Lázár Gyula

15 hozzászólás a(z) Lázár Gyula bejegyzéshez

 • Édesapámtól tudom, hogy milyen NAGY JÁTÉKOS volt a T A N Á R Ú R !!!

  HAJRÁ FRADI !!!

 • Isten áldja emlékét!
  Rég hallottam-olvastam Gabriella asszonyt a fórumon. Remélem, minden a legnagyobb rendben felé.

 • Örökre megmarad! Lázár “Tanár Úr”, a valaha élt legnagyobbak egyike! RIP, TANÁR ÚR!!!

 • Korán halt meg… gyerekkoromból még láttam, pl. a Stadionavatón, valamint a Nagy Béla-féle kiadványokból, mint öregfiút…azt hittem, a zsenik és a hősök sosem halnak meg… ma már tudom, hogy odaát is van bajnokság, amiben a Fradi állandó BL-szereplő, sőt, döntős és győztes… mert akkora zsenik terelgetik ott a labdát!!! RIP Lázár Gyula! Aki ennek a fantasztikus múltú csapatnak a “Forever ALL-Star” 11-ében vita nélkül benne lenne…. a legnagyobb klasszisaink közé tartozott… Emléke örök!!!

 • Kedves Gabriella, én is a legjobb egészséget kí­vánom Önnek és családjának, az édesapja a szememben egy hős volt. Valóban, méltatlanul keveset beszélnek a ’38-as héroszokról, pedig a magyar futball nemcsak az Aranycsapatból állt, már előtte hosszú évtizedeken át a világ legszűkebb elitjében szerepeltünk. A ’30-as évek legendái (Lázár, Sárosi, Turay stb.) egy nemzetet tettek boldoggá és büszkévé, fantasztikus tudásukkal és eredményeikkel. Édesapja emléke mindaddig élni fog, amí­g 1 Fradista is marad a Földön, azaz a Naprendszer teljes kihűléséig.

 • Kedves Gabriella, szerencsére az internet korában legalább virtuálisan megtalálhatók az ilyen közösségek, ahol az arra fogékonyak fejet hajthatnak a régiek előtt, függetlenül attól, mely korban éltek és alkottak -- szándékosan ezt szót használom -, az Aranycsapat ellenben “brand” -- ezért a szóért viszont elnézést kérek -, és, mindhatni, a kirakat, amely mögött az értők tudják, hogy még mennyi minden és mindenki ott van! Ezzel együtt a hivatalos helyeken, MLSZ és egyéb sportvezetésben meg kellene ragadni az emlékezésre az ilyen alkalmakat: hiszen tessék, idén van az ominózus első vb-ezüst 75. évfordulója.
  Édesapjának Isten áldja az emlékét, Önnek pedig a legjobb erőt és egészséget kí­vánom tisztelettel.

  A szerkesztőknek pedig szeretném mondani-javasolni-ajánlani -- mi mást, mint munkát, persze, ha van rá kapacitás -, hogy egyszer össze lehetne gyűjteni régi legendáink nyughelyét, akár képpel illuszrálva, én biztos megfordulnék többjük sí­rjánál is, akiére nem bukkantam még rá csak úgy véletlenül.

 • Nekem mint a lányának az fáj,hogy ma itthon, nagyon keveset beszélnek az 1938-as világbajnokságról,minden tiszteletem Puskásék csapatának,de az első ezüstérmet (a rossz nyelvek azt suttogták,hogy adósság miatt kellett elveszí­teni a mérkőzést) mégiscsak az édesapámék szerezték meg, és ezáltal világhí­rűvé tették a magyar labdarúgást.
  A legnagyobb bánata szegénykémnek az volt,hogy én nem fiúnak születtem,mert kicsi gyerek korom óta imádom a focit és minden tehetségét én, és nem az öcsém örökölte.
  Örülnék,mivel a nosztalgia korát éljük,ha a futballakadémián őket is példaként mutatnák be.

 • Utalta a durvasagot,es az erofutballt.A brazilok jatekstilusat szerette a legjobban.

 • Valóban zseniális futballista lehetett. mindenkit csak a saját kortársaival lehet összehasonlí­tani, értelmetlen lenne pl. Xavi és Lázár játékát, tudását összevetni. A “Tanár Úr” a maga korában volt világszerte (azaz Európa és Dél-Amerika) elismert nagy játékos. A mai fiatalok, ha kinevetik a régieket ne felejtsék el, hogy akkoriban egy NB I-ig jutó játékos 6-7 éves korától napi 6-8 órán át rúgta a rongylabdát. A legnagyobbak (Orth, Sárosi dr., Lázár, Cseh II., Zsengellér stb) technikai tudása mai szemmel is brilliáns lehetett.

 • ELTUDNÁM KÉPZELNI ,HOGY A HONLAPRA RÁíRNÁNK A VB EZÜSTÉRMES LABDARUGÓINK NEVÉT.SZERINTEM SOKAN NEM TUDNÁK FELSOROLNI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

VIII. Novák Dezső utánpótlás emléktorna 2024.01.20.
12.10.18:00 M4 Sport
OLDALAK
EKL: 12.14.18:45 FTC-Fiorentina TV: M4Sport
12.17.16:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ