Szigeti Oszkár

Szigeti Oszkár (1933. szeptember 10., Miskolc – 1983. május 6.) a DVTK válogatott védője 1958-ban egy alkalommal kapott helyet a legjobbak közt. Az erős fizikumú, kitűnő hátvéd rendszerint a védelem tengelyében szerepelt. A válogatottban a balhátvéd helyén játszott.

Pompásan rúgott és fejelt, kitűnően helyezkedett, jól szerelt. Fegyelmezett, higgadt, megbí­zható játékával csapatának nagyon értékes tagja volt. Külön dicséretet érdemel példás sportszerűsége és klubhűsége.

Szigeti Oszkár egyike volt azoknak a játékosoknak, akik először szerepeltek az újjáalakult Fradi ellen. 1956. december 9-én Diósgyőrött lépett pályára a Gulyás – Mátrai, Kispéter, Ombódi – Szabó, Dékány – Kertész, Orosz, Láng, Borsos, Fenyvesi és csereként, Dalnoki összetételű csapat és győzött 3:1-re 10 000 néző előtt. A mérkőzés után Szigetit kölcsönkérték a ferencvárosi vezetők és az Újvidékre utazó keret tagja lett, í­gy a Kinizsi korszak után az egyike volt azoknak a játékosoknak, akik ismét FTC feliratú dresszben léphettek pályára. A túrán négy mérkőzésen lépett pályára és ez első Fradi-gól az ő átadásából született.

Élete végéig a Diósgyőrért dobogott a szí­ve.

A Kinizsi-korszak után, a Fradi Jugoszláviai túráján ők viselték először az “FTC” feliratos mezt. Állnak (balról): Szigeti (DVTK), Mátrai, Buzánszky (Dorog), Gulyás, Dalnoki. Elől: Varga J. (Dorog), Fenyvesi, Dékány, Kertész, Ombódi, Orosz (fotók: File László gyűjteményéből)

(Antal Zoltán és Hoffer József í­rásainak felhasználásával)

5 hozzászólás a(z) Szigeti Oszkár bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső