  59.

  PERC
  Medvedev
  58.

  PERC
  HolmanSzoboszlai
  57.

  PERC
  Karmestercsere.

  57.

  PERC
  Szoboszlainak nagyon nem ment ma, Holman Dávid váltja. Újoncavatás.

  56.

  PERC
  Korhut ment becsúszva az ötös és a két csellel meginduló Sheydayev elől, nagy belépő. Becsúszás.

  53.

  PERC

  53.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Orban (0–2)
  53.

  PERC
  EZ IS BENT VAN, KETTŐVEL VEZETÜNK! Nem egyszerű módon: Dzsudzsák adja be jobbról a szögletet, bal lábbal, Szalai a bal alsóba fejelné a labdát, de bal lábbal véd a nagyon aktí­v Aghayev. A kipattanót jobbal visszapöcköli a Nagy D. előtt álló Madatov, Baráth kapura teszi, WILLI ORBÁN meg egy lépésről, jobbal, a kapu közepébe sodorja a labdát. 0–2!

  53.

  PERC
  Dzsudzsák szögletét elcsí­pi Szalai feje előtt a kapus. Ezekaz ő percei…

  52.

  PERC
  Ezt meg a bal felső előtt éri el nagy repülőút után Aghayev, Kleinheisler kissé jobbról, 14 méterről lőtt jobbal.

  51.

  PERC
  Hopp, Dzsudzsák a jobb felsőbe lövi majdnem a középről, 26 méterről járó szabadrúgást, ballal, de hatalmasat véd vetődve Aghayev kapus!

  51.

  PERC
  Szoboszlai bedob két jó cselt, gyorsan fel is rúgja őt a 16-os előtt Dmitrij Nazarov.

  50.

  PERC
  Nazarov
  49.

  PERC
  21 méterről, középről, előtte szélsőnket, Nagyot lerántotta Mammadov, de előnyszabály, jöhetett Korhut bal oldali beadása.

  49.

  PERC
  Egy jobblábas, a jobb alsó mellé csapódó Kleinheisler-lövéssel.

  46.

  PERC
  FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  Orbán négy gólt szerzett ebben az idényben a Lipcsében, a válogatottban 7 fellépésén 2-nél tart.

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren

  MLSZ
  œ”
  @MLSZhivatalos
  A magyar válogatott 45 perc játék után Willi Orbán fejesgóljával1-0-ra vezet Bakuban az azeriek elleni Eb-selejtezőn.#azehun #magyarok #csakegyutt

  55
  18:48 -- 2019. jún. 8. · Azerbaijan
  Tekintsd meg MLSZ egyéb Tweetjeit is
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  FÉLIDŐ

  Az már más kérdés, hogy a legutóbbi hét júniusi mérkőzésén (2016, Eb: Magyarország–Izland 1–1, Magyarország–Portugália 3–3, Magyarország–Belgium 0–4; 2017: Magyarország–Oroszország 0–3, Andorra–Magyarország 1–0; 2018: Fehéroroszország–Magyarország 1–1, Magyarország–Ausztrália 1–2) válogatottunk valóban nyeretlen maradt. Azerbajdzsánban ez a rossz sorozat is megtörhet.

  FÉLIDŐ

  Elég gyakran elhangzik, hogy a júniusi mérkőzések kockázatosak, hiszen a bajnokság végét követően nehéz ismét fölpörgetni a válogatottat. Érdekes ugyanakkor, hogy a 2010-es években a magyar válogatott mérlege pozití­v (9–4–6) júniusban, és 2011–2015 között veretlen maradt ebben a hónapban.

  FÉLIDŐ

  Ha már sorozatok: a házigazda Azerbajdzsán több mint egy éve veretlen otthonában, legutóbb – 2018. március 23-án – Fehéroroszországtól kapott ki (0–1). Azóta öt mérkőzésen két győzelem (Kirgizisztán és Feröer ellen), három döntetlen (Koszovó, Málta és Litvánia ellen) a mérleg. Azért nem nehézsúlyú ellenfelekkel találkoztak az azeriek – de hasonlóan jó hazai szériájuk 2013–2014 óta nem volt.

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  Ezelőtt legutóbb 1993. május 29. és 1996. november 10. között volt ilyen nyomasztóan hosszú idegenbeli rossz szériája a válogatottnak (1 döntetlen, 11 vereség). Ez végül – figyelem! – Azerbajdzsánban tört meg. A Tofik Bahramov Stadionban – ez az azeriek tradicionális hazai pályája, melyet szépen felújí­tottak, de a mostani selejtező nem itt és nem is az Olimpiai Stadionban, hanem a modern, kicsi Bakcell Arenában lesz – Csank János csapata Nyilas Elek duplájának és Urbán Flórián találatának köszönhetően győzött 3–0-ra. Igaz, ezt nem igazán láthattuk különböző technikai nehézségek miatt…

  FÉLIDŐ

  Az első és legfontosabb kérdés: meg tudja-e végre szakí­tani a magyar nemzeti csapat kilencmérkőzéses idegenbeli nyeretlenségi sorozatát? A válogatott legutóbb 2016. október 10-én győzött vendégként, 2–0-ra verte meg világbajnoki selejtezőn Lettországot. Azóta a mérleg riasztó, 2 döntetlen és 7 vereség – a csapatnak a sikeres kvalifikációhoz ezen feltétlenül javí­tania kell.

  FÉLIDŐ

  Magyarország labdarúgó-válogatottja eddig hibátlan Azerbajdzsán ellen: az 1998-as világbajnoki selejtezőkön 3–0-s és 3–1-es, a 2000-es Európa-bajnokság kvalifikációs sorozatában 4–0-s és 3–0-s, mí­g 2011-ben, felkészülési mérkőzésen 2–0-s sikert aratott a nemzeti tizenegy. A gólkülönbség 15–1, az azeriek eddig egy percig nem voltak előnyben a magyar válogatottal szemben. Azerbajdzsán jelenleg az egyetlen válogatott a világfutballban, amellyel Magyarország legalább ötször megmérkőzött és még hibátlan a mérlege ellene.

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  45+3.

  PERC
  Gulácsi előrerúgja, Szalai Nagy D. elé fejeli, de rossz a visszapassz.

  45.

  PERC
  Nazarov középtávolija távolról sem jó.

  45+1.

  PERC
  Két perc a ráadás.

  43.

  PERC
  Kleinheisler elcsí­p egy rövid Mammadov-felszabadí­tást, jobbal 28-ról nem sokkal lő a léc fölé. Aghayev biztosí­tott.

  43.

  PERC
  HOPP, Dzsudzsák bal oldali, ballábas szabadrúgása magas Szalainak, a mögötte, a bal sarok előtt érkező Korhutot meg elsodorják… Tovább!

  42.

  PERC
  Madatov villan ismét, a 16-os elől jobbal kapura lő, Orbán tisztáz az ötös előtt.

  41.

  PERC
  Lovrencsics beadását elfejeli az ötös és Szalai elől a friss sárga lapos.

  40.

  PERC
  Madatov jobbról középre tör, Korhut követi, becsúszva szereli.

  40.

  PERC
  Szalai meg kap egy hatalmasat Badavi Hüseynovtól, a védő sárga lapot is kiérdemelt a sunyi rúgásért.

  39.

  PERC
  Guseynov
  38.

  PERC
  Nazarov megoldja, a szabadrúgást elrúgja Kazahsztán felé. A hazai közönség bosszankodik.

  38.

  PERC
  Sheydayev egyedül marad a balon, Kleinheisler visszazár, fellöki. Lovrencsics elindult ugyanis Szalai rossz passzára.

  37.

  PERC
  Rejtői jelenet.

  36.

  PERC
  Nagy D. kilöki a cipőjéből Nazarovot, de szó szerint. Az ütközés végén már az azeri kezében volt a cipő, lehet előtte is ott volt már? Rejtély.

  35.

  PERC
  … középre emel, Orbán meg azonn nyomban felszabadí­t.

  35.

  PERC
  Nazarov bal oldali szöglete üresen kapja az ötös jobb sarkán Almeidát, aki jobbal azonnal…

  35.

  PERC
  Az előbbi helyzet Lovrencsics előkészí­tésének volt köszönhető, most az egyetlen NB I-ben vitézkező kezdőjátékos hátul szorgoskodik, szögletre ment Almeida elől.

  33.

  PERC
  Marad a 21 gól, nem sok kellett a 22-höz.

  33.

  PERC
  Magyar helyzet, Dzsudzsák ballal 13-ról kapura lő, de blokkol a bevetődő Garayev, az előbbi áldozat.

  30.

  PERC
  Dzsudzsák a válogatottban 21 gólt lőtt, 24 gólpassz mellett.

  28.

  PERC
  Szoboszlai
  27.

  PERC
  Az egy szabadrúgás előtt Garayevet mellen lökő Szoboszlai Dominiké az első sárga lap ma, eltiltás még nincs.

  27.

  PERC
  Korhut löki fel azonnal a balon Madatovot, még a felezőnél.

  26.

  PERC
  Nyomnak a hazaiak, de ötletszerűen í­velgetnek és passzolgatnak csak.

  24.

  PERC
  Dzsudzsák csalja a távolságot, de a 16-os elől, kissé jobbról a kapus ölébe lő.

  20.

  PERC

  20.

  PERC
  Gulácsi kiejti elsőre Madatov jobb oldali, ballábas beadását, de azután javí­t.

  20.

  PERC
  És persze remek volt a ballábas beadás is.

  20.

  PERC
  Kellett ehhez az is, hogy Mammadov a vakvilágba ugorjon Orbán előtt, Baráth meg lebirkózza a remekül érkező védőtárs mögött Dadashovot… CSAPATMUNKA!

  19.

  PERC
  VEZETÜNK, WILLI ORBÁN NEMES REVÁNSOT VESZ, a jobb alsó sarokba fejeli az ötösről Dzsudzsák jobb oldali szabadrúgását. 0–1!

  18.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Orban (0–1)
  18.

  PERC
  Dzsudzsák cselez, passzol, Krivotsyuk kezez, a partjelző jelzi ezt a tényt… tehát bedobással jövünk.

  14.

  PERC
  Nagy Ádám gyorsan meg is rúgja a fentieknek megfelelően Nazarovot.

  14.

  PERC
  Harcoljatok, harcoljatok! Hallik a lelátóról.

  13.

  PERC
  Középső középpályás, karmester és balszélső, ebben az idényben hét kanadai pontig jutott az Asztana szí­neiben, ahová kölcsönadták, egy nagyon rövid ideig tehát Kleinheisler csapattársa volt!

  12.

  PERC
  Richard Almeida de Oliveira brazil és azeri kettős állampolgár, Sao Paulóban született 1989-ben, a Santo André neveltje. 2012-ben 1.2 millió euróért vette a Q. Agdam.

  11.

  PERC
  Hopp, Baráth mellől Sheydayev a kapu felé csúsztat jobbal, 11-ről, de nagyon gyengén, Almeida felí­velése után.

  10.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  10.

  PERC
  Dzsudzsák lőhet jobbal 20-ról, de kezezett előtte.

  10.

  PERC
  Szoboszlai szögletét középre csúsztatja Dzsudzsák, ám ment a rövid sarok előtt Hüseynov, a Qarabag Agdam bekkje.

  9.

  PERC
  Dzsudzsák emel Kleinheisler labdaszerzése után Szalai elé, akinek odalép Mammadov, takarí­t Hüseynov.

  7.

  PERC
  Orbánnak meg a jobb bokája fáj, Dadashov majdnem eltörte védelmünk fejének a bokáját… Szörnyű látvány, sárga lap… sem jár érte. Szerencsére megúszta a bekk.

  6.

  PERC
  Madatov a 10-es, de klasszikus szélső, Szoboszlaiért meg a fél Serie A megy harca éppen.

  5.

  PERC
  Kisszöglet, Szoboszlai kivezeti a labdát az alapvonalon túlra. Kirúgás, a hazai közönség örül.

  4.

  PERC
  Almeida szabadrúgása rossz, kontra a balon, a támadó Nagyot azonnal fellökik, a szabadrúgást Madatov szögletre menti.

  3.

  PERC
  Dzsudzsákba is belerúgnak, Dadashov elfutna a balon, Baráth menti, ami menthető, szabadrúgás.

  2.

  PERC
  Szabadrúgás jobbról, 25 méterről, Dzsudzsák ballal a léc fölé lő.

  2.

  PERC
  Légi párharc cí­mén.

  1.

  PERC
  Szalai máris kap egy hatalmasat, ápolás. Krivotyuk lökte meg hátulról sunyi módon.

  01.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  Dzsudzsák Balázs a csapatkapitányunk ma.

  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren

  Abbas Zahidi
  @ZahidiAbbas
  @EuroQualifiers Azerbaijan vs Hungary will start in few minutes. #AZEHUN

  17:56 -- 2019. jún. 8.
  Tekintsd meg Abbas Zahidi egyéb Tweetjeit is
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  A hazaiak tiszta kékben, a magyarok tiszta fehérben.

  500 magyar a lelátókon
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren

  Abbas Zahidi
  @ZahidiAbbas
  490 Hungarian fans have arrived to Baku to support their team in a game vs Azerbaijan. #AZEHUN

  2
  17:51 -- 2019. jún. 8.
  Tekintsd meg Abbas Zahidi egyéb Tweetjeit is
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  A magyar válogatott eddig öt alkalommal játszott Azerbajdzsán ellen, és mind az öt mérkőzést megnyerte. Abban a reményben, hogy a sorozat folytatódik, a mai Eb-selejtezőig – egy-egy főszereplő segí­tségével – felelevení­tjük a korábbi meccseket. A két csapat 1996. november 10-én találkozott először, a baki vb-selejtezőn 3–0-s magyar siker született, az 1997. szeptember 10-én lejátszott budapesti mérkőzésen pedig 3–1-es. Azt követte két Eb-selejtező: 1998. október 10-én 4–0, 1999. szeptember nyolcadikán pedig 3–0 lett a vége. A legutóbbinak viszont nem volt különösebb tétje.

  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren

  MLSZ
  œ”
  @MLSZhivatalos
  Gulácsi Péter: “Ellenfelünknek Európa-ligában edződött játékosai vannak, számukra is óriási esélyt jelent a meccs a felzárkózásra a csoportban. Célunk, hogy kapott gól nélkül hozzuk le a bakui mérkőzést, ez jó alap lehet a győzelem megszerzéséhez.”#azehun #csakegyutt #magyarok

  22
  14:45 -- 2019. jún. 6. · Budapest, Hungary
  Tekintsd meg MLSZ egyéb Tweetjeit is
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren

  MLSZ
  œ”
  @MLSZhivatalos
  A magyar válogatott tiszta fehér szerelésben lép pályára Azerbajdzsán ellen. Kapusaink piros-fekete szerelésben lesznek. -- #magyarok #csakegyutt #AZEHUN @EuroQualifiers

  49
  12:18 -- 2019. jún. 8. · Budapest, Hungary
  Tekintsd meg MLSZ egyéb Tweetjeit is
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  Helyszí­ni hangulatjelentés ITT!

  A VÁROSBAN KÉSZÜLT KÉPEK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotók: Szabó Miklós)
  A Nemzeti Sport kiküldött tudósí­tója a mérkőzés napján a városban járt, onnan osztja meg tapasztalatait olvasóinkkal.

  – Ezek szerint csak a győzelem az elfogadható?
  – Azért edzettünk odahaza, és azért jöttünk Bakiba, hogy nyerjünk – és ezzel életben tartsuk az álmunkat.

  – Mi kell ehhez?
  – Mindenekelőtt egy jó felkészülés. Úgy érzem, azon túl vagyunk. Sokat jelentett, hogy a megszokottal ellentétben ezúttal nem három-négy, hanem tí­z-tizenegy napot töltöttünk együtt. A magam részéről nagyon örültem, hogy í­gy alakult, remélem, ennek az azeriek elleni meccsen lesz foganatja. Semmi kétség, a legjobb teljesí­tményünkre lesz szükség ahhoz, hogy megszerezzük a három pontot, ugyanakkor inspirálni senkit nem kell. Van ugyanis egy nagy és közös álmunk…

  – Sokan emlegették a hozzáállás fontosságát az elmúlt napokban. Felvetődhet ez a kérdés egyáltalán egy válogatott meccs előtt?
  – Semmilyen meccs előtt nem szabadna erről beszélni – mondta Lovrencsics Gergő, a magyar válogatott védője. – Bárhol bárki ellen lépünk pályára, az a minimum, hogy a mentalitás rendben legyen! Ezúttal ráadásul még plusz motiváció is akad: a magyar válogatott jó ideje nem nyert idegenben tétmérkőzésen, éppen ideje lenne megszakí­tani ezt a sorozatot.

  „Nekünk semmivel nem kell foglalkoznunk, kizárólag magunkkal – szögezte le Marco Rossi a magyar csapat sajtótájékoztatóján. – Játékosként sem kerestem alibit, edzőként sem teszem. Ha netán vereséget szenvedünk, azért nem a meleg, nem a magas páratartalom és nem más lesz a felelős, hanem én! Természetesen nem ebben gondolkodom, úgy érzem, a felkészülés során mindent megtettünk azért, hogy végre idegenben is sikeresek legyünk. Nem állhatunk ki ugyanazzal a kezdő tizeneggyel, ahogy a horvátok ellen tettük, mert Kádár Tamás sérülése még nem jött rendbe. Igyekeztünk megtalálni a legjobb csapatot erre a meccsre, reményeink szerint sikerült. Persze előzetesen bármit mondhatok, a lényeg úgyis a pályán derül ki.”

  Marco Rossi együttese már csütörtök óta Bakiban tartózkodik, igaz, csak péntek este edzett először a 11 000 néző befogadására alkalmas Bakcell Arenában. Apropó, felvetődött a kérdés, miért nem a csaknem 70 000 férőhelyes, május 29-én még a Chelsea-t és az Arsenalt „vendégül látó” Olimpiai Stadionban rendezik az Eb-selejtezőt, amire azt a választ kaptuk, hogy az El-finálé után nem tudták volna időben „rendbe tenni”.

  Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a szombat esti Európa-bajnoki selejtezőmérkőzést megelőzően elmondta, magas páratartalom ide, meleg oda, a csapatnak kizárólag saját magával kell foglalkoznia.

  „Nagyon sajnáltam a vereséget, csakhogy nekem ahhoz nincs közöm – hárí­tott Nikola Jurcevic. – Egy másodpercig nem gondolom, hogy az U21-es gárda fiaskója a mi csapatunkra hatással lehet. Nem kell negatí­van hozzáállni a dolgokhoz! Ennek szellemében nézzük a pozití­vumokat. Csaknem három hetet készülhettünk a magyarok elleni meccsre, és úgy veszem észre, hogy mindenki jó formában, sikerre éhesen várja a kezdést. Egy kisebb sérülés okozott gondot az elmúlt napokban, de jelen állás szerint Ricard Almeyda bevethető lesz. Kedden már Szlovákiát fogadjuk, ám ma még nem gondolunk arra a találkozóra, kizárólag az lebeg a szemünk előtt, hogyan lehetünk eredményesek Magyarország ellen. Természetesen alaposan kielemeztük Marco Rossi együttesét, mindenre felkészültünk. Igen, arra is, hogy az ellenfelünk jut vezetéshez, ugyanakkor csak ismételni tudom magam: ne legyünk már pesszimisták! Miért ne kerülhetnénk mi előnybe?! És nem, egyáltalán nem jelent nyomást, hogy hazai pályán játszunk. Az első meccsünkön, Horvátországban kiválóan futballoztunk, közel álltunk ahhoz, hogy pontot szerezzünk, de hiába vezettünk, a végén kikaptunk. Nem szeretem a vereségeket, de a zágrábiból erőt merí­thetünk. Ott úgy néztünk ki, mint egy valódi csapat – nincs más teendőnk, mint megismételni azt a teljesí­tményt.”

  Csütörtökön Azerbajdzsán 1–0-s vereséget szenvedett Liechtensteintől. Hogy U21-es Európa-bajnoki selejtezőről volt szó, nem zavarta az azeri újságí­rókat: az A-válogatott szövetségi kapitányát faggatták a kudarc okairól…

  „Nem tartok attól, hogy a játékosok nem tudnak reagálni, ha esetleg a magyarok szerzik az első gólt, mert ha mégis ez történik, akkor mindent megteszünk azért, hogy egyenlí­tsünk” – jelentette ki a horvát szakember. Hangsúlyozta: számí­t a hazai közönség támogatására, és terveik szerint „nagyjából húsz százalékkal” támadóbb felfogásban szeretnének játszani, mint tették azt az első fordulóban, Zágrábban.

  „Nem fogunk visszaállni a kapunk elé és várni, hogy történjen valami, hanem igyekszünk megtalálni az egyensúlyt a biztos védekezés és az eredményes támadásvezetés között” – mondta Jurcevic. Kiemelte: az első körben játszott Eb-selejtezőn, a horvátok elleni (2–1-re elveszí­tett) zágrábi meccsen szereplő futballistái közül nyolc-kilenc szombat este Bakuban is a kezdő tizenegyben lesz.

  „Szerencsére nincs sérült játékosunk, és bár tudjuk, hogy kedden a szlovákok ellen is játszunk egy meccset, most csak a szombat esti ellenfélre koncentrálunk” – jelentette ki Jurcevic. Hozzátette: nagyon jó csapatnak tartja a magyar válogatottat, amelynek játékát az utóbbi időszakban részletesen kielemezték.

  Optimistán és pozití­v hangulatban várja az azeri labdarúgó-válogatott horvát szövetségi kapitánya, Nikola Jurcevic a selejtező mérkőzést.

  Előbb a grúziai Kutaisziba repültek, ahonnan nyolcórás buszos utazás következett a fővárosba,Tbiliszibe. A csatlakozásra azonban nem kevesebb, mint másfél napot kellett várniuk, és végül egy hosszabb vonatozás után megérkeztek Bakiba péntek reggel.

  Nem akármilyen elhivatottságról tett tanúbizonyságot kilenc magyar szurkoló: a csoport hétfőn indult el Azerbajdzsánba, a labdarúgó-válogatott szombati Eb-selejtezőjének helyszí­nére, és pénteken reggel érkezett meg a fővárosba.

  Közben Zsótér Donát után Kádár Tamás is kidőlt sérülés miatt.

  A VÁLOGATOTT 28 FŐS KERETE
  KAPUSOK: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gróf Dávid (Bp. Honvéd, a nyártól Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Mol Vidi FC)
  VÉDŐK: Baráth Botond (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Bese Barnabás (Le Havre AC – Franciaország), Ferenczi János (Debreceni VSC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Korhut Mihály (Arisz – Görögország), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Pávkovics Bence (Debreceni VSC), Viní­cius (Mol Vidi FC)
  KÖZÉPPÁLYÁSOK: Holman Dávid (Slovan Bratislava – Szlovákia), Kalmár Zsolt (FC DAC 1904 – Szlovákia), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Kovács István (Mol Vidi FC), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Pátkai Máté (Mol Vidi FC), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg – Ausztria)
  TÁMADÓK: Dzsudzsák Balázs (Al-Ittihad Kalba – Egyesült Arab Emí­rségek), Holender Filip (Bp. Honvéd, a nyártól FC Lugano – Svájc), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország), Németh Krisztián (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország), Varga Roland (Ferencváros), Vida Kristopher (FC DAC 1904 – Szlovákia)

  A kapitány az NSO Tv videójában beszél a szezon végi fáradtságról, arról, hogy avat-e újoncot, illetve a 3 pont megszerzésének fontosságáról.

  „Ezekben a napokban nagyon fontos, hogy mindnyájan együtt legyünk. Csak együtt a játékosokkal, a stábbal, a szurkolókkal. De az igaz, hogy nem minden játékosunk egészséges, gondolok itt Kádárra, Besére és Zsótérra, akik nem tudnak pályára lépni az első meccsen. A másodikat még meglátjuk.”

  Marco Rossi még az indulás előtt tartott sajtótájékoztatót a reptéren. Beszélt a sérültekről, a fáradtságról, az újoncokról is és többször is hangsúlyozta, mennyire fontos megszerezni a 3 pontot.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ AZERBAJDZSÁN–MAGYARORSZÁG EB-SELEJTEZŐ ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

VIII. Novák Dezső utánpótlás emléktorna 2024.01.20.
OLDALAK
12.03.17:45 FTC-Mezőkövesd és 12.06.19:30 Mezőkövesd-FTC TV:M4Sport
12.10.18:00 M4 Sport
EKL: 12.14.18:45 FTC-Fiorentina TV: M4Sport
Categories
12.17.16:00 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ