„Legördül a függöny…”

Képünk a mikrofon körüli csoportot ábrázolja. Fent pedig a játékosok, akik a bajnoki címet kivívták. Felül: Amsel és Háda. Középső sorban: Takács I., Laky, Sárosi, Lázár, Korányi. Alsó sorban: Táncos, Takács II., Turay, Toldi, Kohut. Oldalt fent: Szedlacsik  Bukovi, lent pedig Papp és Berkessy.A magyar professzionista bajnokság színjátéka befejeződött és az 1931—32. évi küzdelem számoszlopokba merevedve átadódik az utókornak:

1. Ferencváros 22 22 — 105-18 44

Az utolsó mérkőzésen a Budai 11 elleni találkozón a szurkolók már szinte alig nézték a meccset: végig ünnepeltek. „Már a szünet után kinyitották a kapukat, hogy mindenki ott lehessen a nagy ünnepen, a nagy család örömének megnyilatkozásán, aki ott akar lenni. S amikor a bíró a játék végét jelezte, a két csapat a pálya széléhez sorakozott, az ünnepély résztvevői pedig körbefogták a mikrofont. Ott lobogott a B-közép zászlaja, amely minden mérkőzésen ott leng, ott zöldell az állóhely oldalon.

csapatkep_19320612_1002

Usetty Béla dr., országgyűlési képviselő lépett elsőnek a mikrofon elé, s üdvözölte a diadalmas csapatot, majd a Fradi-tábor ajándékát adta át a következő játékosoknak: Amsel, Hada, Takács I, Korányi, Lyka, Sárosi, Lázár, Táncos, Takács II, Turay, Toldi, Szedlacsik, Kohut. Az ajándék ezüst cigarettatárca, melyben a következő felirat olvasható:

Az 1931-32. évi bajnokság emlékére, 1932. június 12., a Ferencváros tábora.

Amint Usetty Béla a játékosok nevét olvassa, a közönség dörgő éljennek üdvözli kedvenceit. Ugyancsak ezüst cigarettatárcát kap Blum Zoltán és Kovács János, a két edző is, akiket szintén harsányan éljenez a közönség.

A játékosok és edzők után a vezetőséget üdvözli Usetty Béla. Elsőnek Maillinger Bélát, azután Pataki Mihályt. Mindegyiküknek remek plakettet nyújt át a Ferencváros tábora nevében. Klement Sándort, a Ferencváros pénzügyminiszterét köszönti még az ünnepi szónok, aki után Walter József az FTC jelvényeit adja át a csapatnak. Barna Sándor a Budai 11 nevében mond üdvözlést. A játékosok nevében Amsel mond köszönetet.

– Önök – mondotta – valamennyien aktív részesei a mi sikerünknek, győzelemsorozatunknak. Hiszen lelkesedésükkel, szeretetükkel átölelve éreztük magunkat minden küzdelmünkben.

Ezután Maillinger Béla áll a mikrofon elé.

– Tudatában vagyunk annak, hogy a siker nem egyedül és kizáróan a mi érdemünk. A csapat kvalitásai mellett a rajongók szeretete és segítése volt ebben a legfontosabb tényező. S a rajongók kívánságának továbbra is eleget kíván tenni a mi harcos csapatunk. De figyelmeztet, hogy nem mindig derült az ég. Derűre ború szokott következni, éppen ezért kéri az önzetlen támogatást, a szeretetet továbbra is, hogy ismét sikerek születhessenek a Ferencváros működése nyomán.

Az elnöki szavak után a Himnuszt kezdte el Bucsinszky Viktor, s a hatalmas közönség meghatottan énekelte a nemzet imáját. Ezzel zárta el az év sok diadalának, egy feledhetetlen bajnoki diadalsorozatnak örök emlékké váló utolsó napját.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  • Örökre magyar rekord fog maradni ez a teljesítmény! Szerény ismereteim szerint egyébként az európai futballtörténelemben is páratlan teljesítmény, nem hiszem, hogy volt csapat rajtunk kívül 22 mérkőzésből 22 győzelmet aratni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 10.24.18:55 EL csoportkör CSZKA Moszkva-FTC (TV:Sport1)
Következik: 10.27.17:15 MOL Fehérvár-FTC (TV:M4sport)
Következik: MK 10.30. 12:30 BKV Előre-FTC (TV: -)
Következik: 11.02.17:00 FTC-Mezőkövesd (stream:M4sport.hu)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST