1907.V.20. Wiener SC – FTC 1:4

Pünkösdi mérkőzések. Ma délután a Ferenczvárosi Torna Club Bécsben a I. Wiener AC ellen, holnap (20-án) pedig a Wiener SpC ellen mérkőzik.

(Sport-Világ, 1907. május 19.)

A pünkösdi mérkőzések. Ferencvárosi Torna Club Bécsben. Pünkösd két ünnepén a FTC. Bécsben játszik, első napon a I. Vienna FC., második nap a Wiener Sport Club csapatával. A két kiváló bécsi csapat ellen a FTC. a szezonban először állí­thatja ki teljes első csapatát a következő összeállí­tással: Dobronyi — Rumbold, Manglitz — Gorszky, Bródy, Weinber — Iványi, Braun, Koródy, Schlosser, Weisz. — A FTC. csapatának nehéz feladata lesz Bécsben, de bí­zunk sikeres szereplésében.

(Nemzeti Sport, 1907. május 19.)

1907. május 20., 15:00, Bécs, Hohe-Warte, Wiener SC – FTC 1:4 (1:3)
vezette: Trinks
Wiener SC: Dornhardt — Gross, Waski — Naffé, Dick, Mally — Aspek, Schmieger, Müller, Neubauer, Ebrok
FTC: Fritz — Rumbold, Manglitz — Weinber, Bródy, Gorszky — Weisz, Schlosser, Koródy, Braun, Iványi
Gól: Schmieger (40.) illetve Schlosser (3.), Gorszky (6.), Koródy (?.), Braun (65.)

Az ország határain túlról is örvendetes hí­rek érkeztek. A FTC. fényes szereplése Bécsben szerencsésen ellensúlyozta a válogatott csapatunk súlyos kudarca által keltett kedvezőtlen benyomást. Derekas munkát végzett bajnokcsapatunk. Méltó az elismerésre.

A FTC. Bécsben.

A pünkösdi ünnepeken a Ferencvárosi TC . kétszer mérkőzött Bécsben s mindkét napon becsületet szerzett a magyar football sportnak.(..)

A WSC. ellen a FTC. már ismerősebb lévén a pályaviszonyokkal, könnyebb munkát, de annál szebbet végzett. Sajátságos, hogy ez a bécsi csapat, melyet otthonában még egy földije sem vert meg, a magyar csapatokkal szemben kénytelen megadnia magát. Csodálatos, hogy ez a csapat mily szép sikereket ért el. Legyőzte a I. First Viennát (4:2); a WAC.-ot (2:0); a Crikettereket 3:0 és egyedül a Rapid-dal az utóbbi saját pályáján 0:0 eldöntetlenül végzett. A. csapat csatársora jó, a védelme lassú és rosszul helyezkedő. Legjobb emberük Donhardt kapus, Grosz, Dick védők, Aspek, Schmieger.

A magyar csapatok az előző napi mérkőzés fáradalmainak semmi nyoma; ugyanaz a 11 játékos megmutatta, hogy micsoda anyag rejlik bennök. Komoly támadáshoz sem jutott a bécsi csapat. Csak mikor Aspek offseidről kiszabadul, Manglitz elfogja és egy másik, egy harmadik és később egy negyedik offseiden álló csatárnak adogatják a labdát, sikerül egész közel a kapuhoz, Fritz és Manglitz ellen a négyszeresen offside gólt megcsinálni.

Mindkét mérkőzés a IVFC. Hohe-Warten lévő pályáján fairen és rossz idő dacára, nagy közönség előtt folyt le a következő részletekkel:

— Pünkösd hétfőn. — FTC. — WSC. 4:1.

WSC: Dornhardt — Gross, Waski — Naffé, Dick, Mally — Aspek, Schmieger, Müller, Neubauer, Ebrok.
FTC: Fritz — Rumbold, Manglitz — Weinber, Bródy, Gorszky — Weisz, Schlosser, Koródy, Braun, Iványi.

Magyar csapat kezdi a támadást s a 3. percben Schlosser éles lövéssel gólt ér el. Weisz lefutása kornert eredményez 12. percben. Iványi lefutása után Gorszky lövi a következő gólt. 40. percben off sidéből kiszabadul Schmieger és gólt lő. Rögtön utána Koródy áttör és a harmadik gólt lövi. Félidő 3:1 .

II. félidőben a bécsi csapat erélyesebben védekezik, mégis a kapusnak kell többször nehéz helyzetekben gyönyörűen védenie. 15. p. Braun kapufára lő. 20. percben Bécs támadását Rumbold szereli le, a labdát Braunhoz adja, ki védhetetlenül lövi a negyedik gólt. A hátralevő idő kizárólag a magyar csapat támadásával folytatódik. 40. percben Iványi gyönyörű lerohanását a hátvéd gáncscsal védi. A megí­télt büntető-rúgás eredménytelen marad. A játék befejezésekor a bécsi közönség a magyar fiukat lelkesen megtapsolja.

(Nemzeti Sport, 1907. május 26.)

Bécsi pünkösdi mérkőzések.

A Ferenczvárosi Torna Club itteni kétnapi szereplése igen nagy sikerrel járt. Bár Vienna ellen csak eldöntetlen eredményt birt elérni, a WrSpCl-ot, Bécs valamennyi első osztályú csapat legyőzőjét, fölényesen legyőzte. FTC roppant gyorsaságával és szép összjátékával tűnt fel, csupán a csatárok lövőképessége bizonyult gyöngének. A csapat különben is roppant balszerencsével játszott, a mennyiben mindkét napon 4—5 süví­tő lövés a kapufáról pattant vissza. FTC ellenfelei, úgy a Vienna, mint a WrSpCl igen gyönge játékot produkáltak.

Ferenczvárosi TC—WrSpCl. 4:1. FTC a széllel kedvező oldalon játszik és csakhamar a WrSpCl felébe tereli a játékot. Már az első goallövés a kapufáról pattan vissza. Alig 2 percznyi játék után lövi Schlosser az első, további 3 percz múlva Gorszky a második goalt. Iványi gyors lerohanása eredménytelen, amennyiben lövése ismét a kapufáról pattan a játéktérre. Rumbold hibája folytán Ebrokhoz jut a labda és ennek czenterezéséből továbbí­tja Schmieger a labdát FTC kapujába. A FTC folytonos támadása végre eredménnyel jár, amennyiben Korodi éles shout-tal a harmadik goalt eredményezi. Félidő 3:1 .

A WrSpCl fölényét várta most mindenki. Mily nagy volt azonban a meglepetés, amint a FTC fölénye szél ellen is teljesen bebizonyult. A 21. p.-ben FTC kornert hibáz, majd ismét a zöld fehérek támadnak és Braun által a negyedik goalhoz jutnak (23. p.). Schlosser alig 2—3 méterre a kapu előtt biztos goalt hibáz; ugyancsak Schlosser éles shoutja a kapufáról pattan vissza (38. p.). A 39 . és 40. p. eredménytelen korner WrSpCl ellen. Bródy lövését Donhardt védi. A 42. p. Schlosser egy 11-est a kapu mellé lő. FTC az utolsó perczben még kornert ér el.

FTC csapatában ismét a fedezetsor mutatott mesés játékot. WrSpCl három tartalékkal játszott.

Biró: Trinks.

(Sport-Világ, 1907. május 26.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ