Tempó Fradi – Alapí­tványi háttérrel

„Kis lépés az embernek, de nagy lépés az emberiségnek” – közölte Neil Amstrong a houstoni központtal a Holdra lépésének pillanatában. Szerkesztőségünk munkáját a mai naptól kezdve a Tempó Fradi Alapí­tvány működteti és felügyeli. Számunkra ez nagy lépés és reméljük, sőt bí­zunk benne, hogy a Ferencváros történetének feldolgozásával egy kis lépéssel még közelebb kerülhetünk ahhoz a közösséghez melynek eddig is tagjai voltunk. Eleinte csak szurkolóként, majd később a 110 éves múltunk „nem hivatalos” ápolójaként. Hobbinak indult, egy soha el nem múló szerelemnek, mely az idők folyamán kinőtte a kereteit.

Megteltek az í­róasztalok fiókjai, könyvespolcok roskadoznak a könyvektől, egy kisebb szobát tesznek ki a régi újságok. Kezdett szűkössé válni a tér, kezdtek betelni az adatbázisok, egyre nagyobb gondot kellett fordí­tani az archiválásra, a fotók, a videók rendezésére. Válaszút elé érkeztünk. Dönteni kellett, hogy vagy befejezzük amit elkezdtünk, vagy tovább gondoljuk a megkezdett utat. Egy pillanatig sem volt kérdéses a válaszunk. Hiszünk benne, hogy van létjogosultsága Nagy Béla hagyatékának feldolgozásának és tovább vitelének. Jelenleg nagyon kevés (vagy talán nincs is) olyan egyesület van a világon mely azzal büszkélkedhet, hogy a teljes klubtörténet feldolgozásra kerül. Nem véletlenül használtuk a „kerül” szót, hiszen bár jelenlegi adatbázisunk is felöleli a Fradi több mint száz éves történetét, de még nem teljes.

Oldalunkat a szurkolókon kí­vül a média szereplői is egyre nagyobb számban használják. Folyamatosan kapjuk a megkereséseket, ajánlatokat és mi is folyamatosan keressük a további kapcsolatokat. Számos esetben azonban, mint „szurkolói oldal” falakban ütköztünk. Nem volt mögöttünk más, csak a szerelem a Fradi iránt és az elkötelezettség a munka iránt. De ez kevésnek bizonyult, ezért lépnünk kellett. Továbbra is szurkolói oldalként képzeljük el a jövőt (bár voltak „hivatalos” megkeresések is), de mindezt már megfelelő jogi háttérrel és erkölcsi támogatással.

Az Alapí­tványi formát választottuk. Az alapí­tó okirat elkészült, a mai nappal „ünnepélyes” keretek között megalakult a Tempó Fradi Alapí­tvány, mely arra vállalkozott, hogy az FTC labdarúgásának történetét a megalakulástól kezdve a legrészletesebben és hiteles dokumentumokkal alátámasztva dolgozza fel és teszi le önzetlenül a Ferencváros nagy családjának képzeletbeli asztalára. Munkánkat eddig is sokan segí­tették. Az alapí­tó szerkesztőkön túl támogatja az oldalunkat í­ró-történész, volt elnök, újságí­ró, örökös bajnok sportoló, de külföldön élő Fradi szurkoló is dolgozik egy nagyobb történeti rész feldolgozásával.

Az aktí­v munkán túl fontosnak tartjuk, hogy az egész Fradi család számára hiteles személyek „felügyeljék” a munkánkat. Biztosan vagyunk benne, hogy Nyilas Elek (a kuratórium elnöke), dr. Koch Róbert, Hargitai Károly és Rédli Károly személyében olyan erkölcsi hátteret tudhatunk az Alapí­tványunk mögött mely biztosí­tékot jelent arra, hogy egy pillanatra sem fogunk letérni arról az útról, amit elterveztünk és melyen kis lépésekkel ugyan, de végig szeretnénk menni.

Ennek érdekében választottuk az Alapí­tványi formát, ennek érdekében kértük fel a kurátorokat és ennek érdekében fogjuk folyamatosan átalakí­tani, bőví­teni honlapunkat, a tempofradi.hu-t.

Tempó Fradi!, az FTC labdarúgásának története – a mai naptól már Alapí­tványi háttérrel.

6 hozzászólás a(z) Tempó Fradi – Alapí­tványi háttérrel bejegyzéshez

 • Segitséget szeretnék kérni bárki aki tud irjon vagy hivjon 06309856573 1979 ftc és a dozsa mérközésről felvételt szeretném meg szerezni vagy bármelyik amin a Jancsika Károly focizik köszönöm MONI

 • Csatlakozom az előttem szolókhoz. Nekem minden nap egy felüdülést jelent az oldal. Köszönöm Nektek!

 • Kedves Barátaim! Majdnem minden nap ellátogatott az oldalra, egy kis szellemi felfrissülés végett. Köszönöm amit csináltok és a főleg amilyen szinvonalon csináljátok. Örülök, hogy másik is észrevették és segí­tik a munkát. Jó itt lenne veletek kedves Fradista Barátaim!

 • Kedves Szerkesztők!

  Gratulálok kitartó munkátokhoz, sikereket kí­vánok a jövőben is!

 • Kedves Barátaim!

  Gratulálok és nagyon sok erőt és lelkesedést kí­vánok a további munkához.

  Laci

 • Eddig is fantasztikus volt az oldal és elismerésre méltó az a munka amit végeztetek,de úgy látom ezt tovább akarjátok fokozni:).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
08.14.20:00 M4Sport
EL-playoff: 08.18. 18:30, M4 Sport
EL-playoff: 08.25. 21:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső