A Fradi dicső kupamúltja – 1921/22

Hét évi szünet után folytatódtak a kupamérkőzések.

1921. július 25-én a Nemzeti Sport örömmel számol be a Magyar Kupával kapcsolatos új fejleményekről, amelyet dr. Földessy János követelésére tűzött napirendre az MLSZ egyik tanácsülése.

A Magyar Kupa ügyére is sor került. Magyar Kupa! Mily irigyen kell tekinteni angol testvére felé. Azért a világ legnagyobb kupaküzdelme folyik, ő pedig a részvétlenség homályában pihen, azaz pihenne, ha nem élne csupán nevében. Az intézőbizottság javaslata kupaellenes volt, de maga az előadó Tibor alelnök egyéni álláspontjaként azt jelentette ki, hogy meg kell tenni a futball első békelépését és ki kell írni a kupát. Így szeptembertől újra játszhatnak a magyar csapatok a – Magyar Kupáért.

A negyeddöntőben a Győri ETO csapatát 7:0-ra, majd az elődöntőben a III. Kerület csapatát 4:0-ra vertük, ezután következett a döntő illetve a döntők, mert az első mérkőzés döntetlennel (2:2) zárult az UTE csapata ellen. A megismételt döntőt, ezúttal is a Hungária körúton játszotta le az FTC és az UTE 1922. augusztus 20.-án. Az FTC másodszor hódította el a kupát, amely még mindig nem készült el…

Döntő: 1922. június 18. Hungária krt.: FTC-UTE 2:2. 5.000 néző, vezette: Vértes Imre.
Góllövők: Pataki, Schwarz illetve Schaller, Kósa

Megismételt döntő: 1922. augusztus 20. Hungária krt.: FTC-UTE 1:0. 8.000 néző, vezette: Nagy László.
Gólszerző: Wágner

A kupagyőztes csapat: Amsel – Takács I., Hungler II. – Wilheim, Wilhelm II, Furmann – Héger, Wágner, Tóth-Potya, Obitz, Ivanovszky

1922/23 - Az FTC csapata

1922/23 - Az FTC csapata

(Nagy Béla írásainak felhasználásával)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 07.09 vagy 10. BL selejtező FTC – FC Ludogorets (TV: )
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST