1925.VI.14. Országos bajnoki döntő, MTK – FTC 0:0

TV-19250624-12-19250614

Három tartalékkal, Orth nélkül állt ki az MTK. – Amsel és Remete brillíroztak – A futballtilalom miatt csak ősszel ismétlik meg a mérkőzést.


MTK – FTC 0:0. Hungária-úti pálya. – 20 000 néző. – Bíró: Iváncsics Mihály.

Negyedszázad után az idén első ízben írta ki az MLSz az országos bajnokságot, amelyért a vidék legjobbjai is síkra szálltak. A végső döntőbe azonban újból a két régi nagy ellenfél, az FTC és az MTK találkoztak.

Az első perctől az utolsóig olyan hatalmas tempóban folyt a küzdelem, hogy egy pillanatra sem volt középjáték. Mindkét kapu állandóan veszedelemben volt és a kapusok Amsel és Remete önfeláldozóan, nagy bravúrral védték hálójukat.

A küzdő felek egyike sem tudott teljes csapattal kiállani, de különösen a kék-fehéreknek jelentett óriási handikepet Orth hiánya, akit az utolsó napig Baron professzor kezelt. Bár 90 perc alatt számos gólhelyzet alakult, 0:0 arányban eldöntetlenül végződött a küzdelem és a futballtilalom miatt a végső döntőre csak ősszel kerülhet sor.

Nagyításhoz klikk a képre!

Nagyításhoz klikk a képre!

Nagyításhoz klikk a képre!

Nagyításhoz klikk a képre!

Nagyításhoz klikk a képre!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 08.18. 17:00 FTC-Paks (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FACEBOOK:
HOST
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső utánpótlás emléktornák