2004.VIII.4. BL selejtező, Ferencváros – SK Tirana: 0-1

Csapatunk a Bajnokok Ligája második selejtező körének visszavágóján az Üllői úton 1-0-ás vereséget szenvedett az SK Tiranától, de idegenbeli 3-2-es győzelmének köszönhetően 3-3-as összesítéssel, idegenben lőtt több góllal bejutott a harmadik selejtező körbe, ahol a Sparta Praha lesz az mieink ellenfele.


Ferencváros – SK Tirana: 0-1 (0-1)
Üllői út, 8.000 néző, vezette: Richmond (McBride, Middleton)

Ferencváros: Szűcs L. – Botis, Vukmir, Gyepes – Zavadszky, Rósa (Zováth 78.), Kapic, Huszti – Lipcsei – Sasu (Sowunmi 86.), Leandro (Penksa 80.)
vezetőedző: László Csaba

SK Tirana: Hidi – Dabulla, Dede, Lici, Hajdari – Mukaj, Bulku, Patushi, Halili (Fortuzi 82.) – Xhafa, Merkosi (Behari 78.)

Gól: Mukaj (13.)
Sárga lap: Huszti (28.), Zavadszky (67.), Kapic (75.), Lipcsei (84.) illetve Hajdari (29.), Merkosi (58.), Merkosi (61.), Patushi (85.)

A tiranaiak elleni visszavágót mi kezdtük jobban, az elsõ öt percben több szögletet is elvégezhettünk, de a 4. percben Botis fejesét Hibi a léc alól tolta szögletre. A 13. percben teljesen váratlanul a vendégek szereztek vezetést. Egy keresztbe ívelt labdát a Tiranában is két gólt szerzõ Mukaj kapásból a jobb sarokba ívelte (0-1). A folytatásban a vendégek visszahúzódtak a téfelükre, átengedték nekünk az irányítást. Hiába játszottunk azonban nyomasztó mezõnyfölényben, támadásainkat középen erõltettük, kényszerítõkkel próbáltunk elõrejutni, amit a jól záró albán védelem magabiztosan akadályozott meg. Egyedül a széleken vezetett akciók jelentettek némi veszélyt, ezekbõl viszont sajnos keveset láthattunk. Az elsõ félidõben Gyepes váratlan elõretörései okozták a legtöbb zavart a vendégek kapuja elõtt.

A második játékrész elején sem változott a játék képe, az 54. percben azonban majdnem nagy bajba kerültünk. Mukaj tört be védõink között a tizenhatoson belülre, ahol Szûcs csak szabálytalanul tudta megállítani, 11-es. A büntetõt Szûcs óriási bravúrral védte, majd a közeli ismétlést is hárította. Ezután fokoztuk az iramot teljesen beszorítottuk a vendégeket és a 60. perctõl a fáradó tiranaiak ellen egymásután dolgoztuk ki a helyzeteket, melyek azonban sajnos sorra kimaradtak. Többször már csak a kapussal álltunk szemben, de még 5 méterrõl sem sikerült a kapuba találni. A hosszabbítás utolsó percében ismét az albánok álltak nagyon közel a továbbjutáshoz, de Lici szerencsére a felsõ lécre lõtte a labdát. A Sparta Praha ellen jövõ szerdán sokkal jobb teljesítményre és a helyzetek jobb kihasználására lesz szükség a jó eredmény eléréséhez.

Nyilatkozatok:

László Csaba: – Először szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy 90 percen keresztül a csapat mellett álltak, és a legnehezebb helyzetben is biztatták a srácokat. Most az a legfontosabb, hogy továbbjutottunk. Tény, a csapat nem játszott jól, bár több helyzetet kidolgoztunk, de a kapu előtt ezúttal is bizonytalanok voltunk. A védelmünk sem állt a helyzet magaslatán, a srácok közt nem volt meg az összhang. A középpályán pedig sokszor eladtuk a labdát, így az albán játékosoknak teret adtunk a kontrákra. Mindenképp szeretném kiemelni Szűcs Lajos teljesítményét, aki ezúttal is bebizonyította, hogy egy klasszis kapus, sokat köszönhetünk neki. A Sparta ellen már pályára léphetnek az új szerzeményeink, ezért remélem, jövő szerdán eredményesebbek leszünk.

Újságírói kérdésre válaszolva –amely azt firtatta, hogy továbbjutunk-e a Sparta ellen – László Csaba azt felelte: ő csakis továbbjutásban gondolkodik.

Szűcs Lajos: – Egyedül csak a továbbjutás vidít fel. Pedig úgy érzem, hogy a csapat hajtott, küzdött, de sajnos nem játszottunk igazán jól. Sajnálom, hogy nem tudtunk gólt vagy gólokat szerezni, és győzelemmel megajándékozni szurkolótáborunkat. Persze azért bízom a jobb folytatásban, a Sparta ellen egy teljesen más meccs lesz. Játékban, eredményességben és a gólszerzés terén is javulnunk kell. A kapott gólról annyit, hogy véleményem szerint hibáztam. A büntetőt is „rólam” fújták be, mégha úgy is érzem, hogy én nem szabálytalankodtam, inkább a csatár rúgott a mellkasomba. Egy kapus ilyenkor már nagyon kiszolgáltatott helyzetben van, de szerencsére aztán sikerült megfogni a büntetőt. Már elmozdultam balra, de aztán valahogy még sikerült visszanyúlnom – kézzel, lábbal egyaránt – és így sikerült hárítanom.

 

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010100ejegyzéshez

 • 95
  Vége a mérkőzésnek. A Sparta Praha 2-1-re nyert az Apoel ellen, ez azt jelenti, hogy a harmadik körben jövő szerdán a Spartával találkozunk az Üllői úton.
  94
  Kapic vesztette el a labdát a tizenhatosunk előtt, Lici 18 méterről a felső kapufát találta el.
  92
  Sowunmi remek cselekkel futott le az alapvonalig, középre passzolt, Hidi előtt elcsúszott a labda, de Huszti és Lipcsei sem érték el a labdát.
  90
  A játékvezető öt perc hosszabbítást jelzett.
  86
  Hamadszor cseréltünk. Sasu helyett Sowunmi jött be.
  85
  Patushi most Sasuba rúgott bele, ezúttal megkapta a sárga lapját.
  84
  Patushi rúgott bele Lipcseibe, amit csapatkapitányunk szóvá tett a játékvezetőnél, aki meglepetésre csapatkapitányunknak adott sárga lapot.
  82
  Cseréltek a vendégek. Halili helyett Fortuzi lépett pályára.
  81
  Halili 14 méteres lövését Szűcs óriási bravúrral a levegőben úszva a bal felső sarok elől ütötte szögletre.
  80
  Újabb csere nálunk. Leandro helyett Penksa állt be.
  78
  Mindkét edző cserélt. Nálunk Rósa helyett Zováth, a vendégeknél Merkosi helyett Behari jött be.
  75
  Kapic tartotta fel a felezővonalnál Licit, aki ellenkező esetben egyedül törhetett volna kapura. Adem sárga lapot kapott.
  71
  Leandro két védő között felpörgette magának a labdát, majd ollózva lőtt, de Dabulla közbenyúlt és róla a kapu mellé pattant a labda.
  69
  Zavadszky ívelt keresztbe Rósához, ő egyből a kapu elé emelt, Huszti 5 méterről fejelt, Hidi óriási bravúrral lábbal védett.
  67
  Sasu futott el a bal szélen, beadása után Hidi Zavadszky elől elütötte a labdát, majd ütközött középpályásunkkal és lent maradt a földön, a labda tovább pattant, de Lipcsei lövése egy védőről az alapvonalon túlra pattant. Zavadszky az ütközés után kifogásolta, hogy a vendégek kapusa húzza az időt és szimulál, amiért sárga lapot kapott.
  65
  Xhafa szerzett labdát a felezővonalnál, egyedül tört volna kapura, de Botis utolsó emberként méterekről becsúszva nagyon szépen, szabályosan szerelte.
  63
  Egy labdáért felugorva Vukmir összefejelt Xhafával. Mindkét futballistát ápolni kellett, de folytatni tudták a játékot.
  62
  Huszti beadása után Hidi Zavadszky elől húzta le a labdát.
  61
  Merkosi buktatta Vukmirt, amiért ő is sárga lapot kapott.
  60
  Lipcsei tört be a tizenhatoson belülre, majd az őt szorongató védő mellett estében alig lőtt a kapu mellé.
  59
  A Sparta Praha 2-1-re vezet az Apoel Nicosia ellen.
  58
  Merkosi belekönyökölt Huszti arcába, amiért sárga lapot kapott.
  57
  Egyenlített az Apoel Prágában.
  56
  Leandro passzával Sasu tört be a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, majd jobbal a jobb kapufa mellé lőtt.
  54
  Xhafa két védő között betört a tizenhatoson belülre, Szűcs elé vetődött és elhúzta a lábát, 11-es! Mukaj lövését Szűcs kiütötte, majd a közeli ismétlést vetődve, lábbal védte!.
  54
  A szabályok szerint nemzetközi kupameccsen egyszerre három mezőnyjátékos melegíthet a kapu mögött. A mieink közül jelenleg Penksa, Zováth és Kiss melegít.
  52
  Leandro 18 méteres félmagas középre tartó övését Hidi megfogta.
  50
  Vukmir kitűnő 40 méteres passzal indította Zavadszkyt, aki az alapvonalról középre emelt, de Sasu elől Dede fejjel tisztázott.
  48
  Botis passzával Zavadszky futott el a jobb oldalon, egy visszahúzós csellel becsapta Dabullát, aki feltartotta középpályásunkat, a játékvezető továbbot intett.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A szünetben egyik szakvezető sem cserélt.
  45
  A szünetben Tököli Attila és Gera Zoltán is sms-ben kívánt sok sikert csapatunknak. Egykori játékosaink Németországban, illetve Angliában honlapunk közvetítését követik nyomon.
  45
  Vége az első félidőnek. A mieink a találkozó nagy részében óriási mezőnyfölényben játszottak. Összesen nyolc szögletet rúghattunk, de az albánok nagyon szervezetten, fegyelmezetten védekeztek. A mieink a középpályán a párharcok többségét megnyerték, a kaput azonban nem tudtuk megközelíteni, ezért előreívelésekkel próbálkoztunk, ezeket azonban a vendég védők lefülelték. Ezért csak az egyéni próbálkozásokkal tudtunk veszélyeztetni, elsősorban akkor alakult ki helyzet a kapu elé, ha hátulról Gyepes előretört. A vendégek mindössze egyszer lőttek kapura, sajnos abból gól lett.
  43
  Ismét Gyepes tört előre nagy lendülettel, két jó csel után 17 méterről laposan lőtt, Hidi vetődve védett. Eddig Gyepes a legveszélyesebb támadónk.
  41
  Leandro ívelte előre a labdát Sasu felé, amit Hidi a tizenhatos vonaláig kifutva szerzett meg támadónk elől.
  39
  Sasu kényszerítőzött a tizenhatos előtt Husztival, a visszakapott labdát azonban nem tudta ellőni, mert Hajdari becsúszva szerelte.
  36
  Gyepes tört előre a bal szélen, középre adott, a labda átszállt Sasu felett. A másik oldalról Zavadszky lőtte laposan középre a labdát, amit Leandro sarokkal Sasuhoz továbbított volna, de a közbenyúló Dede menteni tudott.
  33
  A Sparta Praha 1-0-ra vezet az Apoel Nicosia ellen.
  32
  Szabadrúgáshoz jutott a Tirana 28 méterre a kapunktól. Patushi jó fél méterrel a kapu fölé bombázott.
  31
  Kis szöglet után Huszti ívelt be a hosszú oldalra, a labda átszállt Hidi felett, de Zavadszky elől Dede az alapvonalon túlra fejelte a labdát.
  29
  Hajdari rúgott bele Leandróba, ő is sárga lapot kapott.
  28
  Huszti buktatta az alapvonalunk előtt a jobb oldalon az őt kicselező Halilit, amiért sárga lapot kapott.
  25
  Rósa szöglete után a kifejelt labdát Leandro emelte vissza a tizenhatoson belülre. Sasu előrevetődve próbálta meg elérni a labdát, amit a kivetődő kapus megszerzett előle. Sasu összeütközött a hálóőrrel, aki rövid ápolás után tudta folytatni a játékot.
  24
  Lipcsei ívelt előre, Zavadszky jobbról keresztbe efjelte a labdát, amit Huszti elől Dede fejelt ki az alapvonalon túlra.
  23
  Gyepes tört elrőe nagy lendülettel, két védőn is átjátszotta magát, majd Hajdari a tizenhatoson belül becsúszva szerelte. A labda azonban visszapattant védőnk elé, aki 16 méterről centiméterekkel lőtt a jobb felső sarok mellé. A labda oldalról érintette a hálót.
  21
  Xhafa tört be a jobb oldalon a tizenhatosunkon belülre, majd estében középre gurított, de Merkosi lemaradt a labdáról.
  19
  Zavadszky beadása után Huszti visszafejelt labdáját Sasu 16 méterről, ballal kapásból ellőtte, de a lövés elakadt a közbelépő Liciben.
  16
  Bulku ívelt be szabadrúgást a kapunk elé, de Botis fejjel tisztázott.
  13
  Vezetnek a vendégek. Lici ívelt keresztbe és Mukaj anélkül, hogy lepattant volna a labda kapásból 15 méterről a jobb sarokba ívelt (0-1).
  9
  Rósa ütközött össze Patushival a felezővonalnál. Mindkét játékos a földön maradt. Mindkét játékos rövid ápolás után folytatni tudta a játékot.
  7
  Lipcsei indításával Sasu lépett ki, elhúzta a labdát a kapus mellet is, de az asszisztens lest jelzett.
  5
  Rósa szöglete után a védők röviden szabadítottak fel, Lipcsei 15 méterről lőtt, a közbevetődő Hajdari rátartott csapatkapitányunk a lábára, a labda pedig a kapu fölé szállt. A játékvezető szögletet ítélt, Lipcsei rövid ápolás után folytatni tudta a játékot.
  4
  Lipcsei adott be, Huszti szorongatott helyzetből kapura emelt, de Hidi szögletre ütötte a labdát. Kis szöglet után Lipcsei visszapasszolt Rósához, aki egyből középre emelt, Botis léc alá tartó fejesét azonban Hibi bravúros mozdulattal tolta a kapu fölé.
  3
  Sasu futott el a jobb szélen, laposan középre gurított, de Hajdari tisztázott Leandro elől.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. Az albánok indították tújára a labdát. Az első félidőben mi támadunk a Springer-szobor felőli kapura.
  .
  Ebben a pillanatban kijöttek a csapatok a pályára. A mieink tiszta zöldben, a vendégek kék-fehér csíkos mezben, fehér nadrágban és fehér sportszárban játszanak majd.
  .
  A vendégszektor mellett felsorakoztak a rendőrök. Az nem egészen világos, hogy kire vigyáznak, ugyanis egyetlen albán drukker sem jött el Budapestre.
  .
  A csapatok befejezték a melegítést. Már csak tíz perc van hátra a kezdésig, a lelátón már mintegy ötezren lehetnek.
  .
  A tiranai mérkőzésen még csapatunkban szerepelt Gera Zoltán. A válogatott csatár a múlt héten az angol élvonalbeli West Bromwich Albion együtteséhez szerződött. Gerzson szeretett volna a mai meccsen elbúcsúzni szurkolóinktól, de klubja erre nem adott engedélyt. Gera megígérte, hogy amint erre lehetősége nyílik, egy hazai mérkőzésen elköszön drukkereinktől.
  .
  A műsorközlő arról tájékoztatta szurkolóinkat, hogy a délelőtti technikai értekezleten az UEFA ellenőre nyomatékosan felhívta a Ferencváros vezetőinek figyelmét arra, hogy az európai szövetség minden rasszista megnyilvánulást rendkívül szigorúan szankcionál. Ezért a műsorközlő arra kérte drukkereinket, hogy sportszerűen buzdítsák csapatunkat.
  .
  A vendégek az alábbi összeállításban kezdenek: Hidi -- Dabulla, Dede, Lici, Hajdari -- Mukaj, Bulku, Patushi, Halili -- Xhafa, Merkosi.
  .
  A mieink is kijöttek melegíteni, már csak fél óra van hátra a kezdésig.
  .
  A mieink ma érdekes felállásban kezdenek. Csatáraink mögött, a középpályások előtt Lipcsei Péter játszik majd. Hátul Vukmir lesz a középhátvéd (Dragan eltiltása miatt enm játszhatott Tiranában) és Botis szerepel jobbhátvédként. A mieink összeállítása: Szűcs -- Botis, Vukmir, Gyepes -- Zavadszky, Rósa, Kapic, Huszti -- Lipcsei -- Sasu, Leandro. A kispadon Berki, Kiss, Szkukalek, Zováth, Balog, Sowunmi és Penksa foglal helyet.
  .
  A mai párharc továbbjutója a Sparta Praha-Apoel Nicosia találkozó továbbjutójával játszik a csoportkörbe jutásért. Az első felvonás Nicosiában 2-2-es döntetlennel zárult. A prágai meccs a miénkhez hasonlóan 20 órakor kezdődik. Ha a másik mérkőzésen változik az eredmény, természetesen azonnal tájékoztatjuk szurkolóinkat.
  .
  A mieink közül Szűcs Lajos érkezett meg a pályára. Kapusunkat szurkolóink vastapssal fogadták. Bő fél órával a kezdés előtt már mintegy kétezer szurkoló lehet a nézőtéren. Elővételben több mint háromezer jegy kelt el a meccsre.
  .
  A tiranaiak már most, 40 perccel a kezdés előtt kijöttek a pályára melegíteni.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik az FK Tirana elleni Bajnokok Ligája-visszavágónk az Üllői úton. Az első meccsen idegenben 3-2-re nyertünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 08.25.18:00 Puskás-FTC (TV:M4)
Következik: 08.29.20:00 EL PLAY-OFF FTC-FK Suduva (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST