2022.VII.20. BL-selejtező: Ferencváros – Slovan Bratislava: 1-2

A Slovan megverte Budapesten a Ferencvárost

Vezetett a magyar bajnok, de jobban sikerültek Weiss cseréi – a helyzet nem reménytelen, ám sokat kell javulni.
A Ferencváros 2–1-re kikapott odahaza a Slovantól a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének első mérkőzésén.

Nyilatkozatok:

Sztanyiszlav Csercseszov így vélekedik a mérkőzésről.

„Nagyon örülünk, hogy telt ház előtt léphetünk pályára, nekünk egy dolgunk van: mindent kiadni magunkból. Azt üzenném a Fradi és a Slovan szurkolóinak is, hogy ne a múltba tekintsenek vissza, a jelenre koncentráljanak. Ami harminc éve történt, az már történelem, nekünk a jelennel kell foglalkoznunk. Nem szabad, hogy ez befolyásolja a holnapi mérkőzést. A Slovannak jó csapata van, két nagyon nehéz mérkőzésen jutott tovább a Dinamo Batumi ellenében, de többet nem szeretnék róluk beszélni. Azzal nem foglalkoznék, hogy melyik együttes kerete mennyibe kerül, egy másik ország bajnokcsapatával játszunk, nekik is megvannak az erősségeik, amikre fel kell készülnünk. Akkor lennék elégedett az első meccs után, ha minden olyan taktikai utasítást viszontlátnék a pályán, amit azt edzéseken megbeszéltünk.

Vladimír Weiss a következőket mondta a szerdai találkozóról.

„A Batumi elleni párharc kimerítő volt, ezért is kellett a hétvégi bajnokin felforgatott kezdőt a pályára küldenem. Aki ott be tudta magát játszani a csapatba, az a Ferencváros ellen is szerepet fog kapni. Nagy klubhoz jöttünk játszani, tiszteljük, ahogy Csercseszovot is, akivel személyes jó kapcsolatot ápolok. Ami harminc éve történt, azzal nem foglalkoznék, koncentráljunk a jelenre. Úgy gondolom, egyenlőek az esélyek, tisztában vagyunk azzal, hogy a Fradi óriási nyomást fog helyezni ránk telt ház előtt ebben a csodálatos arénában. Ahogy a Batumi előtti párharc előtt is mondtam, elsősorban a fizikai felkészüléssel akadtak gondjaink. Tíz válogatottunk van, rövid volt a felkészülési időszak, de egyre jobb az erőnlétünk. Még egyszer hangsúlyozom, tudjuk, hogy nyomás alatt leszünk, ellenfelünknek nagyon erős a támadó- és a középpályássora is, viszont tudjuk, hol támadhatjuk meg. Komplex teljesítményre lesz szükség, stabilan kell védekeznünk, ez vezethet eredményre. A Fradinak kitűnő csatárai vannak, okosak és gyorsak a játékosai.”

A mérkőzés:

Bajnokok Ligája, 2. selejtező kör, 1. mérkőzés:

Ferencváros — Slovan Bratislava: 1-2 (0-0)
Groupama Aréna, 20:00. 20.459 néző.
Vezette: Ricardo de Burgos (asszisztensek: del Palomar, Nunez; tartalékjv.: González Fuertes – spanyolok)

Ferencváros: Dibusz — Wingo, S. Mmaee, Kovacevic, Civic — Zachariassen, Esiti, Laidouni (Mercier, 72.) — Traoré (Loncar, 57.), Boli (Bassey, 72.), Nguen (Auzqui, 80.)
kispad: Bogdán, Kovács M., Knoester, Vécsei, Botka, Pászka, Thelander, Lisztes
vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Slovan Bratislava: Chovan — Medvedev, Kashia, Abena, De Marco, Pauschek (Cavric, 73.) — Barseghyan (Agbo, 90+3.), Kankava, Kucka (Holman, 90+3.), Weiss (Chakvetadze, 73.) — Saponjic (E. Ramírez, 69.)
kispad: Trnovsky, Voet, Krizan, Mustafic, Hrncár, Green, Lovat
vezetőedző: Vladimír Weiss

Gól: Zachariassen (70.) illetve Kashia (81.), Barseghyan (86.)
Sárga lap: Nguen (31.) illetve Saponjic (27.)

Lett volna miért törlesztenie a Ferencvárosnak a Slovan ellen: harminc évvel ezelőtt nemcsak a botrányos és brutális rendőrattak miatt szörnyülködött Magyarország, hanem okot adott a csalódottságra az is, hogy a zöld-fehérek 4–1-re kikaptak Pozsonyban, és ugyanilyen összesítéssel búcsúztak a Bajnokok Ligájától. Az ominózus párharc óta egyszer fordult elő, hogy a nemzetközi kupaporondon magyar csapat a Slovannal mérkőzött, mégpedig a Videoton 2012. július 19-én, szinte napra pontosan tíz évvel ezelőtt 1–1-et játszott Pozsonyban Európa-liga-selejtezőn, majd a hazai gól nélküli döntetlennel, idegenben szerzett találatának köszönhetően a következő, harmadik körbe lépett. Hasonló forgatókönyvvel azonban kevesen egyeztek volna ki a Groupama Aréna hazai szektoraiban: a ferencvárosi drukkerek felfokozott hangulata győzelemért kiáltott.

Már a bemelegítésnél is úgy tűnt, a Fradi játékosai átérzik a mérkőzés súlyát, mind a sportbéli, mind futballtörténelmi súlya miatt, igencsak koncentráltan, összeszedetten végezték a gyakorlatokat. Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző nem változtatott a Tobol elleni hazai mérkőzésen kezdő csapatán, de az 5–1-es sikert követően nem is volt oka módosítani a legerősebbnek tűnő tizenegyen. A túloldalon Vladimír Weiss azonban megkavarta a lapjait, a Batumiban rendezett, hosszabbításban 2–1-re megnyert idegenbeli selejtezőjéhez képest három helyen módosított: kikerült a kezdőből a ferencvárosi nevelésű Holman Dávid, a szélső Giorgi Csakvetadze, valamint a középcsatár Alekszandar Csavrics, a helyükre a keret legértékesebb labdarúgójaként számon tartott Tigran Barszegjan, Vernon De Marco és Ivan Szaponjics került be. Nem csak az összetételt illetően történt variálás, a pozsonyiak az eddigi BL-meccseikkel ellentétben a négyvédős helyett a bajnokság első fordulójában alkalmazott három belső védős felállást választották: bizakodásra adott okot, hogy a Podbrezova ellen nem működött a védekezésük, 2–1-re kikaptak.

A hatodik percben kevés híján hideg zuhany hűtötte le a forró indulatokat: ifjabb Vladimír Weiss szabadrúgása után Dibusz Dénes bravúrral tenyerelte ki a vonal előtt a bal alsó irányába csavarodó labdát, Jurij Medvedev pedig a ferencvárosiak megkönnyebbülésére ajtó-ablak helyzetben az üres kapu előtt keresztbe ellőve, az alapvonalon túlra tüzelt. A tizedik percben jött a válasz, a Fradi ekkor veszélyeztetett először, s csak centiken múlt, hogy a labda a kapuban kössön ki: Eldar Civic szabadrúgása után Kristoffer Zachariassen fejelt a lécre.

A Slovan ezután kissé visszahúzódott, átadta a kezdeményezés lehetőségét a zöld-fehéreknek, az ékként bevetett Szaponjics gyakran harminc méterre a saját kapujától védekezett – a rivális ilyen harcmodorral futballozott Grúziában is. Hiába mentek előre becsülettel az FTC szélső védői – Henry Wingo különösen aktív volt –, a csapat csak elvétve tudott létszámfölényes helyzeteket kialakítani, védelem mögé kerülni valamelyik oldalon. A 21. percben Tokmac Nguen elégelte meg, hogy nem jutnak egyről kettőre, váratlan átlövéssel próbálkozott a bal lábával, Adrian Chovan a levegőben úszva védte a jobb felsőbe szánt labdát. Mivel a Fradi nem találta a hátsó sor feltörésének módját, a félidő nem bővelkedett helyzetekben, a folytatásban könyökös, dulakodás és néhány furcsa játékvezetői ítélet tarkította a játékrészt egy Adama Traoré-lövés mellett – pechjére Chovan ezúttal is védett.

Csercseszov a félidő vége felé egyre többször volt elégedetlen, és ez, persze, nem csoda, annak tükrében főleg, hogy a játékosok nem mozogtak eleget, a támadóharmadban nem volt semmi kreativitás az akciókban, a labdák nem találták meg az üresbe bemozgó játékosokat. A középpályás-védekezés sem volt meggyőző, a Slovan a megingásokat, labdavesztéseket kihasználva gyakran élt legfőbb fegyverével, gyors elfutásokkal ért fel a tizenhatos előteréig. Feltűnő volt, hogy az első félidőben a remek képességű Aissa Laidouni keveset mutatott, önmagához képest nem volt elég a vállalkozókedve, ahogyan Tokmac Nguen is adós maradt a jó játékkal.

A szünetben nem cserélt az FTC vezetőedzője, és a játék képe sem változott: hiába birtokolta többet a Fradi a labdát, rendezetlen volt a visszazárásoknál, a vendégek ezért kontraakciókat vezethettek. Erre reagálva tíz perc elteltével cserélt az orosz tréner: a középpálya közepére érkező Stjepan Loncar váltotta a szélső Adama Traorét, az addig a támadók mögött futballozó Zachariassen húzódott ki a helyére – a Tobol elleni hazai meccsen parádézó mali játékos ezúttal sok technikai hibát követett el. A játékrész közepén terebélyesedni kezdett a hazai fölény, de el kell ismerni, a Slovan sokáig remekül védekezett, a ferencvárosi támadójáték nem bontakozott ki a jól bekkelő szlovák játékosok szorításában – legalábbis a hetvenedik percig. Akkor ugyanis a bal oldalon védelem mögé került a Fradi, az addig haloványan teljesítők, Aissa Laidouni és Tokmac Nguen remekül játszottak össze, ami után az érkező Kristoffer Zachariassen megszerezte pályafutása eddigi legfontosabb ferencvárosi gólját.

Korai volt azonban a magyar bajnokcsapatért szorítók öröme, a támadóbb futballra váltó és úgy is cserélő vendégek felbátorodtak, többet veszélyeztettek, és a 81. percben egy szabadrúgásfigurával túljártak az elbóbiskoló hazai játékosok eszén (1–1). Ami igazán fájdalmas volt, hogy öt perccel később ismét gólt szereztek a pozsonyi klub futballistái: Tigran Barszegjanra nem lépett ki senki, az örmény pedig nagyszerű mozdulattal, ballal kilőtte a jobb felsőt, és máris a Slovannál volt az előny. S mivel a Fradinak nem volt válasza (Eldar Civic a hosszabbításban a kapufát találta el), a párharc második felvonását is lényegesen kedvezőbb helyzetben várhatja. 1–2

További képek: fradi.hu, nso.hu, Sas Gábor, Sportfotók

Nyilatkozatok:

Sztanyiszlav Csercseszovot először is arról kérdeztük, mi indokolta Adama Traoré korai cseréjét, hogy a védekezőbb típusú Loncar váltotta, illetve hogy az utolsó tíz percben már nem volt pályán Aissa Laidouni és Tokmac Nguen sem.

„Egyszerű a válasz, így döntött a vezetőedző. Utolsó tíz percben legutóbb sem szerepeltek már az említett játékosok. Traoré például nem tudott megfelelően edzeni az utolsó napokban. Mi tudjuk, hogy ki milyen állapotban van, és mi az oka a cseréknek” – válaszolta az NSO-nak az FTC vezetőedzője.

„Sajnos nem mindig úgy jön ki a lépés, ahogy szeretnénk, a futball istene olykor átírja, amit szeretnénk. Öt percen kívül a játékkal elégedett lehetek, ezt mutatják a statisztikák is. Ez a meccs nem jött jól ki, bízunk benne, hogy jövő héten fordul a kocka” – folytatta Csercseszov, aki kérdésre válaszolva külön is beszélt a meccs hajrájáról.

„Nem volt különösebb oka, hogy kicsúszott a kezünkből a hajrában az irányítás. Talán kicsit kihagyott a koncentráció, amikor egy rögzített helyzetből egyenlíteni tudott az ellenfél, de ez benne van a futballban. Nekem egy dolgom van, a visszavágóra a lehető legjobban felkészíteni a csapatot. Voltak labdavesztéseink, amiket a Slovan ki tudott használni, ezen javítanunk kell. A csapatnak a lefújás után annyit mondtam, holnap találkozunk, és folytatjuk a munkát.”

„Nagy győzelmet arattunk, de még csak félidőben vagyunk. A Batumi elleni nyögvenyelős siker és a hétvégi bajnoki vereség után sokan nem hittek bennük. De ma megmutattuk ezen a meccsen a csapat erejét. Nem lesz könnyű a visszavágó, de bízok a csapatomban, nagyon büszke vagyok a mai játék után. Nagyszerű mérkőzést játszottunk, fantasztikus hangulatban, egy-két kivételtől eltekintve minden megfelelő mederben, a fair play szellemében zajlott, ezt mindkét szurkolótábornak köszönöm, és a folytatásban is mindenkinek csak a mérkőzéssel kell foglalkoznia” – értékelt a lefújás után Vladimír Weiss.

„Jól védekeztünk, háromvédős rendszert váltogattunk, ezt próbáltuk már a bajnoki meccsen is, csak más játékosokkal, és így már kivitelezhető volt. A Fradi annyit játszott, amennyit engedtünk neki. A második félidőben kockázatot vállaltam, támadókat hoztam be, és ennek meg is lett az eredménye. Abban bízok, hogy jövő héten telt ház előtt, fantasztikus hangulatban ki tudjuk harcolni a továbbjutást” – fogalmazott a vendégek szakvezetője, aki több játékosa teljesítményét is külön kiemelte.

Hozzátette, az egyik céljuk az volt, hogy Esitit kikapcsolják a játékból, mert a Tobol ellen nagyon sok labda indult tőle. Sikerült megvalósítani az elképzeléseiket, azzal együtt, hogy a támadójátékban azért voltak hibáik.

Végezetül a Slovan magyar játékosáról, Holman Dávidról kérdeztük Weisst.

„Dávidnak türelmesnek kell lennie, mert hosszú sérülés után, nyolc hónapot követően tért vissza. De harcol, hogy bekerüljön a csapatba. Jó játékosnak tartom, ám a mai futballban sokat kell gürizni azért, hogy bekerülhessen valaki a kezdőbe” – fogalmazott a tréner.

Kristoffer Zachariassen:

BL: a szlovák sajtó szerint a Slovan elhallgattatta, bevette és meghódította Budapestet

„Égszínkék pokol Budapesten! A Slovan fordított, és kellemetlen pofont adott a Ferencvárosnak” – írja a sport.aktuality.sk című portál, amely „a Slovan bevette Budapestet” címmel képgalériát is közölt a Groupama Arénában lejátszott mérkőzésről.

A honlap idézi Guram Kasiát, a pozsonyi együttes egyenlítő gólját szerző grúz légióst. „Örülök, hogy góllal tudtam segíteni a csapatot. Ez a mi napunk volt, de hátravan még kilencven perc. Nem szeretnénk idő előtt ünnepelni. A hétvégén lesz egy bajnoki mérkőzésünk (otthon a Trencín ellen – a szerk.), aztán tisztességesen felkészülünk a Ferencváros elleni visszavágóra – nyilatkozta a 35 éves, 98-szoros válogatott középhátvéd, akit a meccset körülvevő atmoszféráról is kérdeztek. – Különleges volt a hangulat, nem ehhez szoktunk hozzá a hazai bajnokságban.”

„Infarktusközeli végjáték Budapesten: a Slovan nagyszerű fordítással meghódította a forró magyar földet” – olvasható a sportky.zoznam.sk beszámolójában. A portál nem megy el szó nélkül amellett, hogy a hazai szurkolók vulgáris üzeneteket küldtek Szlovákiának, illetve a második félidő kezdetekor pirotechnikai bemutatót tartottak.

sportnet.sme.sk azt írja, „a Slovan meglepte Budapestet” azzal, hogy vert helyzetből felállva megnyerte az FTC elleni párharc első felvonását. A honlap megjegyzi, az első félidőben műanyag poharakkal megdobált örmény támadó, Tigran Barszegjan – aki a Transfermarkt adatai alapján 2.2 millió euróval a pozsonyi klub legértékesebb játékosa – „nemes bosszút állt a hajrában lőtt emlékezetes góljával”. Hozzáteszik, „mindkét szurkolótábor sértegette a másikat, de a legnagyobb félelmek nem igazolódtak be, a mérkőzés komolyabb atrocitások nélkül ért véget.”

„Nagy fordítás Budapesten! A Slovan elhallgattatta a Ferencvárost” – írja a sport.pravda.sk.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, az UEFA, a Ferencváros és a Slovan Bratislava hivatalos honlapja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2022.VII.20. BL-selejtező: Ferencváros – Slovan Bratislava: 1-2 bejegyzéshez

 • Van ilyen. A magyar közvélemény lebecsülte a Slovant (vajon miért, hiszen a szlovák futball ERŐSEBB, mint a magyar)
  Persze a FRADI más, éppen 50 éve jutottunk tovább az UEFA Kupában hazai vereség után…

 • PERCRŐL PERCRE:

  90+6.

  PERC
  Plusz egy hazai léc és egy kapufa.

  90+6.

  PERC
  11-szer lőtt kapura a Fradi, 3-szor a kapu felületére, a másik oldalon ez az arány 7/4.

  90+6.

  PERC
  ÖSSZEFOGLALÓ, KÉP, TABELLA, FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  90+6.

  PERC
  Fotó: Árvai Attila

  90+6.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  90+6.

  PERC
  Legutóbb a Tatabánya győzött, 1991-ben.

  90+6.

  PERC
  Továbbra is igaz, amit a meccs előtt írtunk: a magyar kupacsapatok 31 éve nyeretlenek a Slovan ellen.

  90+6.

  PERC
  Visszavágó a jövő héten szerdán.

  90+6.

  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+5.

  PERC
  Ennyi volt akkor mára…

  90+5.

  PERC
  Esiti jobb oldali beadását kivágja ballal az ötösről Kankava.

  90+5.

  PERC
  Mercier beadását kifejeli Kovacevic elől Kasia, jobbal 20-ról, középről a jobb oldali kapufa tövére rúgja a labdát ballal Civic. PECH!

  90+4.

  PERC
  De még egy korner a végére.

  90+4.

  PERC
  Pedig megvolt a vezetés… Fotó: Árvai Károly.

  90+3.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  90+1.

  PERC
  Civic lövése egy védőé a 16-oson.

  90+2.

  PERC
  Holman Dávid váltja a középpálya tengelyében Kuckát.

  90+1.

  PERC
  Agbo be, Barszegjan le, szélső helyett védő.

  90+1.

  PERC
  Öt perc a ráadás!

  90+1.

  PERC
  Arany szavak. De a továbbjutáshoz nagyon sokat kell javulnia a Fradinak!

  90.

  PERC
  „Szomorúsággal tölt el, hogy a Pozsonyban játszott meccs kapcsán harminc év elteltével sem a futballról, hanem a felvidéki és az anyaországi magyarság ellen elkövetett brutalitásról kell beszélni – mondta a meccs előtt Szenes Sándor. – Ott voltam, láttam, mit műveltek a szlovák hatóságok, a cél akkor nem lehetett más, mint a megfélemlítés. Harminc év telt el, és sajnálatos, hogy a miértekre még manapság sincsenek válaszok. A szakmáról szólva nem túlzás kijelenteni, hogy az elmúlt öt-hat évben a Ferencváros felnőtt a feladathoz, képes lehet a csoportkörbe kerülésre, úgyhogy természetesen a Slovan ellen is továbbjutást várok egykori csapatomtól. Sok minden szól a Ferncváros mellett, például az, hogy minőségi labdarúgók közül választhat a vezetőedző, Sztanyiszlav Csercseszov, és az is fontos, hogy kiváló csatárok vannak a keretben. Nekem megnyugtató, hogy a szakvezető pontosan tudja, kire milyen feladatot bízhat, kire számíthat egy ilyen mérkőzésen.”

  89.

  PERC
  De Marco egyszeres szlovák válogatott, honosított argentin. Két gólpasszt adott ma.

  86.

  PERC
  Jó 15-ről lőtt a légiós.

  86.

  PERC
  MEKKORA GÓL, SAJNOS… De Marco passzát TIGRAN BARSZEGJAN kissé jobbról ballal a jobb felsőbe varázsolja. Dibusz hatalmasat repült, de ezt nem érhette el. 1–2!

  85.

  PERC
  GÓÓÓL!!! (1–2) Barszegjan
  84.

  PERC
  Kicsit furcsa, hogy az utolsó tíz percre fordulva, a Fradi három talán legjobb, legértékesebb játékosát, a Traoré, Laidouni, Nguen hármast lecserélte Csercseszov mester – véli kollégánk.

  84.

  PERC
  Mercier balról bead Civic indítása után… rosszul.

  83.

  PERC
  Fotó: Árvai Károly

  83.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  83.

  PERC
  Amikor Mercier beállt, először a bal oldalra került, Nguen pedig középre, de Auzqui beállásával a francia és az argentin helyet cseréltek. Kérdés, hogy a Slovan gólja módosít-e valamit a felálláson, a taktikán – teszi fel a kérdést Pór kolléga.

  82.

  PERC
  ITT AZ EGYENLÍTÉS! Egy ívelten szálló Barszegjan-szabadrúgás után bántóan üresen marad a kapu előtt GURAM KASIA, és a kapu közepébe fejel. Két méterről. Barszegjan indítását az alapvonalról remekül tette vissza ballal De Marco, a levegőből. 1–1!

  80.

  PERC
  GÓÓÓL!!! (1–1) Kasia
  79.

  PERC
  Érett: Carlos Auzqui be, Nguen le. Szélsőcsere.

  79.

  PERC
  Medvedev beadását kivágja a gólra éhes Ramírez elől az ötüsön bevetődő Kovacevic. Aki most nagyot bakizik, de Mmaee menti középen Barszegjan jobb oldali, jobblábas beadását.

  78.

  PERC
  Az egész stadion zengi: Ria, ria, Hungária!
  78.

  PERC
  A cserék közben Csercseszov előbb Esitinek magyarázott hosszasan, majd a beálló Basseynek is mondott pár szót.

  78.

  PERC
  Traoré lecserélésével egyébként úgy módosult a Fradi felállása, hogy Zachariassen játszik a jobb oldalon, a támadó helyén, a beálló Loncar pedig középen – jelentik a helyszínről.

  76.

  PERC
  Ivószünet.

  76.

  PERC
  Fotók: Árvai Károly

  76.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  75.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  73.

  PERC
  Ó, Nguen remek passzát éppen csak nem éri el az ötösön a bevetődő Zachariassen!

  73.

  PERC
  Tűzijáték a vendégkapu mögött.

  72.

  PERC
  Alekszandr Csavrics be, Pauschek le, szélsőcsere.

  72.

  PERC
  Giorgi Csakvetadze váltja az elfáradó Weisst. Karmestercsere.

  71.

  PERC
  Fortune Bassey be, Laidouni le.

  71.

  PERC
  Xavier Mercier fut be Boli helyére, vérbeli irányító a pályán.

  71.

  PERC
  Laidouni passzát a jobb alsó elől Nguen középre passzolja, KRISTOFFER ZACHARIASSEN ballal a jobb sarokba lő, félmagasan. Két lépésről. Boli átlépte a lapos beadást, így becsapta az összes bekket és a kapust is. 1–0!

  70.

  PERC
  EZ MÁR BENT VAN!

  70.

  PERC
  GÓÓÓL!!! (1–0) Zachariassen
  69.

  PERC
  A venezuelai 68 meccsen 28 gólt lőtt, és adott 11 gólpasszt a DAC színeiben.

  68.

  PERC
  Eric Ramírez be, Saponjics le, ékcsere.

  67.

  PERC
  Wingo megfogadta a Militár-tanácsot, de rossz az indítása Loncarnak. Kirúgás. Most kellene pár csere.

  66.

  PERC
  Négy védővel és négy szűrővel a Slovan, és nincsenek jó hazai passzok.

  63.

  PERC
  Loncar jobb oldali beadását Mmaee a bal alsó mellé fejeli hatról, középről.

  62.

  PERC
  Mmaee megunja a csatárok tehetetlenségét, jobbal 27-ről kapura lő, középről, és nem sokkal véti el a jobb sarkot a félmagas próbálkozással!

  62.

  PERC
  “Továbbra is problémás az ellenfél térfelén való játék. Wingo túlságosan mélyen helyezkedik, ami a belső területeken Slovan-területfölényt eredményez. Magasabb helyezkedés kell mindkét oldalon, hogy belül több hely legyen Nguenéknek” – értékelt Militár Iván, aki egy képpel is illusztrálta véleményét.

  Nincs elérhető leírás.

  61.

  PERC
  A meccsen itt van a stadionban a Nemzeti Sport Online videoelemzője, az Amerikában akadémiai igazgatóként dolgozó Militár Iván, aki egy gyors értékelést adott nekünk az eddig látottakról.

  61.

  PERC
  Zachariassen középre fejelt labdáját csoda higgadtan adja haza az ötösről a kapusának Abena!

  60.

  PERC
  Fotó: Árvai Károly

  60.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  60.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  60.

  PERC
  Pauschek ad be balról, miután meghúzza a szélt Weiss indításával… de pontatlan.

  57.

  PERC
  Igen, a norvég ment ki a jobb szélre.

  57.

  PERC
  Alighanem Zachariassen lesz karmester helyett szélső, Laudounié innentől a “pálca”.

  56.

  PERC
  Stjepan Loncar be, Traoré le, szélső helyett szűrő!

  55.

  PERC
  Wingo jobb oldali beadását lekezeli Kucka Nguennek, aki köszöni szépen, és ballal 15-ről lő… nem is sokkal a léc fölé.

  54.

  PERC
  Traoré beadásáról lemarad a kapu elé befutó Laidouni.

  53.

  PERC
  Michal Skvarka is a VIP-ben, jelentik a helyszínről.

  52.

  PERC
  Nguen jobbal az ötösre emel, Zachariassen és Boli sem éri el a labdát, pedig a lábuk lövésre lendült.

  50.

  PERC
  Weiss kornerét elüti Dibusz az ötösre befutó, gólra éhes Kasia fejéről.

  50.

  PERC
  Barszegjan megindul, Weisshez passzol, aki jobbal 14-ről, picit balról lő, blokkolja azonban a lapos próbálkozást a visszafutó Traoré!

  47.

  PERC
  A Magyarország ééé, Magyarország óóó! c. sláger szólt piros és zöld görögtüzek kíséretében.
  47.

  PERC
  Hazai oldalon a Slask Wroclaw lengyel drapéria mögött helyet foglaló szurkolók füstölögtek az első félidő lefújása után.

  46.

  PERC
  FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  Interjúk a felvezetésben!

  FÉLIDŐ

  A meccs előtt már beszéltünk korábbi ferencvárosi játékosokkal, Telek Andrással és Szerhij Kuznyecovval de a VIP-páholyban például Nagy László, korábbi világklasszis kézilabdázó is feltűnt.

  Fotók: P. K.

  FÉLIDŐ

  Nincs elérhető leírás.

  FÉLIDŐ

  Nincs elérhető leírás.

  FÉLIDŐ

  Jelentjük, sikerrel járt.

  FÉLIDŐ

  Heves tűzijáték a hazaiaknál, a játékvezető Nguent kéri meg, hogy szóljon a szurkolóknak, fejezzék be… Nguen a csapatkapitányát, Dibuszt kéri meg a közreműködésre.

  FÉLIDŐ

  Fotó: P. K.

  FÉLIDŐ

  Nincs elérhető leírás.

  FÉLIDŐ

  Fotó: Török Attila

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  A Slovan-szurkolók ’92-es hőse is a stadionban.

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  Az esti Ferencváros–Slovan BL-selejtező kapcsán megnéztük a magyar csapatok örökmérlegét a pozsonyiakkal szemben.

  FÉLIDŐ

  Szlovák játékosok közül a Ferencvárostól két év után a nyáron távozó Róbert Mak a Slovanban nevelkedett (és sajtóhírek szerint vissza is térhet a klubhoz), de még gyerekként a Manchester Cityhez került 2004-ben. A 66-szoros szlovák válogatott Stanislav Sesták viszont játszott is a Slovan első csapatában, 2002 és 2004 között, a 2015–2016-os idényben pedig már a Ferencvárossal lett magyar bajnok. Szintén mind a két klub játékosa volt Tibor Jancula, aki 1998 és 2001 között a Slovanban futballozott, majd a Ferencvároshoz igazolt, és 9 bajnokin 1 gólt szerzett az FTC-ben.

  FÉLIDŐ

  A régmúltból pedig a hatszoros csehszlovák és háromszoros magyar (és 19-szeres spanyol) válogatott Kubala Lászlót említhetjük, aki 1946-ban a Ferencvárosból ment Pozsonyba, a Slovanba.

  FÉLIDŐ

  A 63-szoros válogatott Priskin Tamás például 2017-ben a Slovantól szerződött a Ferencvároshoz, a pozsonyiakkal Szlovák Kupát nyert, az FTC-vel bajnok lett (Holman négyszeres szlovák bajnok, a Fradival Ligakupa-győztes). Két évtizeddel korábban, 1997 és 2000 között a 20-szoros válogatott Keresztúri András is játszott a Slovanban, azok után, hogy 1989-től 1991-ig az FTC játékosa is volt.

  FÉLIDŐ

  Holman Dávid személyében volt ferencvárosi játékost is találunk a zöld-fehérek ellen készülő Slovan keretében, a 29 éves támadó a Ferencvárosban debütált az NB I-ben, 2009 és 2012 között 27 NB I-es meccsen három gólt szerzett a zöld-fehéreknél. Viszont nem ő volt az egyetlen olyan játékos, amelyik mindkét klubban megfordult.

  FÉLIDŐ

  A Ferencváros–Slovan Bratislava BL-selejtező kapcsán megnéztük (a teljesség igénye nélkül), kik azok a játékosok, akik a magyar és a szlovák csapatban is futballoztak pályafutásuk során.

  FÉLIDŐ

  A Groupama Aréna kapui már nyitva állnak – FTC–Slovan élő felvezetés ITT!

  FÉLIDŐ

  Egyértelmű a célunk, tovább akarunk jutni – Adama Traoré.

  FÉLIDŐ

  A harmadik selejtezőkör első mérkőzéseit augusztus 2–3-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik. A párharcok vesztesei átkerülnek az Európa-liga playoffkörébe.

  FÉLIDŐ

  A Qarabag még a Zürichnél is nagyobb, 19 pontos előnnyel végzett az élen hazája bajnokságában. Az új idény Azerbajdzsánban augusztus elején kezdődik. A Qarabag a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében úgy ejtette ki a lengyel bajnok Lech Poznant, hogy idegenben 1–0-ra kikapott tőle, otthon is hátrányba került ellene, de aztán 5–1-re fordított, így továbbjutott.

  FÉLIDŐ

  Az FC Zürich tetemes, 14 pontos előnnyel nyerte meg a svájci Szuperliga előző kiírását, az új bajnokságot viszont nem kezdte jól – és akkor visszafogottan fogalmaztunk… –, hiszen múlt szombaton 4–0-ra kikapott idegenben az FTC-t a BL-ből tavaly kiejtő Young Boystól. A Zürich legértékesebb játékosa a Transfermarkt által 10 millió euróra taksált 18 éves Wilfried Gnonto, aki júniusban pályára lépett az olasz válogatottban a mieink elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen.

  FÉLIDŐ

  Elkerüli a Dinamo Zagrebet és az Olympiakoszt is, helyette a svájci bajnok FC Zürichhel vagy az azeri aranyérmes Qarabaggal játszhat a Ferencváros a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében, ha kiejti Holman Dávid együttesét.

  FÉLIDŐ

  A svájci bajnok FC Zürich vagy az azeri aranyérmes Qarabag lesz a Ferencváros–Slovan Bratislava párharc továbbjutójának ellenfele a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében.

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  45+3.

  PERC
  A karrierje során 19.4 millió eurót adtak érte klubjai.

  45+3.

  PERC
  Kucka 35 éves, játszott a Genoában, a Milanban, a Parmában és a Watfodban is.

  45+2.

  PERC
  Chovan felszabadítása rossz, de Kucka kisegíti.

  45+2.

  PERC
  Kucka távoli szabadrúgása Nguené.

  45+2.

  PERC
  Nézi vajon a VAR? Nem, szlovák szabadrúgás lökésért…

  45+2.

  PERC
  Videobíró.
  45+1.

  PERC
  Kovacevicet lekönyökli Saponjics, PIROS LAP LESZ?

  45.

  PERC
  Négy perc a ráadás.

  44.

  PERC
  Chovan a gólra éhes Traoré elől ütötte el a labdát.

  43.

  PERC
  Civic beadása Chované, most Saponjics ideges, mert egy percig nem engedték vissza.

  42.

  PERC
  Weiss mesternek nem tetszik, de ülve reklamál, Csercseszov a kispad előtt sétál. Látszik rajta: nem megy a Fradinak igazán.

  41.

  PERC
  Mmaee ellöki Saponjicsot, akit Esiti estében jobbal fejen rúg. Halmazati büntetés…

  39.

  PERC
  A BL-selejtező idei első körében a Ferencváros a kazah bajnokot ejtette ki az idegenbeli 0–0 után 5–1-gyel. A szlovák aranyérmes Slovan az első meccs 0–0-ja után a visszavágón is gól nélkül állt a rendes játékidőben a grúz Batumi ellen, majd a 123. percben szögletből szerzett érintés nélküli góllal jutott tovább (2–1)… Szombaton a szlovák bajnokság nyitányán kikapott a Podbrezová vendégeként.

  38.

  PERC
  Zachariassen jobb oldali, lapos beadása a kivetődő Chované, nem Bolié.

  36.

  PERC
  Traoré ballal kapura lő 20-ról, középről, blokkol az előtte álló Abena, Traoréé a kipattanó, ballal a jobb alsóba lőne 18-ról, de Chovan hatalmasat véd.

  34.

  PERC
  Fotó: Török Attila

  34.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  32.

  PERC
  Ivószünet.

  32.

  PERC
  Beadja a kornert, amely után nagyon rosszul lő kapura 18-ról Kankava.

  32.

  PERC
  Hogy, hogyan nem, Barszegjannak már kutya baja, a VAR sem jelzett.

  31.

  PERC
  Tokmac Nguen kapott sárga lapot a dulakodásért.

  31.

  PERC
  A spanyol játékvezető kéri Dibuszt, nyugtassa meg a nézőket.

  31.

  PERC
  Egy jobb oldali szöglet előtt pohárözönt kap a nyakába Barszegjan. Nguen odaszól neki, kis tolongás, majd Barszegjant valaki nagyon-nagyon hasba ütötte, mert elesik, és igen szenved.

  29.

  PERC
  Medvedev jobbal kapura lő, blokkol a 16-oson Esiti.

  28.

  PERC
  Saponjics: 20 meccs a Slovanban, 4 góllal és 3 gólpasszal.

  26.

  PERC
  Ivan Saponjicsnak sárga kap Kovacevic lekönyökléséért.

  26.

  PERC
  Nguen bal oldali beadása rövid az ötös előtt érkező Traorének, közbelép Kasia.

  25.

  PERC
  FOTÓ: Török Attila

  25.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  25.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  24.

  PERC
  Amennyiben a Ferencváros kiesik a Bajnokok Ligájából, az Olympiakosz Pireusz vagy a Maccabi Haifa lesz az ellenfele. A pireusziak a PAOK-ot 19 ponttal megelőzve lettek bajnokok, míg a Maccabi nyolc pontot vert üldözőjére, a Hapoel Beer-Sevára az elmúlt idényben.

  24.

  PERC
  A győztesek bejutnak az Európa-Liga playoffkörébe, míg a vesztesek az Európa-konferencialiga selejtezőjének utolsó fordulójában folytathatják.

  24.

  PERC
  A Európa-liga harmadik selejtezőkörében 14 csapat lesz érdekelt, ebből 12 a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének vesztesei közül kerül ki (tíz csapat a bajnoki, kettő a nem bajnoki ágról; egyik sem volt kiemelt). Hozzájuk kiemeltként csatlakozik a szerb bajnokság elmúlt idényében 2. helyen végző Partizan, valamint a cseh élvonalban 4. helyen záró Slovácko.

  24.

  PERC
  Az izraeli bajnok Maccabi Haifa vagy a görög aranyérmes Olympiakosz Pireusz lesz az ellenfele a Ferencváros–Slovan Bratislava párharc vesztesének a labdarúgó Európa-liga harmadik selejtezőkörében.

  23.

  PERC
  HOPP, Civic bal oldali szabadrúgását a bal sarok előtt nem sokkal fejeli a rövid felső fölé Kovacevic!

  23.

  PERC
  Ezek szerint vétlen kezezés… Alighanem az is volt.

  23.

  PERC
  Videobíró.
  22.

  PERC
  Mit mond a VAR? Semmit.

  22.

  PERC
  Wingo jobb oldali beadását az ötösről kivágja Abena… de előtte Medvedev kezére esett a labda.

  21.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  21.

  PERC
  De nagy védés! Chovan kikapja a jobb felső sarok elől Nguen ballábas, 18 méteres, középről érkező lövését!

  20.

  PERC
  A Partizantól 3 millióért vették.

  20.

  PERC
  Az ék neve nem véletlenül ismerős: anno a Benficától az Atlético Madridhoz Joao Félix ügye miatt került, 500 ezer euróért.

  19.

  PERC
  Acélkeményen szereli most Saponjicot. Majd ismét, a szerb hatalmasat repül.

  19.

  PERC
  Laidouni szervezkedik most, de három középső védővel a Slovan, a hazai 16-os és a felező között Esiti az úr.

  18.

  PERC
  Mezőnyharc, kemény belépőkkel.

  11.

  PERC
  Kovacevic nem érte el a kipattanót az ötös előtt, Nguen 15 méteres lövését blokkolta Kucka, Civic távolija meg távolról sem jó.

  10.

  PERC
  MAJDNEM GÓL! Civic ad be jobbról ballal, ahogyan mostanában mindig kisszöglet után, a jobb sarok előtt két méterről Zachariassen a jobb oldali kapufára fejeli a labdát, az elalvó Medvedev mellett! A kapus verve volt.

  8.

  PERC
  „Az az álmunk, hogy folyamatosan ott legyünk valamelyik európai kupa csoportkörében. Valószínűleg a Bajnokok Ligájára még nem állunk teljesen készen, de vannak meglepetések.”

  8.

  PERC
  „Amikor Sztasz Magyarországra érkezett, beszéltünk telefonon. Szóba kerültek az aktuális dolgok, a családjaink. Felajánlotta Lasa Dvalit, akinek akkor járt le a szerződése, de végül nem jött létre az átigazolás. Vicceltünk is egymással, most azonban nincs itt ennek a helye. Csercseszov jó csapatot épített, minőségi játékosokkal erősített. A fegyelem nála nagyon fontos. Ez egy nagy derbi lesz a két ország fővárosai, Budapest és Pozsony között, mindkét mérkőzésre zsúfolásig megtelnek a stadionok” – mondta.

  8.

  PERC
  Weiss, a szlovák Slovan labdarúgócsapatának vezetőedzője jó kapcsolatot ápol Sztanyiszlav Csercseszovval, a Ferencváros szakvezetőjével.

  7.

  PERC

  7.

  PERC
  Te jó ég, mi maradt ki?! Mondjuk jár is ennyi a magyar csapatnak…

  7.

  PERC
  …JOBB ALSÓ SARKA MELLÉ PASSZOL JOBBAL!

  6.

  PERC
  … az előtte üresen tátongó kapu…

  6.

  PERC
  Slovan-szabadrúgás kissé jobbról, 19-ről, Weiss jobbal a bal alsóba lőne, Dibusz hatalmasat véd, a kipattanó Medvedevé, aki jobbal az ötös jobb sarka elől az üres kapu…

  5.

  PERC
  Fotó: Pór K.

  5.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  4.

  PERC
  Weiss szabadrúgása pontatlan, kifejeli az ötös elől Laidouni.

  4.

  PERC
  Hopp, Saponjic lő kissé balról ballal a jobb alsó felé, 11-ről Dibusz vetődve véd. Kovacevic nem figyelt, de előtte nagyot mentett a 16-oson a lőni akaró, Weiss indította Pauschek elől.

  2.

  PERC
  Boli kiharcol egy szabadrúgást a 16-os előtt jóval, Laidouni emelését ballal a léc fölé vágja az ötös bal sarkáról. HELYZET!

  1.

  PERC
  Traoré odalép a felezőnél De Marcónak. Weiss indítja Saponjicot… les.

  1.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  Akkora hangzavarra számítok, amilyet még nem éltem át Fradi-meccsen – Wingo.

  A hazai tábor nagyon szép, 1992-re utaló élőképpel készült. Himnusz.

  A Fradi zöld-fehér mezben és fehér nadrágban, a vendégek tiszta kékben.

  A Groupama Aréna kapui már nyitva állnak – FTC–Slovan élő felvezetés ITT!

  Jurij Medvedev, a Slovan védője így vélekedett a mérkőzés előtt.

  „Természetesen nagyon örülünk a telt háznak, hiszen emiatt futballozunk. Örülünk annak is, hogy szép számban jönnek a szurkolóink, szeretnénk nekik bizonyítani, igyekszünk nekik meghálálni, hogy elkísérnek minket Budapestre. Az öltözőben jó a hangulat, elsősorban az első körben elért, Dinamo Batumi elleni továbbjutás miatt. Hogy a Ferencváros szerint nem mi érdemeltük volna meg a továbbjutást? Ez az ő véleményük, nem foglalkoznék ezzel. Két meccsen dől el a párharc, mindkettőn koncentráltan fogunk pályára lépni. Tiszteljük a Ferencvárost, ismerjük az erősségeit, de a hibáit is.”

  Vladimír Weiss a következőket mondta a szerdai találkozóról.

  „A Batumi elleni párharc kimerítő volt, ezért is kellett a hétvégi bajnokin felforgatott kezdőt a pályára küldenem. Aki ott be tudta magát játszani a csapatba, az a Ferencváros ellen is szerepet fog kapni. Nagy klubhoz jöttünk játszani, tiszteljük, ahogy Csercseszovot is, akivel személyes jó kapcsolatot ápolok. Ami harminc éve történt, azzal nem foglalkoznék, koncentráljunk a jelenre. Úgy gondolom, egyenlőek az esélyek, tisztában vagyunk azzal, hogy a Fradi óriási nyomást fog helyezni ránk telt ház előtt ebben a csodálatos arénában. Ahogy a Batumi előtti párharc előtt is mondtam, elsősorban a fizikai felkészüléssel akadtak gondjaink. Tíz válogatottunk van, rövid volt a felkészülési időszak, de egyre jobb az erőnlétünk. Még egyszer hangsúlyozom, tudjuk, hogy nyomás alatt leszünk, ellenfelünknek nagyon erős a támadó- és a középpályássora is, viszont tudjuk, hol támadhatjuk meg. Komplex teljesítményre lesz szükség, stabilan kell védekeznünk, ez vezethet eredményre. A Fradinak kitűnő csatárai vannak, okosak és gyorsak a játékosai.”

  Botka Endre elmondta, nem csak neki jelent plusz motivációt, hogy a Slovan lesz az ellenfél.

  „Mindenki látta a harminc évvel ezelőtti eseményeket, a magyar ember nagyon nehezen felejt, tisztában vagyunk vele, hogy plusz erőket kell mozgósítanunk, mindenki oda fogja tenni magát. Ahogy megnéztük a Dinamo Batumi elleni mérkőzésüket, nem biztos, hogy a jobbik csapat jutott tovább, de ehhez a meccshez ők is másképpen fognak hozzáállni, motiváltabbak lesznek. Azonban nekünk erősebb csapatunk van. Nehéz összehasonlítani a Tobol elleni párharccal, hiszen ott kint, most itthon kezdtünk, ezért az első perctől támadólag kell fellépnünk, s megmutatni nekik, hogy semmi sanszuk ellenünk. Senkitől sincs okunk félni, felkészülünk belőlük is, ahogy mindenkiből, aki az utunkba kerül.”

  Sztanyiszlav Csercseszov így vélekedik a mérkőzésről.

  „Nagyon örülünk, hogy telt ház előtt léphetünk pályára, nekünk egy dolgunk van: mindent kiadni magunkból. Azt üzenném a Fradi és a Slovan szurkolóinak is, hogy ne a múltba tekintsenek vissza, a jelenre koncentráljanak. Ami harminc éve történt, az már történelem, nekünk a jelennel kell foglalkoznunk. Nem szabad, hogy ez befolyásolja a holnapi mérkőzést. A Slovannak jó csapata van, két nagyon nehéz mérkőzésen jutott tovább a Dinamo Batumi ellenében, de többet nem szeretnék róluk beszélni. Azzal nem foglalkoznék, hogy melyik együttes kerete mennyibe kerül, egy másik ország bajnokcsapatával játszunk, nekik is megvannak az erősségeik, amikre fel kell készülnünk. Akkor lennék elégedett az első meccs után, ha minden olyan taktikai utasítást viszontlátnék a pályán, amit azt edzéseken megbeszéltünk.”

  Más, mint a többi – Thury Gábor jegyzete.

  „A szlovák rendőrök feladata a közrend biztosítása és a rendbontás megelőzése lesz, beleértve a szlovák szurkolók ellenőrzését” – írja a közlemény.

  A szlovák rendőrség is részt vesz a ma (szerda) 20 órakor kezdődő Ferencváros–Slovan Bratislava labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező biztosításában – írja az Új Szó.

  Pozsonyi kifli – Ballai Attila publicisztikája.

  BŐVEBBEN ITT!

  Lázár Lajos tudósította a Nemzeti Sportot a pozsonyi találkozóról, amelyre így emlékezett: „Rémálom volt az a mérkőzés… Ami az első kellemetlenséget illeti, az a gyomorrontásom volt, a Fradi öltözőjében megkértem Gyarmati Jenőt, a csapat orvosát, valahogy hozzon jobb állapotba, és tőle kaptam injekciót, ami rendbe tett. Már a mérkőzés előtt érezhető volt a feszültség. Ez akkor még természetesnek tűnt, hiszen nagy volt a tét. Nem sokkal a kezdés után, váratlanul felsorakoztak a fekete ruhás rendvédelmiek, ami felesleges volt. A Fradi-szurkolóknak kijelölt szektor a sajtóhellyel szembeni részen volt, és jól láthattuk, hogy nincs rendbontás, ami szükségessé tenné az ilyen erős biztosítást. Azt, hogy mi történt a két félidő közötti szünetben, nem láthattam, mert nem volt telefon a sajtóteraszon, a klubházból kellett leadni a mérkőzésen addig történeteket. Visszatérve a második félidő elejére, kérdeztem a kollégákat, miként alakultak az események, azt válaszolták, egyre feszültebb a helyzet. A szurkolók közül néhányan nyomasztónak tartották a fekete ruhások jelenlétét, és ezt bekiabálásokkal ki is fejezték. Több sem kellett a kivezényelteknek, berontva a Fradi-szurkolóknak kijelölt szektorba, válogatás nélkül mindenkit ütöttek. Értetlenül néztük a történteket, és szerintünk a játékvezetőnek is lépnie kellett volna. Amikor a mérkőzés után leadtam a klubházból a tudósítást, újfent kérdezgettem a szlovák kollégákat, mi a véleményük a történtekről, ám csak széttárták a karjukat, mondván, ez van, de akadtak, akik elítélték a rendőri túlkapást. A többségük attól tartott, hogy a stadionon kívül is folytatódik, ami bent történt. A folytatásról csak másodkézből volt információm, mert az a stáb, amellyel együtt érkeztem, szlovák rendszámú kocsikkal azonnal indult vissza a repülőtérre.”

  A szlovák rendőrök ámokfutása után kirobbant ügy végül az UEFA fegyelmi bizottságánál a bizonyítékok nélkül meghozott, magyar szempontból igazságtalannak tűnő ítélettel végződött, ám nehéz lenne megmondani, hogy pontosan mikor kezdődött. Tény, 1992. szeptember 16-án a Ferencváros a Bajnokok Ligája elődjének számító BEK-ben lépett pályára a Slovan Bratislava otthonában, a Nemzeti Sport korabeli tudósítása pedig megemlíti, hogy néhány nappal a párharc első felvonása előtt a magyar és a szlovák rendőrök külön egyeztettek a találkozó biztosításáról. A jelek szerint hiába, a meccs másnapján a BRFK rögtönzött sajtótájékoztatóján a IX. kerület akkori rendőrfőkapitánya, Gémesi István alezredes arról beszélt, hogy a rendezők nem vették figyelembe a magyar fél tanácsait.

  A szlovák rendőrök indokolatlan brutalitását követően csatatérre emlékeztetett a magyar drukkerek szektora a Téglamezei Stadionban, és miközben a Pozsonyba látogató Fradi-szurkolók többsége éppen menekült a magyarokra vadászó, fekete símaszkot viselő kommandósok elől, a tribün első soraiban egy fiatal nő sokkos állapotban zokogott. A szektor elé felhúzott kerítés első soraihoz már megérkezett a fehér köpenyt viselő egészségügyi személyzet, amikor a helyi „rendfenntartók” ismét célba vették a lányt, és az őt védeni próbáló néhány magyart. Az internetmegosztón mai napig fellelhető videón jól látszik, amint közvetlen közelről gumibotot tolnak az egyik drukker szemébe…

  Harminc éve lincshangulat, rendőrterror fogadta a fradistákat Pozsonyban
  A Bajnokok Ligájában Ferencváros–Slovan mérkőzést rendeznek, és a párharc múltja elborzasztó… Csaknem harminc év elteltével is sokkolóak azok a szlovák kommandósok brutalitását bemutatót képsorok, amelyek az 1992 szeptemberében rendezett Slovan–Ferencváros BEK-mérkőzés alatt készültek, amikor a símaszkos verőemberek tomboltak a magyar szurkolók szektorában, a drukkerek törött csontokkal, sokkos állapotban menekültek a stadionból.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ FTC–SLOVAN MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.02.16:30 M4 Sport
04.08. 19:30 M4Sport
04.15. 00:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső