2002.II.23. Ferencváros – Gomel: 1-1

Hat nappal a bajnoki rajt előtt lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését is csapatunk. A mai ellenfél a fehérorosz Gommel együttese volt, a találkozó 1-1-es döntetlennel zárult, ami azt jelenti, hogy csapatunk nem kapott ki a felkészülés során.

Ferencváros – Gommel: 1-1 (1-0)
Üllői út, 2.500 néző

Ferencváros: Szűcs L. – Cheregi, Dragóner, Keller – Kriston, Kapic, Szili (Vén 57.), Szkukalek (Fehér 74.) – Fülöp Z. (Lipcsei 46.), Gera, Penksa (Varga Z. 69.)

Gomel: Duszanov – Ivanov, Pavlovszkij, Gorocov – Lukasenko, Morozov, Danyilov (Mikityenko 74.), Korszakov (Krecsin 74.) – Nozarov, Borel, Tyerepnyov

Gól: Gera (32.) illetve Nazarov (58.)
Sárga lap: Lukasenko (40.), Ivanov (72.)

A nyolc lejátszott találkozóból ötöt megnyertünk, mí­g három döntetlennel ért véget. A csapatból ezúttal többen is hiányoztak, hiszen Gyepes Gábor, Horváth Péter, Pinte Attila, Alekszandar Jovic, Balog Zoltán és Dragan Vukmir sérülés miatt nem állhatott Garami József rendelkezésére.

A mieink rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést. Enyhe mezőnyfölényben játszottunk, bár komolyabb helyzet sokáig nem alakult ki a kapuk előtt. Az első komolyabb lehetőség Gera elfutása után alakult ki a 18. percben, ám középre lőtt labdájáról lekésett Szili és Fülöp is. Negyedórával később megszereztük a vezetést, Gera Zoltán remek indí­tása után Kriston szépen adott középre, ahol érkezett Gera, és 8 méterről gyönyörűen fejelt a jobb alsó sarokba. Ezután felpörgött csapatunk játéka, Szili, Dragóner és Penksa előtt is helyzet adódott, ám az eredmény már nem változott az első játékrészben.

A fordulás után perceken át tetszetősen futballozott a csapat. Helyzetek sokasságát dolgoztuk ki: előbb Szili lövését védte Duszanov, majd Gera elől mentettek a Gommel védői az utolsó pillanatban. Az 55. percben Szili szögletét követően a kipattanó labdát az addig remekül mozgó Penksa lőtte 17 méterről gyönyörűen a kapura, Duszanov a levegőben úszva ütötte szögletre a felső sarokba tartó lövést. Az 58. percben váratlanul egyenlí­tett a Gommel: egy szép kényszerí­tő után Nazarov lépett ki, és a kifutó Szűcs mellett közelről a hálóba gurí­totta a labdát. Ezután kicsit visszaesett a játék irama és szí­nvonala, bár a hajrában még megszerezhettük volna a győzelmet. A játékvezető veszélyes játék miatt közvetett szabadrúgást í­télt a javunkra, amit Gerának gurí­tották le, aki félmagasan a kapura bombázott, és a gólvonalon álló sorfalról centikkel a kapu mellé pattant a labda. Újabb gól már nem esett, í­gy a találkozó 1-1-es döntetlennel ért véget.

NS-20020224-00-20020223

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010010ejegyzéshez

 • 90
  A játékvezető lefújta a mérkőzést.
  86
  A szabadrúgást Gerának gurí­tották le, aki félmagasan a kapura bombázott, és a gólvonalon álló sorfalról centikkel a kapu mellé pattant a labda.
  85
  Lipcsei került gólhelyzetbe, Pavlovszkij érdekes mozdulattal próbálta szerelni, í­gy a játékvezető veszélyes játékért közvetett szabadrúgást í­télt.
  74
  Mindkét együttes cserélt: a mieinknél Szkukalek helyett Fehér Ádám jött be. A fehéroroszok kettős cserét hajtottak végre: Danyilov helyett Mikityenko, mí­g Korszakov helyett Krecsin lépett pályára.
  72
  Ivanov kapott sárga lapot, miután belerúgott Varga Zoltánba.
  71
  A megí­télt szabadúgást Szkukalek 25 méterről nagy erővel lőtte alig a léc fölé.
  70
  Lipcsei bődületes erővel a felső lécre bombázott, de közben a játékvezető a Varga ellen elkövetett szabálytalanság miatt belefújt a sí­pjába.
  69
  Ismét cseréltünk: nagy taps kiséretében Penksa jött le a pályáról, helyére Varga Zoltán állt be. A szlovák légiós hosszú sérülés után tért vissza, és biztatóan mozgott.
  68
  Kriston szerzett remekül labdát a jobb oldalon, majd laposan középre lőtt, és az érkező Penksa Gorocov szorí­tásában lőtte a léc fölé a labdát.
  66
  Korszakov lövését fogta biztosan Szűcs.
  62
  Kriston tökéletes beadását Gera vette mellre, majd ollózni akart, amikor ellökték, a játékvezető azonban továbbot intett.
  58
  Egy szép kényszerí­tő után Nazarov lépett ki, és a kifutó Szűcs mellett közelről a hálóba gurí­totta a labdát.
  57
  Ismét cseréltünk: Szili helyett Vén Gábort küldte pályára Garami József.
  57
  Gera 18 méteres lapos lövését védte biztosan Duszanov.
  56
  Szili szögletét követően Dragóner lőtt 4 méterrel a kapu mellé. A visszafutó védőt megütötte az egyik fehérorosz játékos, ami után kisebb kakaskodás alakult ki, de a játékvezető lehűtötte a kedélyeket.
  55
  A gól után a találkozó legszebb jelenete: Szili szögletét követően a kipattanó labdát Penksa lőtte 17 méterről gyönyörűen a kapura, Duszanov a levegőben úszva ütötte szögletre a felső sarokba tartó lővést.
  54
  Keller tört szépen előre, beí­velése után a középen érkező Gera elől az utolsó pillanatban mentettek szögletre a Gommel védői.
  48
  Szili kapott egy nagyszerű labdát, majd 13 méterről lőtt a jobbösszekötő helyéről, ám Duszanov óriáis bravúrral mentett.
  46
  Elkezdődött a második félidő.
  46
  Garami József cserélt a szünetben, Fülöp helyére Lipcsei állt be.
  45
  Vége az első játékrésznek.
  40
  Penksa forgatta meg immár sokadszor őrzőjét, aki végül szabálytalanul szerelte. Lukasenko mozdulatát a játékvezető sárga lappal jutalmazta.
  37
  Szili szögletét követően a lepattanó labdát harcosan szerezte meg Marek Penksa, és ballal a kapu mellé lőtt.
  35
  Szili szabadrúgása után Dragóner emelkedett a legmagasabbra, ám fejese elkerülte a kaput.
  33
  Egyre veszélyesebben játszik a csapat. Kriston beadása után Fülöp 6 méterről lőtt volna kapura, ám lövését blokkolta egy fehérorosz védő.
  32
  Megszereztük a vezetést! Gera Zoltán remek indí­tása után Kriston szépen adott középre, ahol érkezett Gera, és 8 méterről szépen fejelt a jobb alsó sarokba
  31
  Ismét áll a játék: Szili hosszan szöktette magát, ám a labda után ment, és összecsúszott Lukasenkóval, akit le kellett támogatni a pályáról.
  29
  Szili kemény belépője után Borel szorult ápolásra, de folytatni tudta a játékot.
  27
  Tyerepnyov lövése kerülte el Szűcs kapuját.
  22
  Gera kiugratása után Kriston forgatta meg a jobboldalon védőjét, majd beadását Szili fejelte 2 méterrel a kapu mellé.
  18
  Gera ment el a bal oldalon két szép csellel, beadását a berobbanó Fülöp és Szili elől kivágták a Gommel védői.
  16
  Kisütött a nap, í­gy a nappal szemben védő Szűcs elkérte a kispadról baseball-sapkáját.
  14
  Kapic vett át a levegőben szépen egy labdát, amikor az egyik védő kibillentette az egyensúlyából. A szlovén játékos a földre zuhant, és alaposan beverte a fejét. Rövid ápolás után viszont folytathatta a légiós a játékot.
  11
  Továbbra is enyhe mezőnyfölényben játszik csapatunk, a 16-osig gyakran eljutnak a játékosok, de az utolsó átadásba mindig hiba csúszik.
  6
  Komolyabb helyzet még nem alakult ki, inkább mezőnyjáték folyik a pályán. A csapatok főleg hosszú indí­tásokkal próbálkoznak, sikertelenül. Csapatunknál főleg Dragóner jeleskedik a védekezésben, hiszen már három labdát is kifejelt.
  3
  A mieink a kezdeményezőbbek. Kapic labdája után Penksa ugrott ki, ám kissé hosszúra sikerült az átadás, í­gy a szlovák légiós nem érhette el az indí­tást.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés, a mieink kezdték a játékot.
  .
  Kellemes szombat délelőttöt kí­vánunk minden kedves olvasónknak! Rövidesen megkezdődik a Ferencváros-Gommel találkozó, mely csapatunk utolsó felkészülési mérkőzése a ZTE elleni bajnoki nyitány előtt. Garami József szakmai igazgató a sok sérült miatt meglehetősen tartalékos csapatot küld pályára. A mieink a Szűcs- Cheregi, Dragóner, Keller -- Kriston, Kapic, Szili, Szkukalek -- Fülöp, Gera, Penksa összeállí­tásban kezdenek majd. Garami József sérülés miatt nem számí­that Gyepes Gáborra, Pinte Attilára, Balog Zoltánra, Aleksandar Jovicra, Dragan Vukmirra és Horváth Péterre. A sérüléséből lassan felépülő Lipcsei Péter egyelőre csak a cserepadon kap helyet, Marek Penksa viszont először játszik az első csapatban.
  .
  A Ferencváros tiszta fehérben lép majd pályára, mí­g a fehérorosz együttes tiszta pirosban játszik majd.
  .
  Most vonulnak ki a csapatok a Fradi-induló dallamaira, Marek Penksa a hagyományoknak megfelelően ezúttal is fehér cipőben lép majd pályára.
  .
  A játékvezetők jelezték, hogy 5 perccel később keződik a mérkőzés, hiszen a két szakvezető arra kérte a bí­rákat, hogy a megszokottnál hosszabb ideig végezhessék a csapatok a bemelegí­tést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.02. 16:30 m4 Sport
EL-csoportkör 10.06. 18:45 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
10.09. 18:00 M4 Sport
EL-csoportkör 10.13. 21:00 M4 Sport
10.16.17:45 M4Sport
MK: 10.19. 13:00, M4 Sport
10.22. 18:30 M4 Sport
Novák Dezső
EL-csoportkör 10.27. 21:00 M4 Sport
EL-csoportkör 11.03. 18:45 M4 Sport