2001.X.10. MK, Ferencváros – Újpest: 1-1

A labdarúgó Magyar Kupában a 16 közé jutásért az Újpest 11-esekkel búcsúztatta az Üllői úton a Ferencvárost.


Magyar Kupa, a 16 közé jutásért:

Ferencváros – Újpest 1-1 (1-0, 1-1, 1-1) – 11-esekkel: 1-4
Üllői út, 7000 néző, V: Ábrahám

Ferencváros: Szűcs L. – Kriston, Lipcsei, Hrutka, Balog – Pinte, Gyepes (Cheregi 73.), Szabó T., Szkukalek – Horváth (Jovic 56.), Jancula (Vén 69.)

Újpest: Posza – Szélesi, Tamási, Medgyesi, Pető (Korolovszky 10.) – Erős, Kunzo, Dvéri (Poljakovic 62.), Lőw – Tokody (Herczeg 86.), Vagner

Gól: Pinte (45.) illetve Korolovszky (71.)
Sárga lap: Lipcsei (78.) illetve Szélesi (97.), Korolovszky (113.)

A büntetőket értékesí­tette: Pinte illetve Medgyesi, Korolovszky, Poljakovic, Vagner
A büntetőket kihagyta: Hrutka, Szkukalek

45. perc: Szabó átadását Pinte egyedül vehette át a 16-oson belül, befordult és Posza mellett 10 méterről laposan a kapu közepébe lőtt (1-0).

Az első félidő közepe felé verekedés tört ki a ferencvárosiak egyik szektorában, hosszú percekbe telt, mire a rendőrség beavatkozása után lecsillapodtak az indulatok.

71. perc: Korolovszky indult meg a hazai térfél közepéről, majd a Vagnertől visszakapott labdát 17 m-ről a bal sarokba lőtte, az Szűcs kezét érintve a kapufáról pattant a hálóba (1-1).

Miután a rendes játékidő döntetlent hozott, kétszer 15 perces hosszabbí­tásra került sor, ez alatt nem esett gól.

A 11-eseket a vendégek közül Medgyesi, Korolovszky, Poljakovic és Vagner is értékesí­tette, a másik oldalon csak Pinte volt eredményes, Hrutka és Szkukalek lövését Posza hárí­totta.

2 hozzászólás a(z) 2001.X.10. MK, Ferencváros – Újpest: 1-1 bejegyzéshez

 • http://www.rsssf.com/tablesh/honcup02.html Itt azt mutatja hogy 5-2-re nyert az Újpest, gondolom tizenegyeseket beleértve, akk talán 4-1-re nyerte a tizenegyeseket az Újpest

 • Sem a rendes játékidő, sem a hosszabí­tás nem hozott döntést a Ferencváros -- Újpest találkozón, végül a büntetőrúgások izgalmait jobban bí­ró vendégek jutottak tovább.

  Magyar Kupa, Ferencváros -- Újpest: 1-1 (1-0)
  Üllői út, 7.500 néző, vezette: Ábrahám ( Balajti, Georgiu)

  Ferencváros: Szűcs L. -- Lipcsei -- Hrutka, Balog Z. -- Kriston, Pinte, Gyepes (Cheregi 73.), Szabó T., Szkukalek -- Horváth P. (Jovic 57.), Jancula (Vén 70.)

  Újpest: Posza -- Medgyesi, Tamási, Pető (Korolovszky 10.), Lőw -- Erős, Kunzo, Dvéri (Poljakovic 63.), Szélesi -- Tokody (Herczeg 87.), Vagner

  Gól: Pinte (45.), ill. Korolovszky (72.)
  Sárga lap: Lipcsei (79.) illetve Szélesi (97.), Korolovszky (114.)

  A 11-est belőtte: Pinte
  A 11-est kihagyta:

  Négy év alatt már harmadszor találkozott a Ferencváros és az Újpest a Magyar Kupában. A két nagy rivális csatáját a hazaiak kezdték jobban, Horváth Péter lövése már a mérkőzés elején nyomatékosí­totta, hogy a Fradi nem ezen az estén szeretné befejezni idei kupaszereplését. A lila-fehérek csak az első játékrész közepére vették fel a mérkőzés ritmusát. Ettől kezdve ők is próbálkoztak a játék szervezésével, de Gyepes remekül kapcsolta ki a játékból a karmesteri feladatokkal megbí­zott Dvérit. A végig nagy iramú, de alacsony szí­nvonalú találkozó első félidejének végén a Ferencváros szerzett vezetést. Egy védelmi hiba után az egyedül álló Pinte az ötös sarkáról gurí­tott a kimozduló Posza mellett a hálóba.

  A második játékrészben az -- ekkor roppant agilisan futballozó -- újpestiek Korolovszky távoli lövésével egalizálták az eredményt. Mivel a 90 perc során több gól nem esett, ezért a két csapatnak a kétszer 15 perces hosszabbí­tásban kellett volna döntést hoznia a továbbjutó személyéről.

  A ráadás perceiben egyértelműen jobb volt a Fradi. A zöld-fehérek gyakorlatilag végig támadták a harminc percet, és az Újpestnek a védekezés mellett csak egy-egy kontrára futotta az erejéből. Mivel itt sem esett gól, a két szakvezetőnek 5-5 játékost kellett kijelölnie a büntetők elvégzésre. A tizenegyes rúgásokat már az újpestiek bí­rták jobban idegekkel. Mí­g a lilák minden próbálkozása eredményesek volt, addig a Fradi csak Pinte révén talált a hálóba, í­gy Kisteleki István taní­tványai négy év alatt harmadszor ütötték el legnagyobb vetélytársukat a továbbjutástól.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.10.15::30 M4 Sport
OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ