2021.II.10. MK, Dorog – Ferencváros: 1-2

A Ferencváros a Dorogot és a sártengert is legyőzte

Irreális körülmények között egy góllal nyert és jutott tovább a Magyar Kupában az FTC Dorogon.
A Magyar Kupa 8. fordulójában a másodosztályú Doroghoz látogatott az első osztály listavezetője, a Ferencváros. A rendkívül mély, játékra szinte alkalmatlan pályán a zöld-fehérek egy góllal nyertek, és bejutottak a legjobb 16 közé.

Nyilatkozatok:

Fenyvesi László: — Ha már első osztályú ellenfelet húztak nekünk, örülünk, hogy a Ferencvárost kaptuk. Megtisztelő, hogy a patinás zöld-fehérek ellen irányíthatom a csapatomat, készülök rá nagyon, de az első NB II-es bajnokimat nagyobb izgalommal vártam, mint a szerdai kupamérkőzést. Ugyanakkor nekem ez nem csak egy lesz a sok csata közül, hiszen a gyerekkori kedvenc együttesem ellen meccselhetek ilyen fiatalon. Szurkolóink is boldogok, hogy a Fradi ellen bizonyíthatunk, de a párharc némileg veszít az értékéből, mert nem lehetnek ott az összecsapáson. Játékosaim nagyon várják a szerdát, nem mindennap léphetnek pályára válogatott labdarúgók ellen. Fel-térképeztük a zöld-fehéreket, ám nem tudjuk, ellenfelünknél ki lép majd pályára, bár ez nem sokat számít, mivel két azonos kaliberű csapatot tudnak kiállítani. Csekély a továbbjutási esélyünk, de sportemberként megpróbáljuk megragadni azt a keveset is.

Szerhij Rebrov:

A mérkőzés:

Magyar Kupa, 8. forduló (a 16 közé kerülésért):

Dorog — Ferencváros: 1-2 (0-1)
Dorog, 13:00. Zártkapus mérkőzés.
Vezette: Szilasi Szabolcs (asszisztensek: Király, Mohos; tartalékjv.: Káprály)

Dorog: Tulipán — Nyíri, Rjasko, Berkó, Belényesi (Tóth B., 46.), Zabari — Girsik (Szabó L., 89.), Nagyházi, Csillag (Mészáros, 89.), Kanalos (Barna, 53.) — Vígh (Beliczky, 32.)
kispad: Borsos, Zuigéber, Váli, Szerencsi, Szántó, Tomás
vezetőedző: Fenyvesi László

Ferencváros: Bogdán — Gera D., Mmaee, Botka, Civic (Csontos, 62.) — Laidouni (Boli, 62.), Vécsei — Isael (Haratin, 46.), Skvarka, Mak (Sigér, 78.) — Baturina
kispad: Szécsi G., Lovrencsics G., Nguen, Redzic, Nagy O., Uzuni
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Gól: Girsik (75. – 11-esből) illetve Baturina (21.), Nagyházi (56. – öngól)

A legjobb 16 közé jutásért a Ferencváros a másodosztályú Dorog otthonába látogatott, és a csapatok elé táruló látvány a játéktéren egyáltalán nem derített jókedvre senkit. A korábbi havazás nyomán le kellett takarítani a pályát, ami a pályamunkások ötórás elfoglaltságába került. A helyén sártenger maradt, ráadásul kitartóan esett az eső. Szerhij Rebrov a meccs előtt el is mondta, hogy ilyen pályán nem volna szabad játszani, de a meccset megtartották.

A nagy dagonyázásban értékelhető akciókat szinte nem is lehetett látni, a labda állandóan leragadt a sárban, a passzokról senki sem tudhatta, hogy csapattársat talál-e. Ilyen körülmények között is a Ferencváros volt aktívabb, és a 21. percben meg is szerezte a vezetést, mivel a kupában igen eredményes Baturina egy Tulipán kapusról kipattanó labdát fejelt a kapuba. 0–1

A félidő hátralévő részében folytatódott az iszapbirkózás, a csapatok nagyon harcosan vették fel a harcot egymással és az elemekkel. Úgy tűnt, a Dorognak nem sok ereje maradt a támadásra, megelégedett a védekezéssel.

A második félidőben sem változott a helyzet jó sokáig, és érezhető volt, hogy itt kidolgozott akcióból aligha születik gól. Így is lett, mert a Ferencváros második gólja úgy született, hogy az 55. percben Nagyházi Dávid szerencsétlenül ért bele egy beadásba, és a saját kapujába lőtt gólt. 0–2

A 75. percben váratlanul megélénkült a meccs, mivel az elcsúszó Botka Endrének a saját kezére pattant a labda a tizenhatoson belül, és a tizenegyest Girsik Áron magabiztosan berúgta. 1–2

Az utolsó negyedórában többet támadott a Dorog az egyenlítésért, volt néhány veszélyes helyzete is, de a Ferencváros megtartotta az előnyét, és továbbjutott a Magyar Kupában. A meccs után Botka Endre elmondta, hogy ilyen körülmények között még soha életében nem futballozott, és hogy reméli, a következő fordulóban már jó pályán játszhatnak – a Vasas vagy a Fehérvár ellen.

További képek: fradi.hu

Nyilatkozatok:

Fenyvesi László: — A sáros talajon le kellett egyszerűsíteni a taktikát. Az volt a célunk, hogy minél távolabb tartsuk a Ferencvárost a kapunktól, és az esetleges hibáit kihasználjuk. A szépítés után megvolt a helyzetünk, hogy újabb gólt szerezzünk, sajnálom, hogy nem sikerült hosszabbításra menteni a mérkőzést. A következő hazai bajnokink miatt viszont aggódom, csodálkoznék, ha a közeljövőben játékra alkalmas állapotba lehetne hozni a gyepszőnyeget.

Szerhij Rebrov: — A mérkőzés előtt elmondtam játékosaimnak, hogy semmiképpen sem veszíthetünk. A győzelemmel és a hozzáállással elégedett vagyok, de futballról nem beszélhettünk, ilyen talajon csak ívelgetni lehetett. Szeretek Magyarországon dolgozni, tisztelem a magyar labdarúgást, de nem értem, hogy ezt a mérkőzést miért nem lehetett például a Puskás Arénában lejátszani.

Roko Baturina:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Dorog hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100101ejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    MÁSODIK FÉLIDŐ

    90+2. perc: Vége a meccsnek, a Ferencváros jutott tovább a legjobb 16 közé. 1–2
    90. perc: Két perc a hosszabbítás.
    89. perc: Nagyházi távoli emelését húzta le Bogdán.
    88. perc: Kettőt cserélt a Dorog. Girsik helyett Szabó Lukás, Csillag helyett Mészáros a pályán.
    83. perc: Boli próbálta meg éles szögből bevenni a dorogi kaput, de a becsúszó Nyíri szögletre mentett.
    82. perc: A szöglet után Berkó került helyzetbe, de már lesről próbálkozott.
    82. perc: Húha! Beliczky került lövőhelyzetbe 8 méterről, a lövése mellé ment volna, de Haratinról szögletre pattant a labda.
    78. perc: Ferencvárosi csere, Mak helyett Sigér a pályán.
    75. perc: GÓÓÓÓL! SZÉPÍTETT A DOROG! Girsik állt a labda mögé, és a jobbra elvetődő Bogdánt becsapva a bal alsóba lőtt. 1–2
    74. perc: TIZENEGYESHEZ JUTOTT A DOROG, mert az elcsúszó Botka lábáról a saját kezére pattant a labda.
    72. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Dorog a ferencvárosi tizenhatos bal oldalánál, az alapvonalhoz közel. Csillag adta be a labdát, amelyet nem tudott elfejelni senki a hazaiak közül.
    70. perc: Baturina próbálkozott egy lövéssel 15 méterről, de a kaput nem találta el.
    68. perc: Óriási dagonyázásban van részük azoknak, akik a dorogi tizenhatos előterében próbálkoznak. Egy vaddisznócsorda is örömmel meghengergőzne benne. A futballistáknak annyira nem ideális.

    Azért szurkolók is voltak, a zárt kapu ellenére…

    66. perc: Gera szép lövése nagyon kellemetlen volt, Tulipán ütötte szögletre.
    64. perc: Az eddigieknél hosszabb ideig pattogott a labda a ferencvárosi tizenhatos előterében, de helyzet végül nem alakult ki.
    62. perc: Kettőt cserélt a Fradi, Civic helyett Csontos, Laidouni helyett Boli a pályán.
    61. perc: Laidouni tűnt fel a dorogi kapu előtt, a lövését Tulipán fogta.
    55. perc: GÓÓL! NÖVELTE ELŐNYÉT A FERENCVÁROS! Mak jobb oldali beadását Nagyházi senkitől sem zavartatva, 3 méterről a saját kapujába rúgta… 0–2
    54. perc: Cserélt a Dorog, Kanalos helyett Barna a pályán.
    52. perc: Kanalos harcolt ki szabadrúgást a Ferencváros térfelén, a jobb oldali szögletzászló közelében. A beadás azért nem jutott el Nagyháziig, mert leragadt a labda a sárban.
    47. perc: Vécsei próbálkozott lövéssel, de az előtte álló dorogit találta el.
    46. perc: Elkezdődött a második félidő.

    Elképesztő körülmények, nagy küzdelem (Fotó: Török Attila)
    ELSŐ FÉLIDŐ

    45. perc: Vége az első félidőnek, kilátástalan körülmények között vezet a Ferencváros. 0–1
    45. perc: Bal oldal dorogi szögletet szelídített meg Civic, majd az oldalvonalon túlra mentett.
    43. perc: Elképesztő dagonyázás megy a pályán, de nagyon igyekeznek a csapatok. Most éppen Mak lőhette rá 16-ról. Jól belebikázott, de így is mellément a labda.
    37. perc: A szöglet után kapustámadás miatt szabadrúgás kifelé.
    36. perc: Skvarka kapott rúgást a dorogi tizenegyesponttal egy magasságban, a bal oldalon. A szabadrúgást Skvarka kapura lőtte, de a védők kirúgták a labdát szögletre.
    34. perc: Mak gondolta úgy, hogy megpróbálkozik egy kapáslövéssel. Az ötlet jó volt, a labda viszont az égbe szállt.
    32. perc: Cserélt a Dorog, Vígh megsérült, Beliczky állt be a helyére. Aki egykoron a Fradiban is játszott.
    29. perc: Isael jobb oldali szöglete Laidouniról ment mellé.
    28. perc: Gera tört be remek cselekkel a dorogi tizenhatoson belülre, de az utolsó pillanatban szögletre mentettek előle.
    23. perc: Kanalos lövészerű ívelését kapta el merész vetődéssel Bogdán.
    21. perc: GÓÓÓÓL! VEZET A FRADI! Mak szép csel után lekészítette Skvarkának, aki a tizenhatos bal oldala közeléből kapura lőtt, a labda kijött Tulipánról, és ezt a felperdült labdát Baturina 5 méterről a kapuba fejelte. 0–1
    18. perc: Mak kezezést reklamált, de a bírót nem hatotta meg.
    18. perc: Szabadrúgáshoz jutott az FTC 17 méterre a Dorog kapujától, Mak a felugró sorfalat találta el.
    13. perc: Vígh ugrott ki Botka és Mmaee között, úgy tűnt, szabálytalankodtak vele 17 méterre a vendégkaputól, de a bíró nem fújt semmit.
    12. perc: Kanalos indult meg előre, a tizenhatos bal sarkánál utolérték, de a dorogi még el tudta lőni a labdát, amely vagy két méterrel ment el a bal kapufa mellett.
    9. perc: Csillag távoli szabadrúgása ívelődött a Fradi tizenhatosán belülre, Bogdán szögletre paskolta a labdát.

    Isael (zöldben) és a dorogiak itt még viszonylag tiszta szerelésben (Fotó: Török Attila)
    7. perc: Skvarka szögletét MMaee elől vágták ki a védők, de nem szabadult fel a dorogi kapu, jött az újabb Fradi-szöglet.
    7. perc: Bal oldali beadás után mentett szögletre a dorogi védelem.
    5. perc: A lapos passzoknak lényegében semmi esélye eljutni a címzettekhez. Egészen kiszámíthatatlan, hogy hol áll meg a labda.
    2. perc: Amúgy az eső is esik, hogy még könnyebb legyen a fiúk dolga.
    1. perc: Isael próbált passzolni, a labda leragadt a pocsolyában, ezért ellőtte, egy védőn megpattant a labda, amely az oldalhálóban kötött ki.
    1. perc: A labda alig-alig gurul, biztosan nagyon meg fogja nehezíteni a csapatok dolgát a dagonyázás.

    1. perc: Elkezdődött a találkozó, a hazaiak piros-feketében, a Ferencváros zöld-fehér csíkos mezben, zöld nadrágban játszik.

    A pálya talaja elég mély a korábbi havazás miatt, de sikerült letakarítani, csak a pálya szélén láthatóak hókupacok. A Ferencváros edzője nem látta értelmét, hogy ilyen rossz talajon kell játszani, de ha kell, hát kell. A lényeg szerinte az, hogy ne sérüljön meg senki.

    ELŐZMÉNYEK

    Több mint negyven évvel ezelőtt, 1976. augusztus 8-án játszott legutóbb a Ferencváros Dorogon. A bányászcsapat akkor még az élvonalban fogadta a rekordbajnokot, jelenleg másodosztályú tagsága megőrzéséért küzd. A régóta várt találkozót most olyan verseny-sorozatban rendezik meg, amelyben a dorogiak meglehetősen jól szerepelnek: a Magyar Kupa legutóbbi négy idényében ugyanis háromszor eljutottak a nyolcaddöntőig.

    „Ha már első osztályú ellenfelet húztak nekünk, örülünk, hogy a Ferencvárost kaptuk– mondta lapunknak Fenyvesi László, a dorogiak 33 éves vezetőedzője. – Megtisztelő, hogy a patinás zöld-fehérek ellen irányíthatom a csapatomat, készülök rá nagyon, de az első NB II-es bajnokimat nagyobb izgalommal vártam, mint a szerdai kupamérkőzést. Ugyanakkor nekem ez nem csak egy lesz a sok csata közül, hiszen a gyerekkori kedvenc együttesem ellen meccselhetek ilyen fiatalon. Szurkolóink is boldogok, hogy a Fradi ellen bizonyíthatunk, de a párharc némileg veszít az értékéből, mert nem lehetnek ott az összecsapáson. Játékosaim nagyon várják a szerdát, nem mindennap léphetnek pályára válogatott labdarúgók ellen. Fel-térképeztük a zöld-fehéreket, ám nem tudjuk, ellenfelünknél ki lép majd pályára, bár ez nem sokat számít, mivel két azonos kaliberű csapatot tudnak kiállítani. Csekély a továbbjutási esélyünk, de sportemberként megpróbáljuk megragadni azt a keveset is.”

    Televíziós meccs, remek ellenfél – kiváló bizonyítási lehetőség lesz minden dorogi labdarúgónak, hogy megmutassa magát. Az együttes megpróbálja felvenni a kesztyűt az NB I-es bajnoki cím várományosával, ezért mint annyian mások, stabil, zárt védekezéssel, valamint gyors kontraakciókra készül ellene. Nagy szerep hárulhat a támadókra, a jó helyzetkihasználás kulcsfontosságú lehet.

    „Pályafutásom egyik legszebb élménye lenne, ha betalálnék a Fradi ellen, főleg ha továbbjutást érne – mondta Vígh Ádám, a Dorog támadója. – Csodaszámba menne, ha a legjobb tizenhat közé jutnánk, de bármi előfordulhat. A hazai pálya előnye, beleértve a játéktér állapotát, mellette a százszázalékos erőbedobás mellettünk szóló érv. A Dorog történetében és minden csapattársam pályafutásában jelentős esemény, hogy a Ferencváros ellen játszhatunk. Megpróbáljuk megnehezíteni ellenfelünk dolgát, miközben élvezzük a mérkőzés minden percét.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ