Sí­pszó előtt: Ferencváros – Újpest | A derbik 118 éves története

14 hozzászólás a(z) Sí­pszó előtt: Ferencváros – Újpest | A derbik 118 éves története bejegyzéshez

 • A FRADIT itthon csak az Ajax tudta 3-nál nagyobb különbséggel legyőzni, nem mellesleg a a BL-főtáblán, ahol továbbra is EGYETLEN MAGYAR CSAPATKÉNT szereztünk pontot, sőt pontokat! A Vaduz ugye nem egészen az a kategória. Csak a tört hűség kedvéért egy kis kieg: újpest-Jena 0:3 és 0:1, újp.. Bordeux 0:1 és 0:1, újp-Strousbourg 0:3 és 0:2, a Bilbao kétszer szedte szét őket, Aberdeen 0:3, a Steauától kettős vereség (nem a BEK-győztestől), hanem 2009-ben… A felsorolás koránt sem teljes körű! Ez nem bántás, de a TÉNYEK MAKACS DOLGOK!
  ManU, Liverpool 2-szer, Zvezda, Roma, Bologna, Juve, Bilbao 2-szer a skalpjaink között. NINCS miről beszélni, azaz, dehogy nincs… a lilák ’69-ben lettek bajnokok, mintha Marseille-ben is történt volna akkor valami… EGYETLEN FRADISTA sem lépett pályára azon az 1:4-es meccsen.
  A Császárt borbély pál “újságí­ró” fél évvel korábban kergette súlyos sérülésbe.
  Egyébként csak a 225 meccs összmérlegére kell egy pillantást vetni..

 • Ezt ne, ez méltatlan, ez igaztalan, ez nem Fradihoz illő. Mielőtt vaduzolni kezdünk, nézzünk körül a saját házunk táján -- direkt nem mondok csapatneveket. A Newcastle-t felemlegetni meg kb. olyan, mintha a mi fejünkre a Kijevet olvasnák rá. Azt hiszem, ilyen 0-3-akért ma klubszí­nektől függetlenül a féll karunkat odaadnánk.
  Zsengellérék és a szintén két KK-sikerük pedig másfél-két évtizeddel bőven megelőzték a Dózsa-időket. Nem véletlenül a ’30-as évektől lett derbivé a derbi.
  Ha már fricskázni akarunk, tegyük a 21 éves aranytalanságukkal, a vécédeszkára lecserélt cí­merükkel, a jogi(lag kikezdhető) furfanggal összehozott “klubcserés” ki nem zárásukkal. Ahogy azt kell.

 • Zöld és lila: Fischer Annie sem tudná a kül-séget zongorázni.
  Az újpestnek egyetlen aranykora sem volt. CSAK BM-kora…
  Néhány nemzetközi “eredményük”:
  Zürich 1:5, Newcastle: 03+2:3 itthon!. Jena (!) 0:3, Leeds 0:3, C. Zvezda 0:4, Bilbao 0:5, Graz 0:4, Vojvodina 0:4, Strousburg 0:3, Benfica 2:5… Dukla Praha, Z. Brno: kiesés az első fordulóban.
  Hab a tortán: Vaduz 0:4 itthon! Természetesen a selejtező selejtezőjében!
  ,_

 • Kedves szurkolòtí rsak !

  Boldog és í ldí sos Hùsvéti ünnepeket kiví nok Nektek mindanyiatoknak.

 • Sokakkal ellentétben másképp közelí­tek ehhez az ősi vetélkedéshez Bár sok oka van annak, jogy a DERBI derbi, a számok egyértelműen mutatják, hogy a két klub nem volt és most SINCS egy súlycsoportban. Megszámlálhatatlanul sokszor ütöttük ki a lilákat, a nemzetközi eredményeink nem emlí­thetők egy napon az övéikkel.
  Nyilván sokan nem értenek egyet velem, de úgy érzem, hogy a két csapat közötti “ellenségeskedés” inkább mesterkélt, hiszen a statisztikák szerint FÉNYÉVEK választanak el bennünket tőlük.
  MINDEN MUTATÓBAN TORONYMAGASAN MEGELŐZZÜK ŐKET !
  Holnap persze jó lenne kiütni őket, de ha 1:0-ra nyerünk, az is közelebb visz bennünket a
  H A R M I N C A D I K H O Z !!!

 • INDULHAT A MÁSODIK SZÁZAS SZÉRIA !!!

  H A J R Á FRADI !!!!!!!4

 • Győzni és ezzel valamit helyrehozni !
  HAJRÁ FRADI !!!

 • Kedves szurkolòtí rsak

  Egy kis összehasonlìtí s az FTC-nek és az UTE-nak a 32-ik fordulòig elért és eladott pontjai között.

  Az FTC mí s csapatokkal szemben elért pontjai: Gyirmòt (9), Diòsgyôr (7), Haladí s, Bp. Honvéd (6), Debrecen (5), MTK, UTE, Mezôkövesd (4), Videoton (2), Vasas, Paks (1)

  Az UTE a 32-ik fordulòig a legtöbb pontokat a Vasas, Haladí s és Mezôkövesd ellen szerezte (7 pontot), ezt követi a Debrecen (6), a Paks (5), a Gyirmòt (4), az MTK és Bp. Honvéd (2) és az FTC és Diòsgyôr (1 pont).

  Az FTC eladott pontjai: Vasas, Paks (7), Videoton (5), MTK, Mezôkövesd (4), Haladí s, Bp. Honvéd (3), Debrecen (2), UTE, Diòsgyôr (1)

  Az UTE a 32-ik fordulòig a legtöbb pontjait a Videoton (9), a Diòsgyôr (7), az MTK, Bp. Honvéd (5), az FTC, Gyirmòt (4), a Debrecen (3), a Paks (2), a Vasas, Haladí s, Mezôkövesd (1) pontokat adott el.

 • Sajnos, ismételten le kell szögeznem, amit már márciusban is í­rtam … az az igazság, hogy a holnapi Honvéd -- Vidi jobban érdekel … biztos az én hibám … az én hibám???
  Nem azoké, akik hosszú évtizedeken át szorgalmasan züllesztették oda az FTC-t, hogy egy MU, egy Liverpool, egy Juventus, egy Bilbao szintjéről lecsússzunk egy Rijeka, egy Partizani Tirana … alá???
  Azért a 100. remélem meglesz! Ambivalens érzéseim lettek volna, ha a “derbin” dől el, hogy bennmarad-e a Dózsa? Egyfelől persze frenetikus élmény lett volna kiejteni őket, /már csak azért is, mert pl. nagyon aljas módon kárörvendeztek a JOGTALAN kizárásunkon 2006-ban!/, másrészről egy Újpest helyett egy Balmazújvárossal meccselni … mindegy, 1-2 év, és EZ az MLSZ totálisan ki fogja nyí­rni még azt is, ami kevés a VALÓDI MAGYAR FUTBALLBÓL megmaradt … Hajrá, Csányi et.! Még nem sikerült totálisan szétzülleszteni mindent! De sikerülni fog! HAJRÁ!!!

 • Megvan, vége, hurrá. Már az egyikért meg a másikért is.

 • Fő a győzelem! Egy “derbyn” különösen! A játékot most felejtsük el … a lényeg, hogy maradtunk a lilák és a matyók előtt … a dobogó viszont távolodik …

 • “fô a gyôzelem”

 • Borzasztó kimondani, de tény: jó, hogy í­rjátok, különben majdnem elfeledkeztem volna róla … Itt tartok / tartunk … az elmúlt 50 évben kb. napra pontosan nyilvántartottuk a Fradi -Dózsa időpontját … lehet, hogy nem mindig volt akkor sem sok néző, de az EGÉSZ ORSZÁG TUDTA, hogy mikor játszunk a “zsarukkal” ….

 • MINT MINDIG, SZOMBATON IS CSAK A GYŐZELEM SZÁMíT !
  MÉG EBBEN A BAJNOKSÁGBAN MEG KELL LENNIE A 100. GYŐZELMÜNKNEK !!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.02.16:30 M4 Sport
04.08. 19:30 M4Sport
04.15. 00:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső