2002.II.13. Ferencváros – Spartak Trnava: 3-1

Ismét győzelmet aratott csapatunk Cipruson. A mai ellenfél a szlovák Spartak Trnava együttese volt, a mieink helyenként ötletes játékkal, szép gólokat szerezve 3-1-re nyertek, és még továbbra is veretlenek Cipruson.

Ferencváros – Spartak Trnava: 3-1 (2-1)
Larnaca

Ferencváros:

I. félidő: Szűcs L. -– Kriston, Dragóner, Lipcsei, Balog Z. – Pinte, Kapic, Szili, Szkukalek -– Horváth P., Jovic (Varga Z. 23.)
II. félidő: Németh G. – Hrutka, Cheregi, Vukmir – Fülöp Z., Nógrádi, Vén, Zombori, Fehér – Kuznyecov, Varga Z.

Spartak Trnava: Belic – Jezik, Hrabal, Hlusko, Baliak (Fall 46.) –- Iskra, Kostka, Gajdos, Gasparik (Czikorjak 46.) -– Horvatovic, Kriss

Gól: Horváth P. (2.), Kriston (43.), Kuznyecov (51.) illetve Gajdos (45.)
Sárga lap: Kostka (40.)

Remekül indult a találkozó a mieink számára, hiszen már a 2. percben megszereztük a vezetést: Kapic mesterien ugratta ki a 16-os sarkánál helyezkedő Horváth Pétert, aki pár lépés után a kifutó kapus mellett elegánsan a jobb sarokba passzolt (1-0). A folytatásban az erős szél miatt nem alakulhatott ki folyamatos játék, bár helyzetek mindkét oldalon akadtak, igaz jobbára a mi csapatunk próbálkozott. A mieinknél főleg Kapic volt elemében, a szlovén légiós nagy kedvvel futballozott. A félidő végére ismét beleerősí­tett csapatunk, és ez eredményt hozott: a nagyszerűen játszó Varga Zoltán átadását Kriston lőtte Belic kapujába a 43. percben. (2-0) A játékrész legvégén a szlovákoknak még sikerült a szépí­tés, Gajdos lesről lőtt ugyan Szűcs hálójába, de a játékvezető megadta a gólt (2-1).

A második félidő is remekül indult, hiszen Kuznyecov 51. percben lőtt találatával ismét két góllal vezettünk: Zombori cselezett befelé a bal oldalon, és a remek formában játszó Vargával kényszerí­tőzött jól, majd a kifutó kapus mellett elgurí­totta a labdát. A menteni igyekvő védők a gólvonal előtt elérték a labdát, de felszabadí­tani nem tudtak, mert a berobbanó Kuznyecov 1 méterről a hálóba tuszkolta azt. (3-1) A folytatásban is inkább mi uraltuk a játékot, Zombori és Fülöp egy-két jó megmozdulással vétette magát észre. Újabb gól viszont már nem esett, í­gy a mieink 3-1-re győztek, és még továbbra is veretlenek Cipruson.

Garami József: – Szerencsésen alakult a találkozó eleje, hiszen rögtön gólt tudtunk szerezni, és ez megadta a mérkőzés alaphangját. Sajnos a játékban több hibát is elkövettünk, ezeket az elkövetkező napokban ki kell javí­tani. egy-két játékosom ezúttal gyengébben teljesí­tett.

Jozef Adamec: – Nem volt szerencsénk, hogy már az első percekben gólt kaptunk, de a Ferencváros teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Sokkal érettebb játékot nyújtottak, mind az én csapatom. Van még mit javí­tanunk a felkészülés során.

NS-20020214-07-20020213

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010010ejegyzéshez

  • 90
    A játékvezető lefújta a találkozót, melyet tehát 3-1-re nyertünk meg. Csapatunk ezzel továbbra is veretlen a ciprusi túra során.
    85
    Egy kipattanó labdát Nógrádi lőtt 19 méterről kapura. A labda kipattant a kapusról, de Belic másodszorra megkaparintotta azt.
    82
    Fülöp jó labdát adott Kuznyecov elé, aki a jobbösszekötő helyéről, a 16-os vonaláról egy méterrel lőtt a bal kapufa mellé.
    77
    Fülöp mutatott be hatalmas szólót, miután a saját térfelén labdát szerzett. Fülöp a jobb oldalról indult el, és közel 50 méteren át vezette a labdát, miközben remek cseleket mutatott be, és még lerántani sem tudták. A szóló végén kicsit elfogyott a játékos ereje, í­gy nem maradt elég ereje a lövéshez, de labdája í­gy is próbára tette a szlovák kapust.
    75
    Kuznyecov kapott a lábfejére egy rúgást. A csatár rövid ápolás után visszatérhetett a pályára.
    65
    Egy jobboldali kisszöglet után Hlusko fejelt 2 méterről a bal kapufa mellé.
    62
    Zombori egy kipattanó labdát tűzött kapura jobb lábbal 20 méterről, ám a felső sarokba tartó lövést a szlovák kapus hárí­totta.
    61
    Zombori remek labdát adott Fehérnek, aki középre adott, Kuznyecov remekül érkezett, és szépen perdí­tett az ellenfél kapujára, ám Belic védett.
    55
    Czikorjak beadása után alakult ki veszélyes helyzet a kapunk előtt, de Cheregi bravúrosan mentett.
    51
    Kuznyecov góljával már 3-1-re vezetünk! Zombori cselezett befelé a bal oldalon, és a remek formában játszó Vargával kényszerí­tőzött jól, majd a kifutó kapus mellett elgurí­totta a labdát. A menteni igyekvő védők a gólvonal előtt elérték a labdát, de felszabadí­tani nem tudtak, mert a berobbanó Kuznyecov 1 méterről a hálóba tuszkolta azt. 3-1
    47
    Varga remekül szerzett labdát az ellenfél térfelének közepén, és jól adott középre, de a védők kivágták a labdát Kuznyecov elől.
    46
    Elkezdődött második játékrész. A második félidőre Garami József a következő összeállí­tásban küldte pályára csapatunkat: Németh-Hrutka, Cheregi, Vukmir- Fülöp, Nógrádi, Vén, Zombori, Fehér -- Kuznyecov, Varga
    46
    Iskra helyett Czikorjak lépett pályára, mí­g Baliakot a szinesbőrű Fall váltotta.
    45
    A játékvezető lefújta az első félidőt. A második játékrészben Garami József a tervek szerint szinte teljes csapatot cserél, hogy mindenki játéklehetőséghez jusson.
    45
    Szépí­tett a Trnava. Egy 17 méteres szabadrúgást követően a sorfalról a lesen álló Gajdos elé pattant a labda, és a szlovák játékos 6 méterről Szűcs mellett a hálóba lőtt. Játékosaink ugyan tiltakoztak a les miatt, de a játékvezető megadta a gólt. 2-1
    43
    Újabb gólt lőttünk! Egy védők által kivágott labdát Kriston szerzett meg az ellenfél térfelének közepén, remekül tört be a 16-oson belülre, ahol kényszerí­tőzött Vargával, és a visszakapott labdát a sarokba gurí­totta. 2-0
    40
    Kostka kapott sárga lapot, mert hátulról csúnyán felvágta Szilit.
    38
    A Trnava játékosai egy kisszögletet végeztek el, és 14 méterről Hrabal lőtte keresztbe a labdát a kapunk előtt. A lövés fél méterrel suhant el a jobb oldali kapufa mellett.
    36
    Egy remek kontra során Horváth jól ugratta ki Varga Zoltánt, de a játékvezető tévesen állí­totta meg lesen a fiatal csatárt.
    32
    A mezőnyjátékot egy gyors ferencvárosi támadás törte meg, de a létszámfölényben vezetett akció elhalt a 16-os előtt, mert Kapic nem tudta megjátszani a kecsegtető helyzetben lévő Vargát.
    32
    A mezőnyjátékot egy gyors ferencvárosi támadás törte meg, de a létszámfölényben vezetett akció elhalt a 6-os előtt, mert Kapic nem tudta megjátszani a kecsegtető helyzetben lévő Vargát.
    25
    Veszélyes helyzet alakult ki a kapunk előtt, de Baliak beadását követően Kostka fejese a felső lécen csattant.
    23
    Jovic fájdalmas arccal bicegett le a pályáról. A jugoszláv légiós bal combja húzódott meg. Jovic helyett Varga Zoltán lépett pályára.
    20
    Kapic 24 méterről leadott bal lábas lövése zúgott el a bal kapufa mellett.
    18
    Kapic ügyesen szerzett labdát a középpályán, egy csel után Horváth Pétert játszotta meg, aki 18 méterről centikkel tüzelt a léc fölé.
    14
    Ismét Kriss okozott veszélyt. A szélvészgyors játékos remekül ment el a jobb oldalon, de veszélyes középreadását Lipcsei tanári módon ártalmatlaní­totta.
    11
    Jobbára mezőnyjáték folyik a pályán, de az erős szél miatt elég sok a pontatlanság a játékban. A szél az első félidőben a szlovákokat támogatja, éppen ezért láthatóan előszeretettel próbálkoznak távoli lövéssel a Trnava játékosai.
    9
    Kriss ment el a jobb oldalon és 16 méterről leadott lövését Szűcs magabiztosan védte.
    2
    Góllal kezdődött a mérkőzés. Kapic mesterien ugratta ki a 16-os sarkánál helyezkedő Horváth Pétert, aki pár lépés után a kifutó kapus mellett elegánsan a jobb sarokba passzolt. 1-0
    1
    Megkezdődött a mérkőzés. A Spartak Trnava a következő összeállí­tásban kezdte a játékot: Belic- Jezik, Hrabal, Hlusko, Baliak – Iskra, Kostka, Gajdos, Gasparik – Horvatovic, Kriss
    .
    Kellemes délutánt kí­vánunk minden kedves olvasónknak! Perceken belül kezdetét veszi csapatunk a szlovák Spartak Trnava elleni edzőmérkőzése. A Ferencváros a következő összeállí­tásban kezdi majd a mérkőzést: Szűcs – Kriston, Dragóner, Lipcsei, Balog – Pinte, Kapic, Szili, Szkukalek – Horváth, Jovic. A második játékrészben Garami József várhatóan egy teljesen új csapatot küld majd pályára. A mai meccsen természetesen nem játszik Gyepes Gábor és Gera Zoltán sem, hiszen mindketten a válogatott csapattal készülnek. A Ferencváros tiszta zöldben lép pályára, a Trnava pedig tiszta fehérben, A szlovák csapat edzője Jozef Adamec, aki korábban a válogatott szövetségi kapitánya volt. A csapat kapusedzője az a Roland Praj, aki korábban Magyarországon is védett az Újpest csapatában. A mérkőzés előtt több szlovák játékos is örömmel üdvözölte az FTC-ben játszó Pinte Attilát és Szkukalek Igort.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ