dr. Müller Ferenc

dr. Müller Ferenc

Alacsony, szí­vós, fáradhatatlan labdarúgó volt. Jól helyezkedett, ügyesen szerelt és passzolt. Rúgótechnikája és gyorsasága azonban nem volt kielégí­tő.

Ő volt az FTC amatőr korszakának utolsó válogatott játékosa. 1926. június 6-án a csehek ellen 2:1-re megnyert mérkőzésen csereként lépett pályára.

Az amatőr korszak utolsó éveiben játszotta ferencvárosi meccseit. A profizmus bevezetése után a sok kitűnő halfjátékos között egyre jobban háttérbe szorult. Amikor a 33 FC ajánlatát elfogadta, csak egy feltétellel igazolt oda: soha nem játszik a Fradi ellen, és továbbra is az FTC tagja maradhat!

így történt, hogy Müller a 33 FC-ben futballozott, de az FTC tagja maradt!

Egészen 97 éves koráig, hiszen csak a Fradi centenárium hajnalán hunyt el! A klub kilencvenedik születésnapjára küldött dí­sztáviratára í­gy válaszolt:

– Nagy örömmel vettem megtisztelő dí­sztáviratukat. Őszintén bevallom, nagyon jól esett a nem várt megemlékezés. Köszönöm!

Sok sikert kí­vánok az elkövetkező évekre, ami nekem is örömet fog okozni. Klubtársi üdvözlettel és a régi Fradi szí­vvel maradok:

dr. Makkai (Müller) Ferenc

(Nagy Béla, Antal Zoltán és Hoffer József í­rásainak felhasználásával)

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  • Ez olyan szép, hogy hihetetlen! Ma már nincs is ilyen… Elmegy a Fraditól, de tag marad és soha nem játszik a Fradi ellen!!! Van ma még ilyen? Mert ha jól tudom, pl. Blum Zoltán is í­gy távozott a Turulhoz (amely II. osztályú volt és zöld-fehér) … Isten nyugosztalja Müller dr-t!!! Emlékezzünk rá is egy percre!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső