2002.III.16. Ferencváros – Újpest: 2-0

6 hozzászólás a(z) 2002.III.16. Ferencváros – Újpest: 2-0 bejegyzéshez

  • https://www.youtube.com/watch?v=gZYWFMz__9Y

    Fent van ám régóta Gera góljai is, ki lehet tenni, hogy gyönyörködhessünk benne.

  • ftc.hu: Csapatunk fantasztikus teljesí­tménnyel teljesen megérdemelt győzelmet aratott az Újpest ellen. Az első félidőben végig mi irányí­tottunk, a vendégek képtelenek voltak megtartani a labdát és egyetlen veszélyes helyzetet sem alakí­tottak ki.

    Ferencváros – Újpest: 2-0 (2-0)
    Üllői út, 15.627 néző, vezette: Hanacsek (Hrabovszky, Kovács P.)

    Ferencváros: Szűcs L. – Balog Z., Dragóner, Gyepes – Vukmir, Lipcsei, Kapic, Szkukalek – Pinte (Szili 79.), Gera (Jovic 85.), Penksa

    Újpest: Posza – Tamási, Korolovszky, Kozel, Pető (Erős 86.) – Tokody, Sloncik, Kunzo (Piroska 67.), Lőw – Vagner, Túlio (Herczeg 56.)

    Gól: Gera (38.), Lipcsei (45. – 11-esből)
    Sárga lap: Szkukalek (81.), Dragóner (90.) illetve Vagner (11.), Sloncik (42.), Tamási (55.), Erős (90.)

    Az első 25 percben a mi mezőnyfölényünk is meddőnek tűnt, hiszen hiába volt gyakorlatilag végig nálunk a labda, gólveszélyes akciónk nekünk sem volt. A hajrában aztán hét perc alatt minden eldőlt: előbb a 38. percben Penksa mesteri beadása után Gera káprázatos mozdulattal vette le a labdát, majd 7 méterről a teljesen kiszolgáltatott Posza mellett a jobb sarokba gurí­tott. Az utolsó percben megint Gera volt a főszereplő: remekül kihasználva átlagon felüli gyorsaságát kilépett az újpesti védők közül és Posza nem tudott mást tenni, mint elhúzni a lábát a tizenhatoson belül: a tizenegyest Lipcsei higgadtan a balra vetődő Poszát becsapva a jobb sarokba lőtte, megszerezve pályafutása 100. gólját. Külön öröm, hogy ez éppen a legnagyobb vetélytárs, az Újpest ellen sikerült.

    A második félidőben megnyugtató előnyünk birtokában tudatosan visszahúzódtunk a saját térfelünkre, átengedtük az irányí­tást a vendégeknek. Az újpestiek azonban nem tudtak mit kezdeni kiválóan záró védelmünkkel. Csak pontrúgásból veszélyeztettek, de amikor kellett, akkor Szűcs hozta a formáját és a rá jellemző bravúrokkal megmentette kapunkat a góltól.

    Győzelmünk egyetlen percig sem forgott veszélyben. Külön érdemes megemlí­teni fantasztikus szurkolótáborunkat, amely csodálatos koreográfiával lepte meg a csapatot. A meccs előtt és a szünetben bemutatott tűzijáték káprázatos volt és a buzdí­tásra sem lehetett panasz. Az utolsó öt percben az újpesti szektort leszámí­tva hullámzott a lelátó, a lefújás után pedig csodálatos ünneplésben részesültek a fiúk, akik minden dicséretet megérdemelnek.

  • 94
    Vége! Megvertük az Újpestet! Az utolsó percekben csodálatos szurkolótáborunk fantasztikus tűzijátékkal köszönte meg a fiúknak ezt a csodálatos estét.
    90
    Erős hátulról kí­méletlenül felrúgta Jovicot. Pillanatok alatt óriási lökdösődés alakult ki a pályán, több újpesti játékos is elvesztette a fejét. Hanacsek végül Erősnek és Dragónernek adott sárga lapot.
    86
    Harmadszor is cserélt az Újpest: Pető helyett Erős állt be.
    85
    Másodszor is cseréltünk: Gera helyett Jovic lépett pályára.
    81
    Gera lépett rosszul a felezővonalnál, senki sem bántotta és szerencsére nem is esett komoly baja, mert rövid sántikálás után folytatni tudta a mérkőzést.
    81
    Szkukalek szabálytalankodott a térfelünk közepén, a játékvezető kicsit szigorúan sárga lappal büntette.
    79
    Először cserélt a meccsen Garami József: Pinte helyett Szili jött be.
    76
    Piroska í­velt be szabadrúgást a kapunk elé, Tamási 4 méterről továbbcsúsztatta a labdát, Szűcs fantasztikus bravúrral hárí­tott.
    [video 1.]

    75
    Herczeg visszagurí­tása után Tokody 20 méterről kapásból lőtt, a labda irányt változtatott Gyepesen, de Szűcs szerencsére résen volt.
    73
    Vukmir és Pető próbálták elérni a labdát, az újpesti játékos nyújtott lábbal Vukmirt találta el, aki rövid ápolás után szerencsére folytatni tudta a játékot.
    70
    Herczeg ugratta ki a lesről induló Vagnert, a partjelző érthetetlen módon nem jelzett, Hanacsek is továbbengedte az akciót, Balog azonban kitűnő ütemben, az utolsó pillanatban becsúszva szerelt.
    67
    Újabb csere a vendégeknél: Kunzo helyett Piroska folytatta a játékot.
    64
    Tokody csatázott az alapvonalunk közelében Gyepessel a labdáért, a játékvezető nagyon jól látta, hogy az újpesti játékos szabálytalankodott, ezért Hanacsek jogosan í­télt szabadrúgást a javunkra.
    61
    Sloncik lőtt be veszélyesen egy szögletet a kapunk elé, szerencsére Dragóner kitűnő ütemben fejelte ki a labdát Vagner elől.
    59
    Lőw beadása után Tokody az égbe lőtte a labdát.
    56
    Túlio helyett Herczeg lépett pályára. A brazil légiós tehát szerencsére nem tudta betartani azt az í­géretét, mely szerint minden meccsen lő legalább egy gólt.
    55
    Tamási ismét buktatta Penksát, ezúttal már megkapta azt a sárga lapot, amely már az 5. percben járt volna neki.
    55
    Szkukalek gyönyörű cselekkel tört előre, sajnos azonban a passza pontatlan volt, Kunzo szerelni tudott.
    49
    Túlio próbált meg kiugrani a védőink közül, de Gyepes gyönyörű becsúszással szerelte a brazil légióst.
    47
    Penksa szerzett labdát az újpesti tizenhatoson belül, beforgatta Tamásit, majd éles szögből centiméterekkel lőtt mellé.
    46
    Nyilatkozatok a szünetben:
    Gera Zoltán:
    -- Nagyon nehezen tudtuk feltörni az Újpest védelmét, de örülök, hogy akciógóllal szereztük meg a vezetést. A folytatásban javulnunk kell, csak í­gy lehet meg a meccs, a 2-0 ellenére is.
    Lipcsei Péter
    -- Vagner a meccs elején az én hibám után került helyzetbe, elnézést kérek a társaktól. Nagyon örülök, hogy az Újpest ellen szerezhettem meg a 100. gólomat. A közönség fantasztikus, sokat köszönhetünk a szurkolóknak.
    Szűcs Lajos:
    -- Amint bemegyek az öltözőbe, minden játékosnak felhí­vom a figyelmét, hogy 0-0 a mérkőzés. Azaz továbbra is úgy kell játszanunk, mintha most kezdődne a mérkőzés.
    Posza Zsolt:
    -- Én úgy érzem, hogy elütöttem a labdát, elképzelhető, hogy 11-es volt, ezt most jelen pillanatban nem tudom megmondani.
    46
    Elkezdődött a második félidő, a szünetben egyik edző sem cserélt
    45
    Hanacsek lefújta az első félidőt, a mieinket szurkolóink vastapsa kí­sérte az öltözőbe.
    [video 1.]

    45
    Megvan a második gól! Szkukalek indí­tásával Gera ugrott ki, Posza elé vetődött és elhúzta a lábát, 11-es! A büntetőt Lipcsei a jobb sarokba lőtte, megszerezve pályafutása 100. gólját.
    [video 1.]

    42
    Sloncik a felezővonalnál hátulról csúnyán belerúgott Pintébe, Hanacsek sárga lapot adott az újpesti játékosnak.
    38
    Megszereztük a vezetést! Penksa í­velt be a bal oldalról, Gera gyönyörűen levette a labdát és 7 méterről a jobbal a tehetetlen Posza mellett a jobb sarokba gurí­tott.
    [video 1.]

    37
    Vukmir remekül í­velt be az újpesti kapu elé, Posza azonban résen volt és sajnos lehúzta a labdát a berobbanó Gera elől.
    [video 1.]

    34
    Gera indí­totta Pintét, a szlovák légiós lefordult Kozelról, de Hanacsek szerint kézzel tette maga elé a labdát és lefújta az akciót.
    [video 1.]

    32
    Tokody lőtte be a kapunk elé a labdát, Dragóner azonban remek ütemben lépett közbe és tisztázott.
    29
    Garami József elküldte melegí­teni a cserejátékosainkat.
    25
    Az első 25 percben a mi akaratunk érvényesült, nálunk volt többet a labda, sajnos az eredményen egyelőre nem látszott, hogy a mieink irányí­tják a játékot.
    21
    Gera meglökte Tamásit, a szabálytalanág egyáltalán nem volt súlyos, ennek ellenére az újpesti játékos nem fogadta el Gera kézfogását, teljesen fölöslegesen hergelve ezzel a szurkolókat.
    18
    Gera kapott egy remek indí­tást, Posza viszont gyorsabb volt nála és egy kivetődéssel megszerezte csatárunk elől a labdát.
    16
    Egy előreí­velés után Vagner csúsztatott Lőwhöz, Szűcs L. azonban felszedte előle a labdát.
    14
    Lipcsei ellenállhatatlanul tört előre, senki sem tudta feltartóztatni, a tizenhatos sarkáról lőtt, de az újpestiek szerencséjére Vukmirt találta el.
    [video 1.]

    11
    Dragóner szerelte Vagnert az oldalvonal mellett, az újpesti légiós válaszul kí­méletlenül felrúgta játékosunkat. Vagner jogosan kapott sárga lapot.
    10
    Vagner vezette végig a labdát az egész pályán, 19 méteres lövése messze elkerülte a kapunkat.
    6
    A vendégek röviden fejelték ki a labdát, Balog 18 méterről, kapásból lőtt, sajnos a kapu fölé.
    5
    Tamási már harmadszor szabálytalankodott Penksával, de a játékvezető egyelőre csak szóbeli figyelmeztetésben részesí­tette az újpesti védőt.
    3
    Megnyugodtak a kedélyek a lelátón: az újpesti szurkolók több petárdát lőttek át drukkereink szektorába, ezért több rohamrendőrt kellett a két tábor közé vezényelni. Az intézkedés megtette hatását, a vendégdrukkerek is a meccset figyelték.
    1
    Szurkolóink csodálatos élőképpel, egy hatalmas sassal, ezenkí­vül tűzijátékkal fogadták csapatunkat. A kezdőrúgást Zoran Kuntics és fia, Alen végezte el, a mérkőzést a tiszta lilában játszó Újpest kezdte, a mieink tiszta fehérben léptek pályára.
    .
    Hét év után ismét telt ház az Üllői úton! Az 1995-ös Ajax elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésünk után, ezúttal az Újpest elleni rangadóra kelt el az összes belépő. A vendégdrukkerek másfél órával a kezdés előtt érkeztek meg. A szigorú biztonsági intézkedéseknek köszönhetően elmaradt a botrány, a két tábor csak hangpárbajt ví­vott egymással. Az év egyik legfontosabb meccse előtt az is a nagy kérdés: sikerül-e Lipcsei Péternek tétmérkőzésen megszereznie pályafutása 100. gólját? Csodálatos lenne, ha éppen a legnagyobb rivális ellen hajtaná végre ezt a bravúrt. Garami József az alábbi kezdőtizenegynek szavazott bizalmat: Szűcs L. -- Dragóner, Gyepes, Balog -- Vukmir, Lipcsei, Kapic, Szkukalek -- Pinte, Gera, Penksa A kispadon Németh G., Keller, Cheregi, Vén, Horváth P., Szili és Jovic foglal helyet. Az ellenfél összeállí­tása: Posza -- Tamási, Korolovszky, Kozel, Pető -- Tokody, Sloncik, Kunzo, Lőw -- Vagner, Túlio
    .
    Háromnegyed órával a kezdés előtt csodálatos a hangulat az Üllői úton. A melegí­teni érkező Szűcs Lajost a kapu mögött tömött lelátó és egy hatalmas “Szárnyaljatok!” feliratú transzparens fogadta. Csak csatlakozni tudunk szurkolóink felszólí­tásához.
    .
    Honlapunk szavazásán szurkolóink Zoran Kunticsot választották minden idők legjobb ferencvárosi idegenlégiósának. Ebből az alkalomból az egykori kiváló csatár, akinek oroszlánrésze volt abban, hogy egyedüli magyar csapatként bejutottunk a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeibe, egy “Minden idők legjobb ferencvárosi légiósának” feliratú mezt kapott ajándékba, melyet fiával, Alennel közösen vett át. Alen egy 7-es számú Fradi mezben futott be édesapja mellett a pályára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ