2021.XI.21. Ferencváros – MOL Fehérvár: 3-0

Könnyed győzelem a rangadón: Ferencváros–Mol Fehérvár 3–0

Megérdemelten nyert a Fradi, egy kihagyott büntető is belefért, a ráadásban a begőzölő Bamgboye piros lapot kapott.
A Ferencváros 3–0-ra megverte odahaza a Mol Fehérvárt a labdarúgó NB I 13. fordulójának nagy rangadóján.


Nyilatkozatok:

Peter Stöger: — A Fehérvár jó formát mutatott az utóbbi időben, sokkal egységesebbnek tűnnek, mint amikor legutóbb találkoztunk velük. Mindkét csapat szempontjából kulcsfontosságú lesz ez a találkozó, hiszen a fehérváriak továbbra is szeretnének az élmezőny közelében maradni. Nem kérdés, hogy kemény és parázs összecsapás lesz, hiszen a magyar bajnokság két élcsapata mérkőzik meg egymással. Biztos vagyok benne, hogy a játékosok készen állnak a következő időszakra, és a Fehérvár ellen is tudásuk legjavát fogják nyújtani, hogy ezt követően is a tabella élén álljanak. A taktikai felkészültség mellett az a legfontosabb, hogy lelkileg és mentálisan tökéletes állapotba kerüljünk.

Szabics Imre: — Fiatal játékosként, szinte gyerekként, sok szeretetet kaptam anno a Ferencváros szurkolóitól az Üllői úton, ezért hálás is vagyok, felnőttként pedig, a vezetőedzői kinevezésem óta legalább ugyanennyi támogatást és bizalmat kapok a Vidi-szurkolóktól is, ezt szintén nagyon köszönöm. Azt gondolom, hogy az aktuális erőviszonyokkal mindenki tisztában van, mert a közelmúltban a Ferencváros kiemelkedett a magyar mezőnyből az eredményei alapján. Az elmúlt két hétben viszont mindenki azért dolgozott, hogy vasárnap este három ponttal távozzunk az FTC otthonából.

A mérkőzés:

Ferencváros — MOL Fehérvár: 3-0 (2-0)
Groupama Aréna, 17:30. 8.719 néző.
Vezette: Berke Balázs (asszisztensek: Buzás, Szalai B.; Videóbíró: Bognár Tamás; VAR asszisztens: Albert; VAR operátor: Szőts; tartalékjv.: Solymosi)

Ferencváros: Dibusz — Wingo (Botka, 67.), Blazic, S. Mmaee, Civic — Vécsei (Besic, 60.), Laidouni — Zubkov (Mak, 87.), Marin (Nguen, 60.), Uzuni (Zachariassen, 60.) — R. Mmaee
kispad: Bogdán, Kovacevic, Cabraja, Dvali, Loncar, Szánthó, Boli
vezetőedző: Peter Stöger

MOL Fehérvár: Kovács D. — Fiola, Rus, Stopira, Heister (Hangya, 87.) — Makarenko — Nego, Szendrei N. (Alef, 67.), Dárdai P. (Bamgboye, 64.), Petrjak — Kodro (Nikolics, 87.)
kispad: Dala, Musliu, Lüftner, Kojnok, Jallow, Csoboth
vezetőedző: Szabics Imre

Gól: Zubkov (10.), R. Mmaee (40.), Uzuni (58.)
Sárga lap: Blazic (37.), Vécsei (48.), Besic (71.), Nguen (90+3.) illetve Heister (22.), Makarenko (52.), Kodro (64.), Fiola (69.), Petrjak (72.)
Kiállítva: Bamgboye (90+3.)

Mintha Japánban lettünk volna, a szerelvény egy percet sem késett. A Székesfehérvárról érkező különvonat óraműpontossággal, az előírtaknak megfelelően 16 óra 14 perckor gördült be a ferencvárosi pályaudvarra, a drukkerek zászlókat, sálakat lengetve léptek le a szerelvényről, az első vagonban zötykölődő Red Blue Devils szurkolócsoport tagjai pedig irányt mutatva indultak a kijáratok felé. Fél órával később már a Groupama Aréna vendégszektorában dalolásztak, a bajnoki szünetet követően futballra éhesen gyülekeztek a stadionban és annak környékén a drukkerek. Többségben természetesen a bajnoki címvédő Ferencvárosért szorítók voltak, akik közül néhányan már a meccs előtt ünnepeltek, az aréna előtti placcon megrendezett dekázóversenyt és labdás ügyességi játékokat megnyerő szurkolók a tapsot érdemlő teljesítményük után örömittasan csaptak a levegőbe.

A meccsen főleg volt minek tapsolni!

A zöld-fehérek a vártnál is magabiztosabban kezdték az összecsapást, labdatartásban, a párharcok megnyerésében és a helyzetek kialakításában is egyértelműen jobbak voltak riválisuknál. A gólra sem kellett tíz percnél többet várni, Olekszandr Zubkov régi önmagát idézve vágta a labdát a kapuba, s a mozdulatsor valóban jellemző volt az ukrán válogatott szélsőre: szépen vette le a labdát, csinált egy lövőcselt a bal lábára téve a labdát, és minden erejét beleadva tüzelt. Nem véletlenül ünnepelt külön is a kapu mögött tomboló ultrákkal: bajnokin legutóbb áprilisban talált kapuba. A fehérváriak biztosan emlékeznek rá, hiszen a légiós duplázott ellenük, azzal nyert a Fradi 2–1-re.

A félidei szünetre már kétgólos előnnyel vonult a hazai csapat. A szünet előtt Ryan Mmaee hajolt meg előadóművészek módjára a B-közép előtt, a marokkói csatár ugyancsak szépségdíjas gólt lőtt a tehetetlen Kovács Dániel kapujába. Az afrikai futballista bombaformában tért vissza a világbajnoki selejtezőkről, a válogatott játékosaként ugyanis Szudán (3–0) és Guinea (3–0) ellen is duplázott, vagyis a hatból négy gólt ő szerzett, és most a fehérváriak ellen is betalált.

A fehérváriak a szünetre ballagva foghatták a fejüket, hiszen döntetlen is lehetett volna az állás. Előbb Marcel Heister tüzelt távolról, majd ifjabb Dárdai Pál szabadrúgásból célozta meg a bal alsó sarkot, Ivan Petrjak és Henry Wingo ütközése után pedig büntetőt is lehetett volna ítélni. Az ukrán szélső labdaérintéseit egyébként is állandó füttyszó kísérte, az Üllői útról emlékezetes módon távozó légióst folyamatosan pocskondiázták. A sértő bekiabálások remélhetőleg nem a D1-es és D2-es szektorból érkeztek, mert azokban a hét végétől – a gyerekek védelme érdekében – betiltották a káromkodást.

Hogy az öltözőkben a szünetben mi hangzott el – Szabics Imre kieresztette-e hangját vagy sem –, nem tudni, mindenesetre elkélt volna kis kiabálás, felrázandó a vendégfutballistákat… A fehérváriaknak nem nagyon sikerült felpörögniük, legalábbis a második félidőt ugyanolyan tompán kezdték, mint az elsőt. A támadásokból hiányzott az átütőerő, a ferencvárosiak ellenben néhány húzással a kapu előtt voltak, Ryan Mmaee gólja után gólpasszt adott, Myrto Uzunit hozta kihagyhatatlan helyzetbe.

Kevesebb mint egy óra alatt végképp eldőlt a mérkőzés!

Peter Stöger innentől megtehette, hogy a csütörtöki sevillai, Betis elleni Európa-liga-mérkőzésre való tekintettel három játékosát is váltotta, az más kérdés, hogy a lecseréltek helyére is remek futballisták álltak be, a trénernél alapembernek számító Tokmac Nguen és Kristoffer Zachariassen mellett a régi önmagát kereső Mohamed Besic érkezett. Szabics Imre vezetőedző is próbálkozott cserékkel kimozdítani csapatát a nehéz helyzetből, ám az áttörés elmaradt, a Fehérvár a háromgólos hátrány okozta ütésből nem tudott felállni. Hiába játszottak stabilabb rendszerben a vendégek, ebben a sorban a megszokottnál jóval több hiba csúszott be, a máskor megbízható Stopira rendkívül gyenge napot fogott ki, de a többiek sem remekeltek.

A tekintélyes előny tudatában a hazai közönség élvezettel dalolászott, ezúttal senki sem bántotta a legutóbb kifütyült Stögert, aki a három gól után is heves kézmozdulatokkal hajtotta előre futballistáit. A lelkesítésnek meg is lehetett volna az eredménye, a zöld-fehéreknél a csereként beszálló Zachariassen büntetőt harcolt ki, amelyet az addig remekül futballozó Aissa Laidouni azonban kihagyott, megúszta a még nagyobb verést a Fehérvár. A frusztráltság azonban így is kiütközött, Funsho Bamgboye kézzel megcsapta az őt visszahúzó Tokmac Nguent a felezővonalnál, amiért – csereként beállva – piros lapot kapott.

A lefújás után Dibusz Dénesék vastaps kíséretében sétálhattak körbe a pályán, a drukkerek felállva éltették őket, a meggyőző sikere láthatóan jót tett a labdarúgóknak, akik így önbizalommal telve utazhatnak Sevillába. Ami a fehérváriakat illeti: a rossz sorozatuk folytatódott, több mint tíz éve nem nyertek bajnokit az Üllői úton, ahol a 2011 októberében aratott 1–0-s siker óta mindössze két döntetlenre futotta az erejükből.

A Ferencváros nyolc ponttal meglépett a legfőbb riválisnak kikiáltott fehérváriaktól, ha a zöld-fehérek behúzzák a Puskás Akadémia ellen elmaradt mérkőzésüket, a különbség akár tizenegy (!) pontra hízhat, pedig a bajnokság felénél sem járunk még. 3–0

További képek: fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője a következőket mondta.

„Elégedett lehetek azzal a teljesítménnyel, amelyet nyújtottunk a Fehérvár ellen. Nagyon jól kezdtük a meccset, talán mondhatjuk, hogy ellenfelünknek az első tíz-tizenöt percben megvolt a lehetősége arra, hogy nyílttá tegye a találkozót, de a második gólunk egyértelművé tette ennek a meccsnek a végkimenetelét. Azt éreztem, ebben a mérkőzésben egy negyedik vagy még egy ötödik gól is benne van, ezért a végjátékban kimaradt helyzetek miatt van némi hiányérzetem.

A kihagyott tizenegyes miatt nemcsak hiányérzete volt, hanem – mint elmondta – mérges is amiatt, hogy a büntető elvégzésére kijelölt Ryan Mmaee átadta a lehetőséget Aissa Laidouninak.

„Ryannek kellett volna lőnie a tizenegyest, de úgy döntött, hogy a barátja végezze el. Én jobban örülök annak, ha születik egy negyedik vagy egy ötödik gól, mint hogy ilyen szempontból alkossunk a pályán. Azt gondolom, a büntetők elvégzését komolyabban kellene vennünk, nem olyan nehéz azt belőni, lehet, hogy majd megmutatom a fiúknak, hogyan kell.”

Szabics Imre, a Mol Fehérvár vezetőedzője így értékelt a 3–0-s vereség után.

„Szerettük volna borítani a papírformát, az első félidőben jól is játszottunk, de a döntő pillanatok nem úgy alakultak, hogy ezt a mérkőzést meg tudjuk nyerni. Ez nem mindig a Ferencvároson múlott, úgy érzem, az első félidőben segítséget kapott ebben: nem kaptunk meg egy tizenegyest, és egy kiállítás is kérdéses a számomra. A Ferencváros ellen úgy lehetett volna nyerni, ha mi szerezzük az első gólt, de ráadásul még a szünet előtt meglőtték a második találatukat is. Pedig volt nagy helyzetünk az egyenlítésre, és a már említett tizenegyes megadása is elmaradt. A második félidőben könnyű dolguk volt, minden az ő malmukra hajtotta a vizet. Ez a meccs már eldőlt az első félidőben, a Ferencváros van olyan jó csapat, hogy ekkora előnyt ne adjon ki a kezéből.”

Hozzátette, a Fehérvár esetében jelenleg nem lehet a bajnoki címről beszélni, három éven belül szeretnének a Ferencváros valódi riválisává válni.

Ryan Mmaee:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a MOL Fehérvár hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2021.XI.21. Ferencváros – MOL Fehérvár: 3-0 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+5.

  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+5.

  PERC
  Tokmac Nguen kapott sárga lapot, jogosan: visszarántotta Bamgboyét, aki ballal arcon könyökölte a hazai játékost.

  90+5.

  PERC
  Kicsit oda is kap Berke bal vállához…

  90+5.

  PERC
  Bamgboye majdnem nekimegy a sporinak is, Nikolics áll oda elé gyorsan. VÉRPROFIZMUS…

  90+3.

  PERC
  Bamgboye Funsho kiáll! Piros lap.

  90+3.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  90+3.

  PERC
  Civic ad be balról Nguen passza után, Makarenko blokkol, majd a bosnyák ellöki őt.

  90+2.

  PERC
  Dibusz passzol oldalra Negónak. Megszokás… A beadás azonban rossz.

  90+1.

  PERC
  A közönség már régóta ünnepel, az MFFC játékosai már régen feladták a reményt.

  90.

  PERC
  Három perc a ráadás.

  88.

  PERC
  11 légiós a másik oldalon.

  87.

  PERC
  18 légiós a hazai keretben, plusz az edző.

  87.

  PERC
  Róbert Mak be, Zubkov le.

  86.

  PERC
  Hangya Szilveszter váltja Heistert.

  86.

  PERC
  Nikolics Nemanja be, Kodro le.

  86.

  PERC
  Zubkov a földön, ápolás lesz.

  81.

  PERC
  Újabb hazai kontra, Fiola odaáll Zachariassen elé… tovább.

  80.

  PERC
  AISSA LAIDOUNI jobbal a jobb alsó mellé lő, Kovács Dániel rajta volt.

  79.

  PERC
  BÜNTETŐ! A szöglet rossz, de csak sétál visszafelé a Vidi, Zubov indítja szépen Zachariassent, Kovács Dániel nagyon elkésik, elkapja az ötös bal sarkán a labdát kifelé megtoló légiós lábát. Fölöslegesen összehozott tizenegyes.

  78.

  PERC
  Petrjak kornere előtt berepül ez-az a pályára, főleg nehézsúlyú sértéseket vágnak hozzá.

  76.

  PERC
  TITKOS FEGYVER. A még aktív játékosok közül a bajnokikon a fehérvári Nikolics Nemanja a párosítás gólkirálya.

  76.

  PERC
  Szabics Imre, a fehérváriak vezetőedzőjeként kétszer került szembe a Ferencvárossal, és még nem tudott pontot szerezni (áprilisban 2–1-re, szeptemberben 1–0-ra maradt alul a csapata, mindkétszer a Mol Aréna Sóstóban).

  76.

  PERC
  A Fehérvár még nyeretlen ezen az őszön idegenben (4 döntetlen, 1 vereség), ezzel egyedül az Újpestet előzi meg a vendégtabellán. A legutóbbi fellépésén éppen a sereghajtó lila-fehérekkel szemben maradt alul, pedig több mint 80 percig emberelőnyben volt.

  76.

  PERC
  Rus megelőzi Nguent, becsúszva hazaad… tovább.

  72.

  PERC
  Ivan Petrjak oldalról odacsúszik kőkeményen Nguennek, jogos a sárga lap.

  70.

  PERC
  Muhamed Besic nincs még topformában, elveszíti a labdát, majd odalép Makarenkónak. Sárga lap.

  69.

  PERC
  Fiola Attila odacsúszik acélkeményen Zachariassennek, idegi alapon, és örül, hogy csak sárga lap.

  69.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  69.

  PERC
  Pedig… Az FTC a hazai meccseinek eddig csak a felét tudta megnyerni, hatból hármat, a mérlege 3–1–2. A legutóbbi két Üllői úti bajnokiján nyeretlen és csak 1 pontot gyűjtött (1–2 a Zete ellen, majd 0–0 az MTK-val).

  69.

  PERC
  A Ferencváros az előző három bajnokiján veretlen, sőt, még gólt sem kapott (2 győzelem, 1 iksz).

  69.

  PERC
  Idén februárban a Magyar Kupában a fehérváriak még Szalai Tamás irányításával nyertek 2–1-re az Üllői úton. MA MÁR CSAK EMLÉK.

  69.

  PERC
  Blazic a kapu tetejére fejeli Zachariassen bal oldali szögletét kissé balról, 11-ről. Kitekeredett testhelyzetből.

  66.

  PERC
  Alef váltja Szendreit.

  66.

  PERC
  Botka Endre váltja Wingót.

  66.

  PERC
  Petrjak elmegy a balon Heister passzával, és beleviszi a labdát a földön fekvő Laidouniba.

  65.

  PERC
  Kenan Kodro keménykedik, sárga lap Zachariassen megrúgásáért.

  63.

  PERC
  Funsho Bamgboye be, ifj. Dárdai Pál le. Nem ment ma neki sem, mint ahogyan a Vidiből senki sem remekel.

  63.

  PERC
  Nego passza középen Kodróé, de az ék nagyon messze visszajön, ha labdát akar kapni ma.

  62.

  PERC
  Nguen ad be balról, Ryan Mmaeét szereli az ötösön nagy csatában Rus.

  62.

  PERC
  Az előző 3 bajnokiján 4 kanadai pontot szerzett, az azt megelőző négyen meg hármat.

  61.

  PERC
  Uzuni: 26 meccs az idényben, 20 góllal és 8 gólpasszal.

  59.

  PERC
  Kristoffer Zachariassen be, Uzuni le, szélsőcsere.

  59.

  PERC
  Muhamed Besic váltja Vécseit, szűrőcsere.

  59.

  PERC
  Tokmac Nguen be, Ryan Mmaee le, ékcsere.

  58.

  PERC
  ELDŐLNI LÁTSZIK, Szendrei Norbert nem figyel, Zubkov indítja a balon Ryan Mmaeét, aki ballal a becsúszó Rus lába között középre ad, Stopira elkésik, MYRTO UZUNI középről, jobbal a kapuba lő. 3–0!

  58.

  PERC
  GÓÓÓL!!! (3–0) Zubkov
  58.

  PERC
  Szendrei Norbert látványosan lerántja a felezőnél Laidounit, sárga lap nincs.

  57.

  PERC
  Lesz ma még gól vajon?

  57.

  PERC
  Fotó: Tumbász Hédi

  57.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  55.

  PERC
  Zuvkov lő ballal, 17 méterről, kissé jobbról kapura, Stopira blokkol. A kipattanó labda Laidounié, a jobblábas, 28 méteres lövés meg a kapusé.

  52.

  PERC
  Jevhen Makarenko ősi ukrán átkokat szór a légtérbe a saját feje fölé, hátrahajolva, de akkor is kap egy sárga lapot Laidouni felrúgásáért.

  51.

  PERC
  Stöger meg mindjárt felrobban…

  51.

  PERC
  Nagyon szép, de agyonvariált támadás, Zubkov indítja Ryan Mmaeét, aki kicselezi Rust, de nem lő az ötös jobb sarkáról, középre passzol, Uzuni vissza, Ryan Mmaee aztán jobbal Rust találja el.

  48.

  PERC
  Nincs is harag.

  47.

  PERC
  Vécsei Bálint megrúgja válogatottbeli csapattársát, Negót, sárga lap.

  46.

  PERC
  Nego szereli a tizenhatos jobb sarkánál Zubkovot.

  46.

  PERC
  CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  Fotó: Tumbász Hédi

  FÉLIDŐ

  Nincs elérhető leírás.

  FÉLIDŐ

  Fiola Attila odalép acélkeményen Zachariassennek, nyújtott lábbal, és bizony örül, hogy csak sárga lap…

  FÉLIDŐ

  Szerb királyság a Vidiben; ennyire egyszerű lenne a recept?

  FÉLIDŐ

  NEM IS OLYAN RÉGEN MÉG A VIDI VOLT A BAJNOK…

  FÉLIDŐ

  Az új stadionban a Ferencváros bajnokikon még veretlen a Fehérvár ellen (2–0, 1–0, 0–0, 3–1, 2–2, 4–1, 1–0, 2–0). Sőt, ebben a létesítményben még egyszer sem vezetett NB I-es mérkőzésen ellene a Vidi – viszont kupamérkőzést már háromszor (2016, 2019 és 2021) is nyerni tudott. Igaz, a 2015-ös kupadöntőt 4–0-ra elveszítette.

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  5 szabálytalanság a hazaiaknál, 9 a vendégeknél.

  FÉLIDŐ

  Ma 53 százalékban a Vidinél a labda, 5 kapura lövés ott, csak 4 a Ferencvárosnál. 2, ill. 3 ment ezekből a kapu felületére.

  FÉLIDŐ

  Egy évtizeden át (2003–2013) a Vidi valódi mumusa volt a Ferencvárosnak, amely ebben az időszakban egyszer sem tudott pályaválasztóként győzni, sőt, 2011 márciusában egy 5–0-s vereségbe is belefutott.

  FÉLIDŐ

  A fehérváriaknak – még Videotonként – először 1974-ben sikerült győzniük bajnoki mérkőzésen a Ferencváros vendégeként (2–3), ezt azóta még 11-szer ismételték meg, legutóbb nyolc és fél évvel ezelőtt. A zöld-fehérek pályaválasztóként 29-szer nyertek, 9 meccsük iksszel zárult.

  FÉLIDŐ

  A Vidi az utóbbi időben csapnivalóan szerepel az FTC ellen: az előző nyolc NB I-es összecsapásukon csak egyszer tudott nyerni – 2020 júniusában a zöld-fehérek számára már tét nélküli meccsen 1–0-ra –, egyszer ikszelt, hatszor kikapott.

  FÉLIDŐ

  E párharc legjobb góllövői a közelmúltból
  Horváth Ferenc 10
  Nikolics Nemanja 8
  Böde Dániel 6
  Wukovics László 5
  Lipcsei Péter 5

  FÉLIDŐ

  KÖNYVNAPOT TARTANAK a stadion környékén a vasárnapi rangadó előtt. A szurkolók a zöld-fehérekhez kötődő kötetek közül válogathatnak, a lelátón azonban aligha a kiadványokat lapozgatják – lesz más látnivaló! A meccsen minden bizonnyal szikráznak a sípcsontvédők, összekoccannak a vállak, a három pont a védelmeken múlik. Ki tudja megállítani a veszélyes támadókat? Szerintem egy góllal nyer a Fradi. BORBOLA Bence a mérkőzés előtt.

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  45.

  PERC
  Egy perc lesz a ráadás.

  44.

  PERC
  Ryan Mmaee: 23 meccs az idényben, 12 gól, 8 gólpassz.

  44.

  PERC
  Petrjaknak ez a 8. meccse a Ferencváros ellen, gólja nincs, csak egy gólapssza.

  43.

  PERC
  Dárdai megrúgja a balon Laidounit. Azonnal elnézést kér, a kollégája azonnal megbocsát.

  41.

  PERC
  Laidouni adta a gólpasszt, ez mintha meg Makarenkón pattant volna meg. Dupla pech a Vidinek.

  40.

  PERC

  40.

  PERC
  Petrjak beadása Samy Mmaee fején csattan, Laidouni azonnal kontrát indít, RYAN MMAEE megy el a jobb szélen, a tizenhatos elé ér, Stopira nagyon könnyen megadja magát, Mmaee így jobbal kapura lő, 13 méterről, az ötösön bevetődő Ruson megpattan a labda, és nagyon pontosan utat talál a jobb alsó sarokba. 2–0!

  40.

  PERC
  ÉS MOST SEM ÁLLNAK JÓL!

  40.

  PERC
  A székesfehérváriak idegenben nem nyertek még a mostani idényben, négy döntetlen után legutóbb kikaptak Újpesten (mlsz.hu).

  39.

  PERC
  Mind a két csapat győzött a legutóbbi két bajnoki mérkőzésén, a Ferencváros az első helyen áll a tabellán. A fővárosiak egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak riválisuknál, de öt ponttal többet gyűjtöttek. Megjegyzendő, hogy az OTP Bank Liga mostani idényében pályaválasztóként gyengébb a mérlege az FTC-nek (vendégként még hibátlan), csak a Groupama Arénában veszített eddig pontot. Otthon októberben nem tudott bajnoki meccset nyerni.

  39.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  39.

  PERC
  Dárdai ballal a bal alsóba lőne, de Dibusz vetődve kiüti balra a labdát.

  38.

  PERC
  Miha Blazicnak sárga lap Kodro megrúgásáért, szabadrúgás kissé jobbról, 26 méterről. Rus tört előre, majd indított szépen laposan.

  37.

  PERC
  Sárga lap.

  36.

  PERC
  Fiola előtte nagyon szépen cselezte ki Vécseit.

  36.

  PERC
  Kodro ballal a bal alsó mellé rúgja Fiola passzát, 17 méterről, középről.

  36.

  PERC
  HELYZET, Heister elfut szépen a balon, ballal középre passzol laposan, Dárdai az ötös bal sarka elől ballal a léc fölé lő.

  35.

  PERC
  Uzuni megindul, Makarenko szereli harcosan a tizenhatos és a szabályosság határán.

  35.

  PERC
  Nem is lesz tizenegyes.

  35.

  PERC
  Volt egy kis húzás, de Petrjak talán túl nagyot esett.

  32.

  PERC
  Ám mit mond a VAR?

  32.

  PERC
  Videobíró.
  32.

  PERC
  Makarenko emel Petrjak elé, Wingo ellöki a tizenhatoson belül, de tovább!

  31.

  PERC
  Fotó: Szabó Miklós

  30.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  28.

  PERC
  Stopirától kapott kettőt közelharcban, de aligha emiatt esett össze, a jobb térde fáj.

  27.

  PERC
  Marin a földön, kirúgják a labdát, ápolás.

  26.

  PERC
  Fotó: Szabó Miklós

  25.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  25.

  PERC
  Ezt megúszta a Ferencváros!

  24.

  PERC
  Kodro megindul, a tizenhatos előtt Vécsei és Blazic ollóba zárja, ellöki, de tovább!

  23.

  PERC
  Marcel Heister kap sárga lapot Marin ellökéséért. A beadás után kifejelik a labdát Blazic elől, Samy Mmaee jobbal eltöri kapásból a labdát.

  22.

  PERC
  Heister Sárga lap.

  21.

  PERC
  Marin kap jó passzt Uzunitól, de a beadás Rusé.

  20.

  PERC
  Petrjak: 36 meccs az FTC-ben, 6 góllal és 12 gólpasszal.

  20.

  PERC
  Heister: 97 meccs a Ferencvárosban, 2 góllal és 11 gólpasszal.

  19.

  PERC
  Fotó: Micheller Szilvia

  19.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  18.

  PERC
  Petrjak megrúgja Blazicot, ápolás.

  17.

  PERC
  Makarenko passza után Heister 24 méterről, kissé balról, ballal feladja a labdát a kapusnak.

  15.

  PERC
  Civic ballal feladja a labdát Kovács Dánielnek, nagyszerű volt előtte a Blazic-passz és a levétel is.

  14.

  PERC
  ÉS MOST SEM ÁLLNAK JÓ, KETTŐ NULLA!

  14.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  14.

  PERC
  A Vidi ellen ez a 6. meccse és a 4. gólja.

  14.

  PERC
  18 meccs, 3 gól, 7 gólpassz, 710 perc alatt, ez Zubkov mérlege ebben az idényben.

  13.

  PERC
  Érdekes: ha Petrjak nem igazol el, Zubkov aligha kerül a Ferencvároshoz.

  11.

  PERC

  10.

  PERC
  Civic ad be balról ballal, Heister nagyon elméri a labdát az ötös bal sarkánál, Zubkov lekezeli a labdát, kicselezi Stopirát, és kissé balról, hét méterről ballal a jobb felső sarokba lő. Rus ugrott a gólvonalon, de nem érhette el a labdát, Kovács tehetetlen volt: 1–0!

  10.

  PERC
  MEKKORA GÓL, OLEKSZANDR ZUBKOV!

  10.

  PERC
  GÓÓÓL!!! (1–0) Zubkov
  9.

  PERC
  A szöglet után Makarenko rosszul találja el középen a labdát.

  9.

  PERC
  Petrjak megindul a balon, de szereli őt Blazic. Szöglet. Petrjak ma sem lesz itt népkedvenc…

  8.

  PERC
  Jó fél ház lehet, a hangulat jó, a meccs ült le kicsit sajnos. Sok a rossz passz.

  5.

  PERC
  Zubkov lő kissé jobbról ballal Kovácshoz, 15 méterről. Előtte nem érte el Ryan Mmaee a tizenhatoson belül Uzuni balról jövő beadását.

  5.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  4.

  PERC
  9 és 11, az NB I-ben ez a két csapat kapta a legkevesebb gólt. 0–1, 2–0, 0–2, 1–0, 1–1 lesz?

  2.

  PERC
  Marin reklamál, kap egy gyors továbbképzést. Német vagy angol nyelven.

  2.

  PERC
  Civic szögletét kifejeli az ötösről Kodro, Zubkov remekül emel ballal középről az ötös bal sarka és Laidouni elé, aki ballal bead Ryan Mmaeének… de szereli őt Rus, Kovács takarít.

  1.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A hazaiak zöld-fehér mezben és fehér nadrágban, a vendégek piros-kék mezben és kék nadrágban.

  Nincs elérhető leírás.

  A vendégek reménye – Thury Gábor jegyzete.

  Erősen a hazaiak felé billen a mérleg nyelve, a Vidi elleni meccs mégis rangadó. Az ellenfél még Paulo Sousa és Marko Nikolics irányításával az Európa-liga csoportkörébe jutott 2012-ben, illetve 2018-ban, míg a Ferencváros Szerhij Rebrov vezetésével ugyancsak El-csoportkörös volt 2019-ben, rá egy évre a Bajnokok Ligája csoportkörében is részt vett. A sorozatban harmadik nemzetközi szereplést (El-csoportkör, 2021) már Peter Stögerrel vívta ki.

  Tetszik, nem tetszik, a tabellán elfoglalt helyezéstől függetlenül a labdarúgó-élvonalban napjainkban a Ferencváros–Mol Fehérvár FC mérkőzés(ek) jelenti(k) a rangadót. Az FTC három forduló óta veretlen, még gólt sem kapott. A Fradi pályaválasztóként a Groupama Arénában játszott öt egymás elleni mérkőzésen négy győzelem mellett egyszer végzett döntetlenre (2–2), még a 2018–2019-es idényben. A Vidi ötpontos hátrányban várja a mérkőzést, s egy meccsel többet játszott, mint ellenfele.

  Nincs elérhető leírás.

  Fotó: Borbola Bence

  Az FTC a bajnokságban kiegyensúlyozottan teljesít, de a nemzetközi porondon, az El-ben egyelőre pont nélkül utolsó a csoportjában. A csalódást keltő eredmény miatt Peter Stöger állása némileg megingott a zöld-fehérek kispadján, de legutóbb Kisvárdán ütötte ki az előző kört az élről váró ellenfelét. A Fehérvár az idény elején gyengélkedetett, ám az előző négy fordulóban három győzelmet ért el. Vendégként nem sok babér termett számára, 0–4–1-es mérlegével 11. a tabellán.
  Ferencváros–Fehérvár 2018–2019: 2–2, 4–1, 1–2, kupa: 1–2, 1–2, 2019–2020: 1–0, 2–1, 0–1, 2020–2021: 2–0, 1–2, 1–1, 2021–2022: 1–0 Mérleg: 6–2–7

  A Fehérvár játékosa, Kovács Dániel beszélt a kapusok közötti versenyről, a Ferencváros elleni rangadóról és az álmairól. INTERJÚ!

  Nincs elérhető leírás.

  Fotó: Borbola Bence

  Az FTC szerint a sporttörvény lehetőséget biztosít a rendezőknek, hogy fel tudjanak lépni azok ellen, akik a megjelölt szektorokban érvényes pályarendszabályt megszegik. Hozzátette, ha valaki szem és/vagy fültanúja a fenti megnyilvánulások bármelyikének, kérheti a szektorban dolgozó biztonsági személyzet segítségét.

  A D1 és D2 szektorban a november 21-ei bajnokival kezdődően tilosak az alábbi tevékenységek:

  – a trágár, obszcén kifejezések használata, ilyen megnyilvánulások megtörténte;
  – az ocsmány káromkodás;
  – a közösségellenes magatartás;
  – a fenyegető, agresszív, kötekedő és egyéb megbotránkoztató megnyilvánulás;
  – a kiskorúak erkölcsi, érzelmi fejlődésére károsan ható egyéb magatartás, megnyilvánulás.

  A Ferencváros a hivatalos oldalán jelentette be, hogy a Groupama Arénát üzemeltető Sportfive Hungary Kft.-vel közösen úgy döntött, eltérő pályarendszabályt alkot a családi szektorban: a Mol Fehérvár elleni, vasárnapi bajnokival kezdődően száműzi az oda nem illő beszédet és viselkedést.

  FTC: A nemzetközi szereplésünk hagy kívánnivalót maga után – Dibusz. INTERJÚ!

  Egy kis örökmérleg: a két együttes eddig 105 alkalommal találkozott a legfelső osztályban, az örökmérleg 49 ferencvárosi győzelem, 29 döntetlen, 27 fehérvári diadal. 164 gól itt, 113 ott.

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Viditől a Ferencvároshoz:
  2012, Milan Perics, kölcsönbe
  2012, Máté János, ingyen
  2007, Baranyai Tibor
  2001, Zombori Zalán
  2000, Németh Gábor
  2000, Marius Cheregi
  1996, Lőrinc Antal
  1996, Bekő Balázs
  1996, Horváth Ferenc
  1996, Miriuta László
  1995, Zoran Kuntics
  1995, Jagodics Zoltán
  1994, Czéh Lajos
  1986, Vaszil Gyula
  1984, Zsinka János
  1969, Kű Lajos
  A Ferencvárostól a Vidihez:
  2021, Marcel Heister, i.
  2020, Papp Marcell
  2018, Tamás Olivér
  2015, Haraszti Zsolt
  2012, Tajti Mátyás, i.
  2007, Bölcsföldi Viktor
  2004, Kriston Attila
  2003, Szabó Tibor, kölcsön után végleg
  2000, Rob Kornél, k.
  1999, Fodor Tibor

  Eltiltott nincs.

  A hazaiaktól Sigér D. (térdműtét után) sérült, a vendégektől Pinto (Achilles-ín-műtét után) és Rockov
  (csonthártyagyulladás) maródi.

  „A Fehérvár jó formát mutatott az utóbbi időben, sokkal egységesebbnek tűnnek, mint amikor legutóbb találkoztunk velük. Mindkét csapat szempontjából kulcsfontosságú lesz ez a találkozó, hiszen a fehérváriak továbbra is szeretnének az élmezőny közelében maradni. Nem kérdés, hogy kemény és parázs összecsapás lesz, hiszen a magyar bajnokság két élcsapata mérkőzik meg egymással. Biztos vagyok benne, hogy a játékosok készen állnak a következő időszakra, és a Fehérvár ellen is tudásuk legjavát fogják nyújtani, hogy ezt követően is a tabella élén álljanak. A taktikai felkészültség mellett az a legfontosabb, hogy lelkileg és mentálisan tökéletes állapotba kerüljünk” – nyilatkozta Peter Stöger a FradiMédiának.

  3 FORDULÓ ÓTA VERETLEN A FRADI, EBBEN AZ IDŐSZAKBAN GÓLT SEM KAPOTT.

  A szünet után mindig nehéz megjósolni, ki milyen állapotban folytatja a bajnokságot. Mi a tavasszal úgy kezdtünk el dolgozni, hogy jelentősen megnőtt a két csapat közötti távolság, évek kellenek ahhoz, hogy ezt ledolgozzuk. Akármi is lesz a vasárnapi eredmény, ezt a munkát el kell végezni, az időt akkor is rá kell szánni, ha mi győznünk – sportemberekként nyilvánvalóan ez a célunk. A labdarúgásban az a szép, hogy bizonyos különbségeket el lehet tüntetni egy-egy mérkőzés erejéig.

  Milyen mérkőzés lehet a vasárnapi?
  Jó.
  Ennél bővebben?
  Mire gondol?
  Mit terveznek?
  Hogy tudjunk reagálni.
  Ez sejtelmesen hangzik.
  Pedig nem annak szánom. Nyilván van elképzelésünk a mérkőzésről, de olyan sok tényező befolyásolhatja a dinamikáját, hogy készen kell állni arra, a meccstervünket dobhatjuk a kukába. Kitalálhatom, hogy a Fradi hány védővel, középpályással áll fel és ehhez igazítva tervezzük meg a csapatjátékunkat, de mi van, ha rosszul gondoltuk, mit tervelt ki a másik kispad? Mi van, ha az első tíz percben gólt kapunk, vagy ha mi rúgunk, esetleg ha egy korai piros lap, egy VAR-ítélet mindent megváltoztat? Így értettem: bármi történik, tudjunk reagálni, legyen válaszunk az adott szituációra. Még szép, hogy az ember arra készül, a labda végig nálunk lesz, csak mi rohamozunk és alakítunk ki helyzetet – de az élet nem ilyen. Van egy ellenfél, nem is akármilyen. A felkészülésünk abból állt, hogy minden eshetőségre próbáltuk felkészíteni a játékosokat, minden szituációban tudnunk kell, hogyan lehetünk sikeresek.

  Mennyire különleges önnek az Üllői úton vendégeskedni?
  Különleges – válaszolta lapunknak Szabics Imre, a Mol Fehérvár FC 40 éves vezetőedzője arra utalva, hogy van kötődése a vasárnapi ellenfélhez. – Gyerek voltam, amikor Szegedről a Ferencváros ifjúsági csapatába kerültem, és még akkor is, amikor bemutatkoztam a felnőttek között. Rengeteg szeretetet kaptam a Fradi szurkolóitól: saját nevelés voltam, tizenéves srác, nekem akkor az sokat jelentett. Egy érett felnőttnek, akár egy harmincévesnek is rengeteget számíthat egy ekkora tábor támogatása, egy kamasznak kiváltképpen. Így természetes, hogy az az időszak meghatározó volt számomra. Amikor aztán külföldön futballoztam, de volt alkalmam megnézni a csapat egy-egy mérkőzését, akkor is éreztem ezt a szeretetet – de az élet úgy alakult, hogy vezetőedzőként a Mol Fehérvár FC adott nekem bizalmat, és jó érzés, hogy a fehérvári szurkolóktól is rengeteg támogatást kapok.

  Bár az utóbbi években a Mol Fehérvár nem tudta megszorítani a Ferencvárost a bajnoki címért zajló versenyfutásban, Vécsei Bálint szerint a párosítás továbbra is az NB I rangadójának számít. „Nem számít, mi történt a múltban, ki-ki meccset várok a Fehérvár ellen – mondta a Nemzeti Sportnak a Ferencváros és a magyar válogatott 28 éves középpályása. – Hazai pályán mi vagyunk az esélyesebbek, de nem szabad, hogy ez elaltasson minket, az ellenfél támadósorában gyors és képzett játékosok szerepelnek. A legutóbbi meccsből nem érdemes kiindulni, akkor többen hiányoztak a Vidiből, mi pedig sokkal inkább játékban voltunk. A válogatott szünet után sohasem egyszerű visszarázódni, de némi könnyebbséget jelentett, hogy szerdára az összes játékos visszatért a Népligetbe, a meccset pedig vasárnap rendezik, így azért nem egy-két nap jutott a felkészülésre.”

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ FTC–MOL FEHÉRVÁR NB I-ES LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.02.16:30 M4 Sport
04.08. 19:30 M4Sport
04.15. 00:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső