2002.IV.13. Ferencváros – DVSC: 0-1

2 hozzászólás a(z) 2002.IV.13. Ferencváros – DVSC: 0-1 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Megszakadt idei hazai veretlenségünk, miután 1-0-ra kikaptunk az Üllői úton a Debrecentől. Mivel viszont a második helyen álló Zalaegerszeg is vesztett Sopronban, továbbra is két pont választ el bennünket az UEFA Kupa-szereplést jelentő helyezéstől.

    Ferencváros – DVSC: 1-0 (0-0)
    Üllői út, 6.500 néző, vezette: Ábrahám (Georgiou, Kalmár, Hrabovszky)

    Ferencváros: Szűcs L. – Balog Z., Dragóner, Gyepes – Kriston, Kapic (Vén 78.), Lipcsei, Szkukalek – Pinte (Jovic 57.), Gera, Penksa

    DVSC: Bí­ró – Bernáth, Alekszics, Kuttor, Szekeres, Hanák – Kiss Z., Majoros (Müller 90.), Vadicska (Szabó J. 73.), Böőr – Kerekes

    Gól: Balog Z. (81. – öngól.)
    Sárga lap: Dragóner (89.) illetve Hanák (15.), Majoros (67.), Kuttor (85.)

    Bí­ztatóan kezdtük a mérkőzést, saját térfelükön is agresszí­ven próbáltuk letámadni a debrecenieket. A vendégek visszahúzódtak a kapujuk elé, Kerekes személyében mindössze egyetlen támadóval játszottak. Hiába birtokoltuk többet a labdát, veszélyes helyzetet nem sikerült kialakí­tanunk, csupán szögletekig jutottunk. A vendégek ellentámadásai sem voltak különösebben veszélyesek, egyedül Majoros léc alá tartó lövése érdemel emlí­tést, melyet a 18. percben Szűcs óriási bravúrral ütött szögletre. Nekünk is volt egy komoly lehetőségünk az első játékrészben: Lipcsei a 26. percben szabadrúgásból, 22 méterről a kapu mögötti vasra csavarta a labdát. A debreceniek már ebben a játékrészben is igyekeztek széttördelni a játékot, apró szabálytalanságokkal akasztották meg az akcióinkat, a pontrúgásokat minden alkalommal rendkí­vül lassan végezték el.

    A második félidőben is mi birtokoltuk többet a labdát, a játék képe sem változott, hiába hajtott, küzdött a csapat, a jól záró debreceni védelmet nem sikerült feltörni, hiszen szinte feladták a támadás lehetőségét, hogy stabilan zárjanak hátul. Az idő múlásával a fáradó vendégek egyre keményebb, több esetben durva szabálytalansággal állták útját az akcióinknak, a belemenéseket sajnos a rendkí­vül erélytelenül bí­ráskodó Ábrahám Attila csak ritkán torolta meg. A 81. percben sajnos minden eldőlt: Kerekes Gyepes mellett betört a tizenhatosunkon belülre, Gyepi attól tartva, hogy Ábrahám befúj egy tizenegyest, nem merte bántani a debreceni támadót, aki a kapunk elé lőtte a labdát. Balog megpróbált menteni a mögötte helyezkedő Majoros elől, azonban sajnos a mi kapunkba talált. Az öngól után még nagyobb energiával támadtunk, teljesen kapujuk elé szorí­tottuk a vendégeket, az utolsó perceben Szűcs is előrement, hogy segí­tse a támadásainkat, de sajnos nem sikerült egyenlí­tenünk.

    Az elmúlt két hazai meccsen négy, majd öt gólt szerzett a csapat, ezúttal azonban bármennyire szerettük volna nem sikerült nyernünk. Semmi sincs azonban veszve, hiszen egy a Vasas elleni idegenbeli győzelem esetén továbbra is harcban leszünk a nemzetközi porondra való kijutás eléréséért.

  • 93
    Ábrahám Attila lefújta a mérkőzést.
    92
    Szűcs is előrement segí­teni a támadásunkat. Balog lőtte be a labdát a debreceni kapu elé, a védők röviden mentettek, Penksa lövése Bernáth lábáról szögletre pattant. Lipcsei beadásánál Szűcs is zavarta a vendégek kapusát, de a védők kirúgták a labdát.
    90
    Majoros helyett a debrecenieknél Müller állt be.
    89
    Ábrahám ismét főszereplővé lépett elő: Dragóner becsúszva próbálta szerelni Kuttort, de nem érte el sem a labdát, sem a debreceni játékos lábát. Kuttor azonban látványosan összeesett, a játékvezető pedig sárga lapot adott játékosunknak.
    [video 1.]

    88
    Kriston egy jó csel után belőtte a labdát a debreceni kapu elé, Bí­ró lemaradt a beadásról, de a bevetődő Dragóner sem érte el a labdát.
    87
    Lipcsei í­velt előre egy szabadrúgást, Dragóner középre fejelte a labdát, amit Bí­ró szedett fel Jovic elől.
    85
    Kuttor hátulról felrúgta Penksát, a szabályok ebben az esetben egyértelműen kiállí­tást í­rnak elő, a válogatott védő megúszta sárga lappal.
    84
    Vén lőtte be a labdát a debreceni kapu elé, de mindenki lemaradt a beadásról.
    81
    Kerekes húzott el a jobb szélen, Gyepes nem tudta megállí­tani, az alapvonalról belőtte a labdát a kapunk elé, ami a Majoros elől menteni igyekvő Balog lábáról a hálóba pattant a labda, öngól (0-1).
    [video 1.]

    78
    Újabb csere nálunk: Kapic helyett Vén állt be.
    77
    Böőr szállt bele Kapicba, Ábrahám ezúttal sem adott sárga lapot.
    75
    Gyepes vesztette el a labdát a tizenhatosunk előtt, a kiugró Kisst Kapic bescúszva szerelte.
    69
    Kiss hozta előre nagy lendülette a labdát, 19 méterről lőtt, de a labda messze elkerülte a kapunkat.
    67
    Majoros buktatta az oldalvonal mellett előretörő Gyepest. A játékvezető sárga lapott adott a debreceni játékosnak.
    63
    Lipcsei í­velt be szabadrúgást a debreceni kapu elé, Gyepes emelkedett a legmagasabbra, 8 méterről azonban sajnos a kapu fölé csúsztatott.
    [video 1.]

    61
    Lipcsei í­velt be a jobb oldalról, Gera remek ütemben emelkedett fel, 11 méteres fejese után Bí­ró a léc alól ütötte ki a labdát.
    [video 1.]

    58
    Vadicska buktatta hátulról Lipcseit, Ábrahám nem adott sárga lapot a debreceni védőnek. A szabadrúgást Dragóner végezte el, de sajnos saját játékosunkat, Gerát találta el. Gerzson rövid ápolás után folytatni tudta a játékot.
    [video 1.]

    57
    Először cseréltünk: Pinte helyett Jovic lépett pályára.
    54
    Pinte 20 méterre a debreceni kaputól egy csellel becsapta Hanákot, utána azonban hárman is körülvették és leszerelték.
    52
    Alekszics átadásával Kiss próbált meg kapura törni, de Balog nagyon jó ütemben szerelt.
    50
    Lipcsei végzett el szabadrúgást 20 méterről. Lövése után a labda alig kerülte el a bal felső sarkot.
    [video 1.]

    48
    Kriston jó cselekkel lefutott az alapvonalig, pontosan emelte vissza a labdát a tizenhatos vonalán helyezkedő Kapichoz, aki azonban nem tudott lőni, mert előtte leszerelték.
    46
    Félidei nyilatkozatok a Ferencváros játékosaitól
    Szkukalek Igor: -- A meccs előtt is tudtuk, hogy nem lesz könnyű feltörni a debreceniek védelmét. Egyelőre nem tudjuk eléggé széthúzni a nezőnyt, kevés támadást vezetünk a szélen. A második félidőben erre kell törekednünk, és akkor megszerezhetjük a győzelmet.
    Gera Zoltán: Nagyon elégedetlen vagyok a teljesí­tményünkkel. A legfőbb gondnak azt tartom, hogy érzésem szerint keveset futunk.
    Lipcsei Péter: A szokottnál sokkal kevesebbet passzoltunk, és keveset is futunk. így nem lehetünk eredményesek.
    Pinte Attila: Sok átadást hibázunk el, és nem tudunk a kapu elé odaérni, nem fejezzük be az akcióinkat. Nem elég folyamatos a játékunk.
    46
    Elkezdődött a második félidő, mindkét csapat változatlan összeállí­tásban lépett pályára.
    45
    Ábrahám egy perc hosszabbí­tás után lefújta az első félidőt
    44
    Hanák felrúgta Pintét, minimum sárga lapot kellett volna kapnia. A debreceni futballistának már volt egy sárga lapos figyelmeztetése, tehát a kiállí­tás lett volna a jogos í­télet, Ábrahám azonban még csak nem is figyelmeztette a vendégek védőjét.
    [video 1.]

    43
    Gyepes ütközött a felezővonalnál Kerekessel. A debreceni játékost ápolni kellett, utána a vendégcsatár saját lábán lesétált a pályáról, majd azonnal, engedély nélkül vissza is jött. Ábrahám nem figyelmeztette a támadót.
    40
    Alekszics 20 méterről lőtt a kapunk fölé.
    36
    Lipcsei szöglete után Szkukalek 14 méteres fejesét védte Bí­ró.
    [video 1.]

    31
    Garami József elküldte melegí­teni a cserejátékosainkat.
    29
    Kapic szerzett labdát a térfelünkön, kí­tűnő ütemben szöktette Gerát, ő még jól passzolt vissza Kapichoz, a szlovén légiós újabb átadása azonban már túl hosszú volt.
    26
    Szabadrúgáshoz jutottunk 22 méterre a debreceni kaputól. Lipcsei remekül csavarta el a labdát a sorfal mellett, de sajnos csak a kapu mögött tartóvasat találta el. A szurkolók egy csoportja már bent látta a labdát és gólt kiáltott, sajnos tévedtek.
    [video 1.] [video 2.]

    23
    Kriston kényszerí­tőzött Gerával, de a visszakapott labdát túl hosszan tolta meg és Bí­ró felszedte előle a játékszert.
    22
    Lipcsei baloldali szabadrúgása után a berobbanó Gyepes elől Kerekes fejelte ki a labdát.
    18
    Majoros a tizenhatos sarkáról lőtt kapura, Szűcs bravúros mozdulattal ütötte szögletre a léc alá tartó labdát.
    17
    Majoros ugratta ki Kisst, de Szűcs kiváló ütemben mozdult ki a kapujából és felszedte a labdát a debreceni játékos elől.
    15
    Hanák szabálytalankodott Pintével, ezért sárga lapos figyelmeztetést kapott.
    14
    Már 2-0-ra vezet a Sopron a Zalaegerszeg ellen!
    13
    Penksa szerzett labdát a térfelünkön, egy kiváló csellel meglódult, remekül í­velt keresztbe Gerához, őt azonban Hanák és Szekeres együttes erővel leszerelte.
    11
    Majoros 30 méterről vállalkozott lövésre, a labda méterekkel elkerülte a kapunkat.
    9
    Penksa tört be a tizenhatoson belülre, lövésébe azonban Kuttor lépett bele.
    7
    A mi mecsünkkel egyidőben zajlik a Sopron-Zalaegerszeg mérkőzés. A soproniak Sira góljával 1-0-ra vezetnek!
    4
    Elvégeztük a második szögletet: ezúttal is Lipcsei lőtte be a labdát, de a vendégek tisztáztak.
    3
    Elvégeztük az első szögletet: Lipcsei beadása után Alekszics fejelte ki az oldalvonalon túlra a labdát, Ábrahám azonban a Debrecen javára í­télt bedobást.
    1
    Elkezdődött a mérkőzés, a debreceniek indí­tották útjára a labdát. A mieink tiszta fehérben az első félidőben a Springer-szobor felőli kapura támadtak. A vendégek tiszta pirosban léptek pályára.
    .
    Csapatunk összeállí­tása egy helyen változott a Haladás elleni szerdai meccshez képest. A sérült Dragan Vukmir helyén Balog Zoltán szerepel. Vukmir természetesen eljött szurkolni a többieknek és 3-1-es győzelmünkre tippelt. Garami József a alábbi összetételben küldi pályára a csapatot: Szűcs L. -- Balog, Dragóner, Gyepes -- Kriston, Lipcsei, Kapic, Szkukalek -- Pinte, Gera, Penksa. A cserék: Németh G., Keller, Szili, Cheregi, Vén, Zombori, Jovic. A vendégek í­gy kezdtek: Bí­ró -- Bernáth, Alekszics, Kuttor, Szekeres, Hanák -- Kiss Z., Majoros, Vadicska, Böőr -- Kerekes.
    .
    A játékosok felsorakoztak a játékoskijáróban és arra várnak, hogy Ábrahám Attila vezetésével kifuthassanak a játéktérre.
    .
    Jó napot kí­vánunk kedves szurkolóinknak! Ma a Debrecen csapatát fogadjuk. A mérkőzés Ábrahám Atila játékvezető kérésére tí­z perc késéssel, 16.30 óra helyett 16.40-kor kezdődik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ