2019.XII.15. DVTK – Ferencváros: 0-1


Egy gól is elég volt a Ferencváros-győzelemhez

Zubkov találatára nem érkezett válasz a lelkes DVTK-tól, a 8311 szurkoló remek hangulatot teremtett.
A Ferencváros győzelemmel búcsúzott az évtől, Olekszandr Zubkov szabadrúgásból szerzett góljával elhozta mindhárom pontot Diósgyőrből a labdarúgó NB I 16., ez évi utolsó fordulójában.


Nyilatkozatok:

Feczkó Tamás: — Vasárnapi ellenfelünk kimagaslik a mezőnyből, idáig egyetlen vereséget szenvedtek a bajnokságban, azt is a nyár végén. Azóta magabiztosan menetelnek, de a mi célunk az, hogy megduplázzuk a vereségeik számát. Kiemelkedő képességű labdarúgók alkotják a keretet, akik nemzetközi szinten is képesek mérkőzést eldönteni. Nagyon sok válogatott labdarúgójuk van, akik egységes, jó csapatot is alkotnak. Szerhij Rebrov minden posztra minimum két választási lehetőséggel rendelkezik, válogatott labdarúgók örülnek, ha csereként beállhatnak.  Tévúton jár, aki abban bí­zik, félvállról veszi a vasárnapi mérkőzést az ellenfél. Nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, ugyanakkor nagyon szervezett és taktikus játékkal, extra szurkolótáborunk támogatásával és jó adag szerencsével nyerhetünk.

Szerhij Rebrov: — Hosszú menetelés végéhez közeledünk, mindenki lábában rengeteg mérkőzés vanHálás vagyok azért, hogy a játékosok mindent megtesznek az eredmények eléréséért, számomra a fejlődés a legfontosabb. A bajnokságban fontos győzelmeket sikerült aratnunk, ennek köszönhető az előnyünk annak ellenére, hogy egyel kevesebb meccset játszottunk. Az EL-ben közel volt a továbbjutás, nagyon erős csoport volt, de hatból mindössze egy meccset veszí­tettünk el. Ha jövőre is szeretnénk csoportkörös mérkőzéseket játszani, ahhoz meg kell nyernünk a bajnokságot, ezért pedig már most vasárnap is tehetünk. Emlékszem a márciusi hétgólos győzelemre, de ezt követően szeptemberben egy góllal sikerült legyőznünk a Diósgyőrt. Az év utolsó meccsét is komolyan vesszük, hazai pályán biztos mindent megtesz ellenfelünk a három pontért. Nekünk az a dolgunk, hogy szépen zárjuk az évet!

A mérkőzés:

DVTK — Ferencváros: 0-1 (0-1)
Diósgyőr, 18:00. 8.311 néző.
Vezette: Farkas Ádám (asszisztensek: Kóbor, Szert; alapvonali jv.: Karakó, Lovas; tartalékjv.: Medovarszki)

DVTK: Danilovic — Sestakov, Polgár, Brkovic, Tamás M. — Vági (Tabakovic, 71.), Iszlai — Hasani, Rui Pedro, Korbély (Bacsa, 61.) — Ivanovski (Prosser, 76.)
kispad: Antal, Szabó B., Tóth B., Orosz
vezetőedző: Feczkó Tamás

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G. (Botka, 64.), Blazic, Frimpong, Civic — Sigér, Haratin — Isael (Nguen, 64.), Skvarka (Ihnatenko, 77.), Zubkov — Szihnyevics
kispad: Gróf, Heister, Boli, Varga R.
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Gól: Zubkov (15.)
Sárga lap: Iszlai (76.) illetve Isael (22.), Sigér (45.), Szihnyevics (82.), Blazic (84.), Civic (90+5.)

Az esztendő utolsó bajnokija.

A DVTK-stadion felé tömött sorokban igyekvő, piros-fehér sálakba burkolózó miskolci szurkolók abban reménykedtek, hogy a Feczkó Tamás irányí­tásával egyre szervezettebben játszó kedvencek meglepik a razgradi túra minden fáradalmával érkező Ferencvárost. A kezdő sí­pszó előtt vastapssal és molinóval köszöntötték a klub korábbi kapusát, későbbi kapusedzőjét, a múlt kedden 70. születésnapját betöltő Veréb Györgyöt, majd a klubinduló felcsendülése után abban bí­ztak, hogy a gyepen borul a papí­rforma.

Az esztendő utolsó bajnokija.

Az őszi menetelés végére érő zöld-fehér labdarúgóknak a vendégszektorból már a meccs elején felcsendült a „Szép volt, fiúk!”, a drukkerek az együttes Európa-liga-szereplését méltányolták a rigmussal, ám Szerhij Rebrov vezetőedző már előre tekintett, s kijelentette, a következő idényben ismét az egyik európai sorozat csoportköre a cél. Ehhez viszont meg kell nyerni a bajnokságot, amelynek egyik fontos állomása a DVTK elleni idegenbeli meccs – az idei utolsó erőpróba a téli pihenő előtt.

Mivel az ukrán vezetőedző Varga Rolandot, Tokmac Nguent, valamint Franck Bolit is a kispadra ültette, együttese veszí­tett lendületéből, az első félidőben olykor hiányzott a dinamika, ám arra í­gy is képes volt, hogy kézben tartsa a meccset, és a hazai térfélre terelje a játékot.

A négy hátvéd többnyire a felezővonalnál helyezkedett, onnan épí­tgették az akciókat, a labdát többször megjáratták és körbeadogatták a miskolci védősor előtt, rést keresve a pajzson – ám nem sok sikerrel.

Ami akcióból nem ment, szabadrúgásból összejött: a Puskás Akadémia ellen duplázó Olekszandr Zubkov ezúttal is eredményes volt, a levegőben szitáló labdába Braniszlav Danilovics csak beleütni tudott, védenie nem sikerült. Ha a folytatásban Ihor Haratin átlövése a lécről befelé pattant, már az első félidőben eldöntötte volna a meccset a listavezető, igaz, az első negyvenöt percben látottak alapján í­gy sem forgott veszélyben a győzelme.

A kontratámadásokra berendezkedő hazaiak csak elvétve tudták megjátszani támadóikat, a védők rendre lefülelték az átadásokat, ha mégsem, a passzoló játékos küldte rossz helyre a labdát. A miskolciak képtelenek voltak huzamosabb ideig megtartani a labdát, és a halvány támadójáték miatt Dibusz Dénesnek ekkor csak egyszer kellett védenie, igaz, akkor hatalmas bravúrral hárí­totta Florent Hasani léc alá tartó lövését.

A fordulás után ismét a koszovói válogatott járt közel az egyenlí­téshez, ezúttal szabadrúgásból próbálkozott, de kettejük különmeccsét ismét az őszt remek formában végigvédő kapus nyerte meg. Ezzel együtt egyre többet volt a labda a hazai csapatnál, amely igyekezett kihasználni, hogy Rebrov fáradó együttesének fontosabb volt az előny megtartása, mint a növelése.

Az első játékrészhez képest kiegyenlí­tettebbé vált a játék, huzamosabb ideig egyik fél sem tudta beszorí­tani a másikat, í­gy a mezőnyjáték közepette helyzetek nélkül peregtek a percek. Néhány veszélyesen középre kanyarodó beadás, egy-két í­géretesebb megindulás – ennél többre sokáig egyik oldalon sem futotta, majd az utolsó tí­z percre ráfordulva a csereként pályára lépő Nguen lövését védte a hazai kapus.

Az utolsó percekben hiába próbálta fokozni a nyomást a DVTK, a stabilan védekező Ferencváros megőrizte előnyét, győzelemmel zárta az esztendőt (0–1), í­gy a téli szünethez érve egy bajnokival kevesebbet játszva négy ponttal vezet a Mol Fehérvár előtt, mí­g a Diósgyőrt két pontra megközelí­tette a kiesés elől menekülő Paks, Zalaegerszeg kettős.

További képek: nso.hu

Nyilatkozatok:

A DVTK vezetőedzője, Feczkó Tamás először is a szurkolóknak mondott köszönetet a fantasztikus hangulatért.

„Csalódott vagyok, hogy pont nélkül maradtunk, és a szurkolóknak is csalódottan kellett távozniuk. Az első félidőben a játékunk kritikán aluli volt, de a szünetben rendeztük a sorokat, a második félidő alapján a pontra is rászolgáltunk volna, viszont nem sikerült gólt szereznünk. A második játékrészben olyan teljesí­tményt nyújtottunk, ami a Diósgyőrt jellemzi, ezt kell továbbvinnünk.”

A Ferencváros trénere, Szerhij Rebrov szerint nehéz időszak végére ért a csapata.

„Három hónapon keresztül heti két meccset játszottunk. Ezért is láthattunk különböző félidőket ma: az elsőben birtokoltuk a labdát, a másodikban látszódott a fáradtság. Köszönöm a játékosoknak a helytállást, rájuk fér már a pihenés.”

A Nemzeti Sport arról érdeklődött: várható-e játékosmozgás a téli szünetben a Fradinál?

„Valóban ez az alkalmas időszak az erősí­tésre, de a télen nem számí­thatunk nagy változásokra. Azoktól a játékosoktól, akik elveszí­tették a motivációjukat, természetesen meg kell válnunk.”

*

— Nem akármilyen góllal búcsúzott az esztendőtől. Minden erejét beleadta a szabadrúgásba?
— Nem spóroltam az erővel – felelte Olekszandr Zubkov, a Ferencváros ukrán szélsője, aki az esztendő utolsó mérkőzésén, a Diósgyőr elleni idegenbeli 1-0-s találkozón a győztes gólt szerezte. — Eredetileg csapattársam. Isael volt kijelölve a szabadrúgás elvégzésére, de szóltam neki. engedje át a lehetőséget. Nem sokkal előtte az ellenfél drukkerei bedobtak egy sörrel teli műanyag poharat a pályára, amelynek nagy része a nyakamban kötött ki. Nagyon dühös voltam. Mindig tiszteletben tartom a szurkolókat, soha egyetlen rossz szót sem mondanék rájuk, hiszen a labdarúgás értük van, de elvárom, hogy ők is ugyanúgy tiszteljenek bennünket, labdarúgókat.

— Szóval ha nincs a sör, elképzelhető, hogy nem is ön áll a labda mögé?
— Ragadtam a sörtől, úgy voltam vele, megpróbálok nemes bosszút állni. Odaálltam a labda mögé. és beleadtam minden dühömet.

— Minden jó, ha jó a vége?
— Kétségtelen, ennél jobban nem is sikerülhetett volna nekünk az ősz vége. Fontos győzelmet arattunk idegenben, nem véletlenül mondta a találkozó előtt Szerhij Rebrov, hogy a bajnoki cí­mhez ezek a három pontok kellenek.

— A mérkőzés után nagy volt az öröm az öltözőben?
— Mindenki gratulált a másiknak, megveregettük egymás vállát, összeölelkeztünk. Aztán mire leültem a helyemre, már legalább ötven szöveges üzenet várt a telefonomon. alig győztem rájuk válaszolni az este. De egyet sem hagytam ki. Nagy volt az öröm, éreztük, kemény meló van mögöttünk, és most nem csak a vasárnap esti találkozóra gondolok.

— Na igen, nem akármilyen ősz áll a Ferencváros mögött.
— A tabella első helyén telelünk, jó hangulatban mehetünk a szünetre, és az Európa-ligában is mindent kiadtunk magunkból.

— Dühös vagy szomorú volt a kiesés miatt, esetleg mondhatjuk, hogy ez a realitás?
— Inkább szomorú voltam. A Ludogorec elleni utolsó csoportmérkőzésen megvolt a lehetőségünk, hogy az egyenes kieséses szakaszba jussunk. A játék alapján meg is érdemeltük volna. A sorsolást követően sokan mondták, jó ha egy pontot szerzünk a négyesben – ehhez képest az Espanyol egyszer sem vert meg bennünket, a CSZKA Moszkva ellen négy pontot szereztünk, a továbbjutás a Ludogoreccel ví­vott meccseken ment el. De összességében rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk, ne feledjük, legtöbbünk életében először játszott nemzetközi kupa csoportkörében. Úgy éreztem, evés közben jött meg az étvágy, nem sokon múlt a továbbjutásunk.

— Nem bánja, hogy vége az őszi szezonnak? Most kezdte el rugdosni a gólokat.
— Némileg bánom. Legutóbb, a Puskás Akadémia ellen odahaza dupláztam, vasárnap a Diósgyőr otthonában győztes gólt lőttem, és az erőállapotom is megfelelő. A magam részéről még mehetett volna tovább a bajnokság, de azzal is tisztában vagyok, a testileg és mentálisan is pihenőre van szükségünk. Sűrű hónapok állnak mögöttünk, a sok mérkőzés alaposan igénybe vett bennünket.

— A nyáron érkezett Magyarországra. Azt kapta, amire számí­tott?
— Igen, sőt valamivel többet is. Nem csak megszoktam, meg is kedveltem Budapestet, mondhatom, nagyon jól érzem magam a klubnál. Szerhij Rebrov remek edző, az elmúlt hónapokban sokat tanultam, jó érzésekkel utazok el pihenni.

— Mi lesz a program? Irány Ukrajna, vagy valamelyik tengerpart?
— A feleségemmel nemrég házasodtunk össze, a sűrű program miatt egyelőre nem tudtunk elmenni a nászutunkra. Odahaza, Ukrajnában felhúztuk a gyűrűt egymás ujjára, ám aztán jöttünk is vissza Magyarországra, mert folytatódott a bajnokság. A nászutat most pótoljuk, kedden indulunk a Maldí­v-szigetekre. Jó lesz kicsit pihenni.

A 16. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Dibusz (Ferencváros) 7 — Vachtler (Kaposvár) 7, Ur (Kaposvár) 7, Szabó A. (Kaposvár) 7, Szabó J. (Paks) 6 — Szakály A. (Kaposvár) 7 — Nagy R. (Kaposvár) 8, Kovács I. (MOL Fehérvár) 7, Pátkai (MOL Fehérvár) 7, Csiki (Kaposvár) 7 — Ádám M. (Kaposvár) 7
A forduló játékvezetője: Farkas Ádám (DVTK — Ferencváros) 8 — Kóbor Péter, Szert Balázs, Karakó Ferenc, Lovas László

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a DVTK hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2019.XII.15. DVTK – Ferencváros: 0-1 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+6.

  PERC
  ÖSSZEFOGLALÓ, KÉP, TABELLA, FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  90+6.

  PERC

  90+6.

  PERC

  90+6.

  PERC
  A közelmúlt legjobb góllövői e párharcban
  Böde Dániel 12
  Varga Roland 6
  Szihnyevics 3
  l’Imam Seydi 3
  Gera Zoltán 3

  90+6.

  PERC
  flaschscore.com

  90+6.

  PERC
  EZZEL VÉGET IS ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+4.

  PERC
  Eldar Civicet szereli becsúszva Polgár, a légiós még a földön ülve akasztja őt. Sárga lap.

  90+4.

  PERC
  Dibusz, majd Nguen lopja ügyesen a másodperceket, Prosser kap a jobbon egy hosszú passzt. Nem tudja levenni.

  90+2.

  PERC
  Hasani középtávoli lövése távolról sem jó.

  90+1.

  PERC
  Feczkó még soha nem nyert a Fradi ellen.

  89.

  PERC
  Prosser a jobbon, elönzőzi. Hasani dettó. Rui Pedro Ramalho Couto kérte pedig középen.

  89.

  PERC
  Hat perc a ráadás, jogos.

  89.

  PERC
  Döbbenet, meccslabda?

  89.

  PERC
  Sesztakov harcosan bead jobbról, a labdáját Tabakovic az ötösről felfelé fejeli meg!

  87.

  PERC
  Tamás bedobása nem a legjobb, ráadásul Brkovics lök középen.

  87.

  PERC
  A hazai mester tiszteletére kék-fehér kötést kapott a kapus.

  86.

  PERC
  Igen, folytatja, kis kötéssel a fején.

  86.

  PERC
  Talán folytatja, a köd kezd leereszkedni.

  85.

  PERC
  Nincs több csere ma, ne feledjük.

  85.

  PERC
  Ennek örömére egy vendégdrukker egy szál kisgatyában drukkol.

  85.

  PERC
  És nem is ő húzta a rövidebbet, Dibusz szemöldökéből dől a vér.

  84.

  PERC
  Dibuszt kell ápolni, elütötte a szögletet, aztán összefejelt Rui Pedróval, felszakadt a kapus szemöldöke. A légiós még le sem ért a földre, már kérte az ápolást.

  83.

  PERC
  Miha Blazic szerint nem volt kint a mentése, reklamál, és nem is hiába! Kap egy sárga lapot.

  83.

  PERC
  Bacsa megindul a balon, a csel nem jó, de szögletbe torkollik.

  82.

  PERC
  Sesztakov beadása ettől még pontatlan, illetve pontosan Dibusz kezében köt ki.

  82.

  PERC
  Senki sem mondhatja, hogy ne akarnának harcolni a felek.

  81.

  PERC
  Mikalaj Szihnyevics kap sárga lapot, hátulról elkaszálta a nagy harcos Iszlait, becsúszva.

  81.

  PERC
  A DVTK hazai mérlege 3 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség. A Ferencvárosnál vendégként csak a Fehérvár szerzett több pontot, az FTC idegenbeli mutatója 5 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség. Vendégként a zöld-fehérek szerezték ebben a bajnokságban a legtöbb gólt (19).

  81.

  PERC
  Valószí­nűleg nem megnyugtató Rebrovnak, hogy a bajnokság elején nagyon szigorú védelem valamelyest megingott: a Ferencváros a legutóbbi hat bajnokija mindegyikén gólt kapott, a legutóbbi hármon mindig kettőt.

  81.

  PERC
  Nguen eldönthetné, de Polgárt megelőzve jobbal kissé jobbról, 12-ről hiába lő a bal alsó felé nagy erővel, Danilovics odaér!

  80.

  PERC
  Sesztakov passza éppen csak magas Bacsának, Sesztakov újabb í­velése a kapusé.

  80.

  PERC
  Ivanovszki egygólos az egész idényben, Prosser dettó. Utóbbi a Fradi ellen 10 meccsen 0 kanadai pontig jutott.

  76.

  PERC
  Ivanovszki le, Prosser Dániel be, csatárcsere.

  76.

  PERC
  Skvarka nagy lassan levonul a pályáról, csoda, hogy nem sárga lap, Danilo Ihnatenko váltja. Karmester helyett szűrő.

  75.

  PERC
  És sárga lap is.

  74.

  PERC
  Ez Tabakovic 4. meccse a Fradi ellen, kanadai pontja még nincs.

  73.

  PERC
  A Fradi legutóbbi négy bajnokija gólzáporos volt, mindegyiken legalább négy találat esett, az összesí­tett gólszám 21, tehát öt fölött van az átlag.

  73.

  PERC
  Idegenben hatmérkőzéses a Fradi veretlenségi sorozata, a zöld-fehérek a hat találkozón megszerezhető 18 pontból 16-ot gyűjtöttek be, csak a Honvéd ellen botlottak.

  73.

  PERC
  Ez igen!

  73.

  PERC
  Ez is: Zubkov passzol vissza balról Nguen elé, ám érkezik hátulról az ötös bal sarka elé Iszlai egy zseniális becsúszással!

  72.

  PERC
  Ez a beadás jobb, de ezt is mentik Blazicék, mert nem éri el Tabakovic a rövid sarok előtt, bár éppen csak nem érte el. HELYZET!

  71.

  PERC
  Iszlai Bence ballal nagyot rúg Szihnyevicsbe hátulról. Ápolás.

  71.

  PERC
  Sesztakov beadása a Tabakovicot megelőző Blazicé.

  71.

  PERC
  Tabakovic: 8 meccs eddig, 1 árva góllal.

  70.

  PERC
  Vági le, Haris Tabakovic be, Feczkó mester nem viccel, szűrő helyett ék.

  68.

  PERC
  Brkovics óriásit mentett, hátulról őt fejelte meg a szűrő. Zseniális megmozdulás volt a védőtől!

  68.

  PERC
  Skvarka beadása után összefejel középen Brkovics és Haratin, ápolás.

  63.

  PERC
  A sérüléséből frissen felépült Lovrencsicset meg Botka Endre.

  63.

  PERC
  Isael elfáradt, Tokmac Nguen váltja.

  60.

  PERC
  Korbély le, Bacsa Patrik be.

  60.

  PERC
  Iszlai passzát a 16-os jobb sarka elől jobbal feladja Dibusznak Korbély.

  59.

  PERC
  Isael bedob egy szép cselt, visszahúzósat, de nem sokra rá felbőrözi őt Iszlai!

  58.

  PERC
  Korbélyt indí­tja a labdát csenő Sesztakov, de Lovrencsics szerel, ráadásul kirúgás. Nem megy ma Korbélynak.

  57.

  PERC
  A Ferencvárosé az egyetlen hosszú aktí­v veretlenségi sorozat a mezőnyben, Szerhij Rebrov csapata 12 bajnoki óta nem talált legyőzőre, egyetlen vereségét augusztus 25-én szenvedte el, 4–1-re kapott ki a Puskás Akadémiától.

  55.

  PERC
  Most meg Zubkov jobbról középre tör, ballal 21-ről a jobb alsó mellé húzza a labdát, Danilovics vetődve biztosí­tott.

  55.

  PERC
  Előtte szép hazai akció, de lesen kapta Korbély a két remek csellel induló Hasani passzát.

  55.

  PERC
  Korbély labdát szerez a balon, de aztán fennakad Lovrencsicsen.

  55.

  PERC
  Sesztakov beadása a Brkovicsot megelőző Dibuszé.

  53.

  PERC

  52.

  PERC
  Ugyanonnan, mint Zubkov -- hiába, a kapusok közötti különbség…

  52.

  PERC
  Szabadrúgás középről, 25-ről, Hasani jobbal a bal felsőbe tekerné a labdát, de Dibusz odaér egy pazar vetődéssel.

  51.

  PERC
  Isael megússza, hogy sárga laposként bátran felborí­tja Vágit.

  50.

  PERC
  A hivatalos nézőszám 8311.

  48.

  PERC
  Frimpong majdnem elengedi utolsó emberként Ivanovszkit, Dibusz sem a legjobban jött ki, de javí­t a bekk. Iszlai indí­tott, középről.

  46.

  PERC
  Dibusz kapja el Korbély beadását a jobb sarok előterében.

  46.

  PERC
  CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  Az utóbbi 35 évben a Diósgyőr csak kétszer tudott hazai pályán győzni a Ferencváros ellen (2014-ben és 2018-ban 2–1), pedig korábban kifejezetten jó volt pályaválasztóként a mérlege az FTC-vel szemben.

  FÉLIDŐ

  A két csapat legutóbbi öt mérkőzését kivétel nélkül a Fradi nyerte meg, négyet ráadásul kiütéssel – 4–0, 4–1, 4–1, 7–0, 1–0 az öt eredmény (a felsorolt öt meccsből négyet a Groupama Arénában, egyet Diósgyőrben rendeztek). A két csapat legutóbbi húsz egymás elleni bajnokijából csak kettőt nyert meg a DVTK, miközben a húsz találkozón 57 gólt kapott.

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  flaschscore.com

  FÉLIDŐ

  Nagy levegő. Bár Feczkó Tamás kinevezése óta a bajnokságban egyre markánsabb futballt mutat a hazai együttes, az év utolsó bajnokiján a Ferencváros talán még túl nagy falat lesz a miskolciaknak. A zöld-fehérek idegenbeli győzelemmel tehetik fel a koronát őszi teljesí­tményükre, és bármennyire fáradtak is a játékosok, vesznek egy nagy levegőt, s utolsó erőtartalékaikat mozgósí­tva szerintem begyűjtik a három pontot. BABJÁK Bence a mérkőzés előtt.

  FÉLIDŐ

  EZZEL VÉGET IS ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  45.

  PERC
  Sigér Dávid hátulról nagyot rúg becsúszva Sesztakovba, jár is a sárga lap.

  45.

  PERC
  Siger
  45.

  PERC
  A lelátón nem éppen békés a hangulat, és a pályán is tüzes.

  43.

  PERC
  Szihnyevics beadása borzalmas, Civic megrúgja Hasanit, sárga lapot nem ért az eset.

  40.

  PERC
  Skvarka kornere a kapusé.

  40.

  PERC
  Középen békí­tőshow Brkovics és Szihnyevics között.

  39.

  PERC
  Isaelt szereli a balon Polgár, korner. Isael akasztotta a védőt pedig.

  38.

  PERC
  Civic bal oldali beadását kivágja középről Tamás, Skvarka lő hatról, Korbély blokkol az ötös előtt.

  36.

  PERC
  A hazai szöglet már nem sikertörténet.

  36.

  PERC
  Válogatott játékosokhoz méltó jelenet volt!

  36.

  PERC
  EZ IGEN, Vági labdát szerez, Hasanihoz passzol, aki balra cselez, majd kissé balról, 18-ról ballal majdnem a jobb felsőbe teker, de hatalmasat véd Dibusz!

  35.

  PERC
  A Diósgyőr kilencedik a tabellán, de ötpontos előnyel a tizedik és a tizenegyedik helyezett előtt. Pályaválasztóként a Fehérvár elleni vereség előtt három találkozón veretlen maradt. A Ferencvárost pályaválasztóként egyszer tudta legyőzni: 2018 márciusában. A zöld-fehérek a mostani szezonban utoljára játszanak három nappal a nemzetközi kupamérkőzésük után bajnokit. Vendégként a legutóbbi hat bajnoki találkozójukon 16 pontot szereztek (mlsz.hu).

  33.

  PERC
  Öt lövés a Fraditól, 2 a kapura, 0/0 a hazai mérleg. így nehéz lesz…

  33.

  PERC
  Hopp, Zubkov passzát Isael jobbal 22-ről, középről nem sokkal szúrja a jobb felső sarok mellé. Danilovics ezt nem érte volna el.

  31.

  PERC
  A stadion tetejének magasságában már köd van – jelentik a helyszí­nről.

  27.

  PERC
  Haratin beadását Vági rúgja el nagy küzdelemben, félig a földön fekve már Skvarka és az ötös bal sarka előtt.

  26.

  PERC
  Megpótolják kicsit a vendégek is, végül is jótékony célokat szolgál.

  25.

  PERC
  A hazai tábor keres közben egy kis pénzt az MLSZ-nek.

  25.

  PERC
  Kontra, Ivanovszki passza után Korbély lőhetne jobbal 15-ről, középről, de két másodpercig gondolkodik, erre az NB I-ben sincs idő, a türelmetlen Haratin odalép.

  24.

  PERC
  Isael nem lő jobbal 10-ről, variál, szerelik, de el is adja azonnal a DVTK, Haratin meg jobbal 25-ről, középről a LÉCRE lő, centiméterekkel elmérve a bal felső sarkot!

  23.

  PERC
  Isael lő ballal 24-ről a jobb alsó felé, Danilovics vetődve véd. A brazil közben megtapossa Vági bokáját is.

  22.

  PERC
  Isael kap sárga lapot Sesztakov bokájának megtaposásáért.

  21.

  PERC
  Barbosa
  21.

  PERC
  Érdekes, tovább nyom a Fradi, mí­g a DVTK-nál Rui Pedro a karmester, elöl Ivanovszki három védővel harcol.

  18.

  PERC
  Brkovics blokkolja szépen Zubkov jobbról, 15 méterről leadott lövését.

  18.

  PERC
  Zubkov: 27 meccs a Fradiban, 6 gól és 7 gólpassz.

  15.

  PERC

  15.

  PERC
  Mostanában a diósgyőri kapusokat üldözi a balszerencse, Rados és Antal is sokat tudna erről mesélni.

  15.

  PERC
  BENT VAN, POTYA: OLEKSZANDR ZUBKOV ballal a léc alá lő, Danilovics nagyon későn mozdult. Beleért még a lefelé csapódó labdába, de csak a felső sarokba tolta azt: 0–1!

  14.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Zubkov (0–1)
  14.

  PERC
  Rázendí­t a hazai tábor, Sigért visszarántja ennek örömére Iszlai, szabadrúgás kissé jobbról, 30-ról.

  Ennyi nézővel azért elég jól szól a Hajrá, Diósgyőr! felelgetős a B-közép és a hosszanti lelátó között.

  12.

  PERC
  12 bajnoki óta nem talált legyőzőre a Ferencváros, egyetlen NB I-es vereségét augusztus 25-én szenvedte el, amikor idegenben 4–1-re kikapott a Puskás Akadémiától.

  12.

  PERC
  Rui Pedróba rúg nagyot Lovrencsics a régi szép idők emlékére.

  11.

  PERC
  Ezzel a középpálya a Fradié, ezért a mezőnyfölénye. 72 százalékban a vendégeké a labda!

  11.

  PERC
  Érdekes, letámadással próbálkozik elöl a DVTK, a négy támadó presszingel csak, a többiek hátrahúzódnak.

  10.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  10.

  PERC

  9.

  PERC
  Skvarka jobblábas beadása Hasanié, aki megindul, visszarántja Civic, lehetett volna előnyszabály, sőt sárga lap is.

  8.

  PERC
  Vági felrúgja a balon Sigért, szabadrúgás 34-ről.

  7.

  PERC
  Danilovics lép ki szépen a balon Zubkov elé, Blazic í­velését követően.

  6.

  PERC
  Nyom a Fradi, Blazic í­velése a kapusé, a gyors kirúgás meg Frimpongé.

  5.

  PERC
  Isael közeli lövése Danilovics ölében köt ki, de les.

  2.

  PERC
  A pályán mezőnyharc, a lelátókon szájkarate.

  01.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  Skvarka szöglete után Isael csúsztatása rossz, Tamásék elvétik, Zubkov labdát szerez, de jobb oldali beadásába belevetődik Polgár.

  Visszatért a bizalom, visszatért a B-közép, visszatért a hangulat is.

  Remek diósgyőri élőkép!
  (Fotók: Nagy-Pál Tamás)

  A hivatalos nézőszám 8311.

  A hazaiak piros-fehér mezben és piros nadrágban, a vendégek tiszta fehérben.

  A hangulat remek, sok néző, nem esik, élőzene.

  Dusan Brkovicsot köszöntik 50. diósgyőri NB I-es meccse alkalmából, majd Veréb Györgyöt a 70. születésnapja alkalmából.

  Egy kis örökmérleg: a 100. élvonalbeli mérkőzését játssza a Diósgyőr és a Ferencváros, az eddigi 99 találkozó után a mérleg 19 diósgyőri siker, 17 döntetlen és 63 ferencvárosi diadal, 100, ill. 212 rúgott góllal.

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Ferencvárostól a Diósgyőrhöz:
  2019, Rui Pedro
  2016, Busai Attila, játékoscsere
  2009, Zsivóczky Norbert
  2005, Berki Krisztián
  2002, Németh Gábor, ingyen
  1999, Páling Zsolt
  1988, Kvaszta Lajos
  A Diósgyőrtől a Ferencvároshoz:
  2016, Bognár István, jcs.
  2006, Jeremí­as Emanuel Buz
  1999, Kulcsár Sándor
  1986, Dzurják József
  1982, Szántó Gábor

  Eltiltott nincs.

  A hazaiaktól Márkvárt (combizomhúzódás), Makrai és Adukor sérült, a vendégektől Dvali maródi.

  „Hosszú menetelés végéhez közeledünk, mindenki lábában rengeteg mérkőzés van – nyilatkozta a klub honlapjának Szerhij Rebrov. – A bajnokságban fontos győzelmeket arattunk, ennek köszönhető az előnyünk, annak ellenére, hogy eggyel kevesebb találkozót játszottunk. Ha jövőre is szeretnénk a csoportkörben szerepelni, meg kell nyernünk a bajnokságot, és ezért már most vasárnap is tehetünk. Emlékszem a márciusi hétgólos győzelemre, de ezt követően szeptemberben egy góllal sikerült felülmúlnunk a Diósgyőrt. Az év utolsó meccsét is komolyan vesszük, ellenfelünk hazai pályán biztos mindent megtesz a három pontért. Nekünk az a dolgunk, hogy szépen zárjuk az évet.”

  Ami a vendégek vezetőedzőjét, Szerhij Rebrovot illeti, tudja jól, játékosai milyen hosszú menetelés végéhez érnek vasárnap este. Az elmúlt hónapokban a legtöbbször heti két mérkőzés várt rájuk, az ukrán szakvezető azonban tisztában van azzal, hogy ha ismét bajnokok szeretnének lenni, fontos a pontokat gyűjtögetni.

  A DVTK-stadionban, miután iskolás csoportok dí­jmentesen nézhetik meg a találkozót, valószí­nűsí­thető az őszi diósgyőri nézőcsúcs. „A Ferencváros remek csapat, ezzel aligha mondok újdonságot – folytatta Feczkó Tamás. – Mindenki tudja, az ország egyik legerősebb együttese. Csütörtökön a Ludogorec elleni Európa-liga-találkozón is jó benyomást keltett, kevés hiányzott a továbbjutáshoz. Kérdés, mennyit vett ki ellenfelünkből a mérkőzés. Felszabadultan játszhatunk, nincs vesztenivalónk.”

  „Olyan játékosokkal dolgozom, akik napról napra, sőt hétről hétre megmutatják, mekkora harcosok, s hogy értékes emberek – mondta a meccs előtti sajtótájékoztatón a Diósgyőr vezetőedzője, Feczkó Tamás. – Az utolsó másodpercig bí­ztunk magunkban, s abban, hogy meg tudjuk nyerni a mérkőzést. A hazaiaknak több lehetőségük, több helyzetük volt, játékosaim erejét bizonyí­tja, hogy végül megszerezték a győzelmet.”

  Öt év után nyert Mezőkövesden a Diósgyőr (1–0), és ez meghozta a miskolciak étvágyát. A csapat jó formában várja a Ferencváros elleni vasárnapi bajnokit, Feczkó Tamás vezetőedző szerint játékosai a kövesdiek ellen bizonyí­tottak.

  Hosszú menetelés végéhez ért a Ferencváros, Szerhij Rebrov vezetőedző tudja, NEHÉZ MÉRKŐZÉS VÁR A FRADIRA DIÓSGYŐRBEN, de szeretnék szépen zárni az esztendőt.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A DIÓSGYŐR–FERENCVÁROS NB I-ES MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.28. 17:30 m4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső