2003.II.8. Ferencváros – Torpedo Moszkva: 2-0

20030208-csapatkepMagabiztos győzelemmel kezdett „első” csapatunk a ciprusi edzőtáborban. A mérkőzés két szép gólt, kemény, sőt időnként durva játékot és egy súlyos sérülést hozott. A mieink találatait Sowunmi és Tököli szerezték a második félidőben. A játékrész közepén Zováth János komolyabb sérülést szenvedett.


Ferencváros – Torpedo Moszkva: 2-0 (0-0)
Larnaca, vezette: Georgitosz (ciprusi)

Ferencváros: Szűcs L. – Kriston, Dragóner, Gyepes, Kiss Gy. – Penksa (Leandro 63.), Lipcsei (Penksa 72.), Kapic, Leandro (Zováth 46., Lipcsei 81.) -– Gera (Sowunmi 24.), Tököli

Torpedo Moszkva: Szornyenko – Vorogyin, Anvoz, Kornyiszejev, Dizarb – Bignyini, Sztanyiszevics, Sorin (Porszepov 57.) – Pobnyenko, Mupko, Szenmov

Gól: Sowunmi (67.), Tököli (84.)
Sárga lap: Kornyiszejev (44.), Anvoz (50.), Porszepov (76.)
Kiállí­tva: Mupko (80)

A mérkőzés elejétől mi uraltuk a játékot, Gerát (amí­g a pályán volt) és Tökölit nehezen tudták tartani az orosz védők. Utóbbi játékos többször is remekül került helyzetbe az első félidőben, de a támadó nem tudott a kapuba találni. Sajnos az oroszok a meccs elejétől elég durván futballoztak, Gerát 24 perc után le kellett cserélni, mí­g Gyepest pár perc után kellett hosszabb ideig ápolni egy ütés után. Az oroszok az első félidő végén veszélyeztettek először, de Szűcs bravúrral hárí­tott.

Zováth súlyosan megsérült

Zováth súlyosan megsérült

A második félidőt is mi kezdtük aktí­vabban. A nagy kedvvel játszó Penksa többször is megkeverte a Torpedo védelmét, í­gy továbbra is jöttek a helyzetek. Gól viszont nem, egészen a 67. percig: Kiss Gy. kényszerí­tőzött Leandróval. A védő a visszakapott labdával egy gyönyörű testcsellel fordult le őrzőjéről, lefutott az alapvonalig, keresztbe í­velt és a hosszú saroknál kiválóan helyezkedő Sowunmi a hálóba fejelt (1-0). A gól után sem vettünk vissza a tempóból, és a Torpedo sem a durvaságból. Sajnos ennek következménye is lett: a 80. percben Mupko páros lábbal szállt bele Zováthba. Középpályásunk súlyos sérülést szenvedett, szétnyí­lt a combja. A játékost kórházba szállí­tották, Mupkót pedig cserével kiállí­totta a játékvezető. Az egész meccsen veszélyesen futballozó Tököli gyorsan „bosszút állt”: megszerezte csapatunk második gólját. A hajrában a szintén jó napot kifogó Leandro lőhetett volna újabb gólt, az orosz kapus azonban védeni tudott, í­gy csapatunk 2-0-ra nyerte meg a feszült hangulatú mérkőzést.

Nyilatkozatok:

Zováth János: – Az orvosok szerint talán nem roncsolódtak az izmok, bár nagyon mély és nagy kiterjedésű a seb. Még most sem tudom elhinni, hogy ilyesmi megtörténhet egy edzőmeccsen. Az orosz játékos a támaszkodólábamba szállt bele nyújtott lábbal, és csak a szerencsémet áldhatom, hogy megúsztam ennyivel, és nem a térdemet rúgta szét. Most nincsenek fájdalmaim, de azt hiszem, hogy ez csak a fájdalomcsillapí­tó injekcióknak köszönhető.

NS-20030209-03-20030208

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010011ejegyzéshez

 • 90
  A játékvezető lefújta a meccset. Csapatunk természetesen azonnal megköszönte az ENSZ-katonáknak a lelkes biztatást, sőt még egy közös kép is készült a mai nap “hőseiről”.
  88
  Kishí­ján megszületett a harmadik: a jól játszó Leandro szerzett labdát az orosz térfél közepén, majd meglódult. Közben Tököli elvitte előle az embert, í­gy a brazil tisztán lőhetett: próbálkozását Szornyenko bravúrral ütötte ki a bal alsó sarok elől.
  85
  Leo ugrott fel fejelni, amikor Vorogyin arcon ütötte. A jogos sárga lap elmaradt.
  84
  Már kettővel vezetünk! Tököli csí­pte el a kapus kirúgását, egyedül tört kapura és higgadtan a hálóba helyezett (2-0).
  81
  Zováthnak a bal térde fölött szétnyí­lt a combja. A sérült középpályás helyére Lipcsei jött vissza.
  80
  Mupko páros lábbal szállt bele Zováthba. Középpályásunk súlyos sérülést szenvedett, szétnyí­lt a combja. A játékost kórházba szállí­tották, Mupkót pedig cserével kiállí­totta a játékvezető. A pályán a súlyos sportszerűtlenésg után nagyon feszült a hangulat.
  76
  Porszepov hátulról belerúgott a mezőny legjobbjába, Marek Penksába, ezért jogosan kapott sárga lapos figyelmeztetést.
  72
  Lipcsei helyett Penksa jött vissza a pályára. A csapatkapitányi szalagot a hátralévő időben Szűcs Lajos viseli majd. Leo áthúzódott a bal oldalra, Marek a jobb szélen játszik.
  67
  Megszereztük a vezetést! Kiss Gy. kényszerí­tőzött Leandróval. A védő a visszakapott labdával egy gyönyörű testcsellel fordult le őrzőjéről, lefutott az alapvonalig, keresztbe í­velt és a hosszú saroknál kiválóan helyezkedőSowunmi a hálóba fejelt (1-0). Az orosz kapus már csak a gólvonal mögött tudott beleérni a labdába.
  63
  Visszajött a pályára Leo, a brazil játékos Penksa helyére állt be, és a középpálya bal oldalán játszik majd.
  62
  Továbbra is nagyon kemény a játék: most Lipcsei kapott egy erős rúgást a lábára.
  57
  Porszepov váltotta Sorint.
  54
  Penksa ezúttal a tizenhatosunkon belül próbált menteni. Egy közeli lövés után azonban pont fejen találta a labda, Marek mozdulatlanul terült el a földön. Szerencsére nem esett komoly baja, rövid ápolás után vállalta a folytatást. A meccs játékvezetői labdával folytatódott, de az oroszok nagyon sportszerűtlenül nem adták nekünk vissza a labdát, melyet Marek önfeláldozó mentése után megszereztünk.
  52
  Penksa vette észre, hogy az orosz kapus kint áll a kapujából, 18 méterről emeléssel próbálkozott, de centiméterekkel eltévesztette a célt, a labda a kapu tetején landolt.
  51
  Lipcsei vállalkozott lövésre a kaputól 20 méterre, de jobblábas kí­sérlete a kapu mellé ment.
  50
  Egy percen belül kétszer is szabálytalankodtak Marek Penksával szemben. Légiósunk a második esetben Anvozt csapta be egy gyönyörű testcsellel, de az orosz játékos buktatta Mareket. A játékvezető sárga lappal figyelmeztette a moszkvai védőt.
  46
  Lipcsei Péter és Tököli Attila elkezdte a második félidőt. Garami József közben cserélt: Leo helyett Zováth lépett pályára, í­gy Penksa átkerült a bal oldalra.
  45
  A játékvezető lefújta az első félidőt.
  44
  Kornyiszejev buktatta a félpályánál Sowunmit, ezért sárga lapot kapott.
  42
  Az oroszok is kihagyták első komoly helyzetüket. Jobboldali beadás után Szemnov közeli perdí­tését Szűcs óriási bravúrral védte.
  37
  Lipcsei remekül indí­totta Tökölit, aki elől a kapus a tizenhatoson kí­vül fejjel tisztázott. A labda kis kavarodás után Kriston elé került, aki 24 méterről egyből kapura emelt, de a visszafutó kapus a léc alól még ki tudta ütni a labdát.
  29
  Tököli igencsak aktí­v, újra ő veszélyeztetett: lövése hajszállal ment a kapu mellé.
  24
  A játékvezető érthetetlen okból Adem Kapicot cserével ki akarta állí­tani. Szlovén légiósunk azonban jelezte, hogy semmilyen szabálytalanságot nem követett el és nem hagyja el a pályát. Mivel Gera Zoltánnak kicsit fájt a bal combja, ő jött le, a helyére Sowunmi Thomas állt be.
  21
  Penksa csapott össze egy orosz védővel. A “találkozó” következtében Marek jobb cipőjének levált a talpa. A szlovák légiós cipőcsere után folytatta a játékot.
  18
  Leo szerzett remekül labdát a mi térfelünkön, a brazil azonnal Gerát indí­totta. Gerzson egyből Tököli elé perdí­tett, ám a túlerőben lévő moszkvai védők tisztázni tudtak.
  17
  Dizarb rúgta fel az őt kicselező Gerát. Válogatott csatárunk rövid ápolás után folytatni tudta a játékot.
  16
  Folyamatosan buzdí­tják a csapatot a magyar ENSZ-katonák, sőt időnként apró tanácsokkal is „ellátják” Lipcseiéket. Az oroszok hozták fel a labdát, amikor még egy labda a pályára került, a játékvezető természetesen azonnal félbeszakí­totta a játékot. Ezután feldobás következett a pálya közepén, amikor a magyar drukkerek azt tanácsolták Lipcseinek, hogy egyből emelje át a kinn álló orosz kapust. Csapatkapitányunk persze nem fogadta meg a tanácsot, hanem sportszerűen visszaadta a labdát az oroszoknak.
  15
  Kriston indí­totta remekül az igencsak aktí­v Gerát, aki kicselezte a kapust, és az alapvonal elől még középre gurí­tott, ám a védők kivágták a labdát a berobbanó Tököli elől. Eddig ez volt a legkomolyabb lehetőségünk a meccsen.
  14
  Gera csinált egy-két jó cselt a 16-os előtt, majd lőtt, ám lövésébe beleléptek a védők.
  13
  Továbbra is mezőnyjáték folyik a pályán, eddig szerencsére mi vagyunk a kezdeményezőbbek.
  11
  Gyepi visszatért a pályára.
  9
  Gyepes kapott egy nagy ütést az orrára. Vérző játékosunkat az oldalvonalnál ápolják, de minden bizonnyal folytatni tudja a játékot.
  4
  Eddig jobbára mi birtokoljuk a labdát, sőt Tököli már helyzetbe is került: a támadó kiharcolt magának egy labdát, majd 16 méterről lőtt, kevéssel a kapu mellé.
  1
  Megkezdődött a mérkőzés, az oroszok indí­tották útjára a labdát.
  .
  A szakmai stáb a meccs előtt már próbálta az esélyeket latolgatni: a szakemberek számára azonnal nyilvánvalóvá vált, hogy a Torpedo magas, jó felépí­tésű labdarúgókból áll. Más – Cipruson edzőtáborozó -- külföldi csapatok szakemberei elmondták, hogy az oroszok már egyre feszültebbek, hiszen a moszkvaiak már három hete Larnacán edzenek. A legutóbbi meccsükön több kakaskodás is kialakult, de az is jól látszott, hogy a Torpedo egyre összeszokottabban futballozik. A játékosok ezért felkészültek arra, hogy egy keményen, sőt időnként durván futballozó gárda lesz ma az ellenfél. Lipcseiék meg is jegyezték viccesen: még jó, hogy a békefenntartók is ott vannak a pálya mellett…
  .
  A mieink a követkető összeállí­tásban kezdik a meccset:Szűcs – Kriston, Dragóner, Gyepes, Kiss – Penksa, Lipcsei, Kapic, Leandro – Gera, Tököli. A kispadonUdvarácz, Zováth és Sowunmi áll bevetésre készen.
  .
  Köszöntjük Kedves olvasóinkat! B-csapatunk -- amely 1-1-re végzett a Torpedo B ellen -- után “első” csapatunk is pályára lép hamarosan. A nézőtéren már ott vannak és a metsző hideg ellenére folyamatosan buzdí­tják a mieinket a magyar ENSZ-katonák. A Cipruson állomásozó békefenntartók a találkozó előtt elbeszélgettek a játékosokkal, sőt Garami Józseffel egy közös kép is készült.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.02. 16:30 m4 Sport
EL-csoportkör 10.06. 18:45 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
10.09. 18:00 M4 Sport
EL-csoportkör 10.13. 21:00 M4 Sport
Novák Dezső
EL-csoportkör 10.27. 21:00 M4 Sport
EL-csoportkör 11.03. 18:45 M4 Sport