2002.V.11. Videoton – Ferencváros: 1-2

A lehetőségeit jobban kihasználó vendégek olyan mérkőzést nyertek meg, melyen a döntetlen igazságosabb lett volna.

Videoton – Ferencváros 1-2 (1-1)
Székesfehérvár, 9.000 néző, V: Juhos

Videoton: Végh – Tí­már (Gajic 63., Földes 77.), Pomper, Vilotic (Komódi 73.), Vasas – Szalai, Dvéri, Némedi, Tóth – Sorato, Hamar

Ferencváros: Szűcs – Balog (Szili 30.), Dragóner, Gyepes, Szkukalek – Kriston, Kapic, Lipcsei, Penksa (Keller 72.) – Pinte (Vukmir 67.), Gera

Gól: Tí­már (21.) illetve Lipcsei (44. – 11-esből), Penksa (54.)
Sárga lap: Tí­már (15.), Tóth (32.) illetve Gyepes (10.)
Kiállí­tva: Dragóner (69.)

20020511-videoton-lipcsei20. perc: Lipcsei hozta helyzetbe Gerát, aki két jó csel után í­géretes helyzetből a védőkbe lőtt.
21. perc: Dvéri végzett el szabadrúgást a bal oldalról, a labda átszállt a védők fölött, mielőtt Szűcs elérte volna azt berobbant Tí­már és 4 m-ről a léc alá bombázott (1-0).
44. perc: Tí­már a 16-oson belül szabálytalanul szerelte Gyepest, a megí­télt büntetőt Lipcsei a kapu jobb oldalába lőtte (1-1).

54. perc: Lipcsei elvette a labdát a körülményeskedő Vasastól, jól adott középre, és Penksa 4 m-ről, higgadtan helyezett a tehetetlen Végh mellett a kapu jobb oldalába (1-2).
69. perc: a kitörő Soratót 17 m-re a kaputól Dragóner hátulról felvágta, Juhos kiállí­totta a védőt, Dvéri szabadrúgását Szűcs a kapufára ütötte.
76. perc: Lipcsei a szabadon maradt Szili elé tálalt, a támadó már csak a hazai kapussal állt szemben, a lövést azonban a kapus nagy bravúrral, lábbal védte.

A lefújás után a ferencvárosi szurkolók bementek a pályára, és a hazai B-középhez rohantak, majd a két tábor szócsatába kezdett és megdobálta egymást. A rendőrök pár perc késéssel érkeztek a helyszí­nre, komoly összetűzésre azonban nem került sor.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2002.V.11. Videoton – Ferencváros: 1-2 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Csapatunk folytatta kiváló szereplését és a Videoton idegenbeli, 2-1-es legyőzése után már a nemzetközi kupaszereplésre jogosí­tó második helyen áll a bajnoki táblázaton.

    Videoton – Ferencváros: 1-2 (1-1)
    Székesfehérvár, 6.000 néző, vezette: Juhos (Kispál, Répássy)

    Videoton: Végh – Tí­már (Gajic 63., Földes 77.), Pomper, Vilotic (Komódi 74.), Vasas – Szalai, Némedi, Tóth B., Dvéri – Sorato, Hamar

    Ferencváros: Szűcs L. – Balog Z. (Szili 30.), Dragóner, Gyepes – Kriston, Lipcsei, Kapic, Szkukalek – Pinte (Vukmir 68.), Gera, Penksa (Keller 73.)

    Gól: Tí­már (20.) illetve Lipcsei (43. – 11-esből), Penksa (54.)
    Sárga lap: Tí­már (15.), Tóth B. (32.) illetve Gyepes (10.), Gera (26.)
    Kiállí­tva: Dragóner (69.)

    Mindkét csapat nagyon óvatosan kezdett, a kapuk ritkán kerültek veszélybe. Az első támadás máris góllal zárult, sajnos a fehérváriak jutottak előnyhöz. A 20. percben Dvéri lőtt be egy szabadrúgást a kapu elé, Szűcs kiütötte a labdát, sajnos éppen Tí­már elé, aki két méterről a léc alá bombázott. A gól megfogta a mieinket, továbbra sem találtuk a ritmust. Garami József is érezte, hogy váltani kell és a 30. percben Szili Attilát küldte pályára Balog Zoltán helyére. A váltás jót tett a játékunknak, az utolsó negyedórában egy teljesen másik Ferencvárost láthattunk a pályán. A 32. percben Dragóner belőtt labdáját Végh csak lábbal tudta hárí­tani, a 42. percben pedig Penksa került ziccerbe, de lövése elakadt a fehérvári kapusban. Egy perccel később azonban már sikerült egyenlí­tenünk. Gyepes tört be a tizenhatoson belülre, Tí­már buktatta, a büntetőt Lipcsei magabiztosan értékesí­tette. A gólban fantasztikus érdemeket szerzett Gyepes, aki váratlanul felbukkant a fehérvári kapu előtt és meg is zavarta a Videoton védőit.

    A második játékrészben már úgy játszottunk, ahogy szurkolóink a korábbi mérkőzéseken megszokhatták. Ennek egyenes következménye volt, hogy az 54. percben megszereztük a vezetést. Lipcsei kényszerí­tőzött Gerával, a visszakapott labdát úgy tűnt, hogy elveszti, de nem hagyta magát. Az alapvonal közelében becsúszva szerelte a bizonytalankodó Viloticot, középre adott és Penksának már nem volt nehéz dolga, 5 méterről a kapuba perdí­tett. A vezetésünk után felforrósodott a hangulat, a fehérváriak nehezen viselték el, hogy átvettük a vezetést. A kispadon Várhidi Péter, a hazaiak vezetőedzője nem bí­rt uralkodni az idegein és az ő feszültsége átragadt a nézőtérre és a pályára is. A hazaiak rengeteget szabálytalankodtak ebben az időszakban, mégis mi maradtunk kevesebben. A 69. percben Dragóner a tizenhatosunk előtt becsúszva próbálta szerelni Soratót, de a labda helyett csak a támadó lábát érte el. Nem volt szándékos szabálytalanság, egy olyan párharc volt, amiből mérkőzésenként rengeteg akad, ennek ellenére Juhos a piros lapot mutatta fel Dragónak. Ezután hatalmas küzdelem alakult ki a pályán. A Videoton mindent megtett az egyenlí­tésért, a mieink hőseiesen védekeztek és veszélyes kontrákat vezettek. Kriston, Gera és Szili is bevehette volna Végh kapuját. A Videotonnak egy igazán veszélyes helyzete volt csak: Dvéri szabadrúgását Szűcs hatalmas bravúrral ütötte kapufára.

    A második félidei teljesí­tményünk alapján mindenképpen megérdemelt győzelmet arattunk és a tavaszi idényben először állunk a második helyen, mindössze két ponttal lemaradva a vezető Zalaegerszeg mögött.

  • 93
    Juhos lefújta a mérkőzést, újabb győzelmünkkel feljöttünk a második helyre és csak két pont a hátrányunk a vezető Zalaegerszeg mögött.
    89
    Gera két gyönyörű csel után átí­velte a labdát a hosszú oldalra, Szili azonban három méterről a kapu mellé fejelt.
    87
    Egy öngyújtóval majdnem megdobták Szűcsöt. Kapusunk jelezte Juhosnak az esetet, de a játékvezető nem látott okot a közbeavatkozásra és a kirúgás elvégzésére kötelezte Szűcsöt.
    85
    Lipcsei kiváló labdával ugratta ki Szilit, akinek 17 méteres lövését Végh lábbal védte.
    [video 1.]

    81
    Lipcsei remekül húzott el a bal szélen, keresztbe í­velt, Végh elvétette a labdát, de Gera már kiszorí­tott helyzetben volt és hiába csúszott a labdáért, már nem tudta a kapuba kanalazni.
    79
    Egy beí­velt labdát elnéztek a védőink, Dvéri ötméteres fejesét azonban Szűcs magabiztosan védte.
    [video 1.]

    77
    A Videoton is kihasználta utolsó cserelehetőségét: a 14 perccel korábban csereként beállt Gajicot Földes váltotta.
    74
    Cseréltek a hazaiak is: Vilotic helyett Komódi lépett pályára.
    73
    Kihasználtuk az utolsó cserelehetőségünket is: Penksa helyére Keller jött be.
    72
    Penksa gurí­tott középre, Gera zseniális csellel átlépte a labdát, Kriston tiszta helyzetből, 17 méterről centiméterekkel lőtt mellé.
    70
    A kiállí­tás után a szabadrúgást Dvéri végezte el: 18 méteres lövését követően Szűcs óriási bravúrral ütötte kapufára a bal alsó sarok felé csavarodó labdát.
    69
    Sorato tört kapura, Dragóner a tizenhatosunk előtt megpróbálta becsúszva szerelni, de közben eltalálta a csatár lábát is. Juhos kiállí­totta a védőnket.
    68
    Másodszor cseréltünk: Pinte helyett Vukmir lépett pályára.
    67
    Kriston jó cselekkel tört be a tizenhatoson belülre, beadását kivágták a védők, a labda azonban Pinte elé pattant, akinek 17 méteres lövését Végh védte.
    65
    Dvéri í­velt be szabadrúgást a kapunk elé, de Szűcs remek ütemben jött ki és kiütötte a labdát a hazai csatárok elől.
    63
    Cseréltek a hazaiak: Tí­már helyett Gajic állt be.
    60
    Dvéri í­velt be szabadrúgást a kapuk elé, Szalai 7 méterről mellé csúsztatott.
    59
    Kriston 25 méterről váratlanul, ballal lőtt, Végh csak nézte, ahogy a labda elmegy a kapuja mellett.
    [video 1.]

    58
    Gyepes egy jó csel után 18 méterről lőtt, a labda alig kerülte el a fehérvári kaput.
    [video 1.]

    54
    Megszereztük a vezetést! Lipcsei kényszerí­tőzött Gerával, a visszakapott labdát úgy tűnt, hogy elveszti, de nem hagyta magát, becsúszva szerelte Vasast, majd az alapvonal közeléből középre gurí­tott és az érkező Penksa 5 méterről a kapuba perdí­tett (1-2).
    [video 1.]

    52
    Szalai gurí­totta vissza a labdát, Dvéri 17 méterről, kapásból a kapu mellé lőtt.
    [video 1.]

    51
    Kapic visszatért a pályára.
    48
    Hamar térdelt bele Kapic legérzékenyebb pontjába, de Juhos csak szabadrúgást adott a javunkra, szlovén légiósunkat az oldalvonalon kí­vül kellett ápolni.
    46
    Elkezdődött a második félidő, a szünetben egyik edző sem cserélt.
    46
    Félidei nyilatkozatok:
    Balog Zoltán:
    -- A helyemen kezdtem, de az volt a feladatom, hogy kövessem az emberem, ezért szinte mindig a középpályán tartózkodtam. Nem kezdtünk jól, de a hajrára felpörögtünk és úgy érzem, hogy a második félidőben sikerül fordí­tanunk.
    45
    Juhos lefújta az első félidőt.
    43
    Gyepes tört be a tizenhatoson belülre, amikor Tí­már buktatta, 11-es! A büntetőt Lipcsei félmagasan a jobb sarokba lőtte (1-1
    [video 1.]

    42
    Lipcsei lövése után Penksa elé pattant a labda, akinek 12 méteres lövése elakadt a kivetődő Véghben.
    [video 1.]

    40
    Lipcsei beadása után Szalai fejelte ki Gera elől a labdát.
    38
    Dvéri szöglete után Tí­már az ötösön belül könyökkel megütötte Szűcsöt, Juhos a mi javunkra í­télt szabadrúgást.
    33
    Dragóner lőtte be laposan a labdát a fehérvári kapu elé, de Végh lábbal tisztázott.
    32
    Tóth B. kí­méletlenül beleszállt Szilibe, ő is megkapta a sárga lapot.
    30
    Először cseréltünk: Balog helyett Szili állt be.
    26
    Gera becsúszva szerelte Viloticot, Juhos azonban úgy látta, hogy Gerzson a fehérvári játékos lábát találta el és sárga lapot adott a támadónknak. Sajnos ez volt Gera harmadik sárga lapja, ezért nem játszhat az Újpest ellen.
    23
    Vilotic buktatta Penksát, a játékvezető azonban a Videotonnak adott szabadrúgást, mert a partjelző szerint Pinte lesen állt az akciónknál.
    20
    Vezetnek a hazaiak: Dvéri lőtt be egy szabadrúgást a kapunk elé, Szűcs csak kiütni tudta a labdát, amit Tí­már két méterről a léc alá bombázott (1-0).
    [video 1.]

    15
    Tí­már szabálytalankodott, ezért ő is sárga lapot kapott.
    10
    Sorato próbált meg kapura törni, Gyepes elcsúszott és véletlenül magával rántotta Soratót is. Juhos sárga lapot adott védőnknek.
    4
    Lipcsei indí­tásával Gera próbált meg kiugrani, de Végh megelőzte csatárunkat és felszedte a labdát.
    2
    Tí­már könyökölt bele Penksa arcába az alapvonalnál. A szabadrúgást Lipcsei í­velte be a fehérvári kapu elé, de a hazai védők kifejelték a labdát.
    1
    A móri tömeggyilkosság áldozatainak emlékére egyperces gyászszünettel kezdődött a mérkőzés. A mieink tiszta fehérben, a hazaiak piros mezben, kék nadrágban és piros sportszárban játszottak. A találkozón a hazaiak indí­tották útjára a labdát.
    .
    Köszöntjük kedves szurkolóinkat. Rövidesen kezdődik csapatunk idegenbeli mérkőzése a Videoton ellen. A mieink Szűcs -- Balog, Dragóner, Gyepes -- Kriston, Lipcsei, Kapic, Szkukalek -- Pinte, Gera, Penksa összeállí­tásban lépnek pályára, a kispadon Németh G., Vukmir, Jovic, Keller, Vén, Szili és Horváth P. vár bevetésre. A hazaiak Végh -- Tí­már, Pomper, Vilotic, Vasas -- Szalai, Némedi, Tóth B., Dvéri -- Sorato, Hamar felállásban kezdenek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ