Kökény József

5 hozzászólás a(z) Kökény József bejegyzéshez

 • Ugyan nem teljesen passzol a következő könyvismertetőm sorai, de aranyos emlékeitekről (és oldalunk szerzőjének “történelmi hűség kedvéért” szavairól -Kő András-Török Péter: A magyar futball anekdotakincse- a napokban megjelenő előszava jutott eszembe:

  A VI. századtól napjainkig az anekdota jelentése számos változáson ment át, pontosabban fogalmazva: tartalmi köre egyre szélesedett, ismertetőjegyei lényegesen megszaporodtak, s e fontos fejlődés eredményeként mindjobban eltávolodott a prokopioszi kiindulástól.
  Manapság anekdotának nevezzük azt a rövid prózai alkotást, amely történelmi személyről, társadalmi csoportról, embertí­pusról, szellemi mozgalomról, hiteles vagy kitalált, mindenesetre valószerű és jellemző esetet mesél el oktató célzat és erkölcsnemesí­tő szándék nélkül, többnyire vidám, csattanós befejezéssel.”

  http://www.ftcbk.eu/az-196263-evi-bajnoki-szezon-merkozesei/

  1962.12.12., Üllői út, Ferencváros -- Sampdoria: 6-0, VVK
  Ferencváros: Géczi -- Novák, Mátrai, Dalnoki -- Vilezsál, Kocsis Gy. -- Kökény, Orosz, Albert, Friedmanszky, Fenyvesi
  Gól: Friedmanszky(2), Fenyvesi(1), Kökény(2), Vilezsál(1)
  Edző: Mészáros József

  Nagyon sok örülnének az életben, hogy közel 50 év múlva is ilyen szeretettel emlékezzenek teljesí­tményére, mint ezt László megtette, és nekünk az oldal szerkesztőinek sok örömet szereznek ezek a hozzászólások, mert értelmét adják hobbinknak (munkánknak).

  Köszönöm!

 • Csak a történeti hűség kedvéért: 1962 decemberében 6:0-ra nyertünk. Kökény csak egyet rúgott. Mind a hatot más-más szerzette emlékeim szerint, de Albertnek -- ritkaság! -- egyszer sem jött össze. De az az egy Kökény-gól emlékezetes volt: a labdázgató Sattolo kapustól csente el a labdát.

 • De legnagyobb alkotása mégiscsak lánya, Kökény Bea. Fradi család

 • A hatvanas évek elején, a lebontott fatribünű pályán, az üllői úton 6:1-re nyert a fradi, a Sampdoria ellen. Kökény Jóska remekül játszott, s négy gólt szerzett 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

VIII. Novák Dezső utánpótlás emléktorna 2024.01.20.
12.10.18:00 M4 Sport
OLDALAK
EKL: 12.14.18:45 FTC-Fiorentina TV: M4Sport
12.17.16:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ