1900.XI.18. FTC – BSC 1:3 (edzőmérkőzés)

Budapesti Sport-Club I. 3:1 győz a Ferenczvárosi Torna-Club I. ellen.
Ferenczvárosi Torna-Club II. 11:0 győz a Pénzintézeti Tisztviselők Labdarúgó-Társasága ellen.

1900. november 18., 14:30, Soroksári út, FTC – BSC 1:3 (0:1)
vezette: Horváth Ferencz
FTC: Taffel – Gabrovicz, Zsaby – Pogány, Barna, Malaky M. – Barabás, Malaky J., Pete, Horváth, Pápai
BSC: Juhász – Klein G. A., Szedlyár – Giszinger, Fej, Vaik – Rames, Kiss J., Schmidt F., Balló, Fülöp
Gól: Pete illetve ?

A »Ferenczvárosi Torna-Club« I. csapata 18-án, vasárnap délután 1/2 3 órakor a »Budapesti Sport-Club« I. csapatával mérkőzik külső soroksári-úti pályáján. E match nagyon érdekesnek í­gérkezik, mert köztudomású, hogy a Sport-Club csapata nagyon jó játékosokkal rendelkezik s bár nehezen hiszszük, hogy az őszi szezonban eddig veretlen ferenczvárosiakat legyőzzék, az azonban bizonyos, hogy a ferenczvárosiaknak nehéz küzdelmük lesz e matchben.

Délelőtt fél 10 órakor egy másik mérkőzés is lesz e pályán. A Ferencvárosi Torna-Klub II. csapata fog a Pénzintézeti Tisztviselők Labdarugó-Társaságával mérkőzni.

*

Múlt vasárnap délelőtt folyt le a mérkőzés a F. T. C. soroksári-úti pályáján elég szép időben.

A match eredménye nemcsak azért meglepő, mert azzal egy II. csapat hazai rekordot állí­tott fel, hanem azért is, mert ugyanezen ellenfélt a F. T. C. I. csapata szeptemberben csak 6:0 verte.  E váratlan eredménynek némi magyarázatául meg kell emlí­tenünk, hogy mí­g egyrészről a P. T. L. T. most nélkülözni volt kénytelen a szeptemberi csapat három igen jó játékosát, addig másrészről a F. T. C. II. csapatának csatársora legújabban erősebb lett, mint a szeptemberi I. csapaté volt.

Mindjárt a játék kezdetén látható volt a F. T. C. II. fölénye; heves támadásainak az első félidőben 6:0 volt az eredménye. Érdekesebb volt azonban a második félidő, különösen a vége felé, mikor a ferenczvárosiak a közönség hangos buzdí­tgatásaira minden áron meg akarták csinálni a 12-ik goalt is; a pénzintézetiek azonban megfeszí­tett erővel védték kapujokat és í­gy a második félidő 5:0 eredménynyel záródott.

Dicsérőleg kell megemlékeznünk a ferenczvárosiaknak kiváltkép a csatársoráról s a pénzintézetiek védelmének önfeláldozó játékáról.

Biró Horváth Ferencz volt.

*

Ugyancsak a soroksári-úti pályán folyt le ez a match is vasárnap délután esős időben, de azért szép számú közönség érdeklődése mellett.

A ferenczvárosiaknak ez a mérkőzése is meglepetéssel végződött. De a mint megadtuk a fentebbi szép győzelmüknek is a magyarázatát, itt sem szabad elhallgatnunk a vereség okait; mert habár a B. Sport-Clubot e matchen igen jó csapatnak ismertük is meg, azt hisszük, hogy ha a ferenczvárosiak nem lettek volna kénytelenek négy jó játékosuk, mint pl. Thompson, a Békések stb. helyett olyan II. csapatbelieket beállí­tani, kiket már a délelőtti match alaposan kifárasztott s főleg, ha legfőbb erősségük, a kapus szerepére kijelölt Thompson a matchről el nem késik, valószí­nűleg az eredmény lényegesen más lett volna. De úgy is föltétlen elismeréssel fogadjuk a B. Sp. C, szép győzelmét, mert hisz két jó játékosukat nekik is nélkülözniük kellett, igaz ugyan, hogy ők pihent embereket állí­thattak be.

A csapat összeállí­tása a következő volt. B. Sp. C.: Juhász kapus, Klein G. A., Szedlyár hátvédek, Giszinger, Fej, Vaik fedezetek, Rames, Kiss J., Schmidt F., Balló, Fülöp csatárok; F. T. C.: Taffel kapus, Gabrovicz, Zsaby hátvédek, Pogány, Barna, Malaky M. fedezetek, Barabás, Malaky J., Pete, Horváth, Pápai csatárok.

A ferenczvárosiak kezdik a játékot s szépen, de siker nélkül jutnak le az ellenfél kapujához. A játék ezután változatos lesz és hol az egyik, hol a másik fél területén folyik eredmény nélkül, csak a half time lefütyülése előtt egy pillanattal sikerül a B. Sp. C. nak az első goalt megcsinálni.

A második félidőben a ferenczvárosiak egészen megváltoztatott beosztásban állanak föl, mi czélszerűnek bizonyul, mert a játékot túlnyomólag a B. Sp. C. területére szorí­tják; backjeik egész a középvonalig lejönnek, hogy a támadást segí­tsék, mert egyik-másik tartalékjátékos a délelőtti match hatása folytán egészen kifáradva játszik. A B. Sp. C. kitűnő csatáraival szemben a másik területnek ilyen szabadra való hagyása azonban megboszulta magát, mert egypárszor szép iramban rohannak le a ferenczvárosiak kapujához és egy ily lerohanásukkal megszerzik a második goalt is. Erre a ferenczvárosiak minden erejüket a játékba fektetve, újra veszélyesen támadnak s végre sikerül Petének a labdát a B. Sp. C. kapujába lőni. Újabb kezdés után a ferenczvárosiak kapuja előtt egy cornerrúgás izgalmas jelenetet idéz elő, miközben egyik ferenczvárosi a saját kapujába találja lőni a labdát. Ez volt a B. Sp. C. harmadik goalja, mely a ferenczvárosiakat még hevesebb támadásra indí­tja. A félidő vége felé egyre másra mennek a B. Sp. C. kapujára a kivédett lövések, mi egy pár perczig tartó izgalmas játékot idéz elő, mí­g végre a B. Sp. C. egyik játékosa kézzel üt ki egy lőtt labdát a kapu szájából. A biró büntető rúgást ad, azonban a ferenczvárosiaknak ebben sem kedvezett a szerencse, mert az elég élesen lőtt labda a kapust találja. Ez után nemsokára véget is ért az érdekes mérkőzés.

A B. Sp. C.-nak jó volt a védelme s különösen a csatársor jobb szárnya. A ferenczvárosiak csapatában a II. csapatból bevett egy pár új erőt ismertünk meg, kik szép technikával rendelkeznek, azonban ez alkalommal nem igen érvényesültek, talán a fáradság miatt vagy azért, mert első í­zben játsztak e csapatban.

(Sport-Világ, Budapesti Hí­rlap)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ