1907.III.30. Ezüstlabda, FTC – BAK 3:1

Az első mérkőzések. A Margitszigeti Ezüstlabda mérkőzések nyitják meg a szezont. Február 10-én — ha csak a pályaviszonyok engedik — játszanak a BAK.—FTC. a Soroksári-uti pályán.

(Nemzeti Sport, 1907. február 10.)

A húsvéti mérkőzések programja. — Nagy szombaton: — FTC.—BAK. (Ezüstlabda. Millennáris).

(Nemzeti Sport, 1907. március 31.)

Márczius 30-án (nagyszombaton) a FTC—BAK-al az ezüst labdáért rendez mérkőzést. A BAK a közelmúltban igen előnyösen szerepelt, s igy e mérkőzés igen érdekesnek í­gérkezik, mely a millenáris pályán d. u. 5 órakor kezdődik.

(Sport-Világ, 1907. március 31.)

1907. március 30., 17:00, Millenáris, FTC – BAK 3:1 (2:1)
vezette: Szüsz Hugó (33FC.)
FTC: Dobronyi — Weinbeer, Rumbold — Csizmadia, Bródy, Gorszky — Iványi, Braun, Koródy, Schlosser, Weisz
BAK: Kormos — Müller, Rácz — Ligeti I, Gerő, Fey — Halász, Ligeti II, Oldal, Gross, Rudas
Gól: Gorszky (6.), Weisz (10.), ? illetve Oldal

Ferencvárosi Torna Club — Budapesti Atlétikai Klub 3:1. A millenáris versenypályán játszott az ezüstlabdáért a fenti két egylet. Az Oxford-mérkőzés teljesen elvonta a közönséget és méltán is, mert a mérkőzés nagyon élvezhetetlen volt. A Ferencváros mindjárt a kezdés után vehemensen támad és két goalt lő. Ezután váltakozó játék folyik, és még az első félidőben a B. A. K. is lőtt egy goalt. Félidő 2:1.  A II. félidőben unalmas játék folyik s a F. T. C. egy goalt lő az utolsó percekben. A mérkőzést nem fejezték be teljesen, mert Szüsz Hugó biró a beállott sötétség miatt kénytelen volt 5 perccel előbb lefütyülni a játékot, óva intjük tehát az egyleteket attól, hogy öt órakör kezdjenek mérkőzést. A F. T. C. csapatában két uj játékos szerepelt, Csizmadia és Iványi, kik mind a ketten beváltak.

(Pesti Hí­rlap, 1907. március 31.)

Margitszigeti Ezüstlabda. FTC.—BAK. 3:1. Nagyszombaton a millennáris pályán folyt le a fenti csapatok mérkőzése. A BAK. nagyon szépen megállotta helyét bajnokcsapatunkkal szemben s a FTC. csak küzdelem után tudta győzelmét megszerezni. A FTC. csapata ezúttal is jó volt. Jó erőnek bizonyult a csapat uj jobb szélsője, Iványi, kinek gyors lefutásai mindig veszélyt jelentettek a BAK. kapujára. Csizmadia is folyton javul. A csapat legjobb embere most is Schlosser volt. A BAK. csapatában inkább a védelem működött jól. Különösen jó volt Rácz és Gerő, mig Fey nagyon hamar kidült és a játék vége felé csak statisztált. A csatársorban egyedül Gross volt jó, mig partnere Rudas, örökös off-side állásával állí­totta meg a legszebb támadásokat.

Szüsz Hugó (33FC.) biró jelzésére a következő csapatok állanak föl:

FTC.: Dobronyi — Weinbeer, Rumbold — Csizmadia, Bródy, Gorszky — Iványi, Braun, Koródy, Schlosser, Weisz.
BAK.: Kormos — Müller, Rácz — Ligeti I, Gerő, Fey — Halász, Ligeti II, Oldal, Gross, Rudas.

A játék a FTC. erős támadásával kezdődik s Gorszky, illetőleg Weisz a 6-ik és 10-ik percben 1—1 gó lt lőnek. Ezután váltakozó támadások folynak, s a félidő vége felé a BAK. is gólhoz jut Oldal révén. Féldő 2:1. A II-ik félidő nagy részében is váltakozók a támadások, a félidő vége felé azonban a FTC. fölénybe jut s egy 3-ik góllal biztosí­tja győzelmét.

(Nemzeti Sport, 1907. április 7.)

Ezüstlabda mérkőzés. FTC—BAK 3:1. Szombat délután folyt le e selejtező mérkőzés a millenáris pályán. A BAK különösen az első félidőben igen erősen ellentáll s általában szép játékot produkál, csatársora és Kormos kapuvéd elsőrangú játékot mutattak. A második félidőben a FTC már határozott fölényben van, de támadása megtörik a BAK védelmén. A matchen Szüsz Hugó (33FC) igen jól bí­ráskodott. Félidő eredménye 2:1.

(Sport-Világ, 1907. április 7.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ