Henni Géza

13 hozzászólás a(z) Henni Géza bejegyzéshez

 • Henni Géza minden idők legcsodálatosabb kapusa volt. Aki egyszer is látta védeni, sohasem felejtette el. Az, hogy csak 16-szor volt válogatott, Sebesnek köszönhető, aki sok más világklasszissal (Szusza, Kubala, Sándor “Csikar”) őt is kinyí­rta. Az a Csepel elleni potyagólt utasí­tásra kapta, hogy Rákosi elvtárs nevét viselő Csepel Művek bajnok lehessen.
  Ezzel nem kí­vánom a szintén csodálatos Grosics érdemeit csökkenteni, de annál inkább a ma is ajnározott Király Gáborét, aki még Henni csukáját sem pucolhatná ki.

  • Sajnos (vagy szerencsére? Életkor-függő…) nem láthattam, sőt, gyak. nem is hallhattam róla, de Édesapám látta ’48-ban, ’49-ben(?) Gyulán v. Csabán, és a mai napig esküszik rá (87 évesen!), hogy Henni Gézánál nagyobb kapust sosem látott! “Amikor bemelegí­tés közben csak úgy lazán megrúgta a felső lécet …”
   Isten nyugtasson, drága Henni Géza!

  • Sokan mondják a mai napig, hogy a “Rákosi-rendszernek” köszönhető az Aranycsapat. Nem! Annak ellenére jött össze! Ha sebes ávós et. nem a pártközpont kí­vánalmai szerint szed szét és rak össze csapatokat … Ha Grosics váltótársa ’54-ben Henni, ha a VB-re kivitték volna Szuszát, Szilágyi I.-et, ha játszatják Csikart … ha … ha … ha ..
   Olvastam egyszer, hogy akkori mértékadó külföldi lapok szerint a magyar B válogatott is simán bejutott volna min. a legjobb 8 közé, annyi jó játékosunk volt … ma hihetetlen …

 • Sajnos batyamnak nincs igaza! Az eredeti sorrend a 65-os kepen helyes volt. Karaba mellett Varga Zoli guggol es utana, Zoli balljan van Flori.

 • Szépség (tényszerű) hiba: a 1965-ös Fradi képen a guggoló sorra í­rt megjelölés felcserélte Albert Flórit Varga Zolival!!!
  Baki!

 • Őt nevezték -- joggal -- Fekete Párducnak. A nevet később elbitorolták.

  • 😛
   1950-ben a Lònyai utcai Reformí tus Gymní ziumban mint kisegìtö tornataní r tartott nekünk òrí t. A végén elmondta, hogy kényszerìtik í tigazolni a Dòzsí ba. Könnycseppet törölt ki szeméböl ès nagyon szomorùan ment el. Nem tudtam ezt a pillanatot a mai napig sem elfelejteni.

 • LENNE EGY TISZTELETTELJES KÉRÉSEM ! AZ EN ÉDESAPÁM 1943. nov. 07.-én AZ ÜLLŐI ÚTON RENDEZETT MAGYAR- SVÉD VÁLOGATOTT ELŐMECCSÉN SZEREPELT A DÉL- MAGYAR IFIBEN HENNI GÉZÁVAL . POSTAI LEVELEZÉS FORMÁJÁBAN MÁR SIKERÜLT VELE FELVENNI A KAPCSOLATOT , DE A KÖNNYEBB ELÉRHETŐSÉG MIATT SZERETNÉM ÖNÖKTŐL PRIVÁT ÜZENETBEN MEGKÉRNI HENNI GÉZA E- MAIL CIMÉT ! SEGITSÉGÜKET TISZTELETTEL KÖSZÖNÖM KOVÁCS SÁNDR 6900 MAKÓ BARCSAI 16

 • Most látom, hogy kimaradt egy mondat: De ezzel elúszott a Vasas bajnoksága is.

 • Az az bizonyos csepeli potyagól…
  Nagy Béla könyvében í­gy í­rt erről: “A mérkőzés tétje óriási volt. Ha az FTC nyer, bajnok, ha kikap, a Csepel a bajnok, döntetlen esetén pedig a Vasas. … A légkör a pályán és a nézőtéren egyaránt izzó volt.” A mérkőzés döntetlenre állt, amikor a meccs végefelé Fenyvesi félerős lövése Henni melléről Pintér elé pattant -- odaütötte? odaejtette? -- és máris 4:3 a Csepel javára. Elúszott a bajnokság Csepelen.”
  Hogy Bélában kétségek merültek fel: nem csodálom. Ugyanis, amikor a 1965ben találkoztak, Mészáros József megkérdezte Hennit, hogy hogyan is volt. Mire valami olyan választ kapott, hogy “tudod, van amiről az ember nem beszél.” [Mészáros a könyvében leí­rta ezt a beszélgetést, én csak emlékezetből tudom idézni, mert a könyvet 40 éve kölcsönadtam valakinek, és azóta sem adta vissza… Ha valakinek megvan, kérem pontosí­tsa.]
  De a lényeg az, hogy joggal ébreszt kétségeket az emberben….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.02.16:30 M4 Sport
04.08. 19:30 M4Sport
04.15. 00:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső