2002.IV.10. Ferencváros – Haladás: 5-0

20020410-haladas-csapatkepA Ferencváros a megilletődött Haladással szemben szinte tetszés szerint érte el góljait, szünet után teljesen felőrölte a vendégcsapat addig is csekély ellenállását.

Ferencváros –  Haladás 5-0 (1-0)
Üllői út, 5.478 néző, V: Megyebí­ró

Ferencváros: Szűcs – Vukmir (Balog 77.), Dragóner, Gyepes – Kriston, Kapic, Lipcsei (Vén 71.), Szkukalek – Pinte (Jovic 69.), Gera, Penksa

Haladás: Takács – Juhász, Flavio Pim, Szekér, Leandro – Jankovic, Filipovic, Némethy, Németh (Tóth P. 61.) – Preisinger (Lukács 46.), Halmosi

Gól: Kriston (10.), Gera (55.), Lipcsei (57.), Kapic (69.), Penksa (81.)
Sárga lap: Flavio Pim (15.), Juhász (18.), Tóth P. (71.)

20020410-haladas10. perc: Gera jó ütemben kiugratta Kristont, aki néhány lépés után a jobbösszekötő helyéről, 12 m-ről a kivetődő Takács hasa alatt a kapu közepébe helyezett (1-0).
19. perc: Gera 18 m-es, a jobb alsó sarokra tartó szabadrúgását Takács bravúros mozdulattal szögletre tornázta.
44. perc: Gyepes a felezővonalnál kapott labdával hosszú vágtába kezdett, majd a teljesen egyedül maradt Pinte elé tálalt, de a csatár nagy helyzetben a bal sarok mellé lőtt.

55. perc: Pinte a felezővonalnál szerzett labdát, meglódult vele, majd jó ütemben tálalt a védők közül kilépő Gera elé, s a középcsatár 10 m-ről a jobb sarokba gurí­tott (2-0).
57. perc: Penksa még a saját térfeléről indí­totta Lipcseit, aki a felezővonaltól a 16-osig robogott, ott kicselezte Szekért, majd Takács mellett laposan a kapu közepébe lőtt (3-0).
69. perc: jobb oldali ferencvárosi szögletet követően Kapic éles szögből a jobb sarokba bólintott (4-0).
81. perc: jobb oldali ferencvárosi támadás végén Kriston középre í­velt, s Penksa a kapujából feleslegesen kifutó Takács felett a kapu közepébe fejelt (5-0).

Nyilatkozatok:

Garami József: – Az első félidőben a Haladás jól játszott, mi viszont elég sokat hibáztunk. A második félidőben aztán a csapat ráérzett a ritmusra, és nagyon jól jött, hogy gyorsan egymás után tudtunk két gólt rúgni. Nagyon örülök annak, hogy képesek voltunk kiszolgálni lelkes közönségünket, hiszen, aki ebben az időben itt ázott az igazi Fradista és nagyon megérdemelte ezt a látványos győzelmet.

Szentes Lázár:– Hát ennek egy nagy zakó lett a vége. A mai napon nem ismertem rá a csapatomra. Tavasszal eddig egészen más haladás volt a pályán. Sok hibát követtünk el, és szinte semmi sem sikerült. A második félidőben néhány játékosomtól olyan dolgokat láttam, amit nem tűrök el. A Ferencvárosnak természetesen gratulálok, hiszen megérdemelten nyertek.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2002.IV.10. Ferencváros – Haladás: 5-0 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Csapatunk folytatta szenzációs menetelését és fölényesen, öt góllal legyőzte a Haladást. Sikerünk értékét növeli, hogy a Zalaegerszeg döntetlent ért el az Újpest ellen és már csak két pont választ el bennünket a második helytől, illetve hogy a szombathelyiek az idei eredmények alapján mögöttünk a második legjobb együttesnek számí­tottak a találkozó előtt.

    Ferencváros – Haladás: 5-0 (1-0)
    Üllői út, 5.478 néző, vezette: Megyebí­ró (Tompos, Medovarszki, Erős)

    Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir (Balog Z. 77.), Dragóner, Gyepes – Kriston, Lipcsei (Vén 72.), Kapic, Szkukalek – Pinte (Jovic 69.), Gera, Penksa

    Haladás: Takács T. – Juhász, Szekér, Flavio Pim, Leandro – Jankovic (Czeglédi 65.), Némethy, Németh T. (Tóth 63.) – Filipovic, Preisinger (Lukács 46.), Halmosi

    Gól: Kriston (11.), Gera (56.), Lipcsei (57.), Kapic (71.),Penksa (81.)
    Sárga lap: Flavio Pim (15.), Juhász (19.), Tóth (74.)

    Már az első perctől magunkhoz ragadtuk az irányí­tást és hamar, a 11. percben megszereztük a vezetést: Pinte fantasztikus cselekkel tört előre, remek ütemben ugratta ki Kristont, aki 10 méterről nem kegyelmezett. Előnyünk birtokában kicsit lassí­tottuk a játékot, igyekeztünk megtartani a labdát, de továbbra is mi irányí­tottunk és további veszélyes helyzeteket alakí­tottunk ki. Gera és Dragóner is növelhette volna az előnyünket, a vendégek egyetlen veszélyes akciót vezettek, de Leandro 20 méteres, léc alá tartó lövését Szűcs, ahogy már megszokhattuk tőle, bravúros mozdulattal védte.

    A második játékrész igazi gálaelőadást hozott. Az 56. és az 57. percben lőtt góljaink teljesen megtörték a vendégek ellenállását. Előbb Lipcsei átadásával Gera lépett ki a védők közül és higgadtan a bal alsó sarokba helyezett, majd Lipcsei szerzett fantasztikus gólt. Kétszer is megforgatta Flavio Pimet, mielőtt a jobb sarokba gurí­tott. Szentes Lázár vezetőedző cserékkel próbálta meg felrázni együttesét, de ezen az estén csak a mi akaratunk érvényesült. A 71. percben Kapic teljesen váratlanul 21 méterről lőtt kapura és a labda a meglepett Takácsot is becsapva a hálóban kötött ki. Ez volt Adem első gólja a csapatunkban. A szlovén légiós a korábbi találkozókhoz hasonlóan ezúttal is rengeteget dolgozott a középpályán. A kegyelemdöfést a 81. percben Penksa adta meg a vendégeknek: Kriston beadása után fejelt gyönyörű mozdulattal a Haladás kapujába. A látottak alapján ilyen különbséggel is teljesen megérdemelten győztünk és ha kicsit több szerencsénk van, akkor még több gólt is szerezhettünk volna.

  • 91
    Vége!! Megyebí­ró játékvezető nem hosszabbí­tott, lefújta a mérkőzést, melyet ezúttal is tűzijáték zárt.
    90
    Vége!! Megyebí­ró játékvezető nem hosszabbí­tott, lefújta a mérkőzést!
    81
    Már öttel vezetünk! Kriston beadása után Penksa fantasztikus mozdulattal fejelt a vendégek kapujába (5-0).
    [video 1.] [video 2.]

    74
    Tóth buktatta Gerát és jogosan kapott sárga lapot.
    72
    Másodszor is cseréltünk: Lipcsei helyére Vén állt be.
    71
    Már néggyel vezetünk! A jobb oldalon adogattunk, majd Kapic hirtelen lövésre szánta el magát és 20 méterről a jobb sarokba lőtt (4-0).
    [video 1.] [video 2.]

    69
    Először cseréltünk: Pinte helyett Jovic jött be.
    65
    Harmadik cserelehetőségét is kihasználta a Haladás: Jankovicot Czeglédi váltotta fel.
    63
    Cseréltek a vendégek: Németh helyett Tóth lépett pályára.
    60
    Janovic beadása után Vukmir életveszélyesen, mellel tette haza a labdát, melyet Szűcs a jobb sarok előtt vetődve tudott csak megfogni.
    57
    Megvan a harmadik gól! Lipcsei vezette végiga pályán a labdát, két parádés csellel megforgatta Flavio Pimet, majd 13 méterről ballal a jobb sarokba gurí­tott (3-0).
    [video 1.] [video 2.]

    56
    Megszereztük második gólunkat! Lipcsei remek átadásával Gera ugrott ki és 10 méterről higgadtan a bal alsó sarokba helyezett (2-0).
    [video 1.] [video 2.]

    53
    Lipcsei 22 méteres lövését védte Takács.
    50
    Penksa kényszerí­tőzött Gerával a szombathelyi átadásnál, de a labda nem került vissza hozzá, mert Flavio Pim közbelépett és tisztázott.
    46
    Félidei nyilatkozatok:
    Lipcsei Péter:
    -- Ha a helyzeteink nagy részét értékesí­tettük volna, akkor már fölényesen vezetnénk. Re remélem, hogy a második félidőre feljavul a helyzetkihasználásunk, és akkor magabiztosan győzünk.
    Gyepes Gábor:
    -- Kicsit csalódott vagyok az első félidőt eredményét illetően, hiszen a helyzeteink alapján 3-0-ra kéne vezetnünk.
    Kriston Attila:
    -- A csúszós talaj ellenére rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, sajnos ebből csak egyet tudtunk kihasználni. Pintétől olyan labdát kaptam, amit nehéz lett volna kihagyni.
    Szűcs Lajos:
    -- Jól jött a korai gól, de sajnos az elmúlt meccsekhez hasonlóan elmaradt a folytatás. Remélem a második félidőben a Videoton elleni meccshez hasonlóan elől is jobban összpontosí­tunk.
    Adem Kapic:
    -- Sok labdát szerzünk a középpályán, és sok lendületes akciót vezettünk, de a végén mindig volt egy kis hiba a befejezésnél.
    46
    A szünetben cseréltek a vendégek: Preisinger helyére Lukács állt be, nálunk nem volt változás.
    45
    Megyebí­ró játékvezető lefújta az első félidőt.
    43
    Gyepes vezette végig a labdát a pályán, a tizenhatoson belül Pintéhez passzolt, a szlovák légiós egyet tolt a labdán, majd 13 méterről a kapu fölé lőtt.
    37
    Lipcsei í­velt be szabadrúgást a bal oldalról, Gera 15 méteres fejesét védte Takács.
    36
    Pinte hosszú indí­tásával Penksa próbált meg kiugrani, de Takács a tizenhatoson kí­vül, lábbal tisztázott előle.
    33
    Németh tört be a tizenhatosunkon belülre és kicsit kisodródva, 15 méterről a bal kapufa mellé lőtt.
    30
    Halmosi húzott el a szélen, beadása tisztán találta volna Jankovicot a kapunk előtt, ő azonban a fejelés pillanatában szerencsére elcsúszott és a labda elszállt fölötte.
    27
    Lipcsei szöglete után Dragóner 8 méterről fejelt a kapu mellé.
    26
    Penksa gyorsan elvégzett egy szabadrúgást, váratlan lövését Takács csak kiütni tudta, a kipattanó labdát Gera emelte vissza a kapu elé, de a bevetődő Lipcsei elől tisztáztak a vendégvédők.
    24
    Gyepes kényszerí­tőzött Penksával, a visszakapott labdával Gerát akarta szöktetni, de Szekér az utolsó pillanatban keresztezett.
    21
    Leandro 20 méteres, léc alá tartó bombáját Szűcs fantasztikus mozdulattal hárí­totta.
    20
    Gera végzett el szabadrúgást 18 méterre a Haladás kapujától. Remekül elcsavarta a labdát a sorfal mellett, Takács látványos vetődéssel mentett.
    19
    Juhász Tamás buktatta a kapura törő Penksát, ezért ő is sárga lapot kapott.
    15
    Penksa vette el a labdát Flavio Pimtől 25 méterre a szombathelyi kaputól. A vendégek légiósa lerántotta Mareket, ezért jogosan kapott sárga lapot.
    11
    Megszereztük a vezetést! Pinte gyönyörű csellel mindenkit lerázott magáról a jobb szélen, remek ütemben ugratta ki Kristont, aki 10 méterről a jobb sarokba lőtt (1-0).
    [video 1.] [video 2.]

    10
    Lipcsei í­velt be szögletet a bal oldalról, az ötösön belül Dragóner ütközött Takáccsal, Megyebí­ró a szombathelyiek javára í­télt szabadrúgást.
    9
    Pinte próbált kapura törni, Némethy a tizenhatos vonal előtt buktatta, de a játékvezető továbbot intett.
    6
    Szkukalek bedobása után Penksa sarokkal próbálta kiugratni Lipcseit, Flavio Pim résen volt és lefülelte az átadást.
    2
    Szemerkélő esőben mi alakí­tottuk ki az első helyzetet: Lipcsei í­velt be szabadrúgást a jobb oldalról, a kitűnő ütemben felugró Gera centiméterekkel fejelt mellé.
    1
    Elkezdődött a mérkőzés. A szombathelyiek indí­tották útjára a labdát. A mieink tiszta zöldben, a vendégek tiszta fehérben léptek pályára. Az első félidőben mi támadtunk a Springer-szobor felőli kapura.
    .
    Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Perceken belül kezdődik a Haladás elleni mérkőzésünk. A találkozó előtt Gera Zoltánt köszöntötték abból az alkalomból, hogy csapatunkban ma játszotta 50. bajnoki meccsét. A közelmúltban Gyepes Gábor is elérte ezt a meccsszámot, ezért őt is köszöntötték a kezdősí­pszó előtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ