2003.II.8. Ferencváros – Torpedo Moszkva: 2-0

20030208-csapatkepMagabiztos győzelemmel kezdett „első” csapatunk a ciprusi edzőtáborban. A mérkőzés két szép gólt, kemény, sőt időnként durva játékot és egy súlyos sérülést hozott. A mieink találatait Sowunmi és Tököli szerezték a második félidőben. A játékrész közepén Zováth János komolyabb sérülést szenvedett.


Ferencváros – Torpedo Moszkva: 2-0 (0-0)
Larnaca, vezette: Georgitosz (ciprusi)

Ferencváros: Szűcs L. – Kriston, Dragóner, Gyepes, Kiss Gy. – Penksa (Leandro 63.), Lipcsei (Penksa 72.), Kapic, Leandro (Zováth 46., Lipcsei 81.) -– Gera (Sowunmi 24.), Tököli

Torpedo Moszkva: Szornyenko – Vorogyin, Anvoz, Kornyiszejev, Dizarb – Bignyini, Sztanyiszevics, Sorin (Porszepov 57.) – Pobnyenko, Mupko, Szenmov

Gól: Sowunmi (67.), Tököli (84.)
Sárga lap: Kornyiszejev (44.), Anvoz (50.), Porszepov (76.)
Kiállítva: Mupko (80)

A mérkőzés elejétől mi uraltuk a játékot, Gerát (amíg a pályán volt) és Tökölit nehezen tudták tartani az orosz védők. Utóbbi játékos többször is remekül került helyzetbe az első félidőben, de a támadó nem tudott a kapuba találni. Sajnos az oroszok a meccs elejétől elég durván futballoztak, Gerát 24 perc után le kellett cserélni, míg Gyepest pár perc után kellett hosszabb ideig ápolni egy ütés után. Az oroszok az első félidő végén veszélyeztettek először, de Szűcs bravúrral hárított.

Zováth súlyosan megsérült

Zováth súlyosan megsérült

A második félidőt is mi kezdtük aktívabban. A nagy kedvvel játszó Penksa többször is megkeverte a Torpedo védelmét, így továbbra is jöttek a helyzetek. Gól viszont nem, egészen a 67. percig: Kiss Gy. kényszerítőzött Leandróval. A védő a visszakapott labdával egy gyönyörű testcsellel fordult le őrzőjéről, lefutott az alapvonalig, keresztbe ívelt és a hosszú saroknál kiválóan helyezkedő Sowunmi a hálóba fejelt (1-0). A gól után sem vettünk vissza a tempóból, és a Torpedo sem a durvaságból. Sajnos ennek következménye is lett: a 80. percben Mupko páros lábbal szállt bele Zováthba. Középpályásunk súlyos sérülést szenvedett, szétnyílt a combja. A játékost kórházba szállították, Mupkót pedig cserével kiállította a játékvezető. Az egész meccsen veszélyesen futballozó Tököli gyorsan „bosszút állt”: megszerezte csapatunk második gólját. A hajrában a szintén jó napot kifogó Leandro lőhetett volna újabb gólt, az orosz kapus azonban védeni tudott, így csapatunk 2-0-ra nyerte meg a feszült hangulatú mérkőzést.

Nyilatkozatok:

Zováth János: – Az orvosok szerint talán nem roncsolódtak az izmok, bár nagyon mély és nagy kiterjedésű a seb. Még most sem tudom elhinni, hogy ilyesmi megtörténhet egy edzőmeccsen. Az orosz játékos a támaszkodólábamba szállt bele nyújtott lábbal, és csak a szerencsémet áldhatom, hogy megúsztam ennyivel, és nem a térdemet rúgta szét. Most nincsenek fájdalmaim, de azt hiszem, hogy ez csak a fájdalomcsillapító injekcióknak köszönhető.

NS-20030209-03-20030208

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010011ejegyzéshez

 • 90
  A játékvezető lefújta a meccset. Csapatunk természetesen azonnal megköszönte az ENSZ-katonáknak a lelkes biztatást, sőt még egy közös kép is készült a mai nap “hőseiről”.
  88
  Kishíján megszületett a harmadik: a jól játszó Leandro szerzett labdát az orosz térfél közepén, majd meglódult. Közben Tököli elvitte előle az embert, így a brazil tisztán lőhetett: próbálkozását Szornyenko bravúrral ütötte ki a bal alsó sarok elől.
  85
  Leo ugrott fel fejelni, amikor Vorogyin arcon ütötte. A jogos sárga lap elmaradt.
  84
  Már kettővel vezetünk! Tököli csípte el a kapus kirúgását, egyedül tört kapura és higgadtan a hálóba helyezett (2-0).
  81
  Zováthnak a bal térde fölött szétnyílt a combja. A sérült középpályás helyére Lipcsei jött vissza.
  80
  Mupko páros lábbal szállt bele Zováthba. Középpályásunk súlyos sérülést szenvedett, szétnyílt a combja. A játékost kórházba szállították, Mupkót pedig cserével kiállította a játékvezető. A pályán a súlyos sportszerűtlenésg után nagyon feszült a hangulat.
  76
  Porszepov hátulról belerúgott a mezőny legjobbjába, Marek Penksába, ezért jogosan kapott sárga lapos figyelmeztetést.
  72
  Lipcsei helyett Penksa jött vissza a pályára. A csapatkapitányi szalagot a hátralévő időben Szűcs Lajos viseli majd. Leo áthúzódott a bal oldalra, Marek a jobb szélen játszik.
  67
  Megszereztük a vezetést! Kiss Gy. kényszerítőzött Leandróval. A védő a visszakapott labdával egy gyönyörű testcsellel fordult le őrzőjéről, lefutott az alapvonalig, keresztbe ívelt és a hosszú saroknál kiválóan helyezkedőSowunmi a hálóba fejelt (1-0). Az orosz kapus már csak a gólvonal mögött tudott beleérni a labdába.
  63
  Visszajött a pályára Leo, a brazil játékos Penksa helyére állt be, és a középpálya bal oldalán játszik majd.
  62
  Továbbra is nagyon kemény a játék: most Lipcsei kapott egy erős rúgást a lábára.
  57
  Porszepov váltotta Sorint.
  54
  Penksa ezúttal a tizenhatosunkon belül próbált menteni. Egy közeli lövés után azonban pont fejen találta a labda, Marek mozdulatlanul terült el a földön. Szerencsére nem esett komoly baja, rövid ápolás után vállalta a folytatást. A meccs játékvezetői labdával folytatódott, de az oroszok nagyon sportszerűtlenül nem adták nekünk vissza a labdát, melyet Marek önfeláldozó mentése után megszereztünk.
  52
  Penksa vette észre, hogy az orosz kapus kint áll a kapujából, 18 méterről emeléssel próbálkozott, de centiméterekkel eltévesztette a célt, a labda a kapu tetején landolt.
  51
  Lipcsei vállalkozott lövésre a kaputól 20 méterre, de jobblábas kísérlete a kapu mellé ment.
  50
  Egy percen belül kétszer is szabálytalankodtak Marek Penksával szemben. Légiósunk a második esetben Anvozt csapta be egy gyönyörű testcsellel, de az orosz játékos buktatta Mareket. A játékvezető sárga lappal figyelmeztette a moszkvai védőt.
  46
  Lipcsei Péter és Tököli Attila elkezdte a második félidőt. Garami József közben cserélt: Leo helyett Zováth lépett pályára, így Penksa átkerült a bal oldalra.
  45
  A játékvezető lefújta az első félidőt.
  44
  Kornyiszejev buktatta a félpályánál Sowunmit, ezért sárga lapot kapott.
  42
  Az oroszok is kihagyták első komoly helyzetüket. Jobboldali beadás után Szemnov közeli perdítését Szűcs óriási bravúrral védte.
  37
  Lipcsei remekül indította Tökölit, aki elől a kapus a tizenhatoson kívül fejjel tisztázott. A labda kis kavarodás után Kriston elé került, aki 24 méterről egyből kapura emelt, de a visszafutó kapus a léc alól még ki tudta ütni a labdát.
  29
  Tököli igencsak aktív, újra ő veszélyeztetett: lövése hajszállal ment a kapu mellé.
  24
  A játékvezető érthetetlen okból Adem Kapicot cserével ki akarta állítani. Szlovén légiósunk azonban jelezte, hogy semmilyen szabálytalanságot nem követett el és nem hagyja el a pályát. Mivel Gera Zoltánnak kicsit fájt a bal combja, ő jött le, a helyére Sowunmi Thomas állt be.
  21
  Penksa csapott össze egy orosz védővel. A “találkozó” következtében Marek jobb cipőjének levált a talpa. A szlovák légiós cipőcsere után folytatta a játékot.
  18
  Leo szerzett remekül labdát a mi térfelünkön, a brazil azonnal Gerát indította. Gerzson egyből Tököli elé perdített, ám a túlerőben lévő moszkvai védők tisztázni tudtak.
  17
  Dizarb rúgta fel az őt kicselező Gerát. Válogatott csatárunk rövid ápolás után folytatni tudta a játékot.
  16
  Folyamatosan buzdítják a csapatot a magyar ENSZ-katonák, sőt időnként apró tanácsokkal is „ellátják” Lipcseiéket. Az oroszok hozták fel a labdát, amikor még egy labda a pályára került, a játékvezető természetesen azonnal félbeszakította a játékot. Ezután feldobás következett a pálya közepén, amikor a magyar drukkerek azt tanácsolták Lipcseinek, hogy egyből emelje át a kinn álló orosz kapust. Csapatkapitányunk persze nem fogadta meg a tanácsot, hanem sportszerűen visszaadta a labdát az oroszoknak.
  15
  Kriston indította remekül az igencsak aktív Gerát, aki kicselezte a kapust, és az alapvonal elől még középre gurított, ám a védők kivágták a labdát a berobbanó Tököli elől. Eddig ez volt a legkomolyabb lehetőségünk a meccsen.
  14
  Gera csinált egy-két jó cselt a 16-os előtt, majd lőtt, ám lövésébe beleléptek a védők.
  13
  Továbbra is mezőnyjáték folyik a pályán, eddig szerencsére mi vagyunk a kezdeményezőbbek.
  11
  Gyepi visszatért a pályára.
  9
  Gyepes kapott egy nagy ütést az orrára. Vérző játékosunkat az oldalvonalnál ápolják, de minden bizonnyal folytatni tudja a játékot.
  4
  Eddig jobbára mi birtokoljuk a labdát, sőt Tököli már helyzetbe is került: a támadó kiharcolt magának egy labdát, majd 16 méterről lőtt, kevéssel a kapu mellé.
  1
  Megkezdődött a mérkőzés, az oroszok indították útjára a labdát.
  .
  A szakmai stáb a meccs előtt már próbálta az esélyeket latolgatni: a szakemberek számára azonnal nyilvánvalóvá vált, hogy a Torpedo magas, jó felépítésű labdarúgókból áll. Más – Cipruson edzőtáborozó -- külföldi csapatok szakemberei elmondták, hogy az oroszok már egyre feszültebbek, hiszen a moszkvaiak már három hete Larnacán edzenek. A legutóbbi meccsükön több kakaskodás is kialakult, de az is jól látszott, hogy a Torpedo egyre összeszokottabban futballozik. A játékosok ezért felkészültek arra, hogy egy keményen, sőt időnként durván futballozó gárda lesz ma az ellenfél. Lipcseiék meg is jegyezték viccesen: még jó, hogy a békefenntartók is ott vannak a pálya mellett…
  .
  A mieink a követkető összeállításban kezdik a meccset:Szűcs – Kriston, Dragóner, Gyepes, Kiss – Penksa, Lipcsei, Kapic, Leandro – Gera, Tököli. A kispadonUdvarácz, Zováth és Sowunmi áll bevetésre készen.
  .
  Köszöntjük Kedves olvasóinkat! B-csapatunk -- amely 1-1-re végzett a Torpedo B ellen -- után “első” csapatunk is pályára lép hamarosan. A nézőtéren már ott vannak és a metsző hideg ellenére folyamatosan buzdítják a mieinket a magyar ENSZ-katonák. A Cipruson állomásozó békefenntartók a találkozó előtt elbeszélgettek a játékosokkal, sőt Garami Józseffel egy közös kép is készült.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 08.25.18:00 Puskás-FTC (TV:M4)
Következik: 08.29.20:00 EL PLAY-OFF FTC-FK Suduva (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST