2003.II.8. Ferencváros – Torpedo Moszkva: 2-0

Egy hozzászólás a(z) 11111010011ejegyzéshez

  • 90
    A játékvezető lefújta a meccset. Csapatunk természetesen azonnal megköszönte az ENSZ-katonáknak a lelkes biztatást, sőt még egy közös kép is készült a mai nap “hőseiről”.
    88
    Kishí­ján megszületett a harmadik: a jól játszó Leandro szerzett labdát az orosz térfél közepén, majd meglódult. Közben Tököli elvitte előle az embert, í­gy a brazil tisztán lőhetett: próbálkozását Szornyenko bravúrral ütötte ki a bal alsó sarok elől.
    85
    Leo ugrott fel fejelni, amikor Vorogyin arcon ütötte. A jogos sárga lap elmaradt.
    84
    Már kettővel vezetünk! Tököli csí­pte el a kapus kirúgását, egyedül tört kapura és higgadtan a hálóba helyezett (2-0).
    81
    Zováthnak a bal térde fölött szétnyí­lt a combja. A sérült középpályás helyére Lipcsei jött vissza.
    80
    Mupko páros lábbal szállt bele Zováthba. Középpályásunk súlyos sérülést szenvedett, szétnyí­lt a combja. A játékost kórházba szállí­tották, Mupkót pedig cserével kiállí­totta a játékvezető. A pályán a súlyos sportszerűtlenésg után nagyon feszült a hangulat.
    76
    Porszepov hátulról belerúgott a mezőny legjobbjába, Marek Penksába, ezért jogosan kapott sárga lapos figyelmeztetést.
    72
    Lipcsei helyett Penksa jött vissza a pályára. A csapatkapitányi szalagot a hátralévő időben Szűcs Lajos viseli majd. Leo áthúzódott a bal oldalra, Marek a jobb szélen játszik.
    67
    Megszereztük a vezetést! Kiss Gy. kényszerí­tőzött Leandróval. A védő a visszakapott labdával egy gyönyörű testcsellel fordult le őrzőjéről, lefutott az alapvonalig, keresztbe í­velt és a hosszú saroknál kiválóan helyezkedőSowunmi a hálóba fejelt (1-0). Az orosz kapus már csak a gólvonal mögött tudott beleérni a labdába.
    63
    Visszajött a pályára Leo, a brazil játékos Penksa helyére állt be, és a középpálya bal oldalán játszik majd.
    62
    Továbbra is nagyon kemény a játék: most Lipcsei kapott egy erős rúgást a lábára.
    57
    Porszepov váltotta Sorint.
    54
    Penksa ezúttal a tizenhatosunkon belül próbált menteni. Egy közeli lövés után azonban pont fejen találta a labda, Marek mozdulatlanul terült el a földön. Szerencsére nem esett komoly baja, rövid ápolás után vállalta a folytatást. A meccs játékvezetői labdával folytatódott, de az oroszok nagyon sportszerűtlenül nem adták nekünk vissza a labdát, melyet Marek önfeláldozó mentése után megszereztünk.
    52
    Penksa vette észre, hogy az orosz kapus kint áll a kapujából, 18 méterről emeléssel próbálkozott, de centiméterekkel eltévesztette a célt, a labda a kapu tetején landolt.
    51
    Lipcsei vállalkozott lövésre a kaputól 20 méterre, de jobblábas kí­sérlete a kapu mellé ment.
    50
    Egy percen belül kétszer is szabálytalankodtak Marek Penksával szemben. Légiósunk a második esetben Anvozt csapta be egy gyönyörű testcsellel, de az orosz játékos buktatta Mareket. A játékvezető sárga lappal figyelmeztette a moszkvai védőt.
    46
    Lipcsei Péter és Tököli Attila elkezdte a második félidőt. Garami József közben cserélt: Leo helyett Zováth lépett pályára, í­gy Penksa átkerült a bal oldalra.
    45
    A játékvezető lefújta az első félidőt.
    44
    Kornyiszejev buktatta a félpályánál Sowunmit, ezért sárga lapot kapott.
    42
    Az oroszok is kihagyták első komoly helyzetüket. Jobboldali beadás után Szemnov közeli perdí­tését Szűcs óriási bravúrral védte.
    37
    Lipcsei remekül indí­totta Tökölit, aki elől a kapus a tizenhatoson kí­vül fejjel tisztázott. A labda kis kavarodás után Kriston elé került, aki 24 méterről egyből kapura emelt, de a visszafutó kapus a léc alól még ki tudta ütni a labdát.
    29
    Tököli igencsak aktí­v, újra ő veszélyeztetett: lövése hajszállal ment a kapu mellé.
    24
    A játékvezető érthetetlen okból Adem Kapicot cserével ki akarta állí­tani. Szlovén légiósunk azonban jelezte, hogy semmilyen szabálytalanságot nem követett el és nem hagyja el a pályát. Mivel Gera Zoltánnak kicsit fájt a bal combja, ő jött le, a helyére Sowunmi Thomas állt be.
    21
    Penksa csapott össze egy orosz védővel. A “találkozó” következtében Marek jobb cipőjének levált a talpa. A szlovák légiós cipőcsere után folytatta a játékot.
    18
    Leo szerzett remekül labdát a mi térfelünkön, a brazil azonnal Gerát indí­totta. Gerzson egyből Tököli elé perdí­tett, ám a túlerőben lévő moszkvai védők tisztázni tudtak.
    17
    Dizarb rúgta fel az őt kicselező Gerát. Válogatott csatárunk rövid ápolás után folytatni tudta a játékot.
    16
    Folyamatosan buzdí­tják a csapatot a magyar ENSZ-katonák, sőt időnként apró tanácsokkal is „ellátják” Lipcseiéket. Az oroszok hozták fel a labdát, amikor még egy labda a pályára került, a játékvezető természetesen azonnal félbeszakí­totta a játékot. Ezután feldobás következett a pálya közepén, amikor a magyar drukkerek azt tanácsolták Lipcseinek, hogy egyből emelje át a kinn álló orosz kapust. Csapatkapitányunk persze nem fogadta meg a tanácsot, hanem sportszerűen visszaadta a labdát az oroszoknak.
    15
    Kriston indí­totta remekül az igencsak aktí­v Gerát, aki kicselezte a kapust, és az alapvonal elől még középre gurí­tott, ám a védők kivágták a labdát a berobbanó Tököli elől. Eddig ez volt a legkomolyabb lehetőségünk a meccsen.
    14
    Gera csinált egy-két jó cselt a 16-os előtt, majd lőtt, ám lövésébe beleléptek a védők.
    13
    Továbbra is mezőnyjáték folyik a pályán, eddig szerencsére mi vagyunk a kezdeményezőbbek.
    11
    Gyepi visszatért a pályára.
    9
    Gyepes kapott egy nagy ütést az orrára. Vérző játékosunkat az oldalvonalnál ápolják, de minden bizonnyal folytatni tudja a játékot.
    4
    Eddig jobbára mi birtokoljuk a labdát, sőt Tököli már helyzetbe is került: a támadó kiharcolt magának egy labdát, majd 16 méterről lőtt, kevéssel a kapu mellé.
    1
    Megkezdődött a mérkőzés, az oroszok indí­tották útjára a labdát.
    .
    A szakmai stáb a meccs előtt már próbálta az esélyeket latolgatni: a szakemberek számára azonnal nyilvánvalóvá vált, hogy a Torpedo magas, jó felépí­tésű labdarúgókból áll. Más – Cipruson edzőtáborozó -- külföldi csapatok szakemberei elmondták, hogy az oroszok már egyre feszültebbek, hiszen a moszkvaiak már három hete Larnacán edzenek. A legutóbbi meccsükön több kakaskodás is kialakult, de az is jól látszott, hogy a Torpedo egyre összeszokottabban futballozik. A játékosok ezért felkészültek arra, hogy egy keményen, sőt időnként durván futballozó gárda lesz ma az ellenfél. Lipcseiék meg is jegyezték viccesen: még jó, hogy a békefenntartók is ott vannak a pálya mellett…
    .
    A mieink a követkető összeállí­tásban kezdik a meccset:Szűcs – Kriston, Dragóner, Gyepes, Kiss – Penksa, Lipcsei, Kapic, Leandro – Gera, Tököli. A kispadonUdvarácz, Zováth és Sowunmi áll bevetésre készen.
    .
    Köszöntjük Kedves olvasóinkat! B-csapatunk -- amely 1-1-re végzett a Torpedo B ellen -- után “első” csapatunk is pályára lép hamarosan. A nézőtéren már ott vannak és a metsző hideg ellenére folyamatosan buzdí­tják a mieinket a magyar ENSZ-katonák. A Cipruson állomásozó békefenntartók a találkozó előtt elbeszélgettek a játékosokkal, sőt Garami Józseffel egy közös kép is készült.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ