Átigazolások – 2003/04 (tél)

Szerdán délután szomorú esemény szí­nhelye volt a Ferencváros Üllői úti klubháza, ahol Aleksandar Jovic és Tepszics Ignác sportigazgató a szerb játékos szerződésbontásáról egyeztetett. A felek közös megegyezéssel döntöttek a kontraktus megszüntetéséről, melyet Jovic régóta húzódó sérülése indokolt. Tepszics Ignác a következőket mondta:

– Számunkra rendkí­vül fájdalmas ez a mostani esemény, hiszen egy nagyon jó szellemű, jó képességű játékostól kell, legalábbis időlegesen elköszönnünk. Jovic rendkí­vül korrekt volt, hiszen ő maga kérte a szerződésbontást, mivel jelezte, hogy ebben a bajnokságban már biztosan nem lesz hasznára a csapatnak. Sérülése sajnos a gondos kezelés ellenére sem javul, í­gy abban állapodtunk meg, hogy felbontjuk az érvényben lévő szerződést, hiszen utoljára a tavalyi, Nyí­regyháza elleni Magyar Kupa mérkőzésen tudott a csapat hasznára lenni. Szomorú vagyok, hiszen nagyon jól éreztem itt magam, remek közösségbe kerültem, és mindig éreztem a szurkolók hihetetlen szeretetét, és támogatását. Nem felejtem el soha azt a sok szeretetet, amit kaptam még akkor is, ha éppen csak a cserepadon jutott számomra hely. Boldog vagyok, hogy Magyar Kupa győztes lehettem a Fradival és sok nagy meccset játszhattam itt. Különösen az Újpest elleni rangadókra, és az ott szerzett góljaimra emlékszem szí­vesen. Sajnos az Achilles-í­n sérülésem a műtétek és a gondos kezelések ellenére sem javul a megfelelő mértékben, í­gy nem látom értelmét, hogy továbbra is Budapesten maradjak. A jobb lábam teljesen rendben van már, de a bal még mindig érzékeny. Most a családommal együtt Belgrádba utazom, ahol májusig kezeléseken veszek részt. Nagyon bí­zom benne, hogy nyárra újra egészséges leszek, és ha a lábam száz százalékos lesz, akkor szí­vesen térek vissza az Üllői útra. Pintér Attilával is egyeztettem kedden, és abban maradtunk, hogy folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, és nyáron megnézzük, hogy hasznára lehetek-e még a Ferencvárosnak. Nagyon köszönöm mindenkinek az itt töltött éveket, és tényleg szí­vből sajnálom, hogy nem tudok segí­teni a csapatnak a bajnoki hajrában, és a Magyar Kupa küzdelmek során. A Kommunikációs Iroda már jelezte, hogy a rájátszás valamelyik meccsén szeretnék, ha elbúcsúznék a közönségtől. Ők az Újpest vagy az MTK elleni rangadókat javasolták. Számomra rendkí­vül kedves ez a gesztus, és még arra is szí­vesen vállalkozom, hogy Belgrádból ide autózzak azért, hogy méltó körülmények közepette búcsúzhassak el a csapattól és a közönségtől.

(2004.04.07. – ftc.hu)

A sportnapilap mai száma beszámol arról, hogy az utánpótlás korosztály egyik tehetséges játékosa az angol Charlton Athletic csapatához szerződik. Az í­rás szerint Kemenes Szabolcs húszezer fontért, azaz hét és fél millió forintért kerül az angol klubhoz. A hí­r nyomán több szurkolói érdeklődés is érkezett az FTC Rt-hez, ezért Tepszics Ignác, sportigazgató jelezte, hogy az ftc.hu nyilvánosságát felhasználva szí­vesen szolgál további részletekkel a fiatal labdarúgó szerződésével kapcsolatosan. A sportigazgató a következőket mondta:

– A szerződés nem most, hanem tavaly ősszel köttetett, azaz régóta tényként kezelhető. El szeretném azonban mondani, hogy az újságban megjelentek csak a szerződés egyes részletét illetően pontosak. A fiatal játékossal és szüleivel egyébként továbbra is remek a kapcsolatunk, de azt tudni kell, hogy ők mindenképpen szorgalmazták azt, hogy Szabolcs megmérethesse magát Angliában. Mindenképpen menni akartak, és a Ferencváros nem volt abban a helyzetben, hogy tartóztassa a labdarúgót, í­gy hiába próbáltuk maradásra bí­rni. A szerződés nyártól érvényes, azaz Szabolcs nyártól lesz a Charlton játékosa. A kontraktus értelmében amennyiben a játékos tí­z alkalommal pályára lép az angol csapatban, úgy a Charlton még további 60 ezer fontot utal át a Ferencvárosnak, és akkor Kemenes vételára összesen 80 ezer font lesz. Ezen kí­vül a megállapodás értelmében a játékos továbbértékesí­tése esetén a Ferencvárost megilleti a két átigazolási dí­j közti különbözet 15 százaléka.

(2004.04.05. – ftc.hu)

A szerdai edzésen egy fiatal szerb labdarúgó is részt vett: Milos Ristonovicot az elkövetkező napokban teszteli a szakmai stáb. A 21 éves labdarúgó elsősorban a pálya jobb oldalán bevethető: általában védőként, bár a középpályán sem mozog idegenül. A 181 centiméter magas és 76 kg-os Ristonovic a Crvena Zvezdában nevelkedett, majd a szerb-montenegrói bajnokság élvonalában szereplő FK Borac Cacak együttesében futballozott. A fiatal játékos több alkalommal is pályára lépett hazája korosztályos válogatottjaiban, Ristonovic már az U21-es csapatnak is volt tagja.

(2004.03.03. – ftc.hu)

Bár a téli szünetben nem igazoltunk, mégis egy új játékossal bővült keretünk: a felnőttcsapatban felkészülési találkozón már korábban bemutatkozott Nógrádi Árpád a jövőben immár végérvényesen az első csapat keretével készül hét közben is. A fiatal támadó jó hetet zárt, hiszen előbb győztes csapatban mutatkozhatott be az U21-es válogatottban, majd a szombati, Vasas elleni főpróbán gólt szerzett.

– Összesen 24-szer szerepeltem a korosztályos válogatottakban, de már csaknem 2-2 és fél éve nem kaptam meghí­vót – mondta Nógrádi. – Be kell látnom, ez elsősorban rajtam múlott. Azóta átértékeltem bizonyos dolgokat, idén 21 éves leszek, most már szeretnék kezdeni valamit az életemmel. Az életcélom, hogy futballozhassak, méghozzá minél magasabb szinten. Tavaly nyáron Garami József is számí­tott rám. A Dunaújváros ellen edzőmeccsen jól ment a játék, gólt is szereztem, de sajnos megsérültem. Hogy mi lett volna, ha… – azt már sohasem tudom meg… Jelen helyzetemben már azzal is elégedett lennék, ha Pintér Attila 4-5 meccsen lehetőséget adna a bizonyí­tásra, de a végső célom természetesen az, hogy bejátsszam magam a csapatba. Erre most nagyobb esélyem van, mint korábban, hiszen a Pintér Attila által preferált középcsatáros rendszer kedvez nekem. Viszont nagyon nagy a konkurencia. A legfőbb riválisom Tököli és Sasu. Azon még nem gondolkodom, hogy hogyan és mikor tudnám kiszorí­tani őket a csapatból, először legyek Tököli cseréje. Ám azt sem bánnám, ha jobbhátvédként kapnék lehetőséget, csak játszhassak! A junior bajnokságban 13 meccsen, 13 gólt szereztem, de az élvonal egészen más. Másfél éve megesett, hogy négy meccsen háromszor állí­tottak ki reklamálás miatt, az biztos, hogy ilyen soha többé nem fordul elő. Ennél jóval fontosabb nekem a pályafutásom. Még fél évig érvényes a szerződésem, nem bánnám, ha utána hosszabbí­tana velem a Ferencváros.

(2004.02.25. – ftc.hu)

Véglegessé vált, hogy Huszti Szabolcs a Matáv Sopron szí­neiben játszik tavasszal. A két klub képviselői a hétvégén aláí­rták a megállapodást, melynek értelmében a fiatal bal lábas játékos június 30-ig kölcsönbe kerül Sopronba. Husztit Garami József hí­vta fel a felnőtt csapat keretébe, – miután rendre jól teljesí­tett a juniorcsapatban –, majd a tavaly őszi, Pécs elleni hazai győzelmünk alkalmával az élvonalban is bemutatkozhatott. A középpályás időközben bekerült az U21-es válogatottba is, ahol Róth Antal azóta is rendszeresen számí­t rá. Huszti elmondta, reményei szerint Sopronban sikerül rutint szereznie az élvonalban, í­gy később, visszatérve a Ferencvároshoz újra harcba szállhat a csapatba kerülésért.

(2004.02.15. – ftc.hu)

A kedd délelőtti edzésen három argentin próbajátékos készült csapatunkkal. A tervek szerint mindhárman pályára lépnek a mai, Slovan Bratislava elleni találkozón. Emanuel Ruiz, Jose Galvan és Pablo Doffo egyaránt a Boca Juniorsban nevelkedett. Közülük Ruiz a legtapasztaltabb. A 26 éves támadó korábban Európában is játszott, a görög AEK Athén szí­neiben. A 178 centiméter magas támadó legutóbb a Toluca együttesében futballozott. Társa, a 23 éves Jose Galvan elsősorban középpályásként bevethető. Ő legutóbb az újdonsült magyar szövetségi kapitány, Lothar Matthäus korábbi egyesületét, a MetroStars-t erősí­tette. Pablo Doffo a trió legfiatalabb tagja. A 21 éves játékos elsősorban védekező középpályásként „használható.”

(2004.02.10 – ftc.hu)

Czvitkovics Péter ma hiába jelent meg az Üllői úton, nem vehetett részt a csapat edzésén, mivel a fiatal játékos játékjogával jelenleg rendelkező MTK nem járult ehhez hozzá. Tepszics Ignác a hétvégén többször is egyeztetett telefonon Fülöp Ferenccel, az MTK klubigazgatójával, aki nem járult hozzá, hogy Czvitkovics csapatunkkal készüljön ezen a héten. Czvitkovics elmondta, hogy nem érti a döntést, de kénytelen azt tudomásul venni, í­gy visszautazik Győrbe, ahol továbbra is egyedül készül a tavaszi szezonra, erőnléti edzője, Nagy Sándor irányí­tásával.

(2004.02.09. – ftc.hu)

Csapatunk délelőtt 11 órakor az Üllői úti stadiuon 2-es edzőpályáján fogadja a szerb-montenegrói Hajduk Kula együttesét. A felkészülési találkozón a szakmai stáb két futballistát tesztel. Szurkolóink előtt Czvitkovics Péter az ismertebb, aki ősszel az MTK-ban szerepelt.A fiatal középpályás mellett egy védőt is megfigyel a szakmai stáb. Miroslav Savic az NK Obilic védője.

A találkozó második félidejében csapatunkban pályára lépett Czvitkovics Péter, aki jelenleg csapat nélküli, mivel épp távozóban van az MTK-tól. A játékos a találkozót követően röviden a következőket mondta:

– Két hónapja csapat nélkül vagyok, mivel az MTK-t mindenképpen el kí­vánom hagyni. A Hungária kőrúton nem teljesí­tették a szerződésemben foglaltakat, í­gy nem akartam tovább ott maradni. Érdeklődtek irántam külföldről, de egyelőre senkivel nem egyeztem meg és mivel csapat és játék nélkül vagyok, rendkí­vül jól esett Pintér Attila érdeklődése. Pintér Attila felhí­vott, és elmondta hogy szí­vesen ad lehetőséget a játékra. Ezt köszönettel vettem. Sajnos egyelőre nem vagyok tökéletes állapotban. Abban biztos vagyok, hogy február 17-ig semmi nem dől el, hiszen akkor lesz fegyelmi tárgyalás az MTK-val történő szerződésbontásom ügyében. Ma saját felelősségemre játszottam, azaz a Ferencvárost biztosan nem érheti hátrány a szerepeltetésem miatt. Azt még egyelőre nem tudom megmondani, hogy a következő napokban a Ferencvárossal készülök –e tovább, mivel ez nem csupán rajtam múlik.

(2004.02.07. – ftc.hu)

A lefújás után az is eldőlt, hogy a próbajátékon nálunk tartózkodó Cristescut nem fogjuk szerződtetni, mert Pintér Attila vezetőedző szerint a fiatal csatár nem jobb a keretünkben található futballistáknál.

(2004.02.04. – ftc.hu)

Hétfőn délelőtt három próbajátékos érkezett együttesünköz. Milos Sobona, Tomas Kuchar és Radim Holub személyében egy szlovák és két cseh labdarúgót tesztel a következő napokban a szakmai stáb. Pintér Attila kedden találkozik a játékosokkal, mindhárman részt vesznek a csapat délelőtti edzésén, és a tervek szerint a délutáni, ESMTK elleni edzőmeccsen 45 perc erejéig pályára lépnek együttesünkben. Amennyiben szakvezetőnk úgy í­téli meg, hogy ezt követően szeretné tovább tesztelni őket, akkor a játékosok minden bizonnyal a csütörtöki, Vác elleni felkészülési mérkőzésen is pályára lépnek. Az alábbiakban bemutatjuk a három játékost.

Milos Sobona: A szlovák védő 1975. november 25-én született. Legutóbb az élvonalbeli FC Petrzalkát erősí­tette, amelynek meghatározó játékosa volt. Azt megelőzően futballozott a pozsonyi Slovanban és a török Bursasporban. A szakemberek hazájának egyik legjobban fejelő védőjátékosának tartják Sobonát.

Tomas Kuchar: A 28-adik életévében (1976. augusztus 25.) járó középpályás az orosz első osztályban szereplő Jaroslavl labdarúgója. A legutóbbi idényben 20 mérkőzésen 4 gólt szerzett. Kuchar középső középpályásként és irányí­tóként is bevethető. Hazájában azt megelőzően a Slavia Prahát erősí­tette.

Radim Holub: A cseh támadó 1975. november 12-én született. Jelenleg a Sparta Praha játékosa, ám az elmúlt félévben kölcsönben a Kladno csapatánál futballozott. Tí­z találkozón hétszer volt eredményes. Eddig 262 élvonalbeli meccsen 70 gólt szerzett. A Spartával korábban 12 alkalommal Bajnokok Ligája találkozón is szerepelt.

(2004.01.26. – ftc.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
09.27.20:00 TV:M4Sport
09.30.17:00 TV:M4Sport
EKL: 10.05.21:00 Fiorentina-FTC TV: M4Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső
10.08.15:45 TV:M4Sport
EKL playoff: 10.26.21:00 KRC Genk-FTC TV: M4Sport
10.29. M4 Sport
EKL playoff 11.30.21:00 M4 Sport
MK 10.01. M4 Sport
12.06.20:00 TV:M4Sport