2022.V.7. Ferencváros – MTK: 0-3

Futács és Rajkovics remekelt, az MTK nyerte meg az örökrangadót

Bravúrgyőzelemmel menekülnek tovább a kiesés elől a kék-fehérek; 13 ezer szurkoló előtt vette át a Fradi az aranyérmeket.
A már bajnok Ferencváros 3–0-ra kikapott odahaza a kiesés elől menekülő MTK-tól a labdarúgó NB I 32. fordulójában.


Nyilatkozatok:

Sztanyiszlav Csercseszov: — Jól emlékszem az MTK elleni, februári mérkőzésre, amely annak ellenére is jó meccs volt, hogy 0-0-s döntetlenre végeztünk. Rengeteg helyzetünk volt, tényleg csak a gól hiányzott. Tudom, hogy az MTK a tabella második felében található, de ennek most nincs jelentősége, minden meccsre egyformán készülünk. Azok a szurkolók, akik kilátogatnak a stadionba, látni akarják az érzelmeket, az erőt, a győzelmet. A csapat megdolgozott azért, hogy átvehesse az érmeket és a bajnoki serleget, a szurkolók pedig az egész szezon során mögöttünk álltak, így ők is megérdemlik, hogy velünk ünnepeljenek. Teljesen azért még nem szabad kiengednünk, hiszen hátravan még a kupadöntő, amit szintén nagyon komolyan veszünk, hiszen a cél az, hogy a bajnokság mellé a MOL Magyar Kupát is megnyerjük. Ehhez formában kell maradnunk, és a saját játékunkra koncentrálva, azt folyamatosan fejlesztve kell haladnunk tovább a megkezdett úton.

A mérkőzés:

Ferencváros — MTK Budapest: 0-3 (0-0)
Groupama Aréna, 19:15. 13.199 néző.
Vezette: Bogár Gergő (asszisztensek: Garai, Berényi; Videóbíró: Iványi Zoltán; VAR asszisztens: Georgiou; VAR operátor: Oláh; tartalékjv.: Pillók)

Ferencváros: Bogdán — Botka, Blazic, Vécsei, Civic (Pászka, 68.) — Gavric (Zachariassen, 60.), Esiti (Auzqui, 60.), Besic (Marin, 68.) — Laidouni, Bassey (Boli, 60.), Nguen
kispad: Dibusz, Zubkov, Sigér, Wingo, Marquinhos, Lisztes
vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

MTK Budapest: Mijatovic — Varju, Rajkovic, Nagy Zs., Sluka (Herrera, 90+2.) — Miknyóczki (Miovski, 58.), Ramadani, Kata (Horváth A., 71.), Kovács M. (Vancsa, 58.) — Mezei (Spirovski, 71.), Futács
kispad: Csenterics, Somodi, Grozav, Szépe, Kadlec, Szakály D., Várkonyi
mb. vezetőedző: Horváth Dávid

Gól: Futács (60., 90+3.), Miovski (84.)
Sárga lap: Vécsei (83.) illetve —

ALIGHA ÍGY TERVEZTÉK A FIESZTÁT. A már bajnok Ferencváros óriási meglepetésre hazai pályán 3–0-ra kikapott az utolsó szalmaszálba megkapaszkodó MTK-tól, a drukkerek ettől függetlenül boldogan énekelve, dalolászva, az éremátadó idején a gyepen ünnepelték a Fradi sorozatbeli negyedik bajnoki címét.

Pedig nem kezdett túlzottan aktívan a kiesés elől menekülő MTK.

Ahhoz képest, hogy úgy léphettek pályára a kék-fehérek, csakis győzelemmel marad esélyük az élvonalban maradásra, az első negyvenöt percben egyetlen igazán nagy helyzetet dolgoztak ki. Futács Márkónak és társainak persze nem volt könnyű a helyzetük, hiszen több mint tizenháromezer dalolászó ferencvárosi drukker előtt, önbizalomtól duzzadó ellenféllel szemben kellett bravúrt elérniük, az erőviszonyokat tekintve több lett volna, mint szimpla meglepetés a vendéggyőzelem. A Fradi védelme az első félidőben még úgy sem ingott meg, hogy belső védőként Miha Blazic mellett ezúttal Vécsei Bálint futballozott, aki felnőttkarrierje során talán most először játszott ebben a pozícióban. Marco Rossi szövetségi kapitánynak mindenesetre pluszinformáció: a zöld-fehérek futballistája adott esetben ezen a poszton is bevethető.

A Ferencváros mélyről kezdte az építkezést, csakhogy érezni lehetett a futballistákon, a biztos aranyérem és a jövő szerdai, Paks elleni Mol Magyar Kupa-döntő közelsége miatt az élesség messze nem olyan, mint amilyennek lennie kell egy ilyen mérkőzésen. Az MTK tizenhatosához érve többször is sarkazással, trükkös megoldással próbálkoztak, mintha úgy lettek volna vele, ez is belefér…

Nem fért bele!

A vendégek a fordulás után felpörgették a ritmust. Kevesebb mint negyedóra alatt két nagy lehetőséget is elpuskáztak, Futács Márkó viszont lenyűgöző fél órát produkált. A csatár csak azért nem rúgott mesterhármast, mert második, kapuba tartó labdájába Bojan Miovszki a gólvonal előtt belerúgott, így őt kellett gólszerzőnek elkönyvelni – nem volt szép megoldás a csatártárs részéről…

Futács Márkó ettől függetlenül élménnyel ajándékozta meg az MTK híveit, jellegzetes gólörömei, széttárt karja és széles mosolya azt jelentette, a kék-fehérek a visszafogottabb első félidőt követően végül sima győzelmet arattak a Groupama Arénában. Ez azt jelenti, ha az utolsó fordulóban hazai pályán legyőzik a Debrecent, a Honvéd pedig kikap Felcsúton, az élvonalban maradnak.

A ferencvárosi futballistákat és ultrákat ezen az estén azonban ez érdekelte a legkevésbé, a lefújás után zöld-fehér fieszta kezdődött, miközben a drukkerek a pályára özönlöttek, a játékosok a felezővonalnál elkerített pódiumon vették át megérdemelt aranyérmüket. Az MTK győzelme senkit sem érdekelt már ekkor, az ünneplő játékosok konfettiesőben ugráltak és ölelgették egymást. 0–3

További képek: fradi.hu (itt…, itt… és itt…), nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője szűkszavúan beszélt a vereség után.

„Röviden úgy összegezném ezt a mérkőzést, hogy nulla-három lett a vége. A futball és a jó játék nem mindig jár együtt a megfelelő teljesítménnyel és a győzelemmel, a vereség is része a labdarúgásnak. Annak örülök, hogy a bajnoki címet együtt tudtuk ünnepelni a szurkolóinkkal.”

Horváth Dávid, az MTK Budapest megbízott vezetőedzője így értékelt a győzelem után.

„Az volt a tervünk, hogy biztonságos védekezésből vezetünk támadásokat, s félidőnként a két-három lehetőségünkkel sáfárkodunk, s így eredményesek tudunk lenni. Az első félidőben meg is volt a biztonságos védekezés, de támadásban nem voltunk elég határozottak. A második játékrészben nyugodtan futballoztunk, s olyan passzban volt a csapat, hogy bementek a helyzeteink.”

A duplázó Futács Márkó teljesítményét külön is kiemelte, elmondta, maximális bizalommal van felé, személyesen is leült vele beszélgetni, amikor átvette az MTK irányítását. Arra kérte, hozza ki magából azt a vezéregyéniséget, akire szüksége van ennek a fiatal csapatnak. 

Arról is beszélt, a bennmaradás hetek óta nincs már a saját kezükben. Az utolsó utáni lehetőséget ragadták meg a Ferencváros legyőzésével.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és az MTK hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2022.V.7. Ferencváros – MTK: 0-3 bejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE:

    90+3.

    PERC
    Remek a hangulat, rend, fegyelem.

    90+3.

    PERC
    A szurkolók a pályán, bajnoki sálak a szobrok nyakában.

    90+3.

    PERC
    Az MTK nem kapott gólt a Fraditól ebben a bajnoki szezonban.

    90+3.

    PERC
    2002 után nyert újra az MTK a Fradi otthonában.

    90+3.

    PERC
    VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

    90+3.

    PERC
    FUTÁCS MÁRKÓ ismét betalál, ez az ő gólja, a bal alsó sarokba lő ballal 13-ról, Blazic lába között, Miovszki passza után. 0–3!

    90+2.

    PERC
    GÓÓÓL!!! (0–3) Futács
    90.

    PERC
    A sokak által a kezdőbe várt Sebastián Herrera váltja Slukát.

    90.

    PERC
    Pászka elé odalép a balon Rajkovics, kirúgás. Hogyan mondják szerbül: Tanár úr?

    89.

    PERC
    Miovszkinak ez az 5. meccse a Fradi ellen, és az első kanadai pontja.

    89.

    PERC
    Fotó: Tumbász Hédi

    89.

    PERC
    https://www.nemzetisport.hu/data/cikk/2/89/9/5/cikk_2890905/MTK20_960px.jpg

    88.

    PERC
    Sluka lába fáj, ápolást kér. Naná!

    88.

    PERC
    Zachariassen ad be jobbról jobbal, Auzqui ballal hatról lő, de Rajkovics ismét hatalmasat ment, bevetődve!

    87.

    PERC
    Miovszki: 31 meccs az idényben, 10 góllal és 2 gólpasszal.

    85.

    PERC
    FUTÁCS MÁRKÓ ELDÖNTI, Vancsa csodás ütempasszát az ötös bal sarka elől ballal a bal, azaz a túlsó alsó sarokba rúgja. A letérdelő Bogdán sarokkal beleér, Vécsei a labda mellé rúg, BOJAN MIOVSZKI a gólvonalról ballal a kapuba bikázza a labdát. Ő lesz a gólszerző szerintünk: 0–2!

    84.

    PERC
    Hatalmas füst és kósza tűz a hazai kapu mögött.

    84.

    PERC
    GÓÓÓL!!! (0–2) Miovszki

    83.

    PERC
    Vécsei Bálint kap sárga lapot Futács ellökéséért.

    82.

    PERC
    A VAR szerint sem ért tizenegyest az eset. Rutin.

    82.

    PERC
    Videobíró.
    82.

    PERC
    Így is, hogy kissé lerántja az ötös bal sarka előtt Bolit, de megússza.

    82.

    PERC
    És mondjuk ki végre: Rajkovics a mezőny legjobbja.

    81.

    PERC
    A szögletet kifejeli Horváth, majd Marin indítja Nguent, az ötös bal sarka előtt azonban megelőzi őt a kivetődő Mijatovics.

    81.

    PERC
    Botka lő az ötös jobb sarka elől a kapu elé, Marin indítása után, Rajkovics tisztáz.

    80.

    PERC
    Az MTK ellen a legutóbbi három alkalommal nyeretlen maradt a ligában, mindhárom meccs döntetlenre végződött (mlsz.hu).

    76.

    PERC
    Miovszki Vancsa passzából 14 méterről Vécseibe lő.

    75.

    PERC
    Ez meg négy? 2011, 2017 és 2019 után ebben az évszázadban már negyedszer eshet ki az MTK az első osztályból.

    75.

    PERC
    Ez meg négy. A Nemzeti Labdarúgó Adattár kimutatása szerint most van először példa arra, hogy egy idényen belül négy szakvezető – Giovanni Costantino, Teodoru Vaszilisz, Márton Gábor és Horváth Dávid – is irányította az élvonalban az MTK-t. Eddig három volt a maximum.

    75.

    PERC
    De első idei találatát csak májusban szerezte meg!

    74.

    PERC
    Futács az előző 11 bajnokiján 3 gólt vágott.

    74.

    PERC
    Blazic lába között elmegy egy kósza Sluka-beadás, Futács köszöni szépen, és ballal 17-ről, középről… nagyon gyatrán a bal alsó sarok mellé lő.

    72.

    PERC
    Szpirovszkit 2017-ben 500 ezer euróért vette meg az FTC, két év és 46 meccs múlva 100 ezer euróért adta el, az MTK később ingyen kapta meg.

    70.

    PERC
    Sztefan Szpirovszki váltja Mezeit.

    70.

    PERC
    Horváth Artúr be, Kata le.

    70.

    PERC
    Boli passza után Pászka lő ballal a bal alsó felé kissé balról, 14 méterről, Mijatovics hatalmasat véd, a kipattanó Botkáé lenne, ha nem előzné meg őt az utolsó pillanatban Rajkovics.

    69.

    PERC
    Marinnak ez a 18. meccse a Fradiban. Az NB I-ben 610 percet játszott a mai napig, az idény végén visszavonul.

    67.

    PERC
    Marko Marin váltja Blazicot.

    67.

    PERC
    Pászka Lóránd be, Civic le.

    67.

    PERC
    Laidouni gyorsan elvégzett szabadrúgását Boli az ötös jobb sarkáról a léc fölé pazarolja.

    67.

    PERC
    Az MTK-n az említett zalaegerszegi siker sem segített, vendégként továbbra is a legrosszabbul teljesítő csapat a mezőnyben (3 győzelem, 4 döntetlen, 8 vereség, 13–29-es gólkülönbség). Idegenben Újpesten és a Puskás Akadémia ellen szerzett még három pontot.

    67.

    PERC
    Az FTC ötös otthoni diadalszériával a háta mögött fogadja az MTK-t és mivel szerdán kétgólos különbséggel (5–3) győzte le a ZTE-t – miközben a Kisvárda 2–1-re verte meg az Újpestet –, több szerzett góljával a zöld-fehér együttes a hazai tabellán is átvette a vezetést a piros-fehérektől.

    66.

    PERC
    Két csel után kapura lő Vancsa tízről, de ment előle Laidouni, Sluka ballal 18-ról Botkába lő.

    66.

    PERC
    A télen 1.5 millió euróért vett Bassey 13 meccsen 1 gólt szerzett a Fradiban.

    65.

    PERC
    Civic szögletét kifejeli a kapuja elől Futács.

    64.

    PERC
    Katát kell ápolni, rosszul esett Botkával vívott fejpárbaja után.

    63.

    PERC
    Ezt kihagyja Futács, Miovszki indítását ballal a bal alsó mellé gyötri 12 méterről, picit jobbról. Bogdán vetődve biztosított.

    62.

    PERC

    60.

    PERC
    Carlos Auzqui váltja Esitit, szűrő helyett szélső!

    60.

    PERC
    Franck Boli be, Bassey le. Ékcsere.

    60.

    PERC
    Kristoffer Zachariassen be, Gavricsnak ma sem ment. Szélsőcsere.

    60.

    PERC
    Ballal 16 méterről, középről, Blazic mellől a jobb alsóba lő, a jobbról, Miovszkitól érkező ballábas beadás után. 0–1!

    60.

    PERC
    MI SZÓLTUNK, HOGY MEGY NEKI A FRADI ELLEN, FUTÁCS MÁRKÓ BETALÁL!

    59.

    PERC
    GÓÓÓL!!! (0–1) Futács
    59.

    PERC
    HELYZET, Mezei balról remekül emel egy szabadrúgást Nagy elé, aki kissé jobbról, hat méterről jócskán a jobb felső sarok mellé-fölé fejeli a labdát.

    58.

    PERC
    Bojan Miovszki be, Miknyóczki le, szélső helyett ék.

    58.

    PERC
    Vancsa Zalán be, Kovács le. Titkos fegyver a pályán.

    56.

    PERC
    Esiti fejese után Laidouni lő kapura az ötös jobb sarka elől, hét méterről… Jó lövés, bedobás!

    54.

    PERC
    Kata a tizenhatos előtt, Kovácsot indítaná, de a labda a kivetődő Bogdáné.

    52.

    PERC
    Botka jobb oldali beadását lekezeli az ötös bal sarka előtt Besic, majd ballal a jobb felső fölé lő, jócskán.

    51.

    PERC
    Hopp, Nguen szép indítását az ötös jobb sarka elől nagyon gyengén teszi kapura Besic, Rajkovics könnyedén ment előle.

    50.

    PERC
    Mezei szögletét kifejeli Rajkovics elől Bassey, elképesztően magasra emelkedve.

    49.

    PERC
    Azért most látszott, Vécsei szűrő, nem pedig védő.

    49.

    PERC
    LÉC! Futács balról ballal Miknyóczki elé emel, Vécsei nem figyel, majd lest integet futás helyett, a fiatal középpályás kissé jobbról, 16 méterről a lécre lő! Bogdán már verve volt.

    46.

    PERC
    FOLYTATJUK!

    FÉLIDŐ

    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    FÉLIDŐ

    Az MTK-nak győznie kell ahhoz, hogy a matematikai esélyesei ne szálljanak el a bennmaradásra. Az előző hét fordulóban azonban ez csak egyszer, Zalaegerszegen (3–2) sikerült neki – de már, az új edzővel, a megbízottként tevékenykedő Horváth Dáviddal, aki 2005 és 2006 között játékosként éppen a Ferencvárosban szerepelt az NB I-ben.

    FÉLIDŐ

    Az FTC a Zalaegerszeg ellen sorozatban az ötödik bajnoki győzelmét aratta, s a veretlensége 12 forduló óta tart (9 siker, 3 iksz). Legutóbb február 6-án a Pakstól kapott ki, amellyel szerda este Magyar Kupa-döntőt vív.

    FÉLIDŐ

    60 százalékban a hazaiaké a labda, 7 lövéssel (három ment a kapu felületére), 3/1 ez az arány a másik oldalon.

    FÉLIDŐ

    Az FTC az arany derbidiadalos megszerzése után sem lankadt, még kétszer nyert (nem is gyengék ellen), öt kör óta hibátlan és rég nem győzte le senki – persze hogy otthoni mutatója is a legjobb (10–3–3). A kék-fehéreket fogadva az utóbbi évtizedben vagy 2–0-ra nyert, vagy ikszeltek (újabban). Az MTK a kétségbeesett edzőcsere óta értékes négy pontot kasszírozott, de ennyi a hátránya is a még bentmaradó tizediktől, és a minimális esélyhez most bajnokot kellene vernie. A vendégtabellán utolsó: 3–4–8.

    FÉLIDŐ

    A FRADI-SAS ezúttal (is) könyörtelen lesz. A szétesőfélben lévő MTK nem ússza meg kapott gólok nélkül, alighanem a ferencvárosi játékosok is tudják, a fieszta győzelemmel lenne teljes. Egyik oldalon görcsös, a másikon felszabadult futballisták lesznek, nem is kérdés, ki élvezi majd jobban a találkozót. BORBOLA Bence a mérkőzés előtt.

    FÉLIDŐ

    E párharc legjobb góllövői a közelmúltból:
    Torghelle Sándor 6
    Varga Roland 5
    Illés Béla 5
    Kenesei Krisztián 4
    Kanta József 4

    FÉLIDŐ

    VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    45+1.

    PERC
    Gavrics passzát Bassey egy védőbe tolja az ötös elől. Rajkovics lépett oda ismét meleg helyzetben, sokadszor már.

    45.

    PERC
    Egy perc a ráadás!

    45.

    PERC
    Sluka szereli Civicet, akinek szögletét az ötös jobb sarkánál rosszul éri el Botka.

    45.

    PERC
    Futács: 14 meccs az idényben, 4 góllal és egy assziszttal. De a Fradi ellen 6 meccsen 4 kanadai pontnál jár!

    44.

    PERC
    ZICCER, Mezei jobb oldali szabadrúgása megtalálja középen Futácsot, aki Blazic mellől öt méterről kapura fejeli a labdát, de balra ledőlve fogja azt Bogdán!

    40.

    PERC
    Blazic összerúg Futáccsal a tizenhatoson, miután rosszul vette át Esiti passzát. Az ítélet: bedobás az MTK-nak, mert kirúgták a labdát a hazaiak, Futács ápolást kért. Visszaadják, naná.

    37.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    37.

    PERC
    Lassan 20 éve annak, hogy az FTC pályaválasztása mellett bajnokit tudott nyerni az MTK. 2002. szeptember 1-jén a tragikusan korán elhunyt Zavadszky Gábor góljával úgy nyertek 1–0-ra a kék-fehérek, hogy Dragóner Attila kiállítása miatt több mint 50 percet emberelőnyben futballoztak. (Tétmeccsen azóta legutóbb 2009. november 28-án Ligakupában arattak 3–1-es győzelmet a zöld-fehérek vendégeként.)

    37.

    PERC
    Futács hosszan kapja vissza a labdát a tizenhatoson Kovácstól, Bogdán a nevető harmadik.

    36.

    PERC
    Fotó: Tumbász Hédi

    36.

    PERC
    https://www.nemzetisport.hu/data/cikk/2/89/9/5/cikk_2890905/ftc10_960px.jpg

    36.

    PERC
    Civic leadását Nguen jobbal a jobb felső fölé vágja kissé balról, 11 méterről. Jó üresen maradt, érthetetlen módon.

    36.

    PERC
    https://www.nemzetisport.hu/data/cikk/2/89/9/5/cikk_2890905/orok_960px.jpg

    35.

    PERC
    Csak szabadrúgás.

    35.

    PERC
    De mit mond a VAR?

    35.

    PERC
    Videobíró.
    35.

    PERC
    Laidouni a földön, Varju megúszta, éppen a tizenhatos előtt kezdődött a lökés.

    34.

    PERC
    Nguen a bal oldalon, Civichez passzol, ő sarokkal háromszögel, Nguen jobbal a kapusba lő balról, három méterről!

    34.

    PERC
    Futács megindulna Mezei emelésével, de szereli őt Vécsei, fejjel.

    33.

    PERC
    Ebben a bajnokságban mind a kétszer 0–0-ra végeztek, így az MTK az egyetlen együttes a mezőnyből, amelynek még nem talált be a Ferencváros.

    33.

    PERC
    A Ferencváros a legutóbbi tíz örökrangadón veretlen maradt, öt döntetlen mellett ötször győzött, mindig legalább kétgólos különbséggel (3–1, 4–1, 2–0, 3–1, 2–0). Az MTK több mint öt és fél éve, 2016. szeptember 10. (2–1, Dunaújvárosban) óta nem tudta felülmúlni nagy riválisát.

    32.

    PERC
    Mezőnyharc, nagy hazai fölénnyel, kevés kreativitással. Tördeli a játékot az MTK, jobb híján.

    29.

    PERC
    Laidouni jobb oldali beadását Varju mellől a léc fölé fejeli Civic, hat méterről, középről. HELYZET VOLT!

    28.

    PERC
    Közben ketyeg a VAR, de nincs büntető. Az ötösön volt egy kis tolongás a beadás után.

    27.

    PERC
    Videobíró.
    27.

    PERC
    Civic ad be balról egy szögletet, kifejelik, Besic jobbal a léc fölé lő 28 méterről, középről.

    25.

    PERC
    1.2 millió euróért vették tavaly nyáron, és ez jó üzletnek számított, a játékjoga elméletileg sokkal többet ért. De már a Transfermarkt sem 4.5 millió euróra taksálja, hanem csak 2.5 millióra.

    23.

    PERC
    Gavricsnak ellenben nem megy ma, 14 meccset játszott a Fradiban, egy kanadai pontja van. Az FC Hatvan ellen szerezte.

    23.

    PERC
    Esitiből kitört a kezdőkörben a benne rejlő Jay-Jay Okocha.

    23.

    PERC
    Esiti remek passzát jobbal a jobb alsóba vágta két védő közül 14 méterről, középről.

    22.

    PERC
    Nguen szerez szép gólt… lesről.

    21.

    PERC
    Vécsei lövése sokkal jobb, ballal 24 méterről a jobb felsőbe lőne, de hatalmasat véd Mijatovics!

    21.

    PERC
    Gavrics jobb oldali beadása kissé lassú, Nguen eléri azért, és jobbal hétről Rajkovicsba rúgja.

    20.

    PERC
    Kubatov Gábor nem tűnik éppen vidámnak, már a nyári nagy munkán gondolkodhat?

    19.

    PERC
    Nyom a Fradi, de helyzetek nincsenek.

    19.

    PERC
    Egymás után háromszor soha nem végeztek 0–0-ra.

    19.

    PERC
    A két nagy múltú fővárosi csapat eddigi 220 bajnoki csatájának mérlege: 90 ferencvárosi siker, 52 döntetlen, 78 MTK-diadal. A gólkülönbség 351–332 az FTC javára. Az Üllői úton ez lesz a 80. találkozójuk, ahol eddig 37-szer győztek a zöld-fehérek,17 döntetlen és 25 kék-fehér siker mellett. Egyébként ezen kívül még 10 helyszínen meccseltek, többek között Győrben (2013-ban) és hatszor (1948 és 1952 között) még a Megyeri úton is.

    14.

    PERC
    Kovács passzát Sluka ballal a rövid felső mellé szúrja az ötös bal sarka elől, 12 méterről. Bogdán biztosított.

    14.

    PERC
    Nguen ellöki Slukát, előtte Naggyal tett ilyet. Harcos ma, mindkétszer befuthatatlan labdára ment már.

    12.

    PERC
    Helyzet, Mezei indítása után Kovács két csel után jobbal tízről, kissé balról az ötösön álló Vécseibe lő!

    11.

    PERC
    Blazic löki Futácsot a felező után azonnal. Szigorú!

    10.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    9.

    PERC
    Laidouni kissé balról ballal kapura lő, de figyel Mijatovics.

    7.

    PERC
    Civic igen lelkes ma, de szereli a bal szélen őt a határozott Rajkovics.

    6.

    PERC
    Civic lőne jobbal 13 méterről, középről egy lecsorgó beadás után, de közbelép Miknyóczki.

    4.

    PERC
    Civic újabb szögletét kifejeli Rajkovics.

    4.

    PERC
    Besic beadását kifejeli Miknyóczki.

    4.

    PERC
    Civic adja be, jobbról, ballal, Botka ötről rosszul találja el fejjel a labdát.

    3.

    PERC
    Laidouni ad be jobbról Botka passza után, közbelép Sluka, korner.

    2.

    PERC
    Varju beadását kifejeli az ötösről Bassey, Rajkovics 13 méterről Bogdán elé fejeli a labdát.

    1.

    PERC
    ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

    Fotók: Borbola Bence

    Nincs elérhető leírás.

    Nincs elérhető leírás.

    A Honvéd adott még egy esélyt az MTK-nak, a Gyirmót kiesett.

    A hazaiak sárga mezben és fekete nadrágban, a vendégek tiszta fehérben.

    342 gól a Fradinál, 323 a másik oldalon.

    Egy kis örökmérleg! A már inkább csak nevében örökrangadó 1903 óta az FTC és az MTK 221. bajnoki összecsapása lesz (így tartják nyilván a klubok, egyébként a különböző adatbázisokban eltérő adatok szerepelnek). A különbség oka két 1925-ös mérkőzés (országos bajnoki döntő, 0:0 és 4:1-es MTK-siker, de ezt a bajnokságon kívül bonyolították le a vidék legjobbjainak részvételével).

    JÖTTEK-MENTEK!
    A Ferencvárostól az MTK-hoz:
    2021, Varga Roland, ingyen
    2014, Hidvégi Sándor, kölcsönbe
    2013, Batik Bence, k., i.
    2000, Dr. Füzi Ákos, k.
    1995, Szekeres Tamás
    1991, Keresztúri András
    1989, Zsiborás Gábor
    1987, Pölöskei Gábor
    1954, Mészáros József
    1944, Polgár Gyula
    1933, Turay József
    1919, Mándi Gyula
    1916: Schlosser Imre
    1915, Weisz Ferenc
    Az MTK-tól a Ferencvároshoz:
    2021, Gera Dániel, ingyen
    2021,Katona Máté, 200 000 euró
    2013, Hidvégi Sándor, i.
    2010, Jova Levente
    2010, Rodenbücher István, i.
    2004, Zavadszky Gábor
    1989, Szeibert György
    1987, Kajdy György
    1940, Finta Károly
    1915, Weisz Ferenc
    1914, Domonkos László

    Eltiltott: S. Mmaee (öt sárga lap) itt, Kovácsréti (öt sárga lap) ott.

    A hazaiaktól R. Mmaee (bokaműtét után), a vendégektől Stieber Zoltán (betegség), Palincsár Martin (sérülés), Ramos (térdműtét után) és Weir (bokaműtét után) sérült.

    Büntetés. Az FTC-t a Debreceni VSC és az Újpest FC elleni hazai, valamint a Bp. Honvéd elleni idegenbeli mérkőzésen a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, az ellenfél szurkolóit sértő molinó kihelyezése, mérkőzés rendbontás miatti felfüggesztése és nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz ismételt használata) büntette meg a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága.

    15 ÖRÖKRANGADÓN LÉPETT MÁR PÁLYÁRA DIBUSZ DÉNES, EZZEL A KÉT CSAPAT JÁTÉKOSAI KÖZÜL A KAPUS A CSÚCSTARTÓ.

    20 ÉVE HAMAROSAN, HOGY AZ MTK IDEGENBEN BAJNOKIT NYERT A FERENCVÁROS ELLEN, 2002. SZEPTEMBER 1-JÉN ZAVADSZKY GÁBOR GÓLJÁVAL NYERTEK A KÉK-FEHÉREK.

    „Jól emlékszem az MTK elleni, februári mérkőzésre, amely annak ellenére is jó meccs volt, hogy gól nélküli döntetlenre végeztünk. Rengeteg helyzetünk volt, tényleg csak a gól hiányzott. Tudom, hogy az MTK a tabella második felében található, de ennek most nincs jelentősége, minden meccsre egyformán készülünk. Azok a szurkolók, akik kilátogatnak a stadionba, látni akarják az érzelmeket, az erőt, a győzelmet. A csapat megdolgozott azért, hogy átvehesse az érmeket és a bajnoki serleget, a szurkolók pedig az egész szezon során mögöttünk álltak, így ők is megérdemlik, hogy velünk ünnepeljenek. Teljesen azért még nem szabad kiengednünk, hiszen hátravan még a kupadöntő, amit szintén nagyon komolyan veszünk, hiszen a cél az, hogy a bajnokság mellé a MOL Magyar Kupát is megnyerjük. Ehhez formában kell maradnunk, és a saját játékunkra koncentrálva, azt folyamatosan fejlesztve kell haladnunk tovább a megkezdett úton” – nyilatkozta Sztanyiszlav Csercseszov a fradi.hu-n.

    Rá már csak azért is főszerep várhat a következő napokban, mert a Ferencváros első számú csatára, Ryan Mmaee sérülés miatt kidőlt a sorból, és már meg is műtötték.

    A szombati ellenfél, az MTK az élvonalban maradásért küzd, ha nem nyer a Groupama Arénában, búcsúzik az NB I-től. „Agresszív, motivált riválisra számítok – folytatta Franck Boli. – Az MTK a bennmaradásért harcol, tudjuk, hogy ehhez győznie kell, mi azonban nyugodtan futballozhatunk, és ez döntő lehet. Otthon játszunk, saját szurkolóink előtt, remélhetőleg sokan lesznek a stadionban, mindenképpen ki akarjuk szolgálni őket. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy csalódást okozzunk.”

    Nagyon várja az MTK elleni összecsapást, no meg az azt követő ünneplést. Mindamellett már a Paks elleni szerdai Mol Magyar Kupa-döntőre is figyel. „Jó lesz együtt ünnepelni a szurkolókkal, de nem ereszthetünk le, nem mulathatunk hajnalig, hiszen néhány nap múlva az év egyik legfontosabb mérkőzése vár ránk. A kupagyőzelem is célunk, jó érzés, hogy egy lépésre vagyunk tőle. Pályafutásom során sohasem játszottam még kupadöntőt, ezért is váron izgatottan a szerdai találkozót.”

    Franck Boli Magyarországra érkezése óta a harmadik bajnoki címét szerezte a Fradival, kérdés, megszokta-e már, milyen érzés az NB I aranyérmesének lenni? „Ezt nem lehet megunni – felelte lapunknak az elefántcsontparti támadó, aki a szerdán a Zalaegerszeg ellen 5–3-ra megnyert mecscsen idénybeli ötödik bajnoki gólját szerezte. – Az idén is egyértelmű céllal vágtunk neki a bajnokságnak, a Ferencvárossal szemben nem lehet más elvárás, mint az aranyérem megszerzése. Ebből a szempontból rendkívül szerencsésnek érzem magam, három éve érkeztem Magyarországra, a mostani a harmadik elsőségem.”

    NEM MINDENNAPI ESTE VÁR a Ferencvárosra. A zöld-fehérek szombaton 19.15-től a kiesés elől menekülő MTK-t fogadják, a fieszta az eredménytől függetlenül garantált. Már bajnokként várják az összecsapást, az éremátadásra a lefújás után kerül sor. A Fradi vezetősége úgy döntött, rendhagyó módon a hármas sípszó után ezúttal a pályára engedik a drukkereket, akik a gyepen ünnepelhetik kedvenceiket. Felejthetetlen este elé nézünk, a ferencvárosi futballisták alig várják, hogy az aranyérmet a nyakukba akasszák.

    Franck Boli, a Ferencváros elefántcsontparti támadója a harmadik magyarországi aranyérmének ugyanúgy örül, mint az elsőnek, és szombaton harcos MTK-ra számít.

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ FTC–MTK MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ