2002.III.1. Ferencváros – ZTE: 2-0

NS-20020302-01-20020301A vendégek energikusan kezdtek, de csupán kapufáig jutottak, míg a zöld-fehérek szlovák légiósaik jó helyzetkihasználásának köszönhetően gólokat is szereztek. A végig küzdelmes, helyenként szikrázóan kemény mérkőzésen a Ferencváros megérdemelten szerezte meg a 3 pontot.


Ferencváros – Zalaegerszeg: 2-0 (1-0)
Üllői út, 8.754 néző, V: Szabó Zs.

Ferencváros: Szűcs – Vukmir, Dragóner, Gyepes – Kriston, Lipcsei, Kapic, Szkukalek (Keller 85.) – Pinte, Gera (Jovic 91.), Penksa (Balog Z. 69.)

Zalaegerszeg: Turi – Kocsárdi, Urbán, Kral, Szamosi – Bonchis (Nagy L. 46.), Molnár, Balog Cs. (Ljubojevic 46.), Egressy (Róth 76.) – Waltner, Kenesei

Gól: Penksa (18.), Pinte (48.)
Sárga lap: Kapic (21.) illetve Szamosi (25.), Ljubojevic (51.)
Kiállítva: Vukmir (67.)

14. perc: Kenesei a buktatásáért megítélt szabadrúgásból, 20 m-ről a felső kapufát bombázta telibe.
18. perc: Lipcsei szöktette a jobb oldalon Kristont, a középpályás átívelt a túloldalra, s Penksa éles szögből, ballal, kapásból a bal sarokba talált (1-0).
23. perc: Gera ugrott ki a lesre játszó védők között, a mellette futó Penksa elé játszott, aki 5 m-ről, estében, óriási helyzetben a kapu fölé lőtt.
40. perc: Molnár a bal oldalról lágyan középre ívelt, Egressy 5 m-ről, a kapunak háttal állva, látványosan mozdulattal ollózott, Szűcs ritkán látható bravúrral, lábbal hárított.

48. perc: Gera a 16-os jobb oldali sarkánál egy látványos csellel becsapta szinte a teljes zalaegerszegi védelmet, majd a kiugró Pinte elé tálalt, s a szlovák légiós 10 m-ről a kapu közepébe bombázott (2-0).
66. perc: Szkukalek beívelését Lipcsei 13 m-ről, kapásból küldte kapura, a labda a jobb kapufáról vágódott a mezőnybe.
67. perc: az ellentámadásból Kenesei tört a ferencvárosiak kapujára, már a 16-osnál járt, amikor Vukmir hátulról buktatta. Szabó Zs. játékvezető piros lapot mutatott fel a ferencvárosiak újoncának.

Nyilatkozatok:

Garami József: – Örülök, hogy egy jól játszó Zalaegerszeget sikerült legyőznünk. Bár a vendégek előtt adódott az első gólszerzési lehetőség, a találataink jókor jöttek. Rendkívül boldog vagyok, hogy győzelemmel mutatkozhattam be a Fradi kispadján. A Fradi közönsége ismét megmutatta, hogy fantasztikus.

Bozsik Péter: – A mérkőzés elején nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket, ami megbosszulta magát. Túlságosan is tiszteltük a Ferencvárost, ráadásul a zöld-fehérek mindig akkor lőtték góljaikat, amikor mi kerülhettünk volna fölénybe. Megérdemelten nyert a Fradi.

Marek Penksa: – Ilyen bemutatkozásról álmodtam, fantasztikus a közönség, és nagyszerű, hogy az én gólommal szereztük meg a vezetést.

Dragan Vukmír: – Rendkívül bánt, hogy a játékvezető kiállított, már csak azért is, mert túlzottnak tartottam az ítéletet. Jól esett azonban, hogy a társaim vigasztaltak. Annak pedig nagyon örülök, hogy egy rendkívül lelkes közönség előtt sikerült nyernünk, már rég játszottam ilyen fantasztikus atmoszféra előtt. Remélem, csak rövid ideig kell pihennem, hiszen mihamarabb szeretnék újra játszani.

NS-20020302-02-20020301

NS-20020302-03-20020301

NS-20020304-03-20020301

2 hozzászólás a(z) 2002.III.1. Ferencváros – ZTE: 2-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk szenzációs győzelemmel kezdte a tavaszi idényt. A második helyen álló Zalaegerszegnek ma este egy pillanatig sem volt esélye.

  Ferencváros – ZTE: 2-0 (1-0)
  Üllői út, 8.754 néző, vezette: Szabó Zs. (Kispál, Hegyi)

  Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Gyepes, Szkukalek (Keller 86.) – Kriston, Lipcsei, Kapic, Penksa (Balog Z. 70.) – Gera (Jovic 91.), Pinte

  ZTE: Turi – Kocsárdi, Urbán, Král, Szamosi – Bonhcis (Nagy L. 46.), Molnár, Balog Cs. (Ljubojevic 46.), Egressy (Róth 76.) – Waltner, Kenesei

  Gól: Penksa (20.), Pinte (49.)
  Sárga lap: Kapic (21.) illetve Szamosi (26.), Ljubojevic (52.)
  Kiállítva: Vukmir (68.)

  Az első félidőben végig mi irányítottunk, a vendégeknek csak kontratámadásokra telt az erejükből. Kenesei szabadrúgásból eltalálta ugyan a felső lécet és Egressy ollózása után is szükség volt Szűcs lélekjelenlétére, de a mezőnyben kizárólag a mi akaratunk érvényesült.Teljesen megérdemelten szereztük meg a vezetést, Penksa parádés mozdulattal lőtt a kapuba. A vezetés után sem csökkentettük az iramot, ha kicsit jobban koncentrálunk a befejezéseknél, már az első 45 percben eldönthettük volna a három pont sorsát.

  A folytatásban is a mieink akarata érvényesült, nagyon jól jött a második félidő elején Pinte találata. A félidő közepén két perc alatt két gólt szerezhettünk volna: előbb Lipcsei találta el a kapufát, majd Gera lövésénél Turi tehetetlen volt, de egy védő lábán megpattant a labda és elkerülte a kaput. Vukmir kiálítása után, az utolsó 22 percre teljesen érthető módon kicsit visszahúzódtunk a kapunk elé, átengedtük a kezdeményezést a Zalaegerszegnek, de a vendégek nem tudtak mit kezdeni a jól záró védelmünkkel. Penksa helyett Balog állt be, aki remekül látta el feladatát. A vendégek próbálták frissíteni a támadójátékukat a rengeteget dolgozó Egressy helyett Róth állt be, de ő sem vitt új színt a zalaegerszegiek játékába. A 93. percben az ő nevéhez fűződik az utolsó helyzet: 17 méterről két méterrel lőtt a kapunk fölé. Szabó Zsolt játékvezető öt perc hosszabbítás után lefújta a mérkőzést.

 • 95
  Vége!! Szabó Zsolt lefújta a mérkőzést, Penksa és Pinte góljaival legyőztük a Zalaegerszeget!
  93
  Róth 17 méterről próbálkozott, de lövése után a labda két méterrel szállt el a kapunk fölött.
  91
  Utolsó cserelehetőségünket is kihasználtuk: Gera helyett Jovic jött be.
  89
  Kriston húzott el a jobb oldalon, laposan belőtte a labdát a kapu elé, Pinte centiméterekkel maradt le a beadásról.
  87
  Majdnem szépített a Zalaegerszeg: jobboldali szöglet után Gyepesen megpattant a labda és alig kerülte el a jobb sarkot.
  86
  Újabb csere nálunk: Szkukalek helyett Keller állt be.
  80
  Gera szerelte le a felezővonalnál Kocsárdit, megpróbált kapura törni, de a vendégek védője üldözőbe vette és buktatta csatárunkat. Szabó Zsolt szabadrúgást ítélt, de a sárga lap elmaradt.
  76
  Utolsó cserelehetőségét is kihasználta a Zalaegerszeg: Egressy helyett Róth lépett pályára.
  70
  Cserélt Garami József: a védelem megerősítése érdekében Penksa helyett Balog Zoltán állt be.
  68
  Tíz emberrel folytattuk a mérkőzést: Vukmir és Waltner csatáztak egymással a labdáért, védőnk lerántotta a zalaegerszegi csatárt. Mivel utolsó eberként szabálytalankodott, a játékvezető kiállította.
  [video 1.] [video 2.]

  68
  Újabb óriási helyzet: Gera beadása után Lipcsei kapásból, 10 méterről a kapufát találta el.
  [video 1.] [video 2.]

  63
  Órási helyzetet hagytunk ki! Pinte beadása után Penksáról Gera elé pattant a labda, akinek kapáslövése után a labda egy védő lábán irányt változtatva centiméterekkel kerülte el a kaput.
  [video 1.] [video 2.]

  60
  Urbán 30 méteres szabadrúgása után Szűcs kiütötte a labdát, Nagy Lajos 6 méterről egyből a kapu mellé fejelt.
  57
  Egressy tört be a tizenhatosunkon belülre, keresztbe ívelt, de középen szerencsénkre senki sem érkezett a beadásra.
  52
  A szünetben csereként beállt Ljubojevic kapott sárga lapot, amiért belerúgott Pintébe.
  49
  Megszereztük a második gólunkat! Gera játszott Pintéhez, aki 13 méterről gyönyörű gólt lőtt a jobb felső sarokba.
  [video 1.] [video 2.]

  46
  Kettős csere a szünetben a Zalaegerszegnél: Bonchis helyett Nagy L., Balog Cs. helyett Ljubojevic lépett pályára.
  46
  Gera visszagurítása után Penksa 17 méteres, erős, lapos lövését védte Turi.
  46
  A játékvezető lefújta az első félidőt.
  42
  Waltner tört be a tizenhatoson belülre, Szűcs elütötte előle a labdát és közben ütközött a zalaegerszegi csatárral. Szabó Zsolt a kapus támadásáért szabadrúgást ítélt.
  41
  Baloldali beadás után Egressy 4 méterről ollózott kapura, Szűcs bravúros mozdulattal, lábbal mentett.
  [video 1.]

  40
  Egressy baloldali beadása után a berobbanó Kenesei cenitméterekkel maradt le a labdáról.
  34
  Mi is elvégeztük az első szögletet: Lipcsei beadása után azonban a védők kifejelték a labdát.
  32
  Kenesi beadása után Waltner visszafejelte a labdát, Bonchishoz, akinek ötméteres csúsztatását Szűcs Lajos parádés mozdulattal ütötte ki a léc alól. A zalaegerszegiek végezhették el a mérkőzés első szögletét, de az oldalhálóba lőtték a labdát.
  26
  Szamosi lerántotta Pintét, ezért őt is figyelmeztette a játékvezető.
  24
  Gera lépett ki a lesre játszó védők közül, önzetlenül középre gurított, Penksa azonban estében, 7 méterről az üres kapu fölé emelt.
  [video 1.] [video 2.]

  21
  Kapic buktatta Keneseit, ezért a játékvezető sárga lappal figyelmeztette.
  20
  Megszereztük a vezetést! Kriston ívelte keresztbe a labdát, Penksa 8 méterről kapásból lőtt, a labda túljutott Turin és a menteni igyekvő Král csak beljebb segítette a játékszert.
  [video 1.] [video 2.]

  18
  Gera cselezgetett a tizenhatoson belül, de addig forgolódott, míg végül a védők szerelni tudták.
  15
  Szabadrúgáshoz jutott a Zalaegerszeg 23 méterről a kapunktól. Kenesei állt a labda mögé és a sorfal fölött a felső kapufát találta el.
  13
  Egressy elhúzott a bal szélen, középre adott, Waltner hat méterről, tiszta helyzetből a kapu mellé lőtt.
  8
  Kapic indította remek labdával Penksát, a szlovák légiós a szögletzászlótól visszagurított Szkukalekhez, akinek beadása után Turi húzta le a labdát.
  2
  Kriston húzott el a jobb szélen, beadása után a remek ütemben felugró Gera 6 méterről centiméterekkel fejelt a bal sarok mellé.
  1
  Egyperces gyászszünettel kezdődött a mérkőzés. A szurkolók és a játékosok a február 14-én elhunyt Hidegkuti Nándorra, az Aranycsapat legendás játékosára emlékeztek.
  .
  Kellemes kora estét kívánunk kedves szurkolóinknak! Az első tavaszi fordulóban csapatunk a Zalaegerszeget fogadja. A téli szünetben érkezett játékosok közül Vukmir, Kapic és Penksa is a kezdőtizenegyben kapott helyet. Garami József az alábbi keretet jelölte a mérkőzésre: Szűcs L. -- Vukmir, Dragóner, Gyepes, Szkukalek -- Kriston, Lipcsei, Kapic, Penksa -Gera, Pinte csere: Németh G., Keller, Balog Z., Vén, Zombori, Szili, Jovic.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 11.24.18:00 FTC-ZTE (TV:M4sport)
Következik: 11.28.18:55 EL csoportkör FTC-Espanol (TV:Sport1)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST