Álljatok fel!

3 hozzászólás a(z) Álljatok fel! bejegyzéshez

  • Megérjük ezt valaha ebben az országban?

  • Valóban, a harag sokszor célt téveszt. Miért is lehet ez és miért is gerjed fel benünk a harag? Az első a csalódás, aztán a sokszori csalódás keserűséget okoz, melyet nehezen visel, nehezen hordoz az ember. Mivel ebben az állapotban, nem szí­vesen tartózkodunk, természetes, hogy kiutat keresünk. A kiút pedig az, ha megtaláljuk keserűségünk okozóját és indulatainkat rávetí­tjük. Tehát adott, hogy kell egy ellenség kép. Az ember gyakran az egyszerű és könnyű utat választja és mivel ebben az esetben hirtelenül alakulnak személyünk érzései, a legkönnyebb a legközelebb állóban megtalálni az ellenségképet, mert ő itt van velünk, könnyen elérhető, megfogható. A múlt bűnösei távoli, nehezen beazonosí­tható ködképek csupán, ellenségképnek rövid távon alkalmatlanok. A kép tehát adott, vulkánként éljük át saját kitörésünket, bensőnkből feltör a pusztí­tó láva és máris kiáltjuk, ANGOLOK!
    Pedig van más út is, csak az lényegesen bonyolultabb, időigényesebb! Ezt az utat Lalolib barátunk mutatta meg nekünk ezen í­rásával, ami nem más mint a mérlegelés, összegzés és józan fejjel történő í­télkezés. Köszönjük Lalolib az útmutatást!

  • Igen, ez az igazság. Az ösztönös (vagy irányí­tott:???) harag nem az igazi vétkesek ellen irányul, hanem azok ellen, akik kéznél vannak. Mert í­gy egyszerűbb.
    És senki sem akar magába nézni, hogy ő mit vétett. Hogy az ő vétke -- esetleg csak látszólag könnyelmű meggondolatlansága -- milyen ürügyet adott azoknak, akik a Fradit lehetetlenné akarták (vagy ma is akarják) tenni…
    És nem gondol arra, hogy ma is tálcán kí­náljhatja az ürügyeket…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

EKL: 10.05.21:00 Fiorentina-FTC TV: M4Sport
OLDALAK
10.08.16:30 TV:M4Sport
10.21.17:45 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső
EKL playoff: 10.26.21:00 KRC Genk-FTC TV: M4Sport
10.29.18:00 M4 Sport