2002.II.19. Ferencváros – Zenit St. Petersburg: 1-0

Utolsó előtti felkészülési mérkőzését játszotta a tavaszi idény előtt együttesünk. Csapatunkra az eddigi legnehezebb ellenfél, az orosz Zenit Szentpétervár együttese várt. A mieink a találkozó után is elmondhatják magukról, hogy még veretlenek a télen, hiszen csapatunk ezúttal 1-0-ra győzött.

Ferencváros – Zenit: 1-0 (1-0)
Üllői út, 2.000 néző

Ferencváros: Szűcs L. – Kriston, Cheregi, Dragóner, Szkukalek – Pinte, Szili (Zombori 53.), Kapic (Szili 81.), Gyepes – Gera, Horváth P. (Varga Z. 66.)

Zenit: Malafeeb – Csvetkov, Ovszepjan (Lepefin 66.), Igonin, Vjesticsa, Szpisak -– Katuljiszki, Ugaros, Arsavin (Vaszjanovics 62.) –  Mudrinics, Kersakov (Filatov 46.)

Gól: Gyepes (43.)
Sárga lap: Gyepes (61.) illetve Ugaros (44.)

Garami József szakmai igazgató ezúttal sem tudta a legerősebb összeállí­tásban pályára küldeni csapatát, hiszen Balog Zoltán és Marek Penksa is hiányzott kisebb sérülés miatt.

Már az első percektől kezdve kemény játék zajlott a pályán, és mindkét oldalon sok pontatlan átadás jellemezte a mérkőzést. Az első komolyabb helyzet a mieink előtt adódott: a 13. percben Gera ugratta ki Gyepest, aki meghúzta a bal szélen, majd élesen középre gurí­tott, ám a labda elsuhant az érkező Horváth Péter előtt. Ezután is támadásban maradtak a mieink, bár egyszer-kétszer az oroszok is veszélyeztettek. A hajrában kissé leült a mérkőzés, ám jött Gyepes, aki Szili szöglete után gyönyörűen emelkedett ki a többiek közül, és a jobb alsó sarokba bólintott.

A második félidőt is mi kezdtük jobban, ám Pinte beí­velése után az orosz kapus Horváthot letaglózva mentett. A folytatásban is küzdelmes játék zajlott a pályán, a kapuk csak ritkán kerültek veszélybe. A hajrában bebiztosí­thattuk volna győzelmünket, ám Zombori emelése utána a Zenit védői a gólvonal elől mentettek. Újabb gól már nem esett a folytatásban, de a mérkőzés meglehetősen paprikás hangulatban ért véget. Az utolsó percben az egyik orosz játékos megütötte Szilit, í­gy kisebb lökdösődés kezdődött, és a pályára érkező Garami Józsefnek is segí­tenie kellett az indulatok megfékezésében.

A küzdelmes mérkőzésen csapatunk gyengébb játékot produkált, mint a ciprusi találkozókon, de az erős ellenféllel szemben is megőrizte holtidénybeli veretlenségét.

NS-20020220-03-20020219

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010010ejegyzéshez

 • 90
  A játékvezető véget vetett a mérkőzésnek, amely í­gy a mieink 1-0-s sikerével zárult.
  89
  Szilit ütötte meg Filatov, emiatt vita alakult ki a játékosok között. Végül a beszaladó Garami József nyugtatta meg a kedélyeket.
  86
  Ezúttal Gera ellen követtek el szabálytalanságot a büntetőterületen kí­vül, a játékvezető tovább engedte a játékot, í­gy Zombori került gólhelyzetbe. A támadó már a kapus mellett is elvitte a labdát, ám emelését a gólvonal elől rúgták ki a védők.
  84
  Dragóner ütközött Filatovval, aki rövid ápolás után folytathatta a játékot. Majd Vargát buktatták a 16-os előtt az orosz védők, a megí­télt szabadrúgást Zombori 1 méterrel a bal felső sarok fölé lőtte.
  81
  Szili állt vissza a csapatba, helyette Kapic ment pihenni. A szlovén játékos teljesí­tményét a nézők tapssal jutalmazták.
  79
  Továbbra is kapkodnak a csapatok, ezért elég alacsony a szí­nvonal.
  68
  Egy villámgyors ferencvárosi támadás végén Pinte veszélyes lövése akadt el egy orosz védő lábában.
  66
  Mindkét edző cserélt: a mieinknél Horváthot Varga Zoltán váltotta, mí­g az ellenfélnél Ovszepjan helyére Lepefin állt be.
  62
  Ismét cseréltek az oroszok: Ársavin helyett Vaszjanovics lépett pályára.
  61
  Gyepes kapott sárga lapot kakaskodásért.
  60
  Horváth folytathatta a játékot. Ezekben a percekben ismét kemény játék folyik a pályán, a kapuk nem igazán forognak veszélyben.
  59
  Horváthot terí­tették le az oroszok saját kapujuktól 27 méterre, a támadó ápolásra szorult.
  56
  Gera parádés labdájával Pinte húzott el a jobb szélen, szép cselek után középre adott, ám az orosz kapus Horváthot letaglózva mentett.
  53
  Mi is cseréltünk, Szili helyére Zombori Zalán állt be.
  51
  Gera 22 méteres, kapu közepébe tartó löketét védte biztosan Malafeeb.
  46
  A szünetben cserélt a Zenit, Kersakov helyett Filatov lépett pályára.
  46
  Elkezdődött a második félidő.
  45
  Vége az első játékrésznek. A szünetben Zombori, Fehér és Varga melegí­t.
  44
  Kersakov 12 méteres lapos lövését bravúrral öklözte ki Szűcs.
  44
  Ugaros a félpályánál csúnyán leterí­tette a kiugró Szkukaleket, az orosz játékos sárga lapot kapott.
  43
  Megszereztük a vezetést! Szili jobboldali szögletét követően Gyepes 10 méterről szépen fejelt az orosz kapu jobb alsó sarkába.
  40
  Unalmas mezőnyjáték zajlik a pályán, az elmúlt percekben a kemény játéknak köszönhetően nem alakult ki komolyabb helyzet a kapuk előtt.
  35
  Kapic 25 méteres szabadrúgásból centikkel bombázott a léc fölé.
  29
  Horváth Péter labdájával Pinte ugrott ki, ám a szlovákiai légiós elcsúszott az í­géretes helyzetben.
  27
  Szili 18 méteres lapos lövését védte Malafeeb.
  26
  Lendületes támadás futott végig a pálya jobb oldalán, Horváth Péter jól ugratta ki Kristont, akinek veszélyes beadását az orosz kapus ütötte el Gera elől.
  25
  Mudrinics szöglete veszélyesen csavarodott Szűcs kapujára, ám a magyar kapus kiöklözte a labdát
  21
  Ársavin forgatta meg Szkukaleket, majd betört a büntetőterületre, ám a rövid sarokra leadott lövését Szűcs védte.
  18
  Kapic remek í­velése Szilit hozta helyzetbe, ám a középpályás ballábas lövését blokkolták a védők.
  16
  Gyepes belépője után Ugaros maradt lenn a földön a félpályánál, az orosz játékos ápolásra szorul.
  13
  Gera ugratta ki Gyepest, aki meghúzta a bal szélen, majd élesen középre gurí­tott, ám a labda elsuhant az érkező Horváth Péter előtt.
  4
  Dragóner hibája után a kaputól 8 méterre lévő Ársavin előtt adódott gólszerzési lehetőség, ám Szkukalek közbelépett, í­gy a labda Szűcs kezébe került.
  3
  Szili 25 méteres szabadrúgása csavarodott el a bal kapufa mellett.
  1
  A Ferencváros kezdte a mérkőzést, Horváth Péter indí­totta útjára a labdát. Jelen pillanatban mintegy 2 000 néző foglal helyet a lelátón, de folyamatosan érkeznek a szurkolók.
  .
  Most vonulnak ki a csapatok a Fradi-induló dallamára, a mieink ideiglenes csapatkapitány ezen a mérkőzésen Horváth Péter. A találkozót az Üllői úton centerpályán rendezik.
  .
  Szűcs Lajos a Springer-szobor felőli kapuban foglal helyet, és a szembesütő nap ellen baseball-sapkában védekezik.
  .
  Kellemes délutánt kí­vánunk! A Ferencváros ma utolsó előtti edzőmérkőzését játssza a tavaszi idény előtt, az ellenfél ezúttal az orosz élvonalbeli Zenit Szentpétervár együttese lesz. Garami József szakmai igazgató ezúttal sem tudja a legerősebb összeállí­tásban pályára küldeni csapatát, hiszen Balog Zoltán és Marek Penksa is kisebb sérülés miatt hiányzik. A találkozón a mieink tiszta fehérben, mí­g az ellenfél játékosai tiszta kékben játszanak majd. Csapatunk az alábbi összeállí­tásban kezdi a mérkőzést: Szűcs-Kriston Cheregi Dragóner, Szkukalek -- Pinte, Szili, Kapic, Gyepes -- Gera, Horváth.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
08.14.20:00 M4Sport
EL-playoff: 08.18. 18:30, M4 Sport
EL-playoff: 08.25. 21:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső