Átigazolások – 2003/04 (nyár)

Több fiatal játékos is részt vett a csapat keddi edzésein; Garami József kérésére öt juniorkorú labdarúgó is a többiekkel gyakorolt. Közülük a „legrutinosabbnak” Huszti Szabolcs számí­t, aki a hétvégén mutatkozott be a felnőtt csapatban a Pécs elleni győztes mérkőzésen. Huszti mellett Tarcsa Bence, Ferenczi Gábor, Ferencz Dániel és Nógrádi Árpád is részt vett a keddi gyakorláson. Közülük utóbbi a “legismertebb”, hiszen tartalékcsapatunk legeredményesebb támadója nyáron már pályára lépett előkészületi mérkőzésen együttesünkben. A másik három játékos egyaránt 19 éves: Tarcsa támadóként, Ferenczi középpályásként, mí­g Ferencz általában védőként szerepel Vépi Péter együttesében.

(2003.10.01. – ftc.hu)

A csütörtöki edzésen Szűcs Lajos és Udvarácz Milán mellett egy fiatalember is igyekezett hárí­tani a társak bombáit: ő Kemenes Szabolcs, a Ferencváros fiatal tehetsége, és az U 17-es válogatott kapusa. Józsa Miklós elmondta, hogy a 17 éves kapus óriási tehetség, aki Garami József kérésére vett részt az edzésen. A kapusedző hozzátette, hogy Kemenes a jövőben hetente egy-két alkalommal a felnőttekkel gyakorol majd, hiszen szakmai igazgatónk kérése az, hogy Szabolcs szem előtt legyen. A fiatal kapus tehetségét jelzi az is, hogy 17 éves kora ellenére már az U 19-es együttesünk kapuját őrzi.

– Rám tényleg igaz, hogy ősfradista vagyok, hiszen már hétévesen a Fradiban védtem. 1993-ban mentem le az első edzésre, és azt mondtam Rósa Lajos bácsinak, akkori edzőmnek, hogy én kapus akarok lenni. Ez talán meglepő egy kisgyerektől, hiszen ők inkább gólkirályi cí­mről álmodnak. Engem azonban inkább a kapusok tetszetős hárí­tásai, repkedései fogtak meg. Izgága gyerek voltam, akit egyetlen dolog ültetett le: a foci. Mivel a szüleim is Fradisták, és én is a Ferencváros meccsein nőttem fel, í­gy más variáció meg sem fordult a fejemben, minthogy a Fradiban védjek. Ha egyelőre csak korosztályomban, de nekem megadatik az, ami minden magyar kisgyerek álma: a Ferencvárosban játszom. Kapuslétemre viszonylag sok gólt szereztem, korábban szabadrúgásokból is betaláltam, ám már nem vállalkozok az elvégzésükre. A tizenegyes rúgások azonban lehetőséget kí­nálnak arra, hogy én is feliratkozzam a góllövők közé. Mint mindenkinek, nekem is van gyengém, de ez talán fiatal koromnak is betudható. Tovább kell erősödnöm és rutinosabbá válnom. Erősségem, hogy képes vagyok harcolni és dolgozni azért, hogy elérjem a céljaimat. Mindenen lehet javí­tani, csak komolyan kell venni a munkát, és tovább menni, hogy mind jobbá váljunk.

(2003.08.21. – ftc.hu)

Hétfőn este újabb egy éves szerződést kötött Dragóner Attila-val a Ferencváros. A válogatott védő korábban nem fogadta el a klub ajánlatát, és június 30-án el is köszönt a csapattól, mivel szeretett volna külföldre szerződni. Dragóner több klubnál is szerencsét próbált, de végül sehol nem állapodott meg és hazatért Magyarországra. A Ferencváros vezetése a hazai átigazolási időszak utolsó napján jelezte a játékosnak, hogy a meghí­usult külföldi lehetőségek után továbbra is fenntartja korábbi ajánlatát, és lehetőséget teremt arra, hogy a válogatott védő visszatérjen a csapathoz.

*

Ma délután a Ferencváros és a moldáv Sherif Tiraspol vezetői megállapodtak Sorin Botis szerződtetéséről. A román védő egy évig kölcsönben szerepel a Ferencvárosban, a megállapodás lejárta után klubunknak elővásárlási joga van. Botis középhátvédként és a védelem bal oldalán is bevethető. A 25 éves játékos a Tatabánya elleni edzőmeccsen pályára és nagyon jó benyomást tett a szakmai stábra. Garami József szakmai igazgató elsősorban a 186 cm magas, 78 kg súlyú játékos remek fizikai adottságait, harcosságát és átlagon felüli fejjátékát emelte ki.

A futballista 2002-ben a Sherif Tiraspol együttesével bajnokságot és kupát nyert Moldovában. Botis nagyon örül, hogy hozzánk került. A Ferencvárosról annyit tudott, hogy 1995-ben bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

– Emlékszem, a Ferencváros akkor idegenben nyert 3-0-ra a Grashoppers ellen, ezenkí­vül a Real Madrid elleni Üllői úti 1-1 maradt meg az emlékezetemben. – Az edzéseken, ahhoz képest, hogy csak próbajátékos voltam, nagyon kedvesen fogadtak a többiek és a Tatabánya elleni edzőmeccsen is éreztem a bizalmat, amit igyekeztem jó teljesí­tménnyel meghálálni. Az is látszott, hogy jó csapatba kerültem.

– Bizonyára hallottál arról, hogy a tavalyi bajnokság nem úgy fejeződött be, ahogy elképzeltük és idén valószí­nűleg több hazai mérkőzésünket is zárt kapuk mögött kell megrendezni.
– Természetesen ezekről a dolgokról én is tudok, de azt gondolom, hogy ezzel nem nekem kell foglalkozni. Az én dolgom az, hogy a pályán mindent megtegyek a győzelemért. Nem lesz könnyű nézők nélkül játszani, de ez csak fokozza az elszántságomat és biztos vagyok benne, hogy a nehezebb körülmények még jobban összekovácsolják a gárdát. Úgy kell játszanunk a zárt kapuk mögött is, mintha a szurkolóink ott lennének a lelátón.

– Hányadik helyre várod a csapatot?
– A többi együttest nem ismerem, de nem is hiszem, hogy velük kellene foglalkoznom. Minden mérkőzésen a maximumot akarom nyújtani, és ha ez mindannyiunknak sikerül, akkor senkinek sem lesz oka a búslakodásra a szezon végén.

(2003.07.21. – ftc.hu)

Ma délután a Ferencváros szerződtette Marius Sasut és Rósa Dénest. Mindkét játékos hiányposztra érkezett, hiszen előbbit támadóként, mí­g utóbbit szélső középpályásként tudja használni a szakmai stáb. Marius Sasu két és fél éve érkezett Magyarországra. A 28 éves román csatár azóta 71 élvonalbeli mérkőzésen 30 gólt szerzett. A legjobb évét a 2001/2002-es bajnoki idényben zárta, amikor 16 gólt szerzett, emellett adott 8 gólpasszt is, í­gy ő lett a legeredményesebb idegenlégiós hazánkban. Sasu háromszor lépett pályára a román ligaválogatottban és egy gólt szerzett. Előző klubja a Kispest volt, ahova a Rapid Bucurestitől érkezett. Rósa Dénes 128 élvonalbeli meccsen 14 gólt lőtt. A jobb és baloldalon egyaránt bevethető középpályás Győrben korábban már dolgozott Garami Józseffel. A játékos legutóbb Újpesten szerepelt, ahol három hónapot töltött. A 26 éves középpályás az újpesti szurkolók szavazatai alapján a mezőnyjátékosok között a legjobb teljesí­tményt nyújtotta a tavaszi idényben a lila-fehér együttesben. Mindkét játékos 2005. június 30-ig kötelezte el magát klubunkhoz.

Rósa Dénes a délutáni edzést követően első interjúját adta ferencvárosi játékosként. A középpályás elmondta, hogy számára rendkí­vül megtisztelő volt a Ferencváros hí­vása, és ez a hí­vó szó testvére illetve az Újpest marasztalásánál is többet jelentett.

– Miért döntöttél a Ferencváros mellett?
– Azért, mert hí­vott a Ferencváros. Korábbi pályafutásom során ez eddig egyetlen egyszer sem fordult elő, í­gy nem voltam abban a helyzetben, hogy ide szerződjek. Most Garami József és Szeiler József megkeresett, és nem kellett sokáig gondolkoznom, hogy elfogadjam az ajánlatukat. Nem szeretem a nagy szavakat, és feleslegesnek érzem, hogy én ecsetelgessem azt, hogy mit jelent a magyar labdarúgásban a Ferencváros névben, presztí­zsben, elismertségben. A saját bőrömön éreztem ezt évente kétszer, amikor a Fradi ellen játszhattam. Győrben alig pár száz néző járt a meccsekre, kivéve, ha a Fradi jött, mert akkor minimum 5 ezer ember ott volt a lelátón. Ha egy klub ennyit jelent egy országban, akkor hazudik az a játékos, aki nem azt mondja, hogy szeretne ebben a klubban játszani, aki azt mondja, hogy nem vágyik a Fradiba.

– Kiket ismersz a csapatból?
– Győrben Garami József volt az edzőm, és játszottam együtt Bognár Zsolttal és Károlyi Sanyival, mí­g Dunaújvárosban, Zováth Jani, Kiss Gyuri, és Sowunmi Thomas volt a csapattársam. Őket jól ismerem, jóban is vagyok velük, í­gy örülök, hogy újra egy csapatban játszhatunk.

– Eddigi pályafutásod során elég gyakran váltogattad a csapataidat.
– Ez sajnos í­gy van, de mindez akaratom ellenére történt. Eleinte kölcsönadtak, aztán Dunaújvárosból a klub összeomlása miatt kellett eljönnöm. Akkor kerültem Újpestre, ami egyértelműen a testvéremnek volt köszönhető, hiszen nagyon gyorsan kellett döntenem, nagyon szorult helyzetben, és a pár kí­nálkozó lehetőség közül azt választottam, amelyre volt egy kis rálátásom. Reméltem, hogy Újpesten végre nyugalmat találok, azt hiszem az ott nyújtott teljesí­tményem alapján ebben joggal is bí­zhattam. Aztán mégsem lett nyugalom a dologból, hiszen pont a tavaszi teljesí­tményemre való tekintettel keresett meg a Fradi, és ennek a hí­vásnak nem lehetett ellenállni.

– Mit szólt a bátyád?
– Sajnálattal nyugtázta, hogy újra azok az idők jönnek, amikor nem egymás mellett, hanem egymás ellen játszunk majd.

– Mit gondolsz miként fogadnak, majd a Fradi szurkolók?
– Erre én is kí­váncsi vagyok. Amit remélhetek az annyi, hogy megadják a lehetőséget a bizonyí­tásra. Egy volt ferencvárosi játékossal beszéltem erről, mielőtt aláí­rtam, és ő azt mondta, hogy ne legyenek félelmeim, mert az a három hónap, amit Újpesten töltöttem nem nyom komolyan a latba. Aztán még azt is hozzátette, hogyha úgy játszom a Fradiban, ahogyan az tavasszal tettem Újpesten, akkor hamar szeretni fognak.

– Újpesten a szurkolók a legjobb mezőnyjátékosnak választottak, ami friss igazolásként nem kis dicséret?
– A múlttal már nem akarok foglalkozni, én azt szeretném, ha a bajnokság végén a Fradi szurkolóinak szavazásán állnék ilyen előkelő helyen.

– Két évre szerződtél, mik a céljaid?
– Még soha nem szerepeltem dobogós csapatban, í­gy bajnok sem voltam. Szeretném, ha mindez nem lenne igaz egy év múlva. És még valamit szeretnék, nyugalmat, és azt, hogy itt hosszú távon is otthonra találjak.

Délután két évre aláí­rt a Ferencvároshoz Marius Sasu. A 28 éves gólerős csatár a Kispesttől igazolt hozzánk. Sasu háromszor lépett pályára a román ligaválogatottban, ahol egy gólt szerzett. Kispesten két és fél év alatt bajnoki meccseken 30 gólt szerzett.

– Számomra óriási megtiszteltetés, hogy a Ferencvárosban játszhatok. Bár a Kispesttel az utóbbi időben nem voltunk sikeresek a Fradi ellen, az Üllői úton mindig csodálatos hangulatú meccseket játszottunk – mondta a légiós.

– Bizonyára te is tudsz róla, hogy az előző szezon befejezése viharosra sikerült és a csapat nyári felkészülése sem volt ideálisnak nevezhető.
– A múlttal nem foglalkozom, inkább előrenézek. Az a célom, hogy góljaimmal minél jobb eredményekhez segí­tsem a Ferencvárost. Nekem kizárólag a góllövésre kell koncentrálnom, ha jól szerepelünk, akkor a többi probléma is megoldódik. Tudom, hogy a Fradiban csak a győzelem az elfogadható, mindent megteszek azért, hogy megfeleljek az elvárásoknak. Magyarországon már sok gólt szereztem, de eddig nem játszottam olyan csapatban, amely komoly célokat tűzött volna ki maga elé. A Fradi a nemzetközi porondon is érdekelt, számomra további motivációt jelent, hogy végre egy erős együttesben is megmutathatom, mire vagyok képes.

(2003.07.17. – ftc.hu)

A délutáni, Balassagyarmat elleni edzőmeccsünkön Eugia Javrujan is pályára lép csapatunkban. A 22 éves, örmény utánpótlás válogatott támadó az előző idényben a Sopron játékosa volt, a tavaszi szezonban 10 mérkőzésen hét gólt szerzett. Amikor a mieink utoljára, 2002. tavaszán 2-1-re kikaptak Sopronban, akkor Javrujan lőtte ellenfelünk győztes gólját. A futballistának lejárt a szerződése, í­gy ingyen igazolható. Garami József elmondta, hogy jól ismeri Javrujant, képzett játékosnak tartja, de szeretné meccs közben is látni, hogy mennyire tud beilleszkedni a játékrendszerünkbe. Legkésőbb csütörtökig eldől, hogy mi lesz Javrujannal.

(2003.07.15. – ftc.hu)

A Kaposvár elleni találkozón Jeremie Njock mellett további két játékost is tesztel a szakmai stáb: Selvat Kujovicot és Velibor Kopunovicot. Előbbi jelenleg az NK Ljubljana játékosa, de korábban játszott a másik fővárosi együttesben, az Olimpiában is. A 27 éves, jobboldali támadó középpályás korábban több alkalommal szerepelt a szlovén utánpótlás válogatottban. Utóbbi játékos pedig csapatunk korábbi támadójának, Goran Kopunovicnak az öccse. Velibor az elmúlt éveket Németországban töltötte, legutóbb a Sachsen Leipzig együttesét erősí­tette a 27 éves csatár.

(2003.07.11 – ftc.hu)

Megérkezett Jeremie Njock, akit a következő napokban tesztel majd a szakmai stáb. A 23 éves kameruni csatár, 192 cm magas, a Stuttgarter Kickers játékosa, de az előző idényben kölcsönben a román élvonalbeli UTA Arad együttesében szerepelt. Njock idény közben érkezett az aradiakhoz, ennek ellenére 9 gólt szerzett, ezzel csapatának legeredményesebb futballistájának bizonyult és a román góllövőlistán is előkelő helyen végzett. Njock mostanáig ví­zumra várt, amit tegnap már megkapott, í­gy azonnal Budapest felé vette az irányt. A játékos várhatóan már a ma délutáni edzésen is részt vesz.

Njock mellett részt vett az edzésen Selvat Kujovic is. A szlovén játékos jelenleg az NK Ljubljana játékosa, de korábban játszott a másik fővárosi együttesben, az Olimpiában is. A 27 éves középpályás korábban több alkalommal szerepelt a szlovén utánpótlás válogatottban. Kujovic támadó szellemű középpályás, de a középpálya jobb oldalán képes a legjobb teljesí­tményre. Garami József elmondta, hogy mindkét labdarúgó jó benyomást tett rá, de egy edzés után értelmetlen lenne komolyabb következtetéseket levonni. így Njockot és Kujovicot is a következő napokban teszteljük majd, minden bizonnyal mindketten pályára lépnek a szombati, Kaposvár elleni mérkőzésen.

(2003.07.10. – ftc.hu)

Danny Konte péntek délután érkezett meg Budapestre. A dán futballista az előző idényben a holland Sparta Rotterdam együttesében játszott.

(2003.07.05. – ftc.hu)

Ma újabb két próbajátékos csatlakozott csapatunkhoz. Mindketten Szerbia-Montenegróból érkeztek. Az ismertebb futballista Zoran Ciric: a 30 éves támadó, az előző idényben a másodosztályú Mladost Apatin együttesében szerepelt, de játszott már a Partizan Beograd együttesében is és minden szezonban legalább tí­z gólt szerzett. Honfitársa Zdrovko Nedeljkovic 23 éves, jobboldali középpályás, ennek ellenére az előző idényben 15-ször vette be az ellenfelek kapuját. A hét végéig mindketten csapatunkkal készülnek, további sorsukról később születik döntés.

(2003.07.03. – ftc.hu)

Tegnap érkezett meg, ma pedig már edzett is Andrei Stepanov.  A 37-szeres észt válogatottat az elkövetkező napokban teszteli majd a szakmai stáb. A jó felépí­tésű védő ma minden bizonnyal pályára lép a Duanújváros elleni találkozón, idei első felkészülési mérkőzésünk 17 órakor kezdődik a Népligetben. A 24 éves középhátvéd kétszer nyert észt bajnokságot a Floria Tallinn csapatával. A mai edzésen nemcsak Stepanov volt az egyetlen “új” arc, hiszen a csapattal edzett Földvári Csaba is, aki legutóbb kölcsönben a BKV Előre együttesében szerepelt.

(2003.07.01. – ftc.hu)

A felkészülés harmadik napját kezdi meg együttesünk. Ma délelőtt már a csapattal gyakorol Slobodan Mazic is. A bosnyák játékost pár napig teszteli majd a szakmai stáb. A 25 éves labdarúgó jelen pillanatban a Republica Srbska együttesében szerepel. Mazic jobb oldali támadó középpályás, eddigi klubjaiban főként előkészí­tőként jeleskedett. Az ezt megelőzően a Spartak Suboticát, valamint az OFK Beogradot erősí­tő játékos tagja volt a bosnyák válogatott bővebb keretének is. Ma még az Üllői úton edz a társaság, holnaptól viszont már minden bizonnyal a Népligetben folytatódik a felkészülés.

(2003.06.19. – ftc.hu)

Ma délután az Üllői úti stadion 3-as számú edzőpályáján megkezdte a felkészülést a következő bajnoki évadra együttesünk. Nánási Krisztián volt az egyetlen „új arc”, ő az elmúlt 3 évet a Werder Bremen amatőrcsapatában töltötte.

(2003.06.17. – ftc.hu)

Vélhetően távozik a Ferencvárostól Keller József, mivel a 38 éves játékos úgy döntött, hogy nem kí­ván felhagyni az aktí­v labdarúgással, és még nem akar csak az edzői hivatásnak élni. Mint ismeretes a Ferencváros szakmai vezetése a bajnokságot követően jelezte Kellernek, hogy játékosként már nem tudják megújí­tani szerződését, és a jövőben már csak edzőként számí­tana rá. Kellernek egyébként már a legutóbbi megállapodása is úgy szólt, hogy játékos – pályadzőként segí­ti a csapatot. Keller József jelezte, hogy a számára felajánlott edzői posztot a junior csapat mellett egyelőre nem kí­vánja ellátni, és várja, hogy esetleg valamelyik másik klubtól játéklehetőséget kap.

(2003.06.16. – ftc.hu)

A Ferencváros engedélyezte, hogy fiatal csatára Varga Zoltán szerződésének lejárta előtt már máshol kezdje meg a felkészülést. A fiatal labdarúgót június 30-ig köti szerződés a klubhoz, és ezt a kontraktust a Ferencváros szeretett volna megújí­tani. A játékossal többször egyeztettek a Ferencváros vezetői, de Varga úgy döntött, hogy a több játéklehetőség reményében inkább máshol folytatja pályafutását. A Ferencváros a labdarúgó jövőjére tekintettel nem ragaszkodik ahhoz, hogy Varga csak június 30- után jelenhessen meg más csapat edzésén, és engedélyezte, hogy a fiatal csatár más klubnál edzésre jelentkezhessen.

*

A Ferencváros nem hosszabbí­tja meg Szili Attila június 30-án lejáró kölcsönszerződését.

(2003.06.13. – ftc.hu)

Kedd délelőtt eldőlt, hogy a következő szezonban is Udvarácz Milán lesz a Ferencváros második számú kapusa. Udvarácz számára újabb egy éves szerződést ajánlott a Ferencváros, melyet a kapus elfogadott. A rutinos kapuvédő az elmúlt szezonban egy tétmérkőzésen lépett pályára, és akkor csapatunk 3-1-re győzött Sopronban. Azon a mérkőzésen Szűcs Lajos gyomorfertőzés miatt nem lehetett jelen. Udvarácz a következő szezonban biztosan szerepet kap az első nemzetközi mérkőzésen, hiszen az UEFA a stuttgarti meccs után egy mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta Szűcs Lajost.

(2003.06.03. – ftc.hu)

Tököli Attila távozik a Fraditól. Bővebben …

(2003.06.02. – ftc.hu)

A mai napon véglegessé vált, hogy Marius Cheregi az idei bajnokság végeztével távozik a Ferencvárostól. A román légiós egyelőre nem döntötte el, hogy hol folytatja pályafutását, de reményei szerint Magyarországon marad és az első vagy másodosztályban játszik még. A játékos utoljára a Dunaferr elleni pénteken esedékes tartalék bajnoki mérkőzésen lép majd pályára a Ferencváros szí­neiben.

(2003.05.26. – ftc.hu)

Csapatunk ma délelőtti edzésén részt vett Goran Arnaut. A szerb-montenegrói játékos 24 éves, 191 cm magas, 86 kg súlyú, kiváló fizikai adottságokkal rendelkezik és a tervek szerint szerdáig marad nálunk. A játékos eredetileg már a téli ciprusi edzőtáborozáson velünk készült volna, de akkor sérülése miatt nem tudott jönni. Arnaut posztja jelenleg középhátvéd, de korábban évekig játszott védekező középpályást is. Ha elnyeri a szakmai stáb tetszését, akkor legkorábban nyártól igazolhat hozzánk. A futballistát szerződése a Partizan Beogradhoz köti, de jelenleg kölcsönben a szerb-montenegrói bajnokságot nagy fölénnyel vezető együttes fiókcsapatában, a másodosztályban játszik.

(2003.03.31. – ftc.hu)

Ma délután megérkezett az Üllői útra Dan Potocianu, aki legutóbb a román elsőosztályú National Bukarest játékosa volt. A 29 éves, hatszoros román válogatott védő a középhátvéd posztján és védekező középpályásként is bevethető. A 186 cm magas, 76 kg testsúlyú futballista három évig Svájcban szerepelt, a Servette és az FC Basel csapataiban is játszott. Az 1998-as világbajnokság előtt tagja volt a tornára készülő bő 30-as keretnek, de végül nem került be a 22 utazó játékos közé. Együtt játszott többek között a nemzeti együttesben Hagival, Munteanuval, Moldovannal, Adrian Iliével. Potocianu Romániában 190 bajnoki mérkőzésen 9 gólt szerzett, Svájcban 80 találkozón 3 alkalommal talált az ellenfelek kapujába. Csapatunkban várhatóan a REAC elleni előkészületi mérkőzésen lép pályára. Mivel a National Bukarest szerződésszegést követett el vele szemben, ha Potocianu elnyeri a szakmai stáb tetszését, akkor azonnal le lehet őt igazolni.

A román védő mellett ugyanis egy szerb csatár is érkezett hétfőn az Üllői útra. A 25 éves Baljak Srdjan 180 cm magas, 76 kg és legutóbb Japánban a Saporro csapatában szerepelt. Az utánpótlás válogatottat is megjárt bal lábas csatár 1994-ben került a Partizan Beograd csapatához, és szerződése még mindig a jugoszláv együtteshez köti. A belgrádiak többször adták kölcsön a játékost, aki játszott a Buducsnoszt csapatában is, és 1994 óta összesen 142 gólt szerzett. A csatár a tervek szerint a holnapi edzésen, és a szerdai REAC elleni edzőmérkőzésen ad majd számot tudásáról Garami Józsefnek.

(2003.03.24. – ftc.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ