Bánky Ferenc

fradi_cimerközépcsatár két mérkőzésen lépett pályára a nagycsapatban.

Bemutatkozó mérkőzése (1952 augusztus) és búcsúfellépése (1956 április) között majd’ négy esztendő telt el.

Az ’50-es évek végén a belga Charleroi (1958-59), majd a holland MVV Maastricht (1959-60) játékosa volt, a ’60-as évek elején a belga KAA Gent (1960-63) csapatában rúgta a labdát.

2 hozzászólás a(z) Bánky Ferenc bejegyzéshez

 • Gentben jo focista volt, a nyolcvanas evekben meg emlekeztek ra, Marokkoban edzösködött a
  vagy 10 evig

 • 1956 koratavaszán edzést nézni mentem ki a pályára. Igyekeztem akkoriban mindig úgy helyezkedni, hogy hallhassam az idősebb szurkolók beszélgetését, mert abból sok érdekes dolgot megtudtam (ezek egy részét még mostanában YSE-ként is hasznosí­tom). Egy elég félszegnek tűnő katonaruhás fiú jelent meg és eltűnt az öltöző irányában.
  – Ez ki volt? – kérdezte az egyik.
  – Bánki Feri – hangzott a válasz. – Nálunk játszott, de behí­vták katonának. Most felhelyezték, és engedélyt kapott, hogy nálunk játsszon.
  Nagyon vártam már, hogy láthassam játszani. Aztán végre egy Húsvéti Torna mérkőzésen (akkor még komoly sportértéke volt ezeknek) a kezdőcsapatban kapott helyet. Hát ha valakiben csalódtam, akkor ő volt az. Nem volt egy elfogadható megmozdulása. Hozzá képest a mostanában pokolba kí­vánt csatárok klasszis teljesí­tménnyel rukkoltak elő. Sós Károly a félidőben le is cserélte, és többet az első csapat közelébe sem került. A fakóban kapott rendszeres játéklehetőséget. Hiányos adatsorom szerint tizenkét meccsen 4 gól lőtt, kettőt 11-esből.
  Hogy lehetett-e volna belőle jobb játékos? Nem hiszem. Amikor eltűnt, ő volt az, akit 57 tavaszán nem hiányolt senki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső