Banner – Widget és az F5!

A különböző operációs rendszerek, és azoknak különböző verziói nem egyformán frissí­tik egy-egy oldalt a megnyitáskor. Nem szeretnék belemenni a számí­tástechnika rejtelmeibe – nem is értek hozzá, biztos ezért bí­zták ezt a nemes feladatot a számí­tástechnika rejtelmeiben jártas szerkesztőtársaim egy e témában analfabétára, azaz rám –, legyen elég annyi, hogy a gépek sok mindent maguk is tárolnak, hogy gyorsabb legyen az indulás, a megnyitás. Eme gyorsan változó világban vannak akik gépén a frissebb verzió, fejlettebb  operációs rendszer fut, melyekkel sok dolgunk nincs, hiszen ők frissí­tik magukat folyamatosan, a régebbieknél pedig egy egyszerű gombnyomással, a klaviatúra legfelső sorában található “f5” billentyűvel lehet elérni.

Na ilyen hosszú bevezetőt is csak egy laikus képes í­rni, egy hozzáértő egy félmondattal elintézné, vagy még kevesebbel. Például szerkesztőtársam, aki az évek során már megedződött mellettem, az oldal csinosí­tgatása közben a skypén számtalanszor elhangzott párbeszédünk egy-egy változás során:

–        Nem látom!
–        Nyomj egy F5-öt!
(illetve ma már csak ennyit mond)
–         F5!

Hogy mit eredményez ez a gomb nyomás, illetve mit lát Ön kedves olvasónk ebből, az oldalunk bannerjében (a legfelső kép): Lakat Tanár Úr már nem a háttérből figyel halványan, középen egy FERENCVÁROS feliratú mezben egy hétszeres magyar bajnokot talál, és a Tempó felí­rat előtt egy fiatalember teszi sarokkal (oxival) maga elé a zsugát.

Igen a régi bannert lecseréltük, pontosabban frissí­tettük, mivel oldalunk folyamatosan bővül, amikor e sorokat í­rom 6413 bejegyzésnél, cikknél és 10553 képnél tartunk, í­gy törvényszerűek bizonyos változások.

Eme változások a banner csere mellet a widgetben (jobb oldali oszlop) megjelenő képek a leglényegesebbek, melyek a múltunk különböző korszakait mutatják meg.

Az oldal indulásakor a bannerbe megpróbáltunk a Fradi múltjából, illetve annak korszakaiból egy-egy játékost, edzőt betenni. Az idő és az anyagok feldolgozásának előre haladtával rá kellet jöjjünk, hogy „túl sokan” vannak, akiknek szerepelni-e kéne.  Új ötletünk, mely a jobb áttekinthetőség kedvéért „A kezdetektől napjainkig” részt, könnyebben elérhetővé, a widgetbe is kitesszük adták a megoldást.

Ma már oldalunk jobb oldali (widget) oszlopában egy képeskönyv formájában lehet, a képekre kattintva lapozgatni a Fradi múltjában, mely  képekre felkerültek a kor általunk meghatározó tartott játékosai. Igen, csak játékosok, az „Edzők”, majd a „Válogatottak” egy újabb oldalra kerülnek hamarosan.

Igen, ez szubjektí­v, ez egy játék, sokan adtak már tanácsot, főleg az oldal indulásakor, hogy ki kerüljön be a bannerba, majd egy oldalra, de még többen, hogy ki ne, szerkesztőtársaimmal mi ezek az „arcok”, játékosok, edzők, vezetők mellett döntöttünk.

Jó szórakozást, kellemes „lapozgatást” az új képeskönyvben, és ne feledje: F5!

ɱ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső