2002.II.19. Ferencváros – Zenit St. Petersburg: 1-0

Utolsó előtti felkészülési mérkőzését játszotta a tavaszi idény előtt együttesünk. Csapatunkra az eddigi legnehezebb ellenfél, az orosz Zenit Szentpétervár együttese várt. A mieink a találkozó után is elmondhatják magukról, hogy még veretlenek a télen, hiszen csapatunk ezúttal 1-0-ra győzött.

Ferencváros – Zenit: 1-0 (1-0)
Üllői út, 2.000 néző

Ferencváros: Szűcs L. – Kriston, Cheregi, Dragóner, Szkukalek – Pinte, Szili (Zombori 53.), Kapic (Szili 81.), Gyepes – Gera, Horváth P. (Varga Z. 66.)

Zenit: Malafeeb – Csvetkov, Ovszepjan (Lepefin 66.), Igonin, Vjesticsa, Szpisak -– Katuljiszki, Ugaros, Arsavin (Vaszjanovics 62.) –  Mudrinics, Kersakov (Filatov 46.)

Gól: Gyepes (43.)
Sárga lap: Gyepes (61.) illetve Ugaros (44.)

Garami József szakmai igazgató ezúttal sem tudta a legerősebb összeállításban pályára küldeni csapatát, hiszen Balog Zoltán és Marek Penksa is hiányzott kisebb sérülés miatt.

Már az első percektől kezdve kemény játék zajlott a pályán, és mindkét oldalon sok pontatlan átadás jellemezte a mérkőzést. Az első komolyabb helyzet a mieink előtt adódott: a 13. percben Gera ugratta ki Gyepest, aki meghúzta a bal szélen, majd élesen középre gurított, ám a labda elsuhant az érkező Horváth Péter előtt. Ezután is támadásban maradtak a mieink, bár egyszer-kétszer az oroszok is veszélyeztettek. A hajrában kissé leült a mérkőzés, ám jött Gyepes, aki Szili szöglete után gyönyörűen emelkedett ki a többiek közül, és a jobb alsó sarokba bólintott.

A második félidőt is mi kezdtük jobban, ám Pinte beívelése után az orosz kapus Horváthot letaglózva mentett. A folytatásban is küzdelmes játék zajlott a pályán, a kapuk csak ritkán kerültek veszélybe. A hajrában bebiztosíthattuk volna győzelmünket, ám Zombori emelése utána a Zenit védői a gólvonal elől mentettek. Újabb gól már nem esett a folytatásban, de a mérkőzés meglehetősen paprikás hangulatban ért véget. Az utolsó percben az egyik orosz játékos megütötte Szilit, így kisebb lökdösődés kezdődött, és a pályára érkező Garami Józsefnek is segítenie kellett az indulatok megfékezésében.

A küzdelmes mérkőzésen csapatunk gyengébb játékot produkált, mint a ciprusi találkozókon, de az erős ellenféllel szemben is megőrizte holtidénybeli veretlenségét.

NS-20020220-03-20020219

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010010ejegyzéshez

 • 90
  A játékvezető véget vetett a mérkőzésnek, amely így a mieink 1-0-s sikerével zárult.
  89
  Szilit ütötte meg Filatov, emiatt vita alakult ki a játékosok között. Végül a beszaladó Garami József nyugtatta meg a kedélyeket.
  86
  Ezúttal Gera ellen követtek el szabálytalanságot a büntetőterületen kívül, a játékvezető tovább engedte a játékot, így Zombori került gólhelyzetbe. A támadó már a kapus mellett is elvitte a labdát, ám emelését a gólvonal elől rúgták ki a védők.
  84
  Dragóner ütközött Filatovval, aki rövid ápolás után folytathatta a játékot. Majd Vargát buktatták a 16-os előtt az orosz védők, a megítélt szabadrúgást Zombori 1 méterrel a bal felső sarok fölé lőtte.
  81
  Szili állt vissza a csapatba, helyette Kapic ment pihenni. A szlovén játékos teljesítményét a nézők tapssal jutalmazták.
  79
  Továbbra is kapkodnak a csapatok, ezért elég alacsony a színvonal.
  68
  Egy villámgyors ferencvárosi támadás végén Pinte veszélyes lövése akadt el egy orosz védő lábában.
  66
  Mindkét edző cserélt: a mieinknél Horváthot Varga Zoltán váltotta, míg az ellenfélnél Ovszepjan helyére Lepefin állt be.
  62
  Ismét cseréltek az oroszok: Ársavin helyett Vaszjanovics lépett pályára.
  61
  Gyepes kapott sárga lapot kakaskodásért.
  60
  Horváth folytathatta a játékot. Ezekben a percekben ismét kemény játék folyik a pályán, a kapuk nem igazán forognak veszélyben.
  59
  Horváthot terítették le az oroszok saját kapujuktól 27 méterre, a támadó ápolásra szorult.
  56
  Gera parádés labdájával Pinte húzott el a jobb szélen, szép cselek után középre adott, ám az orosz kapus Horváthot letaglózva mentett.
  53
  Mi is cseréltünk, Szili helyére Zombori Zalán állt be.
  51
  Gera 22 méteres, kapu közepébe tartó löketét védte biztosan Malafeeb.
  46
  A szünetben cserélt a Zenit, Kersakov helyett Filatov lépett pályára.
  46
  Elkezdődött a második félidő.
  45
  Vége az első játékrésznek. A szünetben Zombori, Fehér és Varga melegít.
  44
  Kersakov 12 méteres lapos lövését bravúrral öklözte ki Szűcs.
  44
  Ugaros a félpályánál csúnyán leterítette a kiugró Szkukaleket, az orosz játékos sárga lapot kapott.
  43
  Megszereztük a vezetést! Szili jobboldali szögletét követően Gyepes 10 méterről szépen fejelt az orosz kapu jobb alsó sarkába.
  40
  Unalmas mezőnyjáték zajlik a pályán, az elmúlt percekben a kemény játéknak köszönhetően nem alakult ki komolyabb helyzet a kapuk előtt.
  35
  Kapic 25 méteres szabadrúgásból centikkel bombázott a léc fölé.
  29
  Horváth Péter labdájával Pinte ugrott ki, ám a szlovákiai légiós elcsúszott az ígéretes helyzetben.
  27
  Szili 18 méteres lapos lövését védte Malafeeb.
  26
  Lendületes támadás futott végig a pálya jobb oldalán, Horváth Péter jól ugratta ki Kristont, akinek veszélyes beadását az orosz kapus ütötte el Gera elől.
  25
  Mudrinics szöglete veszélyesen csavarodott Szűcs kapujára, ám a magyar kapus kiöklözte a labdát
  21
  Ársavin forgatta meg Szkukaleket, majd betört a büntetőterületre, ám a rövid sarokra leadott lövését Szűcs védte.
  18
  Kapic remek ívelése Szilit hozta helyzetbe, ám a középpályás ballábas lövését blokkolták a védők.
  16
  Gyepes belépője után Ugaros maradt lenn a földön a félpályánál, az orosz játékos ápolásra szorul.
  13
  Gera ugratta ki Gyepest, aki meghúzta a bal szélen, majd élesen középre gurított, ám a labda elsuhant az érkező Horváth Péter előtt.
  4
  Dragóner hibája után a kaputól 8 méterre lévő Ársavin előtt adódott gólszerzési lehetőség, ám Szkukalek közbelépett, így a labda Szűcs kezébe került.
  3
  Szili 25 méteres szabadrúgása csavarodott el a bal kapufa mellett.
  1
  A Ferencváros kezdte a mérkőzést, Horváth Péter indította útjára a labdát. Jelen pillanatban mintegy 2 000 néző foglal helyet a lelátón, de folyamatosan érkeznek a szurkolók.
  .
  Most vonulnak ki a csapatok a Fradi-induló dallamára, a mieink ideiglenes csapatkapitány ezen a mérkőzésen Horváth Péter. A találkozót az Üllői úton centerpályán rendezik.
  .
  Szűcs Lajos a Springer-szobor felőli kapuban foglal helyet, és a szembesütő nap ellen baseball-sapkában védekezik.
  .
  Kellemes délutánt kívánunk! A Ferencváros ma utolsó előtti edzőmérkőzését játssza a tavaszi idény előtt, az ellenfél ezúttal az orosz élvonalbeli Zenit Szentpétervár együttese lesz. Garami József szakmai igazgató ezúttal sem tudja a legerősebb összeállításban pályára küldeni csapatát, hiszen Balog Zoltán és Marek Penksa is kisebb sérülés miatt hiányzik. A találkozón a mieink tiszta fehérben, míg az ellenfél játékosai tiszta kékben játszanak majd. Csapatunk az alábbi összeállításban kezdi a mérkőzést: Szűcs-Kriston Cheregi Dragóner, Szkukalek -- Pinte, Szili, Kapic, Gyepes -- Gera, Horváth.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 08.22.19:00 EL PLAY-OFF FK Suduva-FTC (TV:M4)
Következik: 08.25.18:00 Puskás-FTC (TV:M4)
Következik: 08.29.20:00 EL PLAY-OFF FTC-FK Suduva (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST