2002.II.13. Ferencváros – Spartak Trnava: 3-1

Ismét győzelmet aratott csapatunk Cipruson. A mai ellenfél a szlovák Spartak Trnava együttese volt, a mieink helyenként ötletes játékkal, szép gólokat szerezve 3-1-re nyertek, és még továbbra is veretlenek Cipruson.

Ferencváros – Spartak Trnava: 3-1 (2-1)
Larnaca

Ferencváros:

I. félidő: Szűcs L. -– Kriston, Dragóner, Lipcsei, Balog Z. – Pinte, Kapic, Szili, Szkukalek -– Horváth P., Jovic (Varga Z. 23.)
II. félidő: Németh G. – Hrutka, Cheregi, Vukmir – Fülöp Z., Nógrádi, Vén, Zombori, Fehér – Kuznyecov, Varga Z.

Spartak Trnava: Belic – Jezik, Hrabal, Hlusko, Baliak (Fall 46.) –- Iskra, Kostka, Gajdos, Gasparik (Czikorjak 46.) -– Horvatovic, Kriss

Gól: Horváth P. (2.), Kriston (43.), Kuznyecov (51.) illetve Gajdos (45.)
Sárga lap: Kostka (40.)

Remekül indult a találkozó a mieink számára, hiszen már a 2. percben megszereztük a vezetést: Kapic mesterien ugratta ki a 16-os sarkánál helyezkedő Horváth Pétert, aki pár lépés után a kifutó kapus mellett elegánsan a jobb sarokba passzolt (1-0). A folytatásban az erős szél miatt nem alakulhatott ki folyamatos játék, bár helyzetek mindkét oldalon akadtak, igaz jobbára a mi csapatunk próbálkozott. A mieinknél főleg Kapic volt elemében, a szlovén légiós nagy kedvvel futballozott. A félidő végére ismét beleerősített csapatunk, és ez eredményt hozott: a nagyszerűen játszó Varga Zoltán átadását Kriston lőtte Belic kapujába a 43. percben. (2-0) A játékrész legvégén a szlovákoknak még sikerült a szépítés, Gajdos lesről lőtt ugyan Szűcs hálójába, de a játékvezető megadta a gólt (2-1).

A második félidő is remekül indult, hiszen Kuznyecov 51. percben lőtt találatával ismét két góllal vezettünk: Zombori cselezett befelé a bal oldalon, és a remek formában játszó Vargával kényszerítőzött jól, majd a kifutó kapus mellett elgurította a labdát. A menteni igyekvő védők a gólvonal előtt elérték a labdát, de felszabadítani nem tudtak, mert a berobbanó Kuznyecov 1 méterről a hálóba tuszkolta azt. (3-1) A folytatásban is inkább mi uraltuk a játékot, Zombori és Fülöp egy-két jó megmozdulással vétette magát észre. Újabb gól viszont már nem esett, így a mieink 3-1-re győztek, és még továbbra is veretlenek Cipruson.

Garami József: – Szerencsésen alakult a találkozó eleje, hiszen rögtön gólt tudtunk szerezni, és ez megadta a mérkőzés alaphangját. Sajnos a játékban több hibát is elkövettünk, ezeket az elkövetkező napokban ki kell javítani. egy-két játékosom ezúttal gyengébben teljesített.

Jozef Adamec: – Nem volt szerencsénk, hogy már az első percekben gólt kaptunk, de a Ferencváros teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Sokkal érettebb játékot nyújtottak, mind az én csapatom. Van még mit javítanunk a felkészülés során.

NS-20020214-07-20020213

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010010ejegyzéshez

 • 90
  A játékvezető lefújta a találkozót, melyet tehát 3-1-re nyertünk meg. Csapatunk ezzel továbbra is veretlen a ciprusi túra során.
  85
  Egy kipattanó labdát Nógrádi lőtt 19 méterről kapura. A labda kipattant a kapusról, de Belic másodszorra megkaparintotta azt.
  82
  Fülöp jó labdát adott Kuznyecov elé, aki a jobbösszekötő helyéről, a 16-os vonaláról egy méterrel lőtt a bal kapufa mellé.
  77
  Fülöp mutatott be hatalmas szólót, miután a saját térfelén labdát szerzett. Fülöp a jobb oldalról indult el, és közel 50 méteren át vezette a labdát, miközben remek cseleket mutatott be, és még lerántani sem tudták. A szóló végén kicsit elfogyott a játékos ereje, így nem maradt elég ereje a lövéshez, de labdája így is próbára tette a szlovák kapust.
  75
  Kuznyecov kapott a lábfejére egy rúgást. A csatár rövid ápolás után visszatérhetett a pályára.
  65
  Egy jobboldali kisszöglet után Hlusko fejelt 2 méterről a bal kapufa mellé.
  62
  Zombori egy kipattanó labdát tűzött kapura jobb lábbal 20 méterről, ám a felső sarokba tartó lövést a szlovák kapus hárította.
  61
  Zombori remek labdát adott Fehérnek, aki középre adott, Kuznyecov remekül érkezett, és szépen perdített az ellenfél kapujára, ám Belic védett.
  55
  Czikorjak beadása után alakult ki veszélyes helyzet a kapunk előtt, de Cheregi bravúrosan mentett.
  51
  Kuznyecov góljával már 3-1-re vezetünk! Zombori cselezett befelé a bal oldalon, és a remek formában játszó Vargával kényszerítőzött jól, majd a kifutó kapus mellett elgurította a labdát. A menteni igyekvő védők a gólvonal előtt elérték a labdát, de felszabadítani nem tudtak, mert a berobbanó Kuznyecov 1 méterről a hálóba tuszkolta azt. 3-1
  47
  Varga remekül szerzett labdát az ellenfél térfelének közepén, és jól adott középre, de a védők kivágták a labdát Kuznyecov elől.
  46
  Elkezdődött második játékrész. A második félidőre Garami József a következő összeállításban küldte pályára csapatunkat: Németh-Hrutka, Cheregi, Vukmir- Fülöp, Nógrádi, Vén, Zombori, Fehér -- Kuznyecov, Varga
  46
  Iskra helyett Czikorjak lépett pályára, míg Baliakot a szinesbőrű Fall váltotta.
  45
  A játékvezető lefújta az első félidőt. A második játékrészben Garami József a tervek szerint szinte teljes csapatot cserél, hogy mindenki játéklehetőséghez jusson.
  45
  Szépített a Trnava. Egy 17 méteres szabadrúgást követően a sorfalról a lesen álló Gajdos elé pattant a labda, és a szlovák játékos 6 méterről Szűcs mellett a hálóba lőtt. Játékosaink ugyan tiltakoztak a les miatt, de a játékvezető megadta a gólt. 2-1
  43
  Újabb gólt lőttünk! Egy védők által kivágott labdát Kriston szerzett meg az ellenfél térfelének közepén, remekül tört be a 16-oson belülre, ahol kényszerítőzött Vargával, és a visszakapott labdát a sarokba gurította. 2-0
  40
  Kostka kapott sárga lapot, mert hátulról csúnyán felvágta Szilit.
  38
  A Trnava játékosai egy kisszögletet végeztek el, és 14 méterről Hrabal lőtte keresztbe a labdát a kapunk előtt. A lövés fél méterrel suhant el a jobb oldali kapufa mellett.
  36
  Egy remek kontra során Horváth jól ugratta ki Varga Zoltánt, de a játékvezető tévesen állította meg lesen a fiatal csatárt.
  32
  A mezőnyjátékot egy gyors ferencvárosi támadás törte meg, de a létszámfölényben vezetett akció elhalt a 16-os előtt, mert Kapic nem tudta megjátszani a kecsegtető helyzetben lévő Vargát.
  32
  A mezőnyjátékot egy gyors ferencvárosi támadás törte meg, de a létszámfölényben vezetett akció elhalt a 6-os előtt, mert Kapic nem tudta megjátszani a kecsegtető helyzetben lévő Vargát.
  25
  Veszélyes helyzet alakult ki a kapunk előtt, de Baliak beadását követően Kostka fejese a felső lécen csattant.
  23
  Jovic fájdalmas arccal bicegett le a pályáról. A jugoszláv légiós bal combja húzódott meg. Jovic helyett Varga Zoltán lépett pályára.
  20
  Kapic 24 méterről leadott bal lábas lövése zúgott el a bal kapufa mellett.
  18
  Kapic ügyesen szerzett labdát a középpályán, egy csel után Horváth Pétert játszotta meg, aki 18 méterről centikkel tüzelt a léc fölé.
  14
  Ismét Kriss okozott veszélyt. A szélvészgyors játékos remekül ment el a jobb oldalon, de veszélyes középreadását Lipcsei tanári módon ártalmatlanította.
  11
  Jobbára mezőnyjáték folyik a pályán, de az erős szél miatt elég sok a pontatlanság a játékban. A szél az első félidőben a szlovákokat támogatja, éppen ezért láthatóan előszeretettel próbálkoznak távoli lövéssel a Trnava játékosai.
  9
  Kriss ment el a jobb oldalon és 16 méterről leadott lövését Szűcs magabiztosan védte.
  2
  Góllal kezdődött a mérkőzés. Kapic mesterien ugratta ki a 16-os sarkánál helyezkedő Horváth Pétert, aki pár lépés után a kifutó kapus mellett elegánsan a jobb sarokba passzolt. 1-0
  1
  Megkezdődött a mérkőzés. A Spartak Trnava a következő összeállításban kezdte a játékot: Belic- Jezik, Hrabal, Hlusko, Baliak – Iskra, Kostka, Gajdos, Gasparik – Horvatovic, Kriss
  .
  Kellemes délutánt kívánunk minden kedves olvasónknak! Perceken belül kezdetét veszi csapatunk a szlovák Spartak Trnava elleni edzőmérkőzése. A Ferencváros a következő összeállításban kezdi majd a mérkőzést: Szűcs – Kriston, Dragóner, Lipcsei, Balog – Pinte, Kapic, Szili, Szkukalek – Horváth, Jovic. A második játékrészben Garami József várhatóan egy teljesen új csapatot küld majd pályára. A mai meccsen természetesen nem játszik Gyepes Gábor és Gera Zoltán sem, hiszen mindketten a válogatott csapattal készülnek. A Ferencváros tiszta zöldben lép pályára, a Trnava pedig tiszta fehérben, A szlovák csapat edzője Jozef Adamec, aki korábban a válogatott szövetségi kapitánya volt. A csapat kapusedzője az a Roland Praj, aki korábban Magyarországon is védett az Újpest csapatában. A mérkőzés előtt több szlovák játékos is örömmel üdvözölte az FTC-ben játszó Pinte Attilát és Szkukalek Igort.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 02.29. 19:30 FTC-DVSC (TV:M4 Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST