Az 1957/58 évi bajnoki szezon mérkőzései

7 hozzászólás a(z) Az 1957/58 évi bajnoki szezon mérkőzései bejegyzéshez

 • Ismét szegény Pluhár Istvánba kötök bele, hogy ne maradjon kritika nélkül minden kapitális tévedése. A Torino “aranycsapata” 1949. májusában zuhant le, hogy jön ez az 57/58-as szezonhoz?

 • *

  Pluhár István feljegyzése a bajnoki évről:
  1957—1958 ősz—tavaszi NB. – Bajnok: az MTK, II. Bp. Honvéd, III. FTC.

  Az amnesztia meglátszott a Bp. Honvéd csapatán. Újra játszhatott Bozsik, Budai Laci és még egy pár hazatért társa. Az MTK-ban Börzsei átadta helyét a tehetséges Sipos Ferinek.

  A Fradi már játszatta Rákosi Gyulát és helyet keresett a csapatban az akkor még ifjúsági sorban játszó Albert Flóriánnak (17 éves volt).

  Az MTK bajnokcsapata: Gellért — Kovács Imre, Lantos — Palicskó, Sipos Feri, Kovács F. — Sándor, Hidegkúti, Palotás, Kárász, Szimcsák.

  Az 1958-as stockholmi FIFA világbajnokságon nagyon hamar kiesett a magyar válogatott. Szinte senkit sem érdekelt a magyarok játéka. Június 17-én a Wales—Magyarország mérkőzésen csak 2823 fizető néző jelent meg. Ez a nézőszám a legkevesebb a FIFA világbajnokság történetében. A nemzetközi érdeklődés levette szemét a magyar labdarúgásról.

  Ebben az évben vesztette életét a lezuhant repülőgépben az olasz FC Torino csapatával a magyar Egri Gyula vezető és Schubert magyar származású labdarúgó.

  (Forrás: S. PLUHÁR, U.S.A. – PLUHÁR ISTVÁN – JÁTSZOTTAM, OKTATTAM, TUDÓSíTOTTAM)

  *

  MTK: Bártfai Róbert, Palicskó Tibor, Sipos Ferenc, Lantos Mihály, Kovács I. Imre, Kovács III. Ferenc, Sándor Károly, Hidegkúti Nándor, Kárász Endre, Molnár János, Szimcsák I. István, Palotás Péter, Bödör László, Szimcsák II. László, Bukovi Gábor, Gellér Sándor, Gelei József, Börzsei János, Gál Ferenc
  Gólkirály: Friedmanszky Zoltán (FTC) és Molnár János (MTK) 16 gól
  Az év játékosa: Sipos Ferenc (MTK)

  *

  Az erők nagyon kiegyenlí­tődtek. Az MTK-t és a Honvédot 6—6, az FTC-t és a Vasast 7—7 vereség terhelte. Végül az MTK maradt felül. Pedig szurkolóiról ugyancsak megvolt Sándor Csikar véleménye. „Maguk a néma leventék! — kiabálta Tatabányán. — Idejönnek és egy biztató szót nem hallok 90 percen keresztül. Bámészkodni a pesti eszpresszóban is lehetett volna!” (Hoppe László)

 • Uraim,

  A meccs és annak visszavágója is elmaradt.

 • Jocó, Kösz, utánajárunk.

 • Akkor ez egy elmaradt meccs jegye vagy nem a felnőtt csapaté vagy rossz rajta a dátum:
  jegy

  🙂

 • Nem csodálom, ha nem találod, mert 1957 őszén semmilyen nemzetközi mérközést nem játszottunk. (Mint lelkesfiatal szurkoló -- 17 voltam -- akkoriban még az edzőmeccseket is figyelemmel kí­sértem, meg a tartalékokat is.)

 • Elvileg 1957. október 2-án volt egy Vojvodina -- Ferencváros meccs, de interneten nem találok róla semmit 🙁

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

09.30.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
EKL: 10.05.21:00 Fiorentina-FTC TV: M4Sport
10.08.15:45 TV:M4Sport
Categories
10.21.17:45 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső