Az 1960/61 évi bajnoki szezon mérkőzései

3 hozzászólás a(z) Az 1960/61 évi bajnoki szezon mérkőzései bejegyzéshez

 • *

  Pluhár István feljegyzése a bajnoki évről:
  1960—1961-es NB. – Bajnok: a Bp. Vasas, II. Újpest, III. MTK.

  Ötven éves fennállását bajnoksággal ünnepelte meg a Bp. Vasas: Szentmihályi — Kárpáti, Ihász, Sárosi L. — Bundzsák, Bakos — Lelenka, Csordás, Farkas, Machos, Mathesz.

  A Bp. Honvéd keservesen összegyűjtött pontjaival a kilencedik helyen végzett. A magára találó Fradi negyedik lett.

  A bajnokság elején az első tí­z lejátszott mérkőzés után hét ponttal vezetett már az Újpest. Előnye behozhatatlannak látszott. Machos Feri ekkor elhagyta a Honvédot és átlépett a Vasasba.

  A tavasz kezdetére teljesen elgyengült az Ú. Dózsa, annál jobban magára talált a Vasas, s négy ponttal megelőzve nyerte a bajnokságot.

  A magyar válogatott az előjátékokat megnyerve bejutott a chilei FIFA világbajnokság legjobb 16 csapata közé. Tichy Lajos és Albert Flóri lettek (21-21) a gólkirályok.

  (Forrás: S. PLUHÁR, U.S.A. – PLUHÁR ISTVÁN – JÁTSZOTTAM, OKTATTAM, TUDÓSíTOTTAM)

  *

  Vasas SC: Szentmihályi Antal, Kárpáti Béla, Mészöly Kálmán, Sárosi László, Bundzsák Dezső, Berendi Pál, Mathesz Imre, Kékesi Mihály, Machos Ferenc, Farkas János, Ihász Kálmán, Bakos Sándor, Borsos Miklós, Nagy Károly, Csordás Lajos, Bárfi Antal, Lenkei Sándor, Bodai Ferenc
  Gólkirály: Tichy Lajos (Bp. Honvéd) és Albert Flórián (FTC) 21 gól
  Az év játékosa: Berendi Pál (Vasas)

  *

  A már 1959-ben megerősödött Vasas (Szentmihályi, Mészöly, Farkas) a Honvédből átlépett Machos vezérletével és Berendinek az újfajta „beállós” szerepbe állí­tásával a legjobb és legkorszerűbben játszó csapatnak bizonyult. (Hoppe László)

 • Kedves Sándor,

  Köszönjük észrevételét, javí­tottuk is (elveszett a sor az adatmásolásnál). Bármilyen ellentmondásos/hiányos információt talál, kérjük a jövőben is ossza meg velünk!

 • Tisztelt szerkesztők!

  Remek kis lexikont állí­tottak össze, amely egyedülálló még a világon is a labdarúgó klubok körében. Ehhez az évadhoz lenne egy észrevételem, a bajnoki évad nyitómeccse az 1960. július 31-én játszott Dorog-Ferencváros 2-5 NB1-es mérkőzés hiányzik (Nagy Béla: Arany Fradi c. könyve alapján…).

  Tisztelettel!

  Dömötör Sándor

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

EKL: 10.05.21:00 Fiorentina-FTC TV: M4Sport
OLDALAK
10.08.16:30 TV:M4Sport
10.21.17:45 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső
EKL playoff: 10.26.21:00 KRC Genk-FTC TV: M4Sport
10.29.18:00 M4 Sport